Προς το περιεχόμενο

Ο δίσκος καταρρέει...!!!

greguar84

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
και βγαίνεις εσύ σαν Ζούπερμαν και "μιλάς" μ' έναν τρόπο που στην ουσία έλεγε "τραβάτε ρε να πλύνετε τα πόδια σας γιατί βρωμάνε", ΕΚΤΟΣ από τα όσα ουσιαστικά είπες (διότι βεβαίως όσα πρότεινες να κάνει, και νόημα έχουν, και μη πω πως ότι η πλειονότητά τους θα έπρεπε να γίνει καπάκι ακόμα κι από μία επανεγκατάσταση μάλιστα - όπως tweakings για μείωση διεργασιών που "άσκοπα" καταλαμβάνουν χώρο, μεταφορά "αποθηκευτικών" directories, κτλ κτλ).

Ok αποψη σου για το Ζουπερμαν, εγω παντως υποστήριξα το σχόλιό μου με 9 ουσιαστικά και δοκιμασμένα βηματα. Η θεση μου ηταν και ειναι το "Αθανατη Ελληνική Παπαρολογία", γιατι 9 στα 10 θέματα προβλημάτων βλεπω ασχετους να απαντάνε ως ειδήμονες σε πράγματα που εμφανως δεν γνωρίζουν και δεν εχουν δοκιμάσει ποτε στο μηχάνημά τους, τουλάχιστον με τα αποτελέσματα που διαφημίζουν..Αλλο δεν ξέρω αλλα θα πω τη μ@@@@@ μου (θεμιτο!) κι αλλο το παιζω ειδήμων και τεχνικός και γω δεν ξερω τι αλλο.

Το δικιο μου δεν προκειται να το χάσω γιατι αυτα που προτεινα ειναι πολλάκις δοκιμασμένα κι αν θελει ο φιλος θα τον βοηθήσω να στρώσει το αρχαιο οπως ειπες laptop του. Αμφιβαλλω μεχρι δακρύων αν οι υπόλοιποι κομήτες τεχνικοί φορματολάγνοι θα παραμείνουν διαθέσιμοι να βοηθήσουν στην μεταφορά των προσωπικών δεδομένων στην καινούργια -μετα το format- εγκατάσταση. ;)

Ας βαλω μερικά ακόμα:

10. Δωρεαν Registry Defragger και αλλα εργαλεία.

11. Δωρεαν defragger - Απαραίτητο.

12. Για να κλείσει κάποια αχρηστα services

13. Το WinXP Service Pack 3 το εχει περάσει;

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Και δηλαδή ρε τεχνικέ για να καταλάβω και εγώ... Κάθε φορά που θα χρειαστεί να κάνουμε συντήριση στο pc θα πρέπει να κάνουμε format? Το ήμαρτον είναι για αυτό που λες!

Δηλαδή η γνώμη ενός τεχνικού είναι όταν υπάρχει ένα θέμα (όπως η έλλειψη χώρου ή η ανεπαρκής προσοχή του λειτουργικού) η λύση είναι το format? Ωραία πράγματα!!!!

Thanks for advice man!

Αρχικα ρε μπορεις να λες στην μανα σου στον πατερα σου η σε καποιο προσωπο που εχεις οικειοτητα και οχι σ'εμενα...Δεν θα κατσω να συζητησω για ποιους λογους θα εκανα φορματ στην συγγεκριμενη περιπτωση...Εγω σχολιασα την αποψη που ειχε ενας φιλος οτι το format ειναι μεσαιωνική λυση και καλυτερα ειναι να κανουμε πατεντες με διαφορα προγγραματα του σωρου που καθαριζουν μαζικα την registry ...Η ημιμαθεια και οι απολυτες αποψεις ειναι οτι χειροτερο φιλε μου.... nothing man...

Δημοσ.

Ζητώ συγνώμη για το "ρε" αλλά δεν υπήρχε διάθεση να σε προσβάλω, ήταν φιλικό.

Τωρά να σχολιάσω εγώ την δική σου άποψη?? Περί τεχνικού? Άστο γιατί θα καταλήξουμε να μιλάμε για γενεαλογικά δέντρα με το επίπεδο! Άντε και καλές επισκευές τεχνικέ! Και άσε εμάς στην ημιμάθεια με τις απόλυτες απόψεις να κοιτάμε εσένα εκεί ψηλά στο Θρόνο του Μέγα γνώστη, που ενώ λέει να μην εκφράζονται απόλυτες απόψεις και λόγια απαξιώνεις εσύ τα λεγόμενα του άλλου. Παρόλλα αυτά όμως δεν απάντησες.... Στο σχόλιό μου υπήρχε μία ερώτηση. Αυτή είναι η γνώμη του τεχνικού? Πές μου και που δουλεύεις για να ξέρω να έρχομαι όταν θα μου κολλάει το Youtube για να μου κάνεις format....

Άσε μας ρε φίλε με το τουπέ σου...

Άντε καληνύχτα

Δημοσ.
Αν και δεν ειμαι στον τομεα τον επισκευων σ'ευχαριστω για την ευχη σου...εγω σου ευχομαι καλα μυαλα...

Άσε τα μυαλά μου εκεί που είναι.... Δε μου απάντησες όμως αν αυτή είναι η γνώμη του τεχνικού! Ούτε που δουλεύεις! Πραγματικά θέλω να ξέρω για να έρθω σε εσένα..... αν κάνω καμία πατάτα με τις... μεσαιωνικές μου αλχημίες.

Δημοσ.
Δεν θα κατσω να συζητησω για ποιους λογους θα εκανα φορματ στην συγγεκριμενη περιπτωση...

Δε μας καταδέχεσαι ε; :P

Εγω σχολιασα την αποψη που ειχε ενας φιλος οτι το format ειναι μεσαιωνική λυση και καλυτερα ειναι να κανουμε πατεντες με διαφορα προγγραματα του σωρου που καθαριζουν μαζικα την registry ...

Το Ccleaner πρόγραμμα του σωρού; Οι ρυθμισεις στο swap file, η απενεργοποίηση του hibernate και το καθάρισμα του δίσκου ειναι πατέντες; Θα πεσει φωτιά να μας κάψει. Θα ηθελα να ηξερα κι εγω απο ποιον πληρώνεσαι να επισκευάζεις pcs με τέτοιο βάθος παιδείας. :fear:

Η ημιμαθεια και οι απολυτες αποψεις ειναι οτι χειροτερο φιλε μου.... nothing man...

Το βάθος παιδείας που λέγαμε... Ημιμάθεια φίλε μου οπως τα λες, ασε μη τα συζητας, κατάντια. Οπως ειπα και πριν, format για πάσα νόσο και πάσα μαλ@...α.

PS: Το "πρόγγραμμα" γραφεται με ενα "γ" γιατι αλλιως θα το λέγαμε προgραμα.

PS2: Το "συγγεκριμενο" γράφεται με "γκ" δηλαδη συγκεκριμένο. Αλλιως ειναι συγγενής, συγγραφέας και λεωφόρος συγγρου.

Δημοσ.

ο καθενας εχει τον τροπο του να επισκευαζει κατι...σταματηστε λοιπον να φαγωνεστε για ξεβα κολυβα....και ας μας πει επιτελους ο τοπικ σταρτερ τι εγεινε με το χρεπακι του..εεε σορρυ λαπτοπ :-p

Δημοσ.
ο καθενας εχει τον τροπο του να επισκευαζει κατι...σταματηστε λοιπον να φαγωνεστε για ξεβα κολυβα....και ας μας πει επιτελους ο τοπικ σταρτερ τι εγεινε με το χρεπακι του..εεε σορρυ λαπτοπ :-p

οπως το πες.. Το format δεν ειναι επισκευή ειναι καταστροφή :P

Δημοσ.

Ασχετο phanispal.. η Γλυφάδα ειναι νησί; :whistle:

Με την ευκαιρία, ποιος σας ειπε οτι η καινουργια εγκατάσταση θελει format; Για σηκώστε χεράκια να μετρήσω !! :devil:

boot με cd msdos /οτιναναιdos

delete C:\windows

delete "C:\Program Files" ή για πιο εμπειρους move "C:\Program Files" "OldProg" αν θες να μεταφέρεις τιποτε settings/Ini files/βασεις κτλ.

move "Documents and Settings" "OldDocs" για να κρατήσεις τα docs πριν τα μεταφέρεις.

boot με windowscd -- εγκατάσταση.

Το format τι ρόλο μπορει να παιξει εκτος οτι καθε ασχετος τραβαει ενα "format" ετσι να υπάρχει; Αν υποθέσουμε οτι εχουμε partition 15-20 gb αποκλειστικά για λειτουργικό, ας πουμε οτι το format ερχεται μια-η-αλλη. Ομως σε ενα 500αρη δίσκο ενα partition (η πλειοψηφία το εχει ετσι δυστυχως) που ειναι γεμάτος με καθε λογής πραγματα(τραγουδια video κτλ), πρεπει πρωτα να μεταφερεις τα πραγματα αλλου , να καθαρίσεις το δισκο πριν το φοβερο και τρομερο "format". Και μετα παλι πισω τα 200-300 gb πραγματα. Ολα αυτα για να γλιτώσεις δυο-τρεις εντολες που εγραψα πιο πανω.

Προφανως δεν υπάρχει για καταστροφή του δίσκου ουτε καν ελάχιστη καταπόνηση γιατι οι περισσότεροι οταν λενε "format" εννοουνε το "quickformat" που το μονο που κανει ειναι να καθαρίσει το file table. Ουσιαστικά το "format" που προτείνετε ειναι ενα γρήγορο delete συν ενα scandisk, σε συσκευασία πακετο..

Καταλάβατε γιατι ορισμένοι κατσαβιδάρχες ειναι καλυτερα να μασανε παρα να μιλανε; Οι περισσότεροι ειναι θεωρία-θεωρία και απο τηγανίτα τιποτε. Τραβάνε ενα φορματ να ησυχάσουν αυτοι και να παει να γ.... ο χρηστης και τα αρχεια του.. :P

Δημοσ.

Ωραία όλα αυτά... αλλά το ζήτημα είναι οτι με 5gb δεν υπάρχει περίπτωση να τα βγάλει πέρα μέχρι το καλοκαίρι. Εκτός και αν τους επομενους μήνες κατεβάζει μόνο αρχεία word.

Προγράμματα τύπου registry cleaner είναι χρήσιμα για κάποιον που ξέρει τι να σβήσει και να μην το αφήνει στο αυτόματο. Στην εποχή των win98 το πείραγμα της registry ήταν απαραίτητο αλλά σήμερα οχι τόσο.

Δηλαδή με ορισμένα tweaks και μόνο δεν υπάρχει περίπτωση να βελτιωθεί ένα προβληματικό setup των windows.

To ίδιο ισχύει και για το defrag. Απο την εποχή των windows 2000 και έπειτα, είναι απλά χρήσιμο αλλά οχι και απαραίτητο.

Οι ρυθμίσεις του system restore, indexing, των προγραμμάτων που τρέχουν στην εκκίνηση κλπ είναι πολύ πιο απαραίτητες.

Δημοσ.
Ασχετο phanispal.. η Γλυφάδα ειναι νησί; :whistle:

Με την ευκαιρία, ποιος σας ειπε οτι η καινουργια εγκατάσταση θελει format; Για σηκώστε χεράκια να μετρήσω !! :devil:

boot με cd msdos /οτιναναιdos

delete C:\windows

delete "C:\Program Files" ή για πιο εμπειρους move "C:\Program Files" "OldProg" αν θες να μεταφέρεις τιποτε settings/Ini files/βασεις κτλ.

move "Documents and Settings" "OldDocs" για να κρατήσεις τα docs πριν τα μεταφέρεις.

boot με windowscd -- εγκατάσταση.

Το format τι ρόλο μπορει να παιξει εκτος οτι καθε ασχετος τραβαει ενα "format" ετσι να υπάρχει; Αν υποθέσουμε οτι εχουμε partition 15-20 gb αποκλειστικά για λειτουργικό, ας πουμε οτι το format ερχεται μια-η-αλλη. Ομως σε ενα 500αρη δίσκο ενα partition (η πλειοψηφία το εχει ετσι δυστυχως) που ειναι γεμάτος με καθε λογής πραγματα(τραγουδια video κτλ), πρεπει πρωτα να μεταφερεις τα πραγματα αλλου , να καθαρίσεις το δισκο πριν το φοβερο και τρομερο "format". Και μετα παλι πισω τα 200-300 gb πραγματα. Ολα αυτα για να γλιτώσεις δυο-τρεις εντολες που εγραψα πιο πανω.

Προφανως δεν υπάρχει για καταστροφή του δίσκου ουτε καν ελάχιστη καταπόνηση γιατι οι περισσότεροι οταν λενε "format" εννοουνε το "quickformat" που το μονο που κανει ειναι να καθαρίσει το file table. Ουσιαστικά το "format" που προτείνετε ειναι ενα γρήγορο delete συν ενα scandisk, σε συσκευασία πακετο..

Καταλάβατε γιατι ορισμένοι κατσαβιδάρχες ειναι καλυτερα να μασανε παρα να μιλανε; Οι περισσότεροι ειναι θεωρία-θεωρία και απο τηγανίτα τιποτε. Τραβάνε ενα φορματ να ησυχάσουν αυτοι και να παει να γ.... ο χρηστης και τα αρχεια του.. :P

Εφόσον έχει λαπτοπ, πιθανόν να μπορεί να κάνει μια επαναφορά του λειτουργικου στην αρχικη κατάσταση χωρις να πειραχθούν τα αρχεία του (αν υπάρχει το κρυφό partition ή κάποιο cd-dvd επαναφοράς).

Πολύ χρήσιμη η μέθοδος που προτείνεις αλλά να ξέρεις οτι 9 στους 10 χρήστες αποθηκεύουν τα πάντα στα document and settings... οπότε στην πράξη είναι το ίδιο πράγμα με backup και format.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...