Delirium Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Κυρίως με ενδιαφέρει αν αρκούν τα 2G μνήμης σε συνδυασμό με τον 2.26Ghz CPU και την GeForce 9400M για την αναπαραγωγή ΟΛΩΝ των ταινιών (ακόμη και 1080p) αλλά και γενικά αν ανταπεξέρχεται σε καθημερινές δουλειές γραφείου. Αν για παράδειγμα τα Leopard χρειάζονται μέχρι 1GB ram όταν είναι ανοιχτά όλα τα βασικά προγράμματα γραφείου (internet, mail, mousiki, word, pdf) νομίζω ότι με καλύπτουν τα 2G. Ευχαριστώ Η 9400Μ τα κανει ολα και συμφερει ακομη και με DualCore Atom, αρα δεν πρεπει να τιθεται κανενα θεμα -για cpu και gpu combo Τα 2GB καλυπτουν, μολονοτι 1GB δεν ειναι αρκετο, για ολα οσα αναφερεις (ταυτοχρονα) σε Leopard...
haHa Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Η 9400Μ τα κανει ολα και συμφερει ακομη και με DualCore Atom,αρα δεν πρεπει να τιθεται κανενα θεμα -για cpu και gpu combo Αυτα σε windows! Σε mac os x λογω ελλειπων drivers της apple η 9400m δεν βοηθαει στα mkv. Y.Γ. : Και οχι το mac mini δεν θα μπορεσει να παιξει οοολλααα τα mkv 1080p. Τα περισσοτερα ομως θα μπορεσει να τα παιξει. Σε windows μπορει να τα παιξει ολα.
Delirium Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Ναι, σε Windows Το hardware ειναι υπεραρκετο! H Apple, ομως, ειναι...??
vaggos37 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Λοιπόν σκέφτομαι σοβαρά να αντικαταστήσω το PC του αδερφού μου με ένα mac mini, έχω όμως κάποιες απορίες-ενδοιασμούς: 1. Καταλήξαμε νομίζω ότι παίζει όλα τα βίντεο 1080p, ακόμα και το φθηνό μοντέλο, ε? 2. Η οθόνη που θα το συνοδεύει τι ανάλυση πρέπει να έχει, ώστε να μην ζορίζεται; (π.χ.: 1920*1080 ή 1680*1050)(εγώ σκεφτόμουν κάποια από αυτές: 1η 2η 3η)
georgeadams Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την οθόνη.
iced Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Φιλε μου παρτο, θα βαλεις και τον plex και θα εισαι μια χαρα!
arxaggelos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Αυτα σε windows!Σε mac os x λογω ελλειπων drivers της apple η 9400m δεν βοηθαει στα mkv. Y.Γ. : Και οχι το mac mini δεν θα μπορεσει να παιξει οοολλααα τα mkv 1080p. Τα περισσοτερα ομως θα μπορεσει να τα παιξει. Σε windows μπορει να τα παιξει ολα. Μια που το αναστήσαμε, το μινι μου (2.26 2g ram) μέχρι στιγμής δεν έχει κολώσει "χαρντγουερικά" σε κανένα mkv, αλλά έχουν κωλώσει οι players (σε 1 ή 2 αρχεία, μη φανταστείτε...). Πάντως τίποτε δεν αντιστάθηκε στον MPlayer ως τώρα, οπότε για μένα αυτός ο player είναι το τελευταίο σύνορο.
haHa Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Μια που το αναστήσαμε, το μινι μου (2.26 2g ram) μέχρι στιγμής δεν έχει κολώσει "χαρντγουερικά" σε κανένα mkv, αλλά έχουν κωλώσει οι players (σε 1 ή 2 αρχεία, μη φανταστείτε...). Πάντως τίποτε δεν αντιστάθηκε στον MPlayer ως τώρα, οπότε για μένα αυτός ο player είναι το τελευταίο σύνορο. Απλα το mac mini σε mac os x παιζει τα mkv χωρις την βοηθεια της καρτας γραφικων. Αυτο εχει ως αποτελεσμα υψηλο cpu usage, ενω σε μερικα πολυ απαιτητικα 1080p video μπορει να κολωσει.. Στην πλειονοτητα των video , δεν θα εχει προβλημα, απλα λογω υψηλου cpu usage, δεν θα μπορει το μηχανημα να κανει ταυτοχρονα κατι αλλο απαιτητικο.(πχ ταυτοχρονο video transcoding κλπ)
arxaggelos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Απλα το mac mini σε mac os x παιζει τα mkv χωρις την βοηθεια της καρτας γραφικων.Αυτο εχει ως αποτελεσμα υψηλο cpu usage, ενω σε μερικα πολυ απαιτητικα 1080p video μπορει να κολωσει.. Στην πλειονοτητα των video , δεν θα εχει προβλημα, απλα λογω υψηλου cpu usage, δεν θα μπορει το μηχανημα να κανει ταυτοχρονα κατι αλλο απαιτητικο.(πχ ταυτοχρονο video transcoding κλπ) Εντάξει, αν παει κάποιος να δει mkv σε 1080p ΚΑΙ κάνει ταυτόχρονα video transcoding ας πρόσεχε που πήρε μινι, είπαμε Όσο για τα mkv, είχα διαβάσει και τελικά διαπίστωσα και μόνος μου ότι έχει να κάνει με το encoding του ίδιου του mkv. Για παράδιεγμα, το GI Joe που είναι πολύ απαιτητικό σε ταχύτητα εναλλαγής frames και το έχω σε mkv 15,5 Gb παρακαλώ, το παίζει σαν νερό με το Plex, ενώ το Life που το έχω σε mkv 720p, με μέγεθος 3,5 Gb περίπου, και καμία σχέση σε απαιτήσεις ταχύτητας frames κλπ, ούτε που ανοίγει (με το Plex, γιατί με το Mplayer ανοίγει μια χαρά). Πάντως αυτό που λες για την κάρτα που δεν αξιοποιείται στα mkv ειναι πολύ ενδιαφέρον (και μεγάλη πατάτα της Apple)
haHa Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Εντάξει, αν παει κάποιος να δει mkv σε 1080p ΚΑΙ κάνει ταυτόχρονα video transcoding ας πρόσεχε που πήρε μινι, είπαμε Κι ομως ειναι απλη διαδικασια ακομα και για φορητους(ποσο μαλλον για desktop μηχανηματα) των 500€.. Όσο για τα mkv, είχα διαβάσει και τελικά διαπίστωσα και μόνος μου ότι έχει να κάνει με το encoding του ίδιου του mkv. Aκριβως! Παιζει ρολο το bitrate και το προφιλ που ειναι encoded..
tr3quart1sta Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 αν πάμε στο επόμενο δλδ 2.53ghz 4gb θα μπορεί να τα παίζει ΟΛΑ χωρίς να έχει σημασία το encoding και τα σχετικά...???
arxaggelos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 αν πάμε στο επόμενο δλδ 2.53ghz 4gb θα μπορεί να τα παίζει ΟΛΑ χωρίς να έχει σημασία το encoding και τα σχετικά...??? Δεν νομίζω. Το hardware είναι υπέρ-αρκετό για να παίξει αυτά τα αρχεία, για την ακρίβεια και ένας 1.83 με 1g RAM και onboard κάρτα πιθανότατα παίζει τα πάντα από πλευράς hardware, αλλά το encoding της κάθε ταινίας δεν "συνεργάζεται" με τους διάφορους players. Πιθανότατα ισχύει αυτό που λέει ο Haha (ότι η κάρτα δεν χρησιμοποιείται σχεδόν καθόλου από το σύστημα για να παίξουν τα mkv), πράγμα που αποδεικνύει ότι δεν είναι θέμα hardware αλλά software. Πάντως για την ιστορία, επαναλαμβάνω ότι μέχρι στιγμής δεν είχα ούτε ένα αρχείο που να μην παίζει "με τίποτε". 1-2 mkv που δεν έπαιζαν Plex και VLC τα έπαιξε το MPlayer, και ΔΕΝ ήταν βαριά αρχεία - έχω και βαρύτερα.
haHa Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Απο την στιγμη που δεν χρησιμοποιειται η καρτα γραφικων, ολη την δουλεια την αναλαμβανει ο επεξεργαστης.. Και εκει ειναι hardwarικο το προβλημα: αν ο επεξεργαστης δεν ειναι αρκουντως δυνατος, τοτε δεν μπορει να παιξει ΟΛΑ τα mkv/m2ts .. Και ο επεξεργαστης του mac mini ειναι οριακος για να μπορει να παιξει ΟΛΑ τα mkv/m2ts. Για την πλειονοτητα τους ομως (95%), δεν υπαρχει προβλημα, αρκει βεβαια να μην κανεις ταυτοχρονα κατι απαιτητικο. Οποτε μην σε απασχολει, εκτος αν εισαι φανατικος σινεφιλ και βλεπεις τις ταινεις σε τοπ ποιοτητα ή θελεις να υποστηριζει και τα καινουρια φορματ ηχου αν εχεις τον αντιστοιχο ενισχυτη..(που δυστυχως το mac mini δεν τα υποστηριζει)
Bon Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Απο τα επισημα specs του Snow Leopard: http://www.apple.com/macosx/specs.html QuickTime H.264 hardware acceleration requires a Mac with an NVIDIA 9400M graphics processor. 9400Μ η κάρτα που έχει δηλαδή το Mac Mini...
georgeadams Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Ναι, αλλά τα MKV δεν είναι QuickTime.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.