Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Εγκατάσταση XP

Arxidamos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum, για μια ακόμη φορά ζητώ τα φώτα σας. Λοιπόν, ένας φίλος μου έδωσε το laptop του για να του περάσω τα Windows XP Professional. Πρόκειται για το HP Pressario CQ71-120. Κατά την εκκίνηση εγκατάστασης των ΧΡ, μετά από το load των προγραμμάτων, μου πετάει την εξής bsod:

dsc02271b.jpg

Το μυαλό μου πήγε στο CD των ΧΡ, καθώς δεν είναι αυθεντικό, έτσι δοκίμασα και το αυθεντικό (Home Edition) που έχω. Τα ίδια και εκεί (φυσικά και τα 2 CD είναι δοκιμασμένα τόσο στα δικό μου laptop και pc, όσο και και σε φίλων, παίζουν χωρίς κανένα πρόβλημα). Καμια γνώμη για το τι μπορεί να παίζει;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:17 ----------

Ακολούθησα και τον οδηγό για εγκατάσταση των ΧΡ μέσω USB Stick, και μια από τα ίδια. Πάλι BSOD στο ίδιο ακριβώς σημείο :fear:. Καμια πρόταση;

Δημοσ.
Eαν το laptop ηταν με vista μαλλον θα εχεις προβλημα. Πολοι χρηστες δεν καταφεραν να περασουν xp . Βαλε windows 7 και δεν θα εχεις προβλημα.

Όντως φίλε Γιάννη, είχε προεγκατεστημένα Vista Home Premium όταν το αγόρασε το παιδί. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως αφού και στο δικό μου με προεγκατεστημένα Vista, παίζουν κανονικά τα ΧΡ. Έψαξα λίγο το error που βγάζει η BSOD, και βρήκα αυτό, σύμφωνα με το οποίο, φτάει η κάρτα γραφικών που βρίσκεται σε PCIe θύρα(?).

Δημοσ.
Όντως φίλε Γιάννη, είχε προεγκατεστημένα Vista Home Premium όταν το αγόρασε το παιδί. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως αφού και στο δικό μου με προεγκατεστημένα Vista, παίζουν κανονικά τα ΧΡ. Έψαξα λίγο το error που βγάζει η BSOD, και βρήκα αυτό, σύμφωνα με το οποίο, φτάει η κάρτα γραφικών που βρίσκεται σε PCIe θύρα(?).

Ιδιαιτερες γνωσεις για το τι φταιει δεν εχω και αυτα που εγραψα τα εχω διαβασει και εδω απο παιδια που ειχαν εως αξεπεραστα προβληματα να βαλουν xp. Θα συνιστουσα χωρις δισταγμο να βαλεις τα 7 που σιγουρα θα δουλευει καλυτερα το laptop απο τα vista.

Δημοσ.

Κι άν έχω ήδη τα 7 και θέλω να βάλω dual-boot τα xp τί γίνεται; Γιατί κι εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω με το παιδί παραπάνω... Και μη μου πείτε για το xp mode γιατί ο επεξεργαστής δεν υποστηρίζει virtualisation...

Αναγκαστικά dual-boot με vista;

Δημοσ.
Eαν το laptop ηταν με vista μαλλον θα εχεις προβλημα. Πολοι χρηστες δεν καταφεραν να περασουν xp . Βαλε windows 7 και δεν θα εχεις προβλημα.
Με το "μάλλον" υποδηλώνεις ότι η πλειοψηφία είχε πρόβλημα. Από αυτούς που ξέρω, οι περισσότεροι που το δοκίμασαν, τα κατάφεραν. Κατεβάζεις πρώτα όλους τους drivers, σημειώνεις σε ένα χαρτί τι υλικό έχεις (ή ένα print) και μετά ξεκινάς.

Συμφωνώ να δοκιμάσει τα 7 αλλά οι γενικολογίες δεν βοηθούν.

Δημοσ.

Λοιπόν, για την ιστορία και μόνο, πήρα το stick με τα ΧP που έφτιαξα, και δοκίμασα σε 2 laptop συναδέρφων, αν ξεκινά έστω η εγκατάσταση. Και εκεί τα ίδια :shock: Πριν μπει στην οθόνη "καλως ορίσατε στην εγκατάσταση Win XP" για τα partitions κλπ, το ίδιο ακριβώς BSOD. Φυσικά το stick στα desktop παίζει μια χαρά, ξεκινάει η εγκατάσταση κλπ.

Με το "μάλλον" υποδηλώνεις ότι η πλειοψηφία είχε πρόβλημα. Από αυτούς που ξέρω, οι περισσότεροι που το δοκίμασαν, τα κατάφεραν. Κατεβάζεις πρώτα όλους τους drivers, σημειώνεις σε ένα χαρτί τι υλικό έχεις (ή ένα print) και μετά ξεκινάς.

Και τους οδηγούς έχω έτοιμους, και το υλικό ξέρω. Το θέμα είναι ότι δεν γίνεται καν εγκατάσταση, σταματάει πριν κάνω καν partition. Παίζει καμια απατεωνιά με τα προεγκατεστημένα Vista;

Δημοσ.
Λοιπόν, για την ιστορία και μόνο, πήρα το stick με τα ΧP που έφτιαξα, και δοκίμασα σε 2 laptop συναδέρφων, αν ξεκινά έστω η εγκατάσταση. Και εκεί τα ίδια :shock: Πριν μπει στην οθόνη "καλως ορίσατε στην εγκατάσταση Win XP" για τα partitions κλπ, το ίδιο ακριβώς BSOD. Φυσικά το stick στα desktop παίζει μια χαρά, ξεκινάει η εγκατάσταση κλπ.

Και τους οδηγούς έχω έτοιμους, και το υλικό ξέρω. Το θέμα είναι ότι δεν γίνεται καν εγκατάσταση, σταματάει πριν κάνω καν partition. Παίζει καμια απατεωνιά με τα προεγκατεστημένα Vista;

Να κανω το συνήγορο του διαβόλου; Τα xp που έχεις είναι σε καλή κατάσταση ή πειραγμένα. Θα σου πρότεινα το εξής. Απενεργοποίησε διάφορα από το laptop μέσω του bios (κάρτα ήχου, lan, κλπ) και δοκίμασε πάλι

Δημοσ.

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=228&lc=en&dlc=en&cc=us&product=3985906#

Ψαχνοντας για drivers XP στην HP, τα μονα που βρηκα για το laptop σου ηταν τα παραπανω. Δηλαδη δεν εχει drivers για ολα τα απαραιτητα. Εσυ που βρηκες τους υπολοιπους?

Τα laptop των συναδελφων σου ηταν το ιδιο μοντελο με το δικο σου?

Το cd που εχεις ειναι μηπως custom made? Δεν λεω αν ειναι πειρατικο, γιατι ακομα και αν ηταν, δεν παιζει κανενα ρολο αφου δεν μπορει να εξακριβωθει παρα μονο σε συνδυασμο με το cd key. Το να αντιγραψω ενα cd το οποιο εχω αυθεντικο και να το χρησιμοποιω με το αγορασμενο μου licence δεν ειναι πειρατεια.

Αυτο που εννοω ειναι οτι το cd μπορει να εχει φτιαχτει με προγραμματα οπως το nlite τα οποια πειραζουν τη βαση των xp κανοντας προσθαφαιρεση components και drivers απο τη βαση. Αν το κατεβασες το cd απο καπου μπορει να ειναι custom και να μην το ξερεις. Δες αν μπορεις να βρεις ενα στα σιγουρα "απειραχτο" cd.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:39 ----------

Κι άν έχω ήδη τα 7 και θέλω να βάλω dual-boot τα xp τί γίνεται; Γιατί κι εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω με το παιδί παραπάνω... Και μη μου πείτε για το xp mode γιατί ο επεξεργαστής δεν υποστηρίζει virtualisation...

Αναγκαστικά dual-boot με vista;

Αν το laptop σου δεν συνεργαζεται σωστα με τα xp δεν γινεται dual boot. Virtualization μπορεις να κανεις, δεν ειναι απαραιτητη η υποστηριξη απο τον επεξεργαστη. Κατεβασε το δωρεαν virtualbox και εγκατεστησε τα xp. Το xp mode ετσι και αλλιως δεν αξιζει τον κοπο. καλυτερα κανονικο VM που εχεις πληρη ελεγχο.

To XP mode μαλλον προοριζεται για ανθρωπους που δεν ξερουν τι ειναι τα VM και δεν θελουν και να μαθουν, αλλα πρεπει να τα χρησιμοποιησουν.Η MS ως συνηθως σκεφτεται πριν τους χρηστες για τους χρηστες δηλαδη και προσπαθει να τους διευκολυνει με το λαθος τροπο

Δημοσ.

Τα XP Professional που μου έφερε ο θείος, είναι χιλιοελεγμένα(έχω checkάρει τα Checksums με ένα αυθεντικό και ταιριάζουν, καθώς είναι και ακριβώς ίδια σε μέγεθος), και όντως είναι ανεγγίχτα, ανεβασμένα κατευθείαν από το αυθεντικό DVD του..θείου :-D που μου τα έστειλε. Ακριβώς αυτό που λες Bspus. Anyway, επειδή το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν αυτό που σκέφτεστε και εσείς τώρα, έψαξα και βρήκα όπως γράφω και στο αρχικό μου post, ένα αυθεντικό CD των ΧΡ Home Edition (από γνωστό ενός φίλου, τρέχα γύρευε δηλαδή, να ναι καλά το παιδί που μου το στειλε), και κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Το nlite ή κάποιο παρόμοιο πρόγραμμα δεν πήρε μέρος πουθενά. Και όπως προείπα, σε desktop δεν παρουσιάζει κανένα προβλημα.

Bspus, τους οδηγούς τους έχω κατεβάσει ξεχωρίστα από τις σελίδες των εταιριών (nVidia, Atheros, Intel). Τα laptop των συναδέρφων ήταν Toshiba και ΗΡ (όχι ιδιο).

Δημοσ.

Το προβλημα ειναι γνωστό (δες ΕΔΩ). Την ωρα που βαζεις το cd να ξεκινήσεις εγκατάσταση, πρεπει να πατήσεις F6 και να δώσεις τον sata driver της motherboard. Στα desktop pc γίνεται μεσω δισκέτας, δεν ξερω πως θα το καταφέρεις αν δεν εχεις εξωτερικό floppy.

Υπαρχει παντως τρόπος με το Nlite να πειραχθει το original cd για να περάσεις τον driver στους ενσωματωμενους και να αποφύγεις το F6+δισκέτα. Διαφορετικά δεν θα δεις φως..

Η λύση ειναι ΕΔΩ. Εγω θα εφτιαχνα ενα USB Stick με την εγκατάσταση winxp που θελω -αφου το εχω δοκιμάσει οτι bootαρει σωστα και το βλέπει το notebook. Εγκατασταση απο το usb stick, γρηγορα κ απλα. Αν θελεις , πριν, κανε ενα fixmbr + fixboot απο recovery console για να φυγει ο καρκινος bootmanager των vista..

Δημοσ.

Απολύτως σωστός ο pigeon,

το πρόβλημα είναι στους drivers του sata controler, όσα τεχνάσματα έχω δοκιμάσει μέχρι σήμερα, μόνο δισκετουλα με usb floppy-drive το λύνουν κ προχωράς...

κ με τους εκάστοτε σωστούς drivers fysika...

το CDακι σου, η vga-card κ όλα τα υπόλοιπα είναι μια χαρά, μην τα κοιτάς καν.

Επίσης, κάποιες φόρες, στο ίδιο πρόβλημα μου έχει πετάξει διαφορετικό μήνυμα, πάλι μπλε οθόνη άλλα υπόδειξη

ότι δεν βρέθηκαν σκληροί δίσκοι τοποθετημένοι στο σύστημα.

Η παραπάνω λύση (του pigeon) με το usb stickaki αφενός θέλει να το ορίσεις πρώτη επιλογή απο τα boot devices των settings του bios κ αφετέρου σε μένα δεν έχει δουλέψει πάντα (όπως είπα παραπάνω αν δεν ρίξεις drivers για xp στο sata-controler δεν κάνεις τίποτα )

Δημοσ.
Απολύτως σωστός ο pigeon,

το πρόβλημα είναι στους drivers του sata controler, όσα τεχνάσματα έχω δοκιμάσει μέχρι σήμερα, μόνο δισκετουλα με usb floppy-drive το λύνουν κ προχωράς...

κ με τους εκάστοτε σωστούς drivers fysika...

το CDακι σου, η vga-card κ όλα τα υπόλοιπα είναι μια χαρά, μην τα κοιτάς καν.

Επίσης, κάποιες φόρες, στο ίδιο πρόβλημα μου έχει πετάξει διαφορετικό μήνυμα, πάλι μπλε οθόνη άλλα υπόδειξη

ότι δεν βρέθηκαν σκληροί δίσκοι τοποθετημένοι στο σύστημα.

Η παραπάνω λύση (του pigeon) με το usb stickaki αφενός θέλει να το ορίσεις πρώτη επιλογή απο τα boot devices των settings του bios κ αφετέρου σε μένα δεν έχει δουλέψει πάντα (όπως είπα παραπάνω αν δεν ρίξεις drivers για xp στο sata-controler δεν κάνεις τίποτα )

Μπορεις ακομη να δηλωσεις τον sata σαν pata στο bios και δε τρεχει καστανο

Δημοσ.

@DDOs σε notebook απ'οσο ξερω δεν εχεις επιλογη για pata emulation, μαλιστα παει ανάλογα με το chipset κ δεν υποστηριζεται απ'ολους τους κατασκευαστές.

Η λυση με το USB Stick δυστυχως δεν δουλευει παντα. Μια δοκιμη θα πεισει, κι αν δεν.. τοτε πας σε εξωτερικο (usb) floppy. Εκει ποντάρουν, στη δυσκολία εγκατάστασης & ευρεσης drivers, και κρατάνε τον κόσμο στα σVista.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...