diafanos75 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσιεύω ένα πολύ χρήσιμο freeware custom προγραμματάκι για αναζήτηση αρχείων πολυμέσων στον υπολογιστής σας. Eχει πολλές ενδιαφέρουσες δυνατότητες. Aρκεί να έχετε windows (δεν είναι για Linux).Τουλάχιστον XP, Vista, 7 . Διαδώστε το παντού !! Ο σύνδεσμος για το πακέτο που περιέχει το εγχειρίδιο χρήσης (σε pdf) , το πρόγραμμα εγκατάστασης καθώς και οδηγίες για την εγκατάσταση είναι (σύνολο 2.27 ΜΒ) : http://www.mediafire.com/file/bmouakljzyy/easyfindermp3_ver_1.3.2.zip Για τυχόν προβλήματα , παρατηρήσεις ή απορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο [email protected] ή με τον δημιουργό στο [email protected], θα περιμένουμε τα σχόλια σας καθώς και ιδέες για αλλαγές… Μερικά εισαγωγικά για το πρόγραμμα: Φανταστείτε ένα «computer-ικό» κόσμο με 100.000 αρχεία πολυμέσων, που έχουν έρθει με διάφορους τρόπους στους σκληρούς δίσκους σας (που μπορεί να είναι και δικτυακοί ή και απομακρυσμένοι). Πιθανά, αυτός να είναι ο ηλεκτρονικός κόσμος σας!!!. Σε αυτόν το κόσμο η αναζήτηση ενός συγκεκριμένου αρχείου είναι δύσκολη, καθώς η ονομασία των αρχείων είναι πολλές φορές παραπλανητική. Επιπρόσθετα, συχνά θέλουμε να ακούσουμε ένα συγκεκριμένο κομμάτι, χωρίς όμως να γνωρίζουμε το όνομα του αρχείου με το οποίο έχει αποθηκευτεί. Αυτά τα προβλήματα έρχεται να επιλύσει το EasyFinderMP3. Δημιουργεί μια βάση εντοπισμού, και με έξυπνο τρόπο αναζητεί τα αρχεία, ψάχνοντας όχι μόνο στα ονόματα των αρχείων, αλλά και στους φακέλους που ανήκουν καθώς επίσης και στις εσωτερικές πληροφορίες τους (mp3 tags). Με τον τρόπο αυτό εύκολα και γρήγορα σας φέρνει το τραγούδι που θέλετε έτοιμο προς ακρόαση, είτε μέσω του ενσωματωμένου mp3 windows media player είτε μέσω του οποιουδήποτε αγαπημένου σας player. Τέλος μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε playlists ώστε να μπορείτε να ακούτε τα αγαπημένα σας τραγούδια. Να δώσουμε ορισμένα παραδείγματα: Έστω ότι αναζητάτε το κομμάτι «Δεν ξεχνώ τον τόπο μου». Μια προφανής σκέψη για να το εντοπίσετε είναι να έχετε οργανώσει έτσι τους φακέλους ώστε να είναι εύκολη η ταξινόμηση τους. Αυτό όμως προϋποθέτει και χρόνο και δυστυχώς, όσες περισσότερες ταξινομήσεις (φακέλους) κάνετε τόσο πιο χρονοβόρα γίνεται η αναζήτηση τους. Εναλλακτικά θα μπορείτε να βάλετε τα windows να βρουν το αρχείο, μέσω της αναζήτησης. Το πρόβλημα όμως είναι πως είναι γραμμένο το αρχείο; Μπορεί να είναι γραμμένο στα ελληνικά με διάφορους τρόπους (πχ Δεν ξεχνώ τον τόπο μου.mp3 ή Δεν ξεχνω τον τωπω μου.mp3 ή Δεν_ξεχνώ_τον_τόπο_μου.mp3 κτλ) ή στα Αγγλικά (πχ den jexnv ton topo mou.mp3 ή den ksexnw ton topo moy.mp3 ή den ksehnw-ton-topo-mou.mp3 κτλ). Πιθανότατα πρέπει να κάνετε πολλαπλές αναζητήσεις μέχρι να το εντοπίσετε. Με άλλα λόγια, η καινοτομία της εφαρμογής αυτής και το μεγάλο "προσόν" της είναι ότι μπορεί να βρει ονόματα αρχείων που έχουν γραφεί με διάφορους τρόπους, που θα καθιστούσαν ιδιαίτερα χρονοβόρες τις όποιες αναζητήσεις, με τους ως τώρα κλασικούς τρόπους. Επιπρόσθετα, ενοποιεί την αναζήτηση και την ακρόαση μέσα από ένα ομοιογενές περιβάλλον. Καλή διασκέδαση... H ομάδα ανάπτυξης του EasyFinderMP3 “The lost in cyber-space programmers” Νοέμβριος 2009
ekkli Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 πολυ ενδιαφερον το προγραμμα, ειχα δοκιμασει και παλιοτερα αντιστοιχες εφαρμογες αλλά είτε αργουσανε πολύ , είτε ηταν πολυ βαρια σαν προγραμματα. η πιο σημαντικη παραλειψη που προσεξα εγω ειναι οτι στο μενου που εχουμε με δεξι κλικ σε καποιο κομματι, δεν υπαρχει επιλογη να μας ανοιξει με γουιντοουζ εξπλορερ το φακελο στον οποιο βρισκεται το κομματι. οπως γινεται δλδ στην απλη αναζητηση των γουιντοουζ. ή ακομα να συνεργαζεται με εξωτερικο πλεηερ και να τα στελνει εκει να τα ακουσουμε. αυτα τα δυο μικρα -γενικά μικρα, προσωπικα σημαντικα- απο μενα, με πολλα ευχαριστω και πολλά μπραβο για τη δημιουργια σας
Physics_Rulez Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Ωραία προσπάθεια, μπράβο σας! Έκανε scan 150GB σε περίπου 2 λεπτά Ψάχνει στα mp3 tags, πολύ καλό. Άραγε ψάχνει και στα aac/ogg? Αυτό που πρότεινε ο ekkli θα ήταν πολύ καλό. Να ανοίγει το path, και να παίζει με τον default player, ή ακόμα καλύτερα να βγάζει το windows explorer menu, όπως κάνει το καταπληκτικό search engine everything, επίσης freeware.
diafanos75 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 μπράβο παιδια Παιδιά ίσως δεν διαβάσατε τη βοήθεια γιατι αυτό που λέτε γίνεται ήδη Συγκεκριμένα (αφού έχει βγάλει τα αποτελέσματα βέβαια) Αν κάνετε διπλό κλικ στον Τιτλο το παιζει στον ενσωματωμένο windows media player Διπλο κλικ στο ονομα φακέλου ανοίγει τον φάκελο στον windows explorer διπλο κλικ στο tag title , artist, ή album το παιζει στον default player Αλλα το θέμα ειναι οτι μπορείτε να φτιάξετε λίστες. Τα κάνετε (αφού τα επιλέξετε) με δεξί κλικ προσθήκη στην τρέχουσα λίστα και μετα ξανά δεξί κλικ και Αναπαραγωγή τρέχουσας λίστας πολυμέσων ή Αναπαραγωγή λίστας πολυμέσων στον εξορισμού player ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ !!! (ΜΕΝΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ / ΟΔΗΓΙΕΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΕ PDF)
ekkli Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 σωστος ο διαφανος -αληθεια, που εισαι κρητη? γω ειμαι ηρακλειο. με διπλο κλικ στο ονομα φακελου, ανοιγει το φακελο. ελπιζω να αντιλαμβανεσαι οτι εισαι λιγο αισιοδοξος αν ελπιζεις οτι θα διαβαστει το αρχειο βοηθειας. και δεν μιλαω για μενα, εγω πλεον θα το διαβασω για να δω τι άλλες ευκολιες εχει. αλλά νομιζω οτι θα βολευε να το βαλετε σαν επιλογη στο δεξι κλικ, ..οπως εχει μαθει ο πολυς κοσμος να κανει στην αναζητηση. και παλι με πολλα ευχαριστω για τη δουλεια σας
diafanos75 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 σωστος ο διαφανος-αληθεια, που εισαι κρητη? γω ειμαι ηρακλειο. με διπλο κλικ στο ονομα φακελου, ανοιγει το φακελο. ελπιζω να αντιλαμβανεσαι οτι εισαι λιγο αισιοδοξος αν ελπιζεις οτι θα διαβαστει το αρχειο βοηθειας. και δεν μιλαω για μενα, εγω πλεον θα το διαβασω για να δω τι άλλες ευκολιες εχει. αλλά νομιζω οτι θα βολευε να το βαλετε σαν επιλογη στο δεξι κλικ, ..οπως εχει μαθει ο πολυς κοσμος να κανει στην αναζητηση. και παλι με πολλα ευχαριστω για τη δουλεια σας Αντε το βρήκες λοιπον. Διαβασε τις οδηγίες θα δεις διάφορα χρήσιμα. Nαι και εγώ Ηράκλειο είμαι. ε μικρός ειναι ο κόσμος βλέπεις...
chiderboy Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Ωραίος φίλε. Πολύ καλό το πρόγραμμά σου. Ελπίζω να συνεχιστεί η ανάπτυξη
ekkli Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 να υπενθυμίσω το πρόγραμμα για όποιον ενδιαφέρεται . εμενα μετά από δυο χρόνια χρήσης δεν με έχει απογοητεύσει καθόλου. εξαιρετικό για free. κρίμα που δεν συνεχίστηκε η ανάπτυξη του
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.