Προς το περιεχόμενο

Είναι όντως τα πιο αθόρυβα τροφοδοτικά της αγοράς?

Busdarovas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλώς σας βρίσκω.

Διάφορα sites αναφέρουν ότι τα Nexus Silent Modular 850W PSU (RX-8500) και 1000W (RX-1K) είναι τα πιο αθόρυβα της αγοράς.

Έχει κάποιος εμπειρία?

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/with%28Manufacturer=Nexus%29.htm

Με ενδιαφέρει ένα τροφοδοτικό αρκετά χαμηλού θορύβου.

Δημοσ.

Δεν εξαρτάται μόνο από την κατασκευή του τροφοδοτικού ο θόρυβος που παράγει.

Τι σύστημα θες να τροφοδοτήσεις και τι ψύξη θα χρησιμοποιήσεις για το υπόλοιπο σύστημα;

Δημοσ.

Μπορεί να συγκεκριμένα να είναι ιδιαίτερα αθόρυβα σε υψηλό φόρτο, το θέμα είναι πως αν το σύστημά σου δεν χρειαστεί ποτέ τόση ισχύ, μάλλον θα πληρώσεις άδικα τόσα λεφτά.

Υπάρχουν πλέον αρκετά τροφοδοτικά χαμηλότερης ισχύως, ποιοτικότερης κατασκευής, και καλύτερης τιμής.

Οπότε μας λες το σύστημά σου, και βλέπουμε.

Δημοσ.

Το σύστημα τώρα θα φτιαχτεί. Θα χρειαστούν 3 έως 5 δίσκοι, λογικά μια 5870 λογικά, i7-860 κλπ. Έλεγα κάπου στα 750 W τροφοδοτικό, αλλά επειδή διάβασα ότι αυτά είναι τα πιο αθόρυβα και η τιμή λογική, είπα να σας ρωτήσω μήπως κάποιος το έχει και γνωρίζει.

Δημοσ.

Με ενδιαφέρει όμως όσο πιο αθόρυβο. Θα δουλεύουν δίσκοι σε RAID 10 (μάλλον) ή σε RAID 1 και γενικά θα ταλαιπωρείται με δουλειά σε διάφορα βαριά προγράμματα με 3D, Rendering κλπ. Ίσως προστεθεί και δεύτερη κάρτα 5870 αργότερα.

Δεν έχω αποφασίσει για το σύστημα ακόμα. Είμαι ανάμεσα σε δρόμο 860 και δρόμο 920.

Θα μου φτάσει το 600άρι? Είναι αθόρυβο?

Δημοσ.

Όπως είπαν και τα παιδία ο θόρυβος δεν εξαρτάται μόνο από το τροφοδοτικό. Την περισσότερη φασαρία την κάνουν :

1) Fan της Motherboard (αν έχει)

2)Fan της κάρτας γραφικών

3) Fan της ψήκτρας της CPU (κάποια κάνουν σαν σκούπα Hoover του 70’)

4)Σκληροί δίσκοι όταν τρέχουν σε full

5)Τα fan του κουτιού

Οπότε να δώσεις μια περιουσία για ένα καλό τροφοδοτικό το οποίο ούτε τα μισά watt δεν θα χρειαστείς απλά για να κερδίσεις 2db ? και αν.(δες άπο άλλες εταιρείες τα τροφοδοτικά τους 16db δίνουν και η Nexuw 15db)Δεν έχει νόημα αν όλα τα άλλα εξαρτήματα κάνουν σαν τρένα

Δημοσ.

Τότε να φροντίσω και τα υπόλοιπα να είναι λιγότερο θορυβώδη.

Αν είναι μεγαλύτερο από όσο χρειάζεται το σύστημα και δουλεύει με λιγότερα W, δεν θα είναι χαμηλότερα οι στροφές του ανεμιστήρα του, άρα θα είναι λιγοτερο θορυβώδες?

Η λύση watercool έχει ανεμιστήρες? Δεν ξέρω τίποτα για υδρόψυξη αλλά το σκεφτόμουν. Πόσο μπορεί να κοστίσει για κάρτα γραφικών και επεξεργαστή? Θα έχει μεγάλη διαφορά στον θόρυβο?

Δημοσ.

Η λύση watercool έχει ανεμιστήρες? Δεν ξέρω τίποτα για υδρόψυξη αλλά το σκεφτόμουν. Πόσο μπορεί να κοστίσει για κάρτα γραφικών και επεξεργαστή? Θα έχει μεγάλη διαφορά στον θόρυβο?

Με τόσου δίσκους και με 2 5870 που λες για το μέλλον εγώ θα πρότεινα μεγαλύτερο απο 600w..

Για το θέμα θορύβου συμφωνώ με τους άλλους..Το τροφοδοτικό είναι το τελευταίο που θα κάνει διαφορά..

Αν βάλεις watercooling θα έχεις μόνο το θόρυβο που κάνει ο ανεμιστήρας του ψυγειου..Αλλά επειδή έχω ο ίδιος στο pc μου πρέπει να σου πω οτι απο τότε που το έβαλα νοιώθω πάντα μια ανασφάλεια μη συμβεί τίποτα με τα νερά και τιναχτεί το σύστημα στον αέρα.Οπότε αν σκοπέυεις να επεξεργάζεσαι και να αποθηκεύεις σημαντικά πράγματα δε θα στο πρότεινα.

Δημοσ.

Αν είναι μεγαλύτερο από όσο χρειάζεται το σύστημα και δουλεύει με λιγότερα W, δεν θα είναι χαμηλότερα οι στροφές του ανεμιστήρα του, άρα θα είναι λιγοτερο θορυβώδες?

Έτσι κι αλλιώς το σύστημά σου δύσκολα θα ξεπεράσει τα ~350W @ full load. (με μία 5870).

Οπότε χαμηλά θα παίζουν οι στροφές.

Όχι σημαντική.

Κάποιους ανεμιστήρες δεν τους γλυτώνεις ούτε με υδρόψηξη.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Αν σας είναι εύκολο, προτείνετέ μου τι να κάνω σε θέμα ψύξης για πιο αθόρυβο κουτί.

Όπως προείπα θα έχει την 5870. Μάλλον θα κάνει τον περισσότερο θόρυβο. Υπάρχει λύση για την ψύξη της? Για επεξεργαστή τον i7-860. Τι ψύξη να του βάλω για να μειώσω θόρυβο?

Δημοσ.
Θα σου πρότεινα να τα βάλεις πρώτα, και δεν ικανοποιηθείς από τον θόρυβο το συζητάμε.

;)

+1

Κούμπωσέτα όλα πάνω και αστο 1-2 μέρες να δεις πως είναι από θόρυβο. Λύσεις υπάρχουν πάρα πολλές (ψήκτρα για την vga, ψήκτρα για την cpu) αλλά μπορεί να μην χρειάζεται τπτ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...