ahristos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Καθόλου οξύμωρο αν παρακολουθούσες τον καθηγητή της φυσικής όταν μιλούσε για την ηλεκτρική ισχύ. Γιατί αν έμαθες τι σημαίνει ρεύμα εδώ στο Insomnia από τους μπακάληδες του overclocking μάλλον έχεις σχηματίσει λάθος εντύπωση. Η ισχύς λοιπόν, είναι το γινόμενο της τάσης (V) επί το ρεύμα (I). Λόγω διαφορετικής τεχνολογίας κατασκευής, η AMD χρειάζεται παραπάνω τάση ενώ η Intel παραπάνω ρεύμα. Η ουσία είναι ότι ο επεξεργαστής της Intel θα τραβήξει 100A στο 1.25V ενώ ο AMD 85A περίπου στα 1.5V κι έτσι η ισχύς είναι περίπου η ίδια.
onty Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 OOk man σε ευχαριστω για την καλοδιατυπωμενη διευκρινηση ...Ομως ειναι λιγο αδικο να μιλας για καποιους ετσι.. Οποτε εσυ μ λες να προχωρησω αφοβα για 1,5βολτ εφοσον μου το επιτρεπει η μητρικη και φυσικα η ψυκτρα μου ?
ahristos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Χε, μου κάθονται στο λαιμό οι overclockers εδώ μέσα (και αλλού) που όταν λένε ρεύμα εννοούν τάση. Κατά τα άλλα, σίγουρα δεν υπάρχει κίνδυνος με τα 1.5V, και σε μακροχρόνια χρήση ακόμα. Η ίδια η AMD στο AMD OverDrive εκεί βάζει το όριο επίσης.
onty Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Ναι οκ ευλογο να εκνευριζεσαι οταν κατεχεις κατι και οι αλλοι το παραποιουν και λενε οτι ναναι.. Nice θα δοκιμασω σε λιγο 4,00Ghz και θα ανεβαζω ρευμα μεχρι να ειναι stable..Για πες μ ... Ειναι προτιμοτερο να ανεβαζω Multi η bus??
phanispal Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Btw έχει απόλυτο δίκιο ο ahristos, ακόμα κι εγώ που είμαι πέραν του δέοντος τυπικός συνήθως, πολλές φορές σα ρεύμα το αποκαλώ, λανθασμένα φυσικά.
ahristos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Ειναι προτιμοτερο να ανεβαζω Multi η bus?? Φοβάμαι ότι ξέχασα την τέχνη... Οι τελευταίοι επεξεργαστές μου ήταν όλοι ξεκλείδωτοι, οπότε προτιμούσα την εύκολη λύση.
onty Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Ειναι 2 διαφορετικοι τροποι..Ποια ειναι ομως η ουσιατικη διαφορα? Ποια ειναι πιο οφεμημη ??? Ηδου η απορια :/ Η μητρικη μου μου επιτρεπει να ανεβασω bus και να εχω σε default τιμες ραμ και Hyper transport... Τι να προτιμησω ας μας επιφωτησει καποιος..
Alexisssss Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Εαν υπαρχει ξεκλειδωτος πολλαπλασιαστης να παιξεις πρωτα με πολλαπλασιαστη κατα την γνωμη μου... Απαιτηται λιγοτερο ρευμα και αυτο συνεπαγεται χαμηλοτερες θερμοκρασιες... Ειναι προτιμοτερο να ανβεις σε μια "Χ" συχνοτητα χρησιμοποιωντας τον ξεκλειδωτο πολλαπλασιαστη παρα να παιξεις με Bus..
phanispal Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Λογικά όσο το FSB παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, τόσο λιγότερο ζορίζεις board και cpu. Γενικότερα όμως το υψηλότερο FSB δίνει υψηλότερη απόδοση, έστω και αμελητέα.
onty Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Μου ακουγεται απολυτα λογικο αυτο που λες Φανη.. Αλεξ θα παιξω με πολλ/στη να δω οσο παει μεχρι 1,5 v max ομως μη το καψω το εργαλειο...
Alexisssss Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 θΕΩΡΗΤΙΚΑ NAI ειναι καλυτερο απο αποψη επιδοσεων να μενεις με ψηλο FSB. Αλλα διαφορες θα δεις μοναχα σε benchamrks. Eγω προσωπικα οταν ειχα τον q6600 στα 3.2 με 8χ400 και με 9χ355 δεν ειδα καμια απολυτως διαφορα στην χρηση... Νομιζω πρεπει να ειδα μια απειροελαχιστη διαφορα αναμεσα στα benchs η οποια μπορει να οφειλοτανε σε αλλους παραγοντες...
onty Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Λοιπον μαγκες δοκιμασα 4Ghz μεχρι 1,48 v αλλα εφαγα μπλε οθονη πριν μπω στ λειτουργικο και προλαβα να διαβασω κατι για memory managment....
phanispal Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Η αμελητέα δε λέει τίποτα. Εξάλλου και με τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις να τρέχεις τα ίδια benchmarks, το πιο πιθανό είναι να μη βγάλεις ακριβώς ίδιο αποτέλεσμα.
ahristos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Λοιπον μαγκες δοκιμασα 4Ghz μεχρι 1,48 v αλλα εφαγα μπλε οθονη πριν μπω στ λειτουργικο και προλαβα να διαβασω κατι για memory managment.... Μάλλον ξεκίνησες με υψηλούς στόχους. Το πιθανότερο που βλέπω είναι 3.8GHz στα 1.5V. Αυτό που θα έκανα εγώ είναι να δω πόσο φτάνει με 1.4V και θα το άφηνα εκεί, γιατί παραπάνω αυξάνεται υπερβολικά η κατανάλωση χωρίς να προσφέρει την ανάλογη βελτίωση στις επιδόσεις.
onty Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δεν θα κοιμηθω αποψεε... Τα λογια ειναι περιτtα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.