djskoufos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 :lol: ε μα αφού καταπονείται, τί να κάνουμε?
nyne Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δε μας καταδέχεσαι ε; Το Ccleaner πρόγραμμα του σωρού; Οι ρυθμισεις στο swap file, η απενεργοποίηση του hibernate και το καθάρισμα του δίσκου ειναι πατέντες; Θα πεσει φωτιά να μας κάψει. Θα ηθελα να ηξερα κι εγω απο ποιον πληρώνεσαι να επισκευάζεις pcs με τέτοιο βάθος παιδείας. Το βάθος παιδείας που λέγαμε... Ημιμάθεια φίλε μου οπως τα λες, ασε μη τα συζητας, κατάντια. Οπως ειπα και πριν, format για πάσα νόσο και πάσα μαλ@...α. PS: Το "πρόγγραμμα" γραφεται με ενα "γ" γιατι αλλιως θα το λέγαμε προgραμα. PS2: Το "συγγεκριμενο" γράφεται με "γκ" δηλαδη συγκεκριμένο. Αλλιως ειναι συγγενής, συγγραφέας και λεωφόρος συγγρου. OK παιδια εχετε δικιο παω πασο χαιρομαι που συνανταω ανθρωπους που επειδη εχουν δει 10 pc στην ζωη τους γνωριζουν τα παντα...Δεν ειχα κανενα τουπε ουτε ηθελα να το παιξω κατι σε αντιθεση με εσας..Οσο για το ποιος με πληρωνει δουλευω στον ιδιωτικο τομεα και για αρκετα χρονια οποτε μαλλον κατι θα κανω σωστα..Για το πασα μαλ@κια εχεις απολυτο δικιο και το επιστρεφω σε κατι ψωνια που το παιζουν γνωστες σε διαφορα forum προσπαθωντας να αποδειξουν κατι μιας και δεν εχουν κατι αλλο να δειξουν... Ps 1: Σ'ευχαριστω Μπαμπινιωτη. ps 2: Δεν νομιζω να καταλαβαινεις τα post μου... ps 3: Ποτε δεν καταλαβα τι ειδους ατομα ειναι αυτα που λειτουργουν με την λογικη της κακιασμενης παντογνώστριας αδερφης μεσα στα φορουμ...
djskoufos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Α το εννοούσες; Προφανώς και όχι. Δεν ξέρω βέβαια πώς θα αντιδρούσα αν είχα να τη βγάλω με 40GB μέχρι το καλοκαίρι. Πάντως κατά την γνώμη μου το format είναι η τελευταία λύση στην οποία θα κατέφευγα.
washcloud Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 το format καταπονεί τον δίσκο ...έτσι για την ιστορία σε αυτό το ενδιαφέρον (με την τροπή που έχει πάρει) θρεντ, να διευκρινίσουμε ότι το FORMAT δεν καταπονεί ιδιαίτερα τον δίσκο (ό,τι καταπονεί, είναι η...ανάγνωση εκ του chkdsk.exe). ...η ΕΓΓΡΑΦΗ όμως που ακολουθεί με το πέρασμα λειτουργικού (όταν μιλάμε για τέτοιο) είναι η ουσιαστική "καταπόνηση". Πριονίζουμε πριονίδια τώρα βέβαια (γι' αυτό μη βγει κανείς να μου πει ναι, γράφονται μερικά GB άπαξ, και κάτι έγινε)......
pigeon Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 OK παιδια εχετε δικιο παω πασο χαιρομαι που συνανταω ανθρωπους που επειδη εχουν δει 10 pc στην ζωη τους γνωριζουν τα παντα...Δεν ειχα κανενα τουπε ουτε ηθελα να το παιξω κατι σε αντιθεση με εσας..Οσο για το ποιος με πληρωνει δουλευω στον ιδιωτικο τομεα και για αρκετα χρονια οποτε μαλλον κατι θα κανω σωστα..Για το πασα μαλ@κια εχεις απολυτο δικιο και το επιστρεφω σε κατι ψωνια που το παιζουν γνωστες σε διαφορα forum προσπαθωντας να αποδειξουν κατι μιας και δεν εχουν κατι αλλο να δειξουν... Ps 1: Σ'ευχαριστω Μπαμπινιωτη. ps 2: Δεν νομιζω να καταλαβαινεις τα post μου... ps 3: Ποτε δεν καταλαβα τι ειδους ατομα ειναι αυτα που λειτουργουν με την λογικη της κακιασμενης παντογνώστριας αδερφης μεσα στα φορουμ... Ολη η απάντησή σου ειναι υβρις, καταλήγοντας στο ps 3. που εχω bold. Δυστυχως αποδεικνυεται περιτρανα οτι αλλος ενας αμόρφωτος συνομιλητής καταλήγει σε προσωπική φιλονικία την αδιαφορα ανούσια και εωλη τεχνική επιχειρηματολογία του. Θα μπορούσα να σου απαντήσω ενα-προς-ενα αλλα δεν ειναι ο χωρος κατάλληλος και δεν εχω καμια πρόθεση να κάνω το forum προέκταση του πουλιού μου για να θρεψω το "εγω" μου. (Οπως μερικοί μερικοι, θα προσθετα, παντα στο ιδιο χαμηλου επιπεδου συζήτηση που διάλεξες..) Σ'ευχαριστω λοιπον για τα καλα σου λόγια και αντε ...στο καλο - για να κλείνουμε επιτελους το offtopic . ------------------------------------------------------------------------------------------------------ Λοιπον η αποψη μου ειναι οτι παντα υπάρχει η λύση "ποναει χερι κοβει χέρι" και η λύση "το ψάχνω ωσπου να το πεταξω να παρω καινουργιο". Συνηθως η 2η λύση αποδίδει περισσότερο κυριως στους υπολογιστές γιατι οτι και να αγοράσεις, οσο ακριβο και να ειναι, πρεπει να ξερεις να το δουλευεις, για να μην καταλήξεις αργα η γρήγορα στο ιδιο σημείο, εν προκειμενω το format. Οι λύσεις που πρότεινα ειναι κοινή πρακτική εδω και χρόνια, οχι τιποτε extreme! Ειναι δοκιμασμένα πράγματα, ασφαλη, και κατα πολυ λιγοτερο χρονοβόρα και ψυχοφθόρα απο μια καινουργια εγκατάσταση. Αν κι απ'οτι καταλαβαίνω δε σας αφορα, στο δικό μου συστημα η εγκατάσταση xp ειναι ιδια απο το 2004. Καθαρίζοντας κατα περιόδους και συντηρώντας την εγκατάσταση, το συστημα πετάει, δοκιμάζω ΟΤΙ μα ΟΤΙ βγαινει, απο παιχνίδια μεχρι λειτουργικά και δεν ειχα ποτε το παραμικρό πρόβλημα. Προφανως δεν ειναι στην αρχική καθαρη κατάσταση οπως απο format αλλα δεν σέρνει οπως μηχανήματα 6μηνου που εχω καθαρίσει σε φίλους με απλη καθημερινή χρήση. Εχω καθαρίσει αρχαιο laptop p3 με winxp που δεν ανοιγε ουτε σελίδα, 45" ηθελε για τον windows explorer . Τωρα λειτουργει αψογα-στα πλαισια του δυνατού για την μνημη του και τη cpu του. Αυτα που πρότεινα ειναι τα μισα βεβαια απο τα απαραίτητα βηματα αλλα ηταν μια αρχη για το φίλο που ζήτησε τη βοήθειά μας. Μεχρι μιση ωρα πριν ημουν ετοιμος να φτιάξω ενα προχειρο οδηγο για το wiki section με 10-15 απλα γρηγορα βήματα για να μαζεψει κάποιος το συστημα του, κυριως σε windowsxp μιας και ο συνδιασμός winxp-παλιο pc ειναι αυτος που εχει ανάγκη "υποστήριξης". Το ματαίωσα επ'αοριστον, καλυτερα να κανετε οσα format θελετε, να πληρώνετε αγράμματους τεχνικους, να τα σπάτε κ να αγοράζετε καινουργια, ωστε να κινείται η αγορα. Εννια στις 10 φορες που δοκίμασα να βοηθήσω κάποιον, στο τέλος αλλαξα κουβέντες με καφρους, με aboriginals και με troll-γύπες που κινούνται περιμετρικά των θεμάτων. Εν τελει, αν ο topic starter ή οποιος αλλος, ειχε δοκιμάσει αυτα που πρότεινα θα εβλεπε αν λειτουργούν ή οχι. Η πολλη συζήτηση πλεον γινεται για να προσβάλλουμε και να εκνευρίσουμε με αθέμιτους τρόπους εναν ανθρωπο που ετυχε να ξέρει 2 πράγματα παραπάνω ή απλως ηταν αυτος που τα μοιράστηκε με καποιον που ζητησε βοήθεια. Περιμενα το λιγότερο μια πιο εντιμη αντιπαράθεση οπως 2-3 φιλοι εκαναν και τους ευχαριστω γι'αυτο. Οι υπόλοιποι ασε βρασε... Στην Ελλάδα βεβαια δεν περιμένω πολλα περισσότερα, τι να περιμενεις απο κάποιους που γράφουν 6000post σε 1,5 χρόνο; η καφρίλα θα ζει και θα βασιλεύει.
phanispal Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 ...βασικά εξυπνακίστικο - πολύ σεμνότερο από τη φραπελιά όμως. Και ναι, εντός θέματος ήσουν, όπως κι εντός θέματος είναι και ένα "φορμάτ". Διότι άτομο που χρησιμοποιεί το "αρχαίο" του λάπτοπ όπως λέει ότι το χρησιμοποιεί, αφ' ενός δεν έχει και την εξοικείωση που χρειάζεται για να πει ν' ασχοληθεί με επιμέρους "διορθωτικές παρεμβάσεις", αφ' ετέρου συνήθως δεν θέλει κι όλας το πολύ το ψάξιμο (ουκ ολίγες φορές έχω γράψει σεντόνια με το τί μπορεί να κάνει για ν' αποφύγει την επανεγκατάσταση, και πήγανε αδιάβαστα, ενώ αυτοί στο τέλος κάνανε "φορμάτ και ξεμπερδέψανε"). Ανάλογα λοιπόν τη φάση, και η συμβουλή. Αν δω πχ τον άλλον να γράφει για "τα βιοσ" ή εμφανώς να μασάει τσίχλα όσο γράφει, ή να λέει για το Vaio της μικρής του αδερφής "να το πάω με τη μπέμπα του μπαμπά στον τεχνικό;", τότε θα του πω "φορμάτ" και να τελειώνει. Και στην παρούσα περίπτωση, του είχα πει κατά βάση να κάνει έναν καθαρισμό μητρώου με το Ccleaner, μιας και το πρωταρχικό του πρόβλημά του δεν είναι ο ελεύθερος χώρος, αλλά το ότι του κολλάνε τα γιουτιουμποβίντεα, κι από 'κει και πέρα, κόβω ένα λειτουργικό που έχει τραβήξει διάφορα καιρό τώρα (ίσως και χρόνια), που κάποια στιγμή καλό είναι απλά να το επανεγκαταστήσει (...εννοείται ότι δεν τον στέλνουμε σε τεχνικό για το "φορμάτ", να του σβύσει τα πάντα, να γίνει τζάμπα μάγκας με ένα CD windows, και να του περάσει 2-3 προγράμματα και στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ να του πει στο τέλος "σκάσε τώρα μια πενηνταρού"). ΕΚΕΙ κολλάει το "καλύτερα ένα φορμάτ για να ξεμπερδεύεις". Ας έρθει να μας πει ότι έκανε 1 προς 1 τα 9 σου βήματα, και τώρα όλα είναι μια χαρά, και μετά από 1 βδομάδα ακόμα μια χαρά, και τότε για τη συγκεκριμένη περίπτωση πάω πάσο, και θα πω και καλά έκανε που σε άκουσε. Μέχρι τότε, ΟΠΟΙΟΣ έχει βγει και έχει πει για "φορμάτ", είναι το ΙΔΙΟ "εντός θέματος" με 'σενα, και χωρίς πολλές φανφάρες και αφορισμούς μάλιστα, όπως αυτές που............αλλά διάβασε τα ποστ σου και θα δεις τί εννοώ. Washcloud ειναι σωστη η ψυχανάλυση που κανεις και ομολογω δεν το ειχα σκεφτεί απ'αυτη την οπτικη. Καταλαβα το σκεπτικό σου και -αν τα πράγματα ειναι ετσι οπως λες- το format ισως ειναι η ενδεικνυόμενη λύση. Θεωρώ ομως οτι πρεπει να διαλέξει ο αλλος την καταδίκη του , αν θα παει απο κρεμάλα ή απο κροκόδειλο. Όταν το σκεφτείς και απ' αυτήν την οπτική γωνία, το συζητάμε. Μέχρι τότε, ας θεωρείς τον εαυτό σου τον άνθρωπο που έτυχε να ξέρει 2 πράγματα παραπάνω.
pigeon Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Ωραία όλα αυτά... αλλά το ζήτημα είναι οτι με 5gb δεν υπάρχει περίπτωση να τα βγάλει πέρα μέχρι το καλοκαίρι. Εκτός και αν τους επομενους μήνες κατεβάζει μόνο αρχεία word. Προγράμματα τύπου registry cleaner είναι χρήσιμα για κάποιον που ξέρει τι να σβήσει και να μην το αφήνει στο αυτόματο. Στην εποχή των win98 το πείραγμα της registry ήταν απαραίτητο αλλά σήμερα οχι τόσο. Δηλαδή με ορισμένα tweaks και μόνο δεν υπάρχει περίπτωση να βελτιωθεί ένα προβληματικό setup των windows. To ίδιο ισχύει και για το defrag. Απο την εποχή των windows 2000 και έπειτα, είναι απλά χρήσιμο αλλά οχι και απαραίτητο. Οι ρυθμίσεις του system restore, indexing, των προγραμμάτων που τρέχουν στην εκκίνηση κλπ είναι πολύ πιο απαραίτητες. Φιλε judas συγνωμη αλλα δεν εχεις δικιο: 1. Τα 5 gb φτάνουν και περισσευουν για τις δουλειες που κάνει ο φίλος. Surfing, email , youtube, μουσική , μερικα pdf ή μερικά mp3. Ο topic starter εχει εξωτερικό δισκο, οπως μας ειπε. 2. Το registry cleaner χρειάζεται σε ολα τα συστήματα και στα winxp. Σε συστημα που εχουν γινει install/uninstall πολλα πράγματα, ενδεχομένως να αφαιρέσει απο το HKLM\Software ως 4 mb αχρηστων κλειδιών. Τα κερδη πολλα, τα συζητάμε αλλου αν θες. Το CCleaner το προτεινα για καθαρισμό προσωρινων αρχείων, ο ανθρωπος ειχε προβλημα χωρου κι οχι μνήμης, αν και ενα registry clean (με το ccleaner παντα) δεν θα ηταν ανώφελο. Το Ccleaner ειναι 99.9% ασφαλες, οποιος το εχει χρόνια το ξέρει. Οι αλλοι απλως κινδυνολογούν. 3. Με tweaks, με καθάρισμα δισκου και defrag μπορεις να σώσεις μια εγκατάσταση. Πως βγάλαμε το συμπέρασμα οτι εχει προβλημα η εγκατάσταση του ανθρώπου δεν καταλαβα ακόμα... 4. Συγνώμη η διαπίστωση οτι το defrag δεν ειναι απαραίτητο πως βγήκε; Γι'αυτο τα vista εχουν καθημερινό schedule να γίνεται αυτόματα στο background; Επίσης οποιος σε winxp εχει το prefetch ανοικτο και ενεργο το system restore, καθε φορα που το συστημα ειναι idle, μεταφέρει κάποια αρχεια συστήματος στην αρχή του δίσκου και τα κάνει defrag. Τρέξε το "rundll32.exe advapi32.dll,ProcessIdleTasks" σε ενα παράθυρο RUN και θα το δεις. Το defrag απο τα winxp και μετα ειναι μεσα στο συστημα, υπάρχει συγκεκριμένο API που κανει defrag σε αρχεια ξεχωριστα. Οποιος θελει ας κατεβάσει το defraggler που δουλευει με το ενσωματωμενο API των windows, για να δει πως δουλευει το defrag ξεχωριστών αρχειων. Αν εννοεις δεν ειναι απαραίτητο το defrag γιατι οι δίσκοι ειναι πολυ γρήγοροι τοτε παω πάσο. Μιλαμε ομως για παλιο, σχεδον αρχαιο συστημα. 5. Το indexer, εχεις δικιο το ξέχασα. Γι'αυτο αλλα και για αλλους αυτονόητους λόγους πρόσθεσα το Service List του BlackViper με τα προτεινόμενα services. Αραγε, τα ειδε κανεις; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:15 ---------- Όταν το σκεφτείς και απ' αυτήν την οπτική γωνία, το συζητάμε. Μέχρι τότε, ας θεωρείς τον εαυτό σου τον άνθρωπο που έτυχε να ξέρει 2 πράγματα παραπάνω. ...ειπε το τρανό λιοντάρι και χάθηκε στο δάσος! Στο phanispal πραγματικα δεν καταλαβαίνω τι εννοεις. Αν θελεις εξήγησέ με περισσότερες απο 5 λέξεις. Tip: Βαλε 1 λέξη σε καθε post για να αυξησεις το post count σου.
washcloud Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Βρε Περιστέρη μου καλέ, μου θυμίζεις τον Διασπαστίξ από το "Η Διχόνοια". Είπαμε : καλά πράγματα λες (για τεχνικές παρεμβάσεις),,,,αλλά τί θες και με το που μπήκες στο θρεντ πετάς ΓΕΝΙΚΕΣ σπόντες; Δεν υπήρχε λόγος. ΑΝ υπήρχε, ναι. Ε επόμενο ήταν να προκληθούν μετά κάποιοι, και 'να χει μπει η φάση σε κύκλο φαύλο. Κάπου εσύ το άρχισες, οπότε κάπου κι εσύ να το λήξεις.....Καλά δε λέω; Αλλιώς θα φτάσουμε σε επίπεδα "αεί μπιπ ρε μπιπ, μιλάς και 'συ που ψήφισες μπιπ". Ε αμαρτία είναι.
pigeon Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 :shock: Εντάξει, το ομολογώ! Εγω τη σκότωσα! :shock: Washcloud ωραιο με τον αστεριξ το θυμάμαι. Οντως μπορει να μοιαζει με trolling ή ψάχνομαστε να το κανουμε να μοιαζει ετσι. Κοιτα, το ζητημα δεν ηταν ουτε ειναι προσωπικό, ειπα την αποψη μου οπως εχω δικαίωμα και η αντιπαράθεση που ακολουθησε θα επρεπε να ηταν πανω σε τεχνικά θέματα. Τα προσωπικά δεν τα αρχισα εγω. Μιλησα μονο για Αθάνατη Ελληνική Παπαρολογία, ως ευφυολόγημα, θα μπορούσα να πω "τι λετε ρε σεις, ειστε ασχετοι;" φράση που χρησιμοποιειται απο παρα πολλους χωρις παρεξηγήσεις. Απο την αλλη τι θελω και μιλαω οταν οι 9 στους 10 internet freaks ψάχνονται για online καυγα αφου στο σπίτι πεφτει παντόφλα και ειναι γνωστο τοις παση.. Δεν τα ξέρω καλα τα iFreak/iNerd βίτσια, συγνώμη... Αυτη ομως ειναι η αποψη μου και την τεκμηρίωσα με κοπο-χρονο-προτάσεις και επιχειρήματα σε μακροσκελη post. Ειναι πραγματικά λυπηρο σε ενα τεχνικό forum, απαντώντας σε μια τεχνική ερώτηση να δέχομαι καταιγισμό ειρωνίας και εξυπναδίστικων post και να πρεπει τωρα να απολογούμαι γιατι δεν εκανα το κοροιδο ή γιατι δεν εδωσα αφεση αμαρτιων στον χ αυτοαποκαλουμενο τεχνικό που λεει αρλουμπες. Παπας δεν ειμαι, ουτε προκειται να αγιάσω.. Αν ενοχλήθηκε κάποιος ζητώ συγνώμη για το υφος αλλα οχι φυσικα για την ουσια. Εδω δεν ειναι γκέτο ποινικοποίησης της γνώσης ουτε κακοποίησης της γλώσσας οπως επιχειρουν πολλοι που εχουν συνθημα το "ουγκ" και εμβλημα την αμοιβάδα. Οποιος ζητησε format αβλεπει και απερίσκεπτα ηταν λαθος για μένα, το ξαναλεω γιατι εχω το δικαίωμα. Μαζι washcloud το συζητησαμε, εχεις αλλη αποψη, ειναι σεβαστη! Απο κει και περα οποιος αναλωθηκε σε προσωπική αντιπαράθεση απέδειξε τον παραπανω ισχυρισμό μου για ΑΕΠ και δεν βοήθησε καθόλου στο θεμα παρα μονο στην επιβεβαίωση του "εγω" του, ασχετα αν το θέμα ηταν πρακτικό ή θεωρητικό. Η ανταλλαγή πληροφοριων και η αντιπαράθεση σε τεχνικό επίπεδο θα βοηθούσε τον περαστικό χρηστη να βγαλει τα συμπεράσματά του, να κερδίσει γνώσεις. Αν αυτο ηταν πραγματι το ζητούμενο σε ενα Ελληνικό forum... Αυτα απο μενα και συγνωμη αν κουραζω οσους διαβάζουν, δεν εχω συνηθίσει να απαντω με ΝΑΙ και ΟΧΙ ριχνοντας ματιες στο post count μου. Εχω στείλει ενα pm στον ανθρωπο που ζητησε τη βοήθεια μπας και ελυσε το προβλημα του , να πάμε ολοι στο καλο.
stm00192 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Μεχρι να τελειωσει αυτη η συζήτηση θα έχει παει καλοκαιρι και o topic starter θα εχει παρει αλλο pc... και μαλλον για να μην εχει απαντησει μεχρι τωρα κατι δεν πάει καλα!!!
zanzavar Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 ωχ λες;; :-D Ίσως έκανε format..... :-D:devil: ουπππςςςςςςςς..... μου ξέφυγε!
stm00192 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Εγω σκεφτηκα και την άλλη πιθανοτητα που από το format καταπονήθηκε τόσο ο σκληρός που έσκασε!!! :p:p:p
pigeon Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 ..ή μπορει ο μπαμπας του τελικά να ειναι πλουσιος και να του αγοράζει καινουργιο καθε 6 μηνες, οποτε το μονο που ξερει να κάνει ειναι το format και γεμίζει την πιστωτική..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.