ironsa80 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Καλημέρα σε όλους και καλη βδομαδα, Το προβλημα μου ειναι οτι απο χτες το βράδι δεν μπορει να ξεκινισει ο υπολογιστης και μου πεταει μπλε οθονες ή απλως κολαει στο loading των Windows. Για την ακριβεια: Εχω ενα συστημα με Gigabyte mob(δεν θυμαμαι ακριβως το μοντελο, ειναι η χρυση, ενα απο τα κορυφαια της περσυνα μοντελα), Quad Intel 2 ghz, ΑΤΙ 1 gb, 1TB WD Black Caviar, 8GB ram (II) και αγορασμενα Windows 7 Ultimate (εχω περασει τα 64αρια), Antivirus Avast.... Να προσθεσω οτι το συστημα δεν το εχω πειραξει (overclocking etc) τρεχει με τις μαμισιες ρυθμισεις απο τοτε που πηρα... Το προβλημα μου ειναι το εξης: Χτες ενω δεν εκανα κατι απαιτικο, ειχα τον JDownloader ανοιχτο και κατεβαζα 3rar, και ταυτοχρονα χαζεβα στο YouTube βιντεακια (κανα δυο tabs στον firefox eixa mono anoixta).... τρωει ενα κολημα και μου παγωνει την εικονα και τον ηχο (τον παγωσε και ακουγονταν σαν πυροβολο) και κολαει και το ολο συστημα. Αναγκαστικα κανω reset (αφου δεν γινονταν τιποτα αλλο) και ξαναανοιγει κανονικα το μηχανημα... Ανυποψιαστος ξαναανοιγω τον downloader για να συνεχισει το κατεβασμα και ανοιγω και firefox για να ξαναδω το βιντεο... Και εκει ξανακολαει το συστημα, ακι κατα ενα περιεργο τροπο εχω την εντυπωση πως κολησε οταν το βιντεακι στο you tube εφτασε περιπου στο σημειο που ειχε κολησει και την πρωτη φορα.... Εκτοτε ο υπολοστης δεν εχει ξαναανοιξει.... Συνηθως φτανει σε διαφορετικα σημεια πριν μπει στο Desktop και κολαει (καποιες φορες στο loading windows, καποιειες στην γαλαζια οθονη με τα λουλουδακια πριν μπεις στο desktop)... Καποιες φορες μου πεταει μπλε οθονες (Τρεις για την ακριβεια: Μια που μου λεει οτι κατι γραφτηκε ή δεν, στην non paged area (απ οτι εψαξα, αυτο αναφερεται στην ram, αλαξα εβαγλα μετακινησα dimmakia προκοπη δεν ειδα), μια αλλη που λεει για ενα .dll (που αναφερεται σε antivirus απ οτι ειδα) και μια τριτη που λεει για irqc_ _ is not enough (καπως ετσι)) και εκει σταματαει και παλι το παραμυθι και κολαει..... Δεν εχω βαλει προσφατα καποιος drivers ή καποιο καινουριο hardware.... To μονο που θελω να προσθεσω ειναι πως ειχα ταυτοχρονα 3 σκληρους (WD passports USB) στις USB του tower οχι της μητρικης. Εχετε καποια ιδεα τι μπορει να συμβαινει????????? Δυστυχως ειμαι στην δουλεια, οποτε δεν μπορω να κανω καποια τεστ αυτη την στιγμη (γι αυτο και και ειμαι και λιγο γενικος στο τι γραφουν οι μπλε οθονες)..... Ευχαριστω εκ των προταιρων ολους παιδια... P.S: Επειδη ειμαι καινουριος στο forum εαν πιστευετε πως σε καποιο αλλο thread θα ειχε καλυτερη τυχη το post μου, πειτε μου..... Ευχαριστω και παλι και sorry για το μεγαλο μηνυμα!!
phanispal Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Ποια κάρτα γραφικών και ποιο τροφοδοτικό έχεις; Τρέξε bootable memtest για τις μνήμες or wait for Gi0.
ironsa80 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Sapphire ATI Radeon HD 4870 1ghz ram και τροφοδοτικό Corsair HX 1000W. Memtest θα κανω, αλλα το κουλο ειναι το εξης... Εβγαλα τον σκληρο και τον σθνδεσα με usd στο laptop μου και τον βλεπει κανονικα και τα αρχεια του και τα παντα.... Οταν τον χρισημοποιω ομως για να κανει απο εκει εκκινηση ξανακολαει... οποτε αρχιζω και υποψιαζομαι πως ισως κατι εχει καταστραφει στα αρχεια εκγκαταστασης και γι αυτο δεν μπορει να φορτωσει.... Το θεμα ειναι πως και αυτο να συμβαινει τι συναιβει που το προξενισε αυτο???? Κανα δυο φορες παντως και ενω εχω πολυ μεγαλο νουμερο μνημης, οταν ανοιγα folder με πολλα αρχεια με κρεμαγε ο explorer των windows και εκανε restart (ο explorer)..... Μπερδευονταν η RAM???? Who knows.... συνεχιζω παντως τα πειραματα μηπως καταφερω κατι οποτε οποιαδηποτε συμβουλη εξακολουθει να ειναι ευπροσδεκτη... What is GiO???? Thanks anyway!!!!!
ironsa80 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Let's hope for GiO then γιατι προκοπη δεν βλεπω, ακομα τα ιδια μου κανει...
Moderators Gi0 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 @phanispal Διαταχτε @ironsa80 Δεν προλαβα να διαβασω το post σου μεθοδικα,θα το κανω αργα το βραδυ!Αν δεν εισαι μεσα,τα λεμε αυριο!
ironsa80 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Γεια σου Gio... ακομα προσπαθω.... Το προβλξμα μου ειναι πως δεν φορτωνει στην εκκινηση ο υπολογιστης... Τον σκληρο τον τσεκαρα σε αλλο κομπιουτερ και φιανεται ΟΚ μεχρι στιγμησ... Τωρα κανω ενα memtest και μεχρι στιγμης εχει κοκκινησει το συμπαν απο τα errors... Τι λες να εχει φταιξει??? Thanks in advance!!
phanispal Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 To memtest το τρέχεις σε παραθυρικό περιβάλλον ή τρέχεις το bootable;
ironsa80 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Bootable και μεχρι στιγμης μου τα εχει βγαλει ολα ERRORS και ουτε ενα pass.. Μηπως να φοβαμαι την μητρικη??????
phanispal Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Μάλλον τις μνήμες πρέπει να φοβάσαι. Ποιες έχεις; Με τι ρυθμίσεις τρέχουν;
ironsa80 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Team Elite DDR2 800. Timing: 5-5-5-15... Ταση αυτην την στιγμη δεν μπορω να δω γιατι τρεχω το memetest στο καθε ενα dim ξεχωριστα... και μεχρι ενα dimmaki ειναι off το δευτερο που τσεκαρο μεχρι το 43% ειναι ΟΚ....
phanispal Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Ωραίος, άσε το memtest να περάσει αρκετές loopες, όχι μόνο μία.
ironsa80 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Οκ θα τσεκαρω μολισ βρω καποια καλη μηπως ανοιγει ο υπολογιστης και θα ενημερωσω... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:39 ---------- Ok.... Τελικα εφταιγε ενα απο τα 4 στικακια της ram... Μαλλον ''χτυπησε''... Μου το εβγαζε κατακοκινο το memtest.... Τα υπολοιπα 3 (6ghz ram) τα δοκιμασα και ηταν οκ, και με αυτα ανοιξε κανονικα το pc.... Εχει κανεις ιδεα πως μπορει να χτυπησε ετσι ξαφνικα το στικακι??? Δεν επαιξε καμια διακοπη ρευματος... στα καλα καθουμενα το επαθε.... πληροφοριακα για να ξερω ρωταω.... Τουλαχιστον τελος καλο ολα καλα, θα παω αυριο να το αλλαξω στο πλαισιο.... Ευχαριστω οσους απαντησατε και βοηθησατε λιγο ή πολυ... Thanks a lot guys!!!!!!
phanispal Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Μιλάμε για 2 kits των 2GB; Ακριβώς ίδια και τα 4 dimms;
ironsa80 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Ναι ακριβως... Ειχα παρει δυο κουτακια τα οποια περιειχαν απο 2 sticks των 2 ghz το καθενα μεσα... και μπηκε ολη η ram την ιδια μερα απο τους τεχνικους του πλαισιου (οταν ''εφτιαχναν'' το συστημα) πριν απο ενα χρονο περιπου.... Απλως ρωταω τι μπορει να παιζει για να ξερω αν πρεπει να ανησυχω στο κοντινο μελλον για κατι.... Τον χρησιμοποιω επαγγελματικα τον υπολογιστη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.