Προς το περιεχόμενο

Χριστούγεννα στην Ευρώπη

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένα ερώτημα για αυτούς που έχουν ταξιδέψει μέρες Χριστουγέννων εκτός Ελλάδος.

Ποιά πρωτεύουσα είναι η πιο ωραία -από άποψη διακόσμησης,ατμόσφαιρας,κλπ- για αυτές τις γιορτές ?

Δημοσ.

Με ενοχλει οταν απαντα αλλος κατι αλλο απο αυτο που διευκρινιζει η ερωτηση αλλα μην κολλας με την ευρωπη. Μια νεα υορκη ειναι πολυ φθηνοτερη απο οσο φανταζεσαι. αληθεια! Οσο για την ατμοσφαιρα, ασυγκριτα γιορτινη, η βιτρινα της αμερικης ειναι αλλωστε σ αυτα τα θεματα. Εχω επισκεφτει και γιορτες και αλλες πολεις της Αμερικης αλλα για ξεκινημα ειναι τελεια και αρεσει σε ολους. Φαγητα ποτα ψωνια μετακινησεις ειδικα λογω δολαριου αλλα και γενικοτερα ειναι πιο φθηνα απο Λονδινα Παρισια κτλ. Οσο για διασκεδασεις κορυφαιες επιλογες. Πχ δεν ξερω αν σε ενδιαφερει το θεατρο αλλα αν πας θα παθεις πλακα με τα ονοματα που εμφανιζονται. Σκαρλετ Γιοχανσον, Τζουντ Λοου, Χιου Τζακμαν, Ντανιελ Κρεηγκ, Καθριν Ζετα Τζοουνς και αλλοι πολλοι αστερες που αποτελουν εμπειρια.

Τωρα για να μην απανταω εκτος θεματος: ασφαλεις επιλογες ειναι Η Πραγα με πολυ καλο value for money οπως και η Ρωμη. Το Λονδινο με εξαιρεση ισως το κεντρο του δεν ειναι πολυ γιορτινο λογω μειονοτητων και γενικα του πολυπολιτισμικου κινηματος που ψιλοκρυβει τα CHRISTMAS και με ενα αραιο HAPPY WINTER HOLIDAYS εξω απ την πορτα, εννοειται και πιο διακριτικος στολισμος μην προσβαλλουμε αλλες κουλτουρες. Το Εδιμβουργο ειναι πολυ ομορφο και χριστουγεννιατικο. Η Ισπανια πολυ ομορφη αλλα μην ασχοληθεις χριστουγεννιατικα. Εγω την κανω για Ρωσια κι ο θεος βοηθος

Δημοσ.

To κέντρο του Λονδίνου πάντως απο τώρα είναι πλήρως χριστουγεννιάτικο. Πραγματικά έκανα ήδη μια φορά εκεί xmas και γύρισα για να κάνω και εδώ :P

Η φωτό είναι μερικές μέρες πρίν και δεν είναι χαρακτηριστική του τι γίνεται στο κέντρο.. Δείχνει ελάχιστα.. :P

dsc03436k.jpg

Σίγουρα περίεργα μελαγχολικά και πανέμορφα θα είναι στο στολισμένο Παρίσι.

Προσωπικά ψάχνω κάτι της τελευταίας στιγμής για καμια Πράγα/Βιέννη/Βουδαπέστη που βγαίνει καλούτσικα και αν εξαιρέσεις το $@#$@#κρυο έχει πολύ όμορφη ατμόσφαιρα :P

Δημοσ.

Καλά η Ιερουσαλήμ.

Και η Βηθλεεμ.

Που σίγουρα θα είναι υπέροχο ταξίδι για Χριστούγεννα.

Το Ισλαμαμπάντ,που κολλάει ?

Ταξιδιωτικό γραφείο ''Ο Λουσιφερ'',σε πόσες πόλεις έχεις πάει Χριστούγεννα ?

Δημοσ.

καλη προταση ειναι και το bansko στη βουλγαρια που μπορει να συνδιαστει και για το ΣΚΙ.

το ψαχνω μπας και.....

Δημοσ.

Ταξιδιωτικό γραφείο ''Ο Λουσιφερ'',σε πόσες πόλεις έχεις πάει Χριστούγεννα ?

Ρίγα, Βερολίνο (χ2), Παρίσι, Βιέννη(χ2), Κοπεγχάγη νομίζω.

Δημοσ.

Μούφες το χωριό του Αη Βασίλη και αυτά δλδ;

Όσο για το Μπάνσκο(ταπεινή μου γνώμη) είναι οτι είναι τραγικά. Αξίζει μόνο σαν φοιτητοεκδρομή. Αλλιώς πάς μόνο για σκί η για ξεσκί με εγχώρια προιόντα. Σαν μέρος είναι τραγικό. Δηλαδή μου ακούγεται πολύ καταθλιπτικό να κάνω χριστούγεννα εκεί. Το καλό του είναι οτι βγαίνει ούτε 100ευρώ το 3ήμερο μαζί με σπά και βλακείες οπότε είναι οικονομικά. Αν είσαι μεγάλη παρέα και θέλετε σαλέ και τέτοια.. Τότε ναι. Αλλιώς ουτε για αστείο. Χίλιες φορές πάνε στην Κωνσταντινούπολη με 50 ευρώ παραπάνω για τουρισμό (ήμουν πέρσι εκεί χριστούγεννα και ήταν μια χαρά)

Δημοσ.

paschalia, από εμπειρία αν θές Ευρώπη θα σύστηνα Βιέννη ή Αυστριακές Άλπεις.

Από εκεί και μετά Νέα Υόρκη είναι τρομερά αυτη την περίοδο (αν και πιο ακριβά σχετικά με την υπόλοιπη χρονιά), Las Vegas και Disneyland World (Orlando, Florida).

Δημοσ.

Προσωπικά,δεν έχω πάει Βιέννη,αλλά από εμπειρία της μητέρας μου -κάτι που θα επιβεβαιώσουν και όσοι έχουν πάει- η καλύτερη στιγμή να πας εκεί είναι μέχρι τα Χριστούγεννα.

Από τα Χριστούγεννα και πέρα αρχίζουν και πέφτουν οι εορτασμοί και οι εκδηλώσεις.

(Ή τουλάχιστον έτσι έγινε όταν είχε πάει η μαδερ.)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...