Dark_Sage Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 παιδια γεια και απο εμένα, απο όσα εχετε γραψει ειναι λες και καποιος περιγράφει εμένα... τα ιδια σκ@τ@ και εγώ... το μεγάλο μου πρόβλημα οταν απογειώνεται και εχουμε κλίση προς τα πανω και ανεβαινουμε ... ε εκει αν κανει καμια ανατάραξη νομίζω οτι θα αρχίσει η ελεύθεση πτώση προς τα κατω... αφου και τωρα που το γραφω καπως νιώθω....μεγαλο προβλημα... καλα οταν στριβει το αεροπλάνο εκει να δεις... χειρότερα οι αναταράξεις στη διαρκει με ενοχλούν λιγότερο εννοειται πως παντα κλεινω το παραθυρο διπλα μου επειδη δεν θελω να εχω την αίσθηση οτι ειμαι στον αέρα τι θα γινει ρε παιδια? καμια λύση υπαρχει?
Wilwarin Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Ξέρω πολλά άτομα που έχουν την ίδια φοβία με τα αεροπλάνα,και όπως ήδη είπαν και κάποιοι άλλοι,να δοκιμάσεις να ακούς μουσική,ή να διαβάζεις κάτι άντε και καμία βαλεριάνα...Τα συμπτώματα όπως φαίνεται είναι πάνω-κάτω σε όλους τα ίδια.Δεν θα ξεχάσω σε μια πτήση Πράγα-Αθήνα,καθόταν δίπλα μου ένας τύπος και σε κάποια φάση άρχισαν οι αναταράξεις.Είχε αρχίσει να ιδρώνει και να μουρμουρίζει κάτι,οπότε βγάζει ένα βιβλίο να διαβάσει.Και ξαφνικά γυρνάει και μου λέει "πέφτουμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε????" "όχι,ηρεμήστε" του λέω."Μα πως δεν πέφτουμε,το αεροπλάνο έχει γυρίσει ανάποδα!" λέει.Ε,πάλι καλά που είδα ότι εκείνος κρατούσε το βιβλίο ανάποδα!Φώναξε μετά και την αεροσυνοδό για να του φέρει νερό και ηρέμησε(λέμε τώρα)!Εγώ πάντως με το ζόρι κρατιόμουν για να μην γελάσω!Εντάξει,είναι κοινή φοβία,αλλά έτσι όπως είπε αυτό το "πεφτουμε" ήταν όλα τα λεφτά!
status Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Υπάρχει η γενικότερη πεποίθηση ότι για να ξεπεράσεις τις όποιες φοβίες σου πρέπει να τις αντιμετωπίσεις. Βασικά στο χέρι σου είναι, δε νομίζω να χάσεις τίποτα πηγαίνοντας μια φορά σε μία από αυτές τις ομάδες. Εξαρτάται βέβαια κι απ' τον χαρακτήρα, εγώ έχω υψοφοβία, ε δε βγαίνω στα μπαλκόνια, δεν είμαι τρελός, ΛΟΚΟ. Άμα σου φώναζε η μάνα σου όταν ήσουν μικρός για να μην βγαίνεις κλπ απλά μια φοβία είναι..το ίδιο μου έκανε και η μάνα μου αλλά μετά το τρίτο ασύρματο δίκτυο που έκανα έστρωσα.:Ρ Γουστάρω αεροπλάνα..αδρεναλίνη κ αυτός ο κόμπος στο στομάχι από την επιτάχυνση είναι υπέροχο συναίσθημα!
minarokeftes Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Γουστάρω αεροπλάνα..αδρεναλίνη κ αυτός ο κόμπος στο στομάχι από την επιτάχυνση είναι υπέροχο συναίσθημα! Εκεί τρελαίνομαι και εγώ γιατί μου θυμίζει την οδήγησή μου!!!:p:p Βαλεριάνα τί ακριβώς είναι??? Πρέπει να προμηθευτώ....
Wilwarin Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Βαλεριάνα τί ακριβώς είναι??? Πρέπει να προμηθευτώ.... Είναι βότανο,υπάρχει και σε μορφή χαπιού.Είναι αγχολυτικό,βοηθάει και σε περιπτώσεις αυπνίας..Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ,δεν μου έχει χρειαστεί,αλλά απ όσο ξέρω,βοηθάει,αλλά δεν είναι ανάγκη να το παρακάνεις με τα χάπια κιόλας...Σίγουρα υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι χαλάρωσης. Γουστάρω αεροπλάνα..αδρεναλίνη κ αυτός ο κόμπος στο στομάχι από την επιτάχυνση είναι υπέροχο συναίσθημα! Και εγώ το ίδιο!Κάθε φορά στην απογείωση αισθάνομαι υπέροχα!
De@th L0rd Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Εγώ πορώνομαι απίστευτα με τις γωνιακές επιταχύνσεις και τις επιταχύνσεις γενικότερα καθώς και τις ανόδους-καθόδους.Βλέποντας πόσο αδύναμες στέκονται οι αισθήσεις μου στις συνθήκες αυτές συνειδητοποιώ πόσο ΠΑΙΔΙΚΟ όνειρο ήταν το να γίνω πιλότος μαχητικού.Γαμώ τους εξομοιωτές μου γαμώ.Πότε θα το καταφέρουν αυτό το συναίσθημα.
Fidelio Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 βασικά μεσιέ sellers (και για όποιον άλλο ) θα σε βοηθούσε να εξετάσεις τον μηχανισμό του φόβου και πως λειτουργεί, με κοπελιά ψυχολόγο.. θα στα εξηγήσει μια χαρά. Το έχω νιώσει σε αεροπλάνο αυτό που λες , παραδόξως ομως όχι την πρώτη φορά. Το διασκέδαζα απιστευτα για παράδειγμα όταν ταξίδευα σαν φοιτητής , αλλά είχα φάει μια παρόμοια φρίκη σαν την δική σου οτάν γύρνα από άδεια στο στρατό. Προφανώς υπάρχει μια σχέση και βιωμάτον ξέρω γω. Επίσης στις αναταράξεις πιστεύω οτι το μεγαλύτερο ποσόστο κάνει κακάκια, χαλαρά, αλλά δεν το δείχνουν.
klainmaingr Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Εγώ απο την άλλη δεν τρώω κανέναν σκάλωμα με τα αεροπλάνα. Ντάξει αποδέχεσαι την πιθανότητα οτι ΜΠΟΡΕΙ και να πέσεις.. Τι να κάνουμε τώρα.. Τρελαίνομαι όταν έχει καθαρό ουρανό και χαζεύω την Γεωγραφία των περιοχών που περνάμε και ιδιαίτερα τρελαίνομαι με τις Άλπεις, όποτε τυχαίνει να τις περνάω. Απόλαυσε αυτήν την "ανώτερη" στιγμή. Νομίζω είναι μεγάλη μλκεία να είσαι πόσες χιλιάδες μέτρα απο το έφαδος και αντί να ζήσεις τη στιγμή να κάθεσαι και να (κάνεις πως) διαβάζεις/κλείνεις το παράθυρο προσπαθώντας να καλύψεις τον φόβο σου. Καφεδάκι και χάζεμα κάτω. Είναι ενδιαφέρον το δέος του να συνειδητοποιείς που είσαι. Στην χειρότερη ύπνος. Όσο για τις αναταράξεις... Κενά αέρος θα υπάρχουν πάντα. Είναι επίσης μια παράμετρος που θα πρέπει να αποδεχτεί κανείς πρίν πετάξει. Απλά σκεφτείτε οτι οι πιθανότητες να "πάτε" απο αεροπλάνο είναι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ μπροστά στην πιθανότητα να "πάτε" απο αυτοκίνητο ή περπατώντας απλά στο δρόμο. Όλα στο μυαλό είναι.
MsquitoPrincess Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 ..Απόλαυσε αυτήν την "ανώτερη" στιγμή. Νομίζω είναι μεγάλη μλκεία να είσαι πόσες χιλιάδες μέτρα απο το έφαδος και αντί να ζήσεις τη στιγμή να κάθεσαι και να (κάνεις πως) διαβάζεις/κλείνεις το παράθυρο προσπαθώντας να καλύψεις τον φόβο σου. Καφεδάκι και χάζεμα κάτω. Είναι ενδιαφέρον το δέος του να συνειδητοποιείς που είσαι.. +2098137219873018297301829630127864012879630128736128
dark_banishing Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Θυμάμαι λίγες μέρες μετά που είχε πέσει αυτό της air france -και νομίζω είχαν πει ότι το είχε χτυπήσει κεραυνός- ταξίδευα, και από διπλα από το παράθυρο έβλεπα και έφευγαν οι κεραυνοί από τα σύννεφα συνεχώς. Άστραφτε το σύμπαν δίπλα μας. Ήταν η μόνη φορά που φοβήθηκα για λίγο, αλλά κοιτάω γύρω μου και ενώ όλοι έβλεπαν τους κεραυνούς ήταν cool, οπότε λέω κάτι θα ξέρουν που δεν ανησυχούν, και μου πέρασε κ μένα. Κατά τα άλλα + 1000 στον klainmaingr
klainmaingr Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Είναι κρίμα να μην απολαμβάνεις κάτι τέτοιο και να αφήνεις τις φοβίες σου να σε ελέγχουν
Sellers Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Απλά σκεφτείτε οτι οι πιθανότητες να "πάτε" απο αεροπλάνο είναι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ μπροστά στην πιθανότητα να "πάτε" απο αυτοκίνητο ή περπατώντας απλά στο δρόμο.Όλα στο μυαλό είναι. - 2098137219873018297301829630127864012879630128736128 Ναι ρε καταραμένε Εγγλέζε αλλά οι πιθανότητες να ζήσεις απο ένα αυτοκινητιστικό είναι αρκετές σε αντίθεση με τις πιθανότητες του να ζήσεις απο αεροπλάνο που προσεγγίζουν το 0. Και σχετικά με το όλα στο μυαλό είναι: Ο φόβος του μπορεί και να πέσω με το αεροπλάνο δεν είναι σαν τον φόβο του αν υπάρχει τέρας στην ντουλάπα. Διότι τέρας στην ντουλάπα δεν υπάρχει, αλλά πιθανότητα να πέσω ναι... Γιου μπλάντι χελ... Αλήθεια τι πιθανότητες έχει να πέσει ένα αεροπλάνο?
Lucifer Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Κάπου είχα βρει κάτι στατιστικές στο γουίκι γιατί γνωστή χρήστρια δωμέσα φοβάται. Επίσης δεν ξέρω για 'σας, εμένα το "άμα πέσει την έκατσες και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα" με ξεαγχώνει.
klainmaingr Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 http://www.planecrashinfo.com/cause.htm 1 στα 14 εκατομμύρια. ΑΚΡΙΒΩΣ όσες και να κερδίσεις το lotto στο Ηνωμένο βασίλειο http://www.rwapsoftware.co.uk/lottery/uklottery_odds.html Οπότε αν σου κάτσει τίποτα τέτοιο πρέπει να αισθάνεσαι πραγματικά κωλόφαρδος Υγ: Μην την ψάχνεις με το αυτοκίνητο. Έχεις υπερπολλαπλάσιες πιθανότητες να πάθεις κάτι με το αυτοκίνητο. Θα ψάξω στατιστικά αλλα σκέψου απλά οτι στο αυτοκίνητο δεν παίζεις με την απίθανη μηχανική βλάβη αλλα με την εγκεφαλική παράλυση των χιλιάδων τυχαίων αυτοκινήτων που περνάνε απο δίπλα σου καθημερινά. Χουχ... Το βρήκα.. 1 στις 100... ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΣΟΥ ΤΩΡΑ?!
Chrisxxx Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Eγώ είχα ένα φόβο μέχρι να πετάξω πρώτη φορά μέσα στη πτήση γούσταρα άπειρα αλλαξα θέση με το διπλανό μου για να πάω παράθυρο και εκανα σαν παιδάκι Ειδικα η φαση προσγείωσης και απογείωσης και χαζεμα από το παραθυρο δεν συγκρίνεται με τιποτα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.