Προς το περιεχόμενο

Dota και LoL εναντίον HON

Dakonblackblade

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν σκοτώνω ώρα και θέλω να ανοίξω ένα θέμα στο οποίο ελπίζω να με βοηθήσετε και σεις. Γενικότερα περνάει στο ντούκου , λόγω του ότι αφορά mod αλλά η κοινότητα του Dota είναι από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως. Εντούτοις ενώ διαβάζετε για Wow και όλα τα άλλα games μικρή αναφορά γίνετε από περιοδικά και τύπο για ένα από τα πιο διαδεδομένα mods , ίσως το δεύτερο μετά το CS.

Εγκατέστησα το HoN το ΣΚ και με έπιασε μια επιθυμία να μπω σε ένα συγκριτικό σε αυτά τα 3 παιχνίδια με τα 2 τελευταία να αποτελούν τους απογόνους του Dota. Να τονίσω πως έχω πάρα πολύ μεγάλη τριβή με το Dota (και δύσκολα θα με πιάσετε αδιάβαστο) αλλά και με το LoL. Διορθώστε όμως όπου θέλετε.

Ας ξεκινήσει η σύγκριση.

Πρώτο θέμα τα γραφικά. Σε ότι αφορά το στυλ, συνηθισμένος από τα καρτουνίστικα γραφικά της Blizzard , τα γραφικά του LoL με βρήκαν με θετικά συναισθήματα. Όλα είναι φωτεινά και κυρίως ξεκάθαρα. Χρώματα παντού με σχεδόν παντελή έλλειψη του μαύρου . Αν και κυρίως θέμα γούστου το art style παίρνει θετικές κριτικές από εμένα.Πάντως όποιου του αρέσουν στα γραφικά του Warcraft δεν πιστεύω πως θα απογοητευτεί με του LoL. Τα οποία σε σημεία είναι ακόμη απλούστερα (βλέπε creeps)

Στο ίδιο στυλ αλλά με διαφορετική κατεύθυνση , πιο σκοτεινή είναι τα γραφικά του HoN. Σκοτεινά με μεγάλη λεπτομέρεια στα μοντέλα των ηρώων και ειδικά στο νερό και σε διάφορα εφέ όπως όταν χτυπάει ένα αμυντικό κτίριο ένα creep.

Καθαρά σε επίπεδο λεπτομέρειας το HoN έρχεται πρώτο . Υπάρχει όμως ένα μείον. Το γρασίδι και τα δέντρα είναι τόσο χειρότερα που είναι σαν την μυγα μες στο γάλα. Είναι πολύ δύσκολο με απαίδευτο μάτι να καταλάβεις που τελειώνει τι και τις διαδρομές μέσα στο δάσος. Μπορούσε να γίνει καλύτερη δουλειά σε αυτό το σημείο.

Στο LoL είναι όλα τόσο απλά και ξεκάθαρα που δεν θα σας μπερδέψει ποτέ τίποτα. Αν και το interact με το περιβάλλον είναι μικρό (δεν τρώτε ούτε κόβετε δέντρα) εντούτοις έχουν συμπεριλάβει το Brush που στην ουσία είναι σημεία με υψηλή βλάστηση όπου εκέι μέσα είσαι αόρατος στους εκτός, δημιουργώντας μια δυναμική ακόμα και στα lanes.

Σε ποιότητα θεωρώ πως στο HoN έχει γίνει καλύτερη δουλειά όμως σε λειτουργικότητα , η απλότητα και καθαρότητα που έχει η μηχανή του War3 έχει προσεγγιστεί καλύτερα από το LoL.

Δεύτερο θέμα, το στήσιμο του παιχνιδιού

(client λέω το user interface στο οποίο ελέχγεις όλες τις παραμέτρους που θες πριν ξεκινήσεις το παιχνίδι)

Δεν θα πούμε ψέματα , στο HoN έχει γίνει πολύ καλή δουλειά ακόμα και σε beta stage και ο client είναι σχεδόν άψογος , αν και λίγο μπερδεμένος στην αρχή , προσφέροντας πολλές επιλογές για ένα παιχνίδι. Δεν παρατήρησα lag σε καμμία περίπτωση . Ενδιαφέρουσα και πολύ καλή είναι η ενσωματωμένη δυνατότητα Voice Chat οι 4 διαθέσιμοι χάρτες και τα πολλά Modes.

Αντίθετα στο LoL βλέπουμε έναν πολύ απλούστερο client Που παίρνει τον παίχτη από το χεράκι και με μεγάλα κουμπιά τον οδηγεί σε αυτό που θέλει να κάνει. Προς το παρόν όμως υπάρχουν πολύ λίγες επιλογές και φαίνεται πως μάλλον βιαστικά βγήκε ο client ενώ δεν λείπουν τα προβλήματα λόγω καθυστέρησης των servers. Περιέργως εντός του παιχνιδιού δεν παρατηρείται lag .Οψόμεθα για το μέλλον αλλά προς το παρόν το παιχνίδι (στην Ευρώπη και πολύ πολύ λιγότερο στην Αμερική) έχει προβλήματα που μειώνουν την ποιότητα της εμπειρίας.

Gameplay

Δεν υπάρχουν πολλά να πει κανείς για το HoN καθώς το gameplay είναι ίδιο με το Dota αν και ένα κλικ πιο κοφτό και γρήγορο. Διαλέγεις τον ήρωα, τα skills και τα αντικείμενά σου στην αρχή και ξεκινάς. Ότι υπάρχει στο Dota είναι και εδώ ίδιο και απαράλλαχτο . Έχι κρατήσει και τα καλά και τα κακά του πρώτου παιχνιδιού. Πληθώρα αντικειμένων , μεγάλη επίδραση με τον χάρτη, πάρα πολλές επιλογές , εγγυώνται μεγάλο βάθος και χρόνο για να το μάθεις. Και το τελευταίο είναι ατού και μείον ταυτόχρονα. Γιατί ο απαίδευτος σε αυτού του είδους τα παιχνίδια θα τα βρει μπαστούνια. Εδώ εγώ σε κάποια φάση έχασα τον μπούσουλα , αλλά φαντάζομαι πως μια συνήθεια είναι όλα. Εντούτοις ποτέ δεν κατάλαβα , το κρυφό μαγαζί κοντά στο ποτάμι (όχι τα πλαινά , τα οποία είναι πολύ ενδιαφέροντα και χρήσιμα) τι ρόλο βαράει ακόμα και στο Dota εκτός απ'το να παιδεύει τον παίχτη.

Απλούστερο όλων το LoL. Ένα μαγαζί, πανεύκολο να βρεις τι αντικείμενο θες ακόμα και αν είσαι φρέσκος στο παιχνίδι. Θες να βελτιώσεις τα HP σου? Defense-Health. Διαλέγεις ένα από αυτά και κάνεις την δουλειά σου. Μεγάλα εικονίδια και πλήρης περιγραφή κάνουν τη ζωή σου πολύ εύκολη.Θες να βελτιώσεις την ζημιά των spells σου? Magic-Ablity power. Με μεγάλα γράματα. Όχι περίεργα εικονίδια

Στο user interface επίσης. Στο ΗοΝ είναι πολύ στριφνό με μικρά γραμματάκια και για τα πιο σημαντικά πράγματα. Δεν υπήρξε η παραμικρή διάθεση πρωτοτυπίας ακόμα και για το minimap. Επίσης οι πληροφορίες είναι πολύ λίγες σε σχέση με του LoL. Στο τελευταίο έχετε επιλογή να δείτε τα πάντα. Τι ζημιά κάνετε με τα spells σας στους αντιπάλους, στα creeps τι ζημιά σας κάνουν πιθανότητες για critical, τα πάντα με μια ματιά ή πατώντας ένα κουμπί. Επίσης στο Minimap υπάρχουν εικονίδια των ηρώων και έτσι ξερετε τα πάντα.

Ας δούμε τώρα τους μηχανισμούς

Στο HoN βασίζεσαι ακριβώς όπως στο Dota στα τρία Stats που διέπουν τον ήρωα Str-Dex-Int. Κάθε ήρωας έχει ένα κύριο χαρακτηριστικό από το οποίο παίρνει επιπλέον πράγματα όταν το αναβαθμίζει και βελτιώνει τον ήρωά του με items και ανεβαίνοντας επίπεδο και ανεβάζοντας τα μαγικά του.

Στο LoL δεν υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός. Εκεί υπάρχουν 2 attributes, Attack Power και Ability Power και τα κλασικά levels όπου αναβαθμίζεις τα spells σου. Το mana και health είναι στάνταρ παντού.Το LoL έχει κάνει ένα βήμα παραπάνω εισάγοντας ήρωες που δεν έχουν Mana.

Τι γίνεται στην πράξη με αυτά τα 2. Και το HoN αλλά και το Dota εκμεταλλεύονται κυρίως τα αντικείμενα στο Inventory τους. Τι θέλω να πω. Υπάρχουν αντικείμενα που λειτουργούν σαν abilities όπως το blink, τα regen items, Guinsoo Scythe (που κάνει πρόβατο τους αντιπάλους) και δημιουργούν μια έντονη δυναμική και skill intensive καταστάσεις. Παράλληλα όμως κάνει το παιχνίδι πολύ αντικείμενο-κεντρικό. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως οι ήρωες καθορίζονται τόσο πολύ από τα αντικείμενα που χάνουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ από την δυναμική τους χωρίς αυτά και τα οποία αποτελούν μονόδρομο. Ειδικά στην περίπτωση των spellcasters το φαινόμενο είναι έντονο έως κυρίαρχο. Επίσης υπάρχει η γενική παρατήρηση πως oi spellcasters όσο το παιχνίδι τραβάει χάνουν πολύ σε σχέση με tanks-dps και παίζουν support ρόλους με disables και παρόμοια skills.

To LoL δεν έχει active items πέρα από τα Potion και τα Wards. Στην αρχή του παιχνιδιού o Summoner (εσεις δλδ, σημαντικότατο στοιχείο του παιχνιδιού) επιλέγει 2 spells για τον champion (o ήρωας που επιλέγετε) από μια γκάμα διαθέσιμων και σε συνδυασμό με τις 4 abilities του champion υπάρχουν 6 συνολικά για να εκτελέσετε. Πολλοί θεωρούν πως το LoL είναι απλούστερο λόγω των μη active item (αντικείμενα τα οποία ενεργοποιείτε και κάνουν μία ability). Εδώ πρέπει να τονίσω πως στο LoL Υπάρχουν 4 active spells, 2 spells του Summoner και ένα passive του κάθε champion (κάθε champion έχει ένα ξεχωριστό passive ability). Επίσης κάθε champion μπορεί να τηλεμεταφερθεί στην βάση του από οπουδήποτε , οποτεδήποτε. Κάτι που Dota και στο ΗοΝ απαιτείται αντικείμενο για να γίνει.

Επίσης υπάρχουν αντικείμενα που μειώνουν τα cooldown των spells σας μέχρι και 40% .

Τέλος έχετε υπόψιν πως από τις τέσσερις ικάνότητες του champion καμία δεν είναι Passive. (πρέπει να υπάρχουν 5 Passive abilities σε όλους τους champions). Φαινομενικά passive abilities , έχουν και active κομμάτι, δηλαδή απαιτούν από τον χρήστη να τις ενεργοποιήσει (πχ, o Jαχ παίρνει από μια ability pasive dodge bonus να αποφύγει μια επίθεση. Η ίδια ability λέει πως όταν κάνει dodge μια επίθεση , βγαίνει μια σφαίρα γύρω του και μέσα σε 4 δεύτερα μπορεί να την σκάσει με το πάτημα του κουμπιού και να κάνει γύρω του stun 1 δευτερόλεπτο).

Θυμάστε που λέγαμε για τον support ρόλο των spellcasters? Ξεχάστε τα αυτά στο LoL Θυμηθείτε το Ability power. ΜΕγαλώνοντας αυτό, μεγαλώνετε και το dmg που κάνουν τα spells σας. Αυτό ισχύει για όλους τους Champions και οδηγεί σε πολλά builds (ορθολογικά πάντα) . Βάλτε μέσα το Cooldown Reduction, το Attack Power και θα δείτε πως μπορεί κανείς να κάνει όπως θέλει τον ήρωά του. Το παιχνίδι είναι καθαρά ηρωοκεντρικό και το δείχνει.

Υπάρχουν επίσης άλλα στοιχεία που δεν αφορούν τους ήρωες αλλά μεταβάλουν κατά πολύ την εμπειρία . Ο κύριος χάρης του LoL είναι ο μισός του HoN και της Dota. Ίδια μορφολογία αλλά το μικρό μέγεθος οδηγεί σε συνεχές μάχες μικρού και μεγάλου βεληνεκούς και πολύ μικρούς νεκρούς χρόνους μεταξύ των συγκρούσεων. Ειδικά στην αρχή η διαφορά είναι χαώδης. Επίσης τα neutral θεωρούνται ένα ξεχωριστό lane. Με τα κατάλληλα spells του Summoner και μια μικρή αρχικά βοήθεια από την ομάδα στην αρχή , χωρίς να χαθεί χρόνος κάθε σχεδόν ήρωας μπορεί εύκολα να πάει και να farm τα neutral creeps του χάρτη. Δεδομένου ότι τα neutrals εκτός από gold δίνουν και πολύτιμα buffs είναι ένα ζωτικό κομμάτι του παιχνιδιού. Πέραν του gold στο HoN + Dota δεν παρατηρείται κάτι τέτοιο παρά με ελάχιστους ήρωες. Αυτό το γεγονός αντισταθμίζει η ύπαρξη ρούνων στα 2 τελευταία που προσφέρει κίνητρο για την περιήγηση στο χάρτη.

Επίσης το LoL συγχωρεί.

Δεν χάνεις λεφτά όταν πεθαίνεις. Αυτό είναι πάρα πολύ βασικό καθότι ακόμα και οι χειρότερες μονάδες σε μια ομάδα δεν θα καταλήξουν ένα άχρηστο βάρος. Είναι τόσο σημαντική αυτή η λεπτομέρεια που αλλάζει την όλη εμπειρία του παιχνιδιού. Δεν έχουμε πλέον Leavers στον βαθμό της Dota, λόγω του ότι και σκατά να τα έχεις πάει , όλο και κάτι θα έχεις βγάλει. Υπάρχουν επίσης αντικείμενα φτηνά που σου δίνουν extra gold income και είναι και πολύ χρήσιμα. Αντίθετα το HoN και η Dota είναι πολύ αυστηρά παιχνίδια. Απαιτούν απόλυτη προσοχή και δύσκολα ομάδες με feeders (παίχτες που πεθαίνουν όλη την ώρα και δίνουν λεφτά σους αντιπάλους ) μπορούν να γυρίσουν μια κατάσταση. Δεν συμβανει κάτι τέτοιο στο LoL καθότι ένας ήρωας με 0-8-12 score (0 kills, 8 deaths 12 assists) μπορεί να έχει πεθάνει 8 φορές και να μην σκότωσε κανένα , αλλά λόγω του ότι τα assists (βοήθεια σε kills) δίνει το 70% του gold τον βοηθάει να είναι σημαντική δύναμη στην ομάδα. Επίσης πέρα από 4 deaths δεν δίνει παρά μόνο 90 gold σε αντίθεση με τα stantard 250.

Θα κλείσω με το θέμα του Summoner (γιατί έχω κουραστεί από το τεράστιο αυτό κείμενο) . Το LOL εισάγει τον Summoner. Τι είναι αυτό? Αυτό είναι το account σας. Το οποίο ΄χει 30 Levels και ανεβαίνοντας Levels ξεκλειδώνετε masteries,spells και rune slots. Ta masteries φανταστείτε τα σαν το talent tree του Wow με μικρά bonus που παραμετροποιούν ακόμα περισσότερο τον champion Που ελέγχετε και μπορείτε να τα αλλάζετε κάθε φορά πριν το παιχνίδι ή και ενδιάμεσα στα παιχνίδια. Τα spells τα ξεκλειδώνεται όλα στο 12 επίπεδο και είναι 16 αν θυμάμαι καλά. Διαλέγετε 2 πριν ξεκινήσετε κάθε παιχνίδι . Τέλος τα runes είναι αντικείμενα που δίνουν μικρά bonus στον champion σας και οδήγούν σε πολλούς δρόμους παραμαετροποίησης . Δεν θα ξεκινήσω αναλύοντας γιατί δεν θα τελειώσω ποτέ. Αντίστοιχο δεν υπάρχει στο ΗοΝ και στο Dοta.

Σαν εμπειρία. Και το Hon και το LoL είναι ανώτερες από το Dota με την έννοια του ότι χαίρεσε να παίζεις. Ούτε Leavers, ικανότητα να ξαναμπείς στο παιχνίδι από το οποίο βγήκες (για πολλούς λόγους) και αυτόματο matchmaking εγγυόνται άπειρες ώρες ποιοτικού παιχνιδιού. Η διαφορά νοοτροπίας είναι όμως η εξής.

Στο HoN τιμωρείσαι για το παραμικρό και η νίκη είναι πάνω απόλα. Λόγω του ότι τα stats μετράνε πάρα πολύ (δεν σε δέχονται στο παιχνίδι αν έχεις ένα αριθμό Leaves ή κακά score) to community είναι πάρα πολύ επιθετικό. Και λόγω του ότι έρχονται όλοι σχεδόν από το Dota Community μιλάμε για ένα από τα χειρότερα comunity.

Στο LoL που όλα γίνονται αυτόματα και πολύς κόσμος το προτιμάει αν δεν έχει παιξει ντότα, αν και υπάρχει ανταγωνισμός δεν υπάρχει τέτοια επιθετικότητα. Ειδικά τα Leaves (η αρρώστια του Dota) είναι σχεδόν ανύπαρκτα (εγώ έχω πάαααρα πολύ καιρό να δω ένα επίτηδες στα μεσαία επίπεδα) . Ο λόγος ? 2. Δεν παίρνεις XP για να ανέβεις level σαν summoner ούτε πόντους για να ξεκλειδώσεις υλικό αλλά και το καλύτερο απόλα, δεν μπορείς να μπεις σε άλλο παιχνίδι αν δεν έχει τελειώσει αυτό από το οποίο έφυγες (μπορείς να ξαναμπείς βέβαια στο ίδιο)

Προσωπικά επιλέγω το LoL από τα 3 παιχνίδια το οποίο όμως δυστυχώς ακόμα έχει προβλήματα με τον client. Δεν μπορώ όμως να μην πω μπράβο σε αυτόυς που κάνουν το ΗοΝ γιατί έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Δυστυχώς όμως φοβήθηκαν πολύ στο να διαφέρουν και ελπίζω να δω μεγαλύτερα πράγματα στην πορεία

(μα κρυφό μαγαζί? Υπάρχει πιο άχρηστο πράγμα? Ή αντικέιμενο για teleport στη βάση σου?)

Ακούω γνώμες και απόψεις καθώς και να με διορθώσετε.

Δημοσ.

Dakonblackblade τα είπες πολύ αντικειμενικά θα έλεγα. προσωπικά δεν έπαιξα το LoL αλλά όπως το είπες μου θύμισε υπερβολικά ένα άλλο mod στο WC3. είναι το FoC (fight of character). αυτό που δεν έπιασα είναι κάτι στο τέλος.... (είμαι και λίγο κουρασμένος τώρα...)

(μα κρυφό μαγαζί? Υπάρχει πιο άχρηστο πράγμα? Ή αντικέιμενο για teleport στη βάση σου?)

sorry αλλά με το ζόρι καταλαβαίνω τι γίνετε γύρο μου :X

Δημοσ.

Είναι κάποια πράγματα πολύ απλά που δεν τόλμησαν να τα αλλάξουν. Ποιο είναι το νόημα της ύπαρξης ενός μαγαζιού στη μέση του χάρτη?

Και ποιο το νόημα της ύπαρξης αντικειμένου για teleport στην βάση?

Έχοντας παίξει αρκετο LoL αυτά τα βρίσκω τελείως περιττά.

Δημοσ.

Καλησπερα Dakon,

Δεν μπορω παρα να συμφωνησω σε αυτα που λες.

Καταρχας την Dota δεν μπορω να την συγκρινω για πολλους λογους.

Τωρα αναμεσα στα αλλα 2, προς το παρον παιζω και τα 2.

Το Hon με ελκυει περισσοτερο λογω γραφικων (υποκειμενικο) ενω στο LoL μου αρεσουν αρκετα οι καινοτομιες που εχει οπως ο Summoner, skill mastery, το οργανωμενο shop κλπ.

Αυτο που με χαλαει στο LoL ειναι ο αθλιος client, και δεν λεω μονο τα bugs αλλα συνολικα. Με χαλαει το γεγονος οτι δεν μπορω να φτιαξω ενα game και να περιμενω να γεμισει οπως στην Dota. Τωρα οσον αφορα τον κοσμο, καλα εννοειται οτι στο HoN το επιθετικοι που ειπες ειναι λιγο :lol:

Πιστευω σε βαθος χρονου το LoL δεν θα το βαρεθεις συντομα, εχει πολυ βαθος, αντιθετα με το HoN που ειναι μια dota με καινουργια γραφικα και πιο γρηγορο ρυθμο.

Παντως αν πρεπει να διαλεξει καποιος 1 απο τα 2...δυσκολη επιλογη.

(Παιζετε στον EU ακομα? Εγω τα πηρα με το friendlist και το εσβησα και παιζω στον US που ειναι σαν αλλο παιχνιδι πραγματκα.)

Δημοσ.

Παίζω ακόμα στο EU. Που και που αμέρικα. O client στην Ευρώπη είναι πολύ ασχημα αυτό τον καιρό, δεν τον συστήνω. Καλύτερα αμερική. Ειλικρινά αν είχε άψογο Client δεν θα υπήρχε λόγος να αγγίξω άλλο παιχνίδι. Και πολύς κόσμος απο Ευρώπη παίζει Αμερική.

Ρε συ τρελάθηκα στο HoN με σκορ 9-5 κάνανε concede στο 20 και άλλα παρόμοια. Αυτό στο LoL ούτε στον ύπνο μου αφου με σκορ 20-0 μπορείς και ελπίζεις ακόμα.

Επ άσχετο , βγήκε η κατάταξη και είμαι νούμερο 67 στην Ευρώπη. Και παίζω μόνο solo και crapo ήρωες. Επιτέλους οι κόποι και το καψιμο ανταμείφτηκαν.

Δημοσ.

Πρώτον:Η ύπαρξη ενός μαγαζιού στην μέση του χάρτη έχει την έννοια του ότι για να πάρεις κάποια βασικά items πρέπει να δυσκολευτείς λίγο.Θα μους πεις στην αρχή του παιχνιδιού που υπάρχουν ακόμα τα πρώτα towers δεν έχει νόημα αλλά αργότερα που παίζουν πολύ wards και gangs έχει σημασία.

Δεύτερον:Στο λολ αν δεν κάνω λάθος δεν μπορείς να χρησημοποιήσεις tp για να γυρίσεις βάση αν σε βαράνε έτσι δεν είναι?Επίσης κάνει ποιό πολύ ώρα από το tp του hon να σε γυρίσει.Κοινώς το χρησιμοποίεις μόνο για να γυρίσεις στη βάση από το lane σου.Αντίθετα στο hοn το tp το κάνεις όποτε θες και χρησιμοποίειται κυρίως για να ξεφύγεις από ganks ή για να κάνεις defence...όχι επείδη βαριέσαι να περπατήσεις.

Τέλος ,δεν καταλαβαίνω γιατί το να επιβραβεύεται η έλλειψη skill ενός παίχτη και κάκη συνεργασία μέσα στην ομάδα είναι καλό...Έτσι οπώς το βλέπω δηλαδή ,στο lol όσες φορές και να πεθάνεις μέσα στο παιχνίδι δεν έχει διαφορά εκτός και αν πεθάνεις σε πολύ κρίσιμο σήμειο (ξέρω εγώ ενώ πιέζουν οι αντίπαλοι).

Πάντως η αλήθεια είναι ότι το community του HoN είναι για πολλές μπάτσες.Τόση αγένεια και επιθετικότητα δεν έχω συναντήσει πουθενά μέσα στο internet...

Δημοσ.

Για να πάρεις κάποια βασικά αντικείμενα πρέπει να δυσκολευτείς λίγο? Κανένας καλός παίχτης δεν δυσκολεύεται , στέλνει το πουλί και τα παίρνει. Αν κάτι χρειάζεται 10 κλικ για να το πάρεις χωρίς λόγο (τα πλαϊνά μαγαζιά είναι πολύ καλά για λόγους στρατηγική π.χ.) ε είναι άχρηστο. Άνετα θα μπορούσαν να βάλουν ένα creep το οποίο δίνει ένα buff (LoL style)

Ναι δεν μπορείς να κάνεις tp όταν σε βαράνε αλλά μπορείς να μπεις στο bush και να είσαι αόρατος στους απέξω όση ώρα κάνεις tp. Επίσης η άμυνα των εξωτερικών tower δεν είναι καλό φαινόμενο γιατί με αυτούς κάτω το παιχνίδι ανοίγει πολύ και τα gangs είναι συνεχόμενα. Αλλά η μέτρια διάρκεια και το ότι το έχουν όλοι, αποτελεί άμυνα για backdoors (τα οποία επιτρέπονται στο παιχνίδι αλλά το στήσιμο είναι τέτοιο που πρέπει να υπάρχει καλή συνεννόηση για backdooor)

Επίσης το Tp έχει κάνει το εξής κακό. Ήρωες χωρίς stun ή ministun δεν μπορούν να υπάρξουν. Συν του ότι στο παιχνίδι η άμυνα βγαίνει τόσο εύκολα που μπορεί να κρατήσει πολύ ώρα. Και πιος ο λόγος για ένα τόσο βασικό αντικείμενο στο παιχνίδι (που είναι) να καταλαμβάνει χώρο στο Inventory? Αν είναι τόσο υποχρεωτικό γιατί δεν το έχουν αυτόματα όλοι οι ήρωες? Και να χάνουν 135 gold?

Η έλλειψη skill δεν επιβραβεύεται με το να μην χάνεις gold. ΠΙος ο λόγος ο αδύναμος ήρωας να γίνεται όλο και πιο αδύναμος? Αυτός που τον σκότωσε δεν πήρε παραπάνω gold και xp δεν έχει παραπάνω χρόνο για farming ? Πρέπει δηλαδή αυτός που σκοτώθηκε να υποφέρει στο παιχνίδι(σημασία στην τελευταία λέξη)? Και γιαυτό υπάρχει το φαινόμενο του feeding με έναν ήρωα να λιώνει τους άλλους.

Δημοσ.

Καλημερα παιδια και dackonblackblade.. Βλεπω εισαι ακομα μεσα..

Eγω εδω και ενα χρονο σκεφτομουνα και περιμενα και ηταν μεγαλος ποθος εχοντας παιξει 4 χρονια ντοτα να βγαλουν ντοτα με βελτιωμενα γραφικα.. Και σημερα ερχεται ενας φιλος μου και μου λεει το εχεις δει αυτο? Και μου δειχνει το hon.. Θα με τρελανεις του λεω.. Το ονειρο μου εγινε πραγματικοτητα: ντοτα με τουμπανιασμενα γραφικα.. Τρελαθηκα..

Επαιξα ενα γκειμ, ταισα φυσικα και πριν μιση ωρα που θελησα να ξαναπαιξω αρχισα την ερευνα στο ιντερνετ για να εξοικιωθω με το παιχνιδι ωστε να βρω ενα μπουσουλα και να μην παιρνω και τους αλλους στο λαιμο μου πριν ξαναπαιξω..

Και πριν δεκα λεπτα απο googling του hon πεφτω πανω στο review σου και μαθαινω για το LoL.. Το οποιο παρεμπιπτοντως τωρα που τα λεμε μολις κατεβηκε.. Ειδα βιντεο κι απ αυτο και ομολογω πως δεν με εντυπωσιασαν τα γραφικα (σιγουρα καλυτερα απ το ντοτα, αλλα καμια σχεση με το hon).. Με εντυπωσιασαν ομως οι κανοτομιες και το anti-leaver συστημα που ανεφερες.. Με βοηθησες πολυ με αυτα που εγραψες ια το παιχνιδι για να βρω ενα μπουσουλα και σ αυτο το παιχνιδι ωστε να αρχισω να το προπονω..

Αυτο που εχω να πω ειναι σ'ευχαριστω πολυ που μου εδειξες αυτο το καινουργιο παιχνιδι που πιστευω πως θα με απασχολησει εκτενως και θα χαιρομουνα να παιζαμε μαζι τα πρωτα παιχνιδια να εγκλιματιστω και να παιζουμε καμια φορα μετα...

Τζιμακος

Δημοσ.

Στην ουσια αυτα τα 2 παιχνιδια ειναι το εξης διλλημα :

Γραφικα ή Gameplay?

To HoN ειναι καλυτερο σαν game overall απο το LoL το οποιο κακα τα ψεματα μοιαζει σαν να ειναι ακομα σε beta.

Oμως πιστευω οτι σε μερικους μηνες το LoL οταν ολοκληρωθει, θα ειναι αρκετα καλυτερο λογω βαθους παιχνιδιου. Μ'αρεσει να παιζω και να εχω ενα κινητρο (να ανεβασω τον summoner, να παρω runes) και αυτο γινεται στο lol ενω το Hon ειναι απλα μια εξελιγμενη copia της Dota (copia αλλα αρτια φτιαγμενη).

Το μελλον θα δειξει..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...