Προς το περιεχόμενο

OpenOffice vs NeoOffice

xalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το τελευταίο ανάλογο thread είχε ανοίξει πριν ενάμιση χρόνο και από τότε αρκετά πράγματα έχουν αλλάξει. Το OpenOffice δεν είναι beta, και η έκδοση για mac ακολουθεί την τρέχουσα έκδοση χωρίς καμία καθυστέρηση. Το NeoOffice συνεχίζει και αυτό παράλληλα την ανάπτυξη του και πρόσφατα παρουσίασε το NeoOffice mobile. Κανένα από τα δύο προς το παρόν δεν υποστηρίζει 64bit αλλά έχουμε ελληνικό ορθογραφικό έλεγχο.

Προσωπικά χρησιμοποιούσα το NeoOffice και από τη στιγμή που το OpenOffice έγινε stable χρησιμοποιώ μόνο αυτό. Θα ήθελα γνώμες και απόψεις πάνω σε αυτά τα δύο, συγκρίσεις απόδοση και γενικά τις εμπειρίες από την καθημερινή εργασία με τα δύο αυτά πακέτα.

Εδώ το NeoOffice αναφέρει αποτελέσματα σχετικά με την ταχύτητα των εφαρμογών. Και ομολογώ ότι το OpenOffice 3 μου φένεται σχετικά αργό στο καινούριο μου MacBook Pro, ειδικά στο άνοιγμα.

http://neowiki.neooffice.org/index.php/NeoOffice_Performance_Comparison

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το Openoffice σερνεται στο MBP μου. Ειδικα σε αρχεια πολλων σελιδων το scrollαρισμα γινεται με το ζορι.

Αντιθετως το Neooffice πεταει πραγματικα. Και εφοσον δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα το Neooffice αποτελει προεπιλογη για μενα.

Το μονο θετικο για το OO ειναι το εξελληνισμενο περιβαλλον.

καλό θα ήταν να μην δημιουργούμε παρεξηγήσεις. Το iWork ούτε ήταν, ούτε είναι, και ούτε θα γίνει ποτέ δωρεάν. Είναι η εμπορική αντίστοιχη λύση της apple.

Πίσω στο OpenOffice 3.1.1 και NeoOffice 3.0.1

Τα δοκίμασα σε ένα macbook απλό και σε ένα prο, παρόμοια χαρακτηριστικά και τα δύο. Το NeoOffice ανοίγει αισθητά πιο γρήγορα από το OpenOffice. Σαν look n fell μοιάζουν αρκετά αλλά και πάλι το NeoOffice δένει καλύτερα οπτικά με το λειτουργικό. Σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται το OpenOffice 2xx που ήθελε X11 για να τρέξει με το σημερινό OpenOffice 3 αλλά και πάλι δεν δένει όπως δένει το NeoOffice. Παρατήρησα ( στο snow leopard τουλάχιστον ) ότι ο ορθογραφικός έλεγχος (ελληνικά) δούλεψε αμέσως στο OpenOffice αλλά όχι στο NeoOffice.

Σε ένα αναλυτικό googling βλέπω στα ξένα forums μια προδιάθεση σε ότι αφορά το NeoOffice. Το βασικό επιχείρημα είναι ότι το NeoOffice ξεκίνησε για το Mac OS X ενώ το OpenOffice το συνάντησε κάπου στο δρόμο.

Και τωρα που το ξαναφερε η κουβεντα δεν βαζουμε και το iwork στη συγκριση?

@xalia ,εκτος απο τον ορθογραφικο ελεγχο τι αλλο σε ενοχλει στο neooffice?Μιλαμε καθαρα για τον επεξεργαστη κειμενου η για ολοκληρη τη σουιτα?Αν μιλαμε για τη σουιτα γενικα προτιμω το keynote μακραν για παρουσιασεις αλλα για τα υπολοιπα κλινω στο neooffice με μονο μελανο σημειο τον ορθογραφικο ελεγχο ..

Έβγαλα το iwork 09 για 3 λόγους

- δεν είναι δωρεάν

- δεν έχει αλλάξει και τόσο μέσα σε 1.5 χρόνο όπως τα άλλα

- δεν είναι τόσο "πλήρες" όσο τα open/neo-office

Στο NeoOffice με χαλάει λίγο ότι όποτε το ανοίγω θα ανοίξει ο writer. Όπως και να το κάνουμε είναι πιο professional το OpenOffice που έχει start up screen και επιλέγεις τι να ανοίξεις!

ναι αυτο ειναι αληθεια αλλα επειδη δεν ειμαι και πολυ φανατικος με αυτα τα προγραμματα (1-2 φορες τη βδομαδα τα χρησιμοποιω) προτιμω το neo office καθαρα για λογους εμφανισης και ταχυτητας.

Εγώ θεωρώ το iWork μακράν καλύτερο του word. Αν το Neo office είναι καλύτερο, εεε πρέπει να το δω οπωσδήποτε! Το iWork το έχω αγορασμένο, και θα αγοράσω και την καινούργια έκδοση όταν και όποτε βγει, αλλά θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα. Έτσι όπως το έκανε η Apple είναι σα να λέει πάρτε το δωρεάν!

Ερώτηση: Το Neo Office σώζει σε pdf?

+1 για το neo office. Έχω και τα 3 (iwork, openoffice, neo office). Το openoffice πολύ απλά δεν το χρησιμοποιώ ποτέ. Το iwork είναι πολύ καλό και εύχρηστο αλλά τη στιγμή που θα χρειαστεί να γράψω ένα κείμενο ή να φτιάξω ένα excelακι, το χέρι μου πάει μόνο του στο neo office!

Παρατήρησα ( στο snow leopard τουλάχιστον ) ότι ο ορθογραφικός έλεγχος (ελληνικά) δούλεψε αμέσως στο OpenOffice αλλά όχι στο NeoOffice.

Δεν ξερω εαν καταλαβα καλα.

Εννοεις οτι ο ορθογραφικος έλεγχος στο Neo δεν σου δουλεψε καθολου? Ή απλώς οτι επρεπε να τον ρυθμισεις?

Σε εμενα προσωπικα δουλευει μια χαρα (MBP + Snow Leopard)

trizoni

εννοώ ότι στο NeoOffice χρειάστηκε να το ρυθμίσω. Στο OpenOffice δούλεψε αμέσως. Μιλάω πάντα για Snow Leopard με περασμένο το dict για ελληνικό spelling.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

παιδια μολις πηρα mac και προσπαθω να αποφασισω τι να βαλω.διαβασα στο internet πως το neooffice εχει προβλημα με τους ελληνικους χαρακτηρες (αν προσπαθησεις να διαβασεις το κειμενο που εχεις γραψει στο neooffice απο windows word υπαρχει προοβλημα).να και το site απο το οποιο το εμαθα.γνωριζει κανεις κατι σχετικα με το θεμα;

http://neowiki.neooffice.org/index.php/Problems_with_the_Symbol_font,_Greek_text,_or_bullets_in_Word_documents#Greek_characters_and_bullets_in_Word_.28or_OpenOffice.org_for_Windows.29_documents_don.27t_display_correctly

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...