Bon Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Tα .mkv παιζουν κανονικα με το Quicktime με το Perian. Εγω πάντως στο Snow με το Mac Mini έχω παρατηρήσει πολυ χαμηλότερο Cpu Usage λόγω της 9400Μ και του hardware acceleration προφανώς.
mchrisober Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 παιδες και γω με το νεο μινι το 2.23 δεν εχω δει πουθενα προβλημα, το Πλεξ τα παιζει ολα απροβληματιστα... Εγω θα σου λεγα να το παρεις... Εμενα παντως με ενθουσιασε...
haHa Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Απο τα επισημα specs του Snow Leopard: http://www.apple.com/macosx/specs.html QuickTime H.264 hardware acceleration requires a Mac with an NVIDIA 9400M graphics processor. 9400Μ η κάρτα που έχει δηλαδή το Mac Mini... Aυτο ηδη υπηρχε και στο Leopard 10.5.6 για τους υπολογιστες με nvidia 9400/9600 .. Tα .mkv παιζουν κανονικα με το Quicktime με το Perian. Εγω πάντως στο Snow με το Mac Mini έχω παρατηρήσει πολυ χαμηλότερο Cpu Usage λόγω της 9400Μ και του hardware acceleration προφανώς. Οχι, δεν υπαρχει hardware acceleration σε mkv αρχεια στο quicktime.. Αυτο ισχυει τοσο για το snow leopard οσο και για το leopard. Hardware acceleration υπαρχει σε mp4 αρχεια. (τοσο στο leopard 10.5.6 οσο και στο snow leopard) Και για αυτο υπαρχει καμμια φορα προβλημα με τα πολυ απαιτητικα mkv/m2ts videos με υψηλο bitrate. Αν υπηρχε hardware acceleration απο την gpu, δεν θα υπηρχε προβλημα.(οπως πχ συμβαινει σε windows) Δειτε και εδω μια μεσοβεζικη λυση(transcoding απο mkv σε mp4) για καποιον που ειχε προβλημα σε απαιτητικα mkv ακομα και με τον iMac 3.06GHz. http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=850469 Οποτε αν συναντησετε καποιο προβλημα(σπανιο) με μερικα πολυ απαιτητικά mkv, μπορειτε να το κανετε transcode σε mp4 ωστε να εχετε gpu acceleration ή μπορειτε να μπουταρετε σε windows που εχουν καλυτερους drivers/καλυτερη υποστηριξη του hardware.
pan-pan Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Υπάρχει κανένα πρόγραμμα που να προσφέρει hardware acceleration στα mkv; Υποτίθεται ότι αυτό θα ήταν μέσα στις δυνατότητες του snow!! Ήμαρτον πια με τα mp4 και το QuickTime!!
haHa Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Οχι σε mac os x δεν υπαρχει.. Για πληρη εκμεταλλευση του hardware μπορεις να μπουταρεις σε windows.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.