Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Windows 7-x64 και 32-bit εφαρμογή

Villis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετίζω την παρέα του Ινσόμνια. Έχω ένα πρόβλημα που δεν μπορω να λύσω. Προσπαθώ να περάσω ένα πρόγραμμα σε windows 7-64 bit και δεν μπαίνει λόγω ασυμβατότητας με τα 64 μπιτ. Τι θα μου συμβουλέυατε να κάνω; Δοκίμασα και σε λειτουργία συμβατότητας με παλιότερα γουίντοους αλλά τίποτα. Μήπως να κάνω dual-boot με 32-μπιτ έκδοση;; Προτείνετε κάτι άλλο;

Δημοσ.

Για δοκίμασε λίγο

Δεξί κλικ με το ποντίκι στην εφαρμογή και Ιδιότητες, μετά πάνε στην καρτέλα Συμβατότητα

Τσέκαρε το πρώτο κουτάκι που λέει: Πρόγραμμα σε Συμβατότητα... και διάλεξε Windows Vista SP2

Δεν ξέρω άμα έγινα κατανοητός αλλά έχω Γερμανικά Windows και δεν μπορώ να τα μεταφράσω σωστά :mad:

Δημοσ.

Βασικά εκεί που έλεγα ότι δοκίμασα και σε λειτουργία συμβατότητας, αυτό εννοούσα. Δυστυχώς τίποτα δεν έγινε. :( Κάποια άλλη πρόταση;;

Δημοσ.

ποιος επεξεργαστης ακριβως? για να δουμε αν υποστηριζει ή οχι VIRT..? πες μας σε τι μηχανημα παιζεις? μη μας αφηνεις στο σκοτος....!!!

Δημοσ.

Λοιπόν η αλήθεια έιναι ότι δεν ήμουν ιδιαίτερα κατατοπιστικός... έχω αυτό εδώ το λάπτοπ και το πρόγραμμα που θέλω να βάλω είναι το άσπεν πλάς (προσομοιώσεις χημικών διεργασιών)...

Δημοσ.

Αν έχεις έξτρα Windows license (που φαντάζομαι έχεις, για να προτείνεις μόνος σου τη λύση του dual-boot) και το μηχάνημα διαθέτει επαρκείς πόρους, προσωπικά θα προτιμούσα 1000 φορές αντί του dual-boot μία λύση virtualization εναλλακτική του Windows XP Mode, η οποία να μην απαιτεί σώνει και καλά CPU με virtualization extensions. Δες π.χ. το VirtualBox.

Δημοσ.

Βασικά ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια, αλλά τελικα έκνα ντούαλ μπουτ με xp (βασικά γιατί δεν ξέρω καθόλου απο τ'άλλα). Με το virtualisation, δεν τρώει και πόρους-κυρίως μνημη; Γι'αυτό στράφηκα επίσης σε dual-boot

Δημοσ.

Ναι, αν υποθέσουμε ότι το guest Λ/Σ δεν τρέχει κάποια CPU-intensive services, το κυρίως κόστος σε πόρους του virtualization είναι η φυσική μνήμη. Το laptop σου, με 4GB RAM δε νομίζω να είχε πρόβλημα, αλλά...όπως βολεύεται ο καθένας! Εγώ ανέφερα την προσωπική μου προτίμηση, η οποία καθορίζεται από το γεγονός ότι έχω μονίμως ανοιχτά διάφορα προγράμματα: Ο τερματισμός τους, το σώσιμο της προόδου (σε όσα από αυτά απαιτείται) το restart που απαιτεί το dual-booting και ξανά εκτέλεσή τους όταν κάνω boot πάλι πίσω παρα-είναι tedious υπόθεση για τα γούστα μου. ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...