Προς το περιεχόμενο

Χαθηκε το DVD-ROM

Dropsreef

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ολα λειτουργουσαν κανονικα στα windows 7 ultimate!ειχα κανει κανονικοτατα ολες μα ολες τις εγκαταστασεις drivers!και οταν πηγα να γραψω ενα cd μουσικης εξαφανιστηκε το dvd μου!και οταν λεω οτι εξαφανιστηκε εννοω οτι στην διαχειριση συσκευων μου λεει πως λειτουργει κανονικα εχω κανει τα απαραιτητα updates Και μου βγαζει μηνυμα οτι εχω εγκατεστημενο την νεοτερη εκδοση για το dvd μου!Επισης απεγκατεστησα ολα μα ολα τα προγραμματα εγγραφης!παρο ολα αυτα οτι δισκακι και να βαλω μεσα δεν μου το αναγνωριζει!Τελος να σας πω οτι μπηκα στο bios εκανα τις απαραιτητες ρυθμισεις στο device manager Κια παρο ολα αυτα οταν βαζω μεσα το cd των windows για format δεν το αναγνωριζει!!!μηπως εχετε καμια ιδεα τι μπορει να συμβαινει?η εστω να μου προτεινετε μια λυση?

Τελος να σας πω οτι εκανα απεγκαταστση του dvd-rom απο την διαχειριση συσκευων και αφου εκανα επανεκκινηση τα windows το βρηκαν κανονικα και το εγκατεστησαν!και φυσικα οταν βαζω δισκο μεσα παλι δεν το αναγνωριζει

Δημοσ.

Στα DVD-ROM παλαιότερα υπήρχε η ερίπτωση να μήν μπορεί να διαβάσει CD ενώ διαβάζει κανονικά DVD.

Mάλλον δεν φταίνε τα windows.

Βρες έναbootable CD π.χ. windows XP, 7 και βάλε το μέσα όταν ξεκινά ο Η/Υ. αν το διαβάσει δεν έχει πρόβλημα το drive .

Αν όμως όχι..... τότε ότι updates και ρυθμίσεις να κάνεις...

Δημοσ.
Στα DVD-ROM παλαιότερα υπήρχε η ερίπτωση να μήν μπορεί να διαβάσει CD ενώ διαβάζει κανονικά DVD.

...τί εννοείς "παλιά".

Δεν είναι μόδα.

Συνήθως όταν υπάρχει ζήτημα με το calibration της κεφαλής ανάγνωσης συμβαίνει αυτό (που σε ελεύθερη απόδοση θα πει τα "έχει φάει τα ψωμιά του το DVD player").

Όσο για τον Dropsreef, μας είπε ήδη ότι "το cd των win δεν το αναγνωρίζει",,,,,,,,αν και δεν ήταν αρκετά κατατοπιστικός με το τί ακριβώς συμβαίνει.

Δημοσ.

Mάλλον δεν φταίνε τα windows.

Βρες έναbootable CD π.χ. windows XP, 7 και βάλε το μέσα όταν ξεκινά ο Η/Υ. αν το διαβάσει δεν έχει πρόβλημα το drive .

Αν όμως όχι..... τότε ότι updates και ρυθμίσεις να κάνεις...

δυστυχως ακομα και οταν βαλω το cd των windows εχοντας ρυθμισει το device manager παλι δεν το αναγνωριζει!και να φανταστεις ο υπολογιστης ειναι 4ημερων οπως και το dvd!και μεχρι το μεσημερι ολα δουλευαν κανονικοτατα

Δημοσ.
ο υπολογιστης ειναι 4ημερων οπως και το dvd!

...άρα γυρνάς το DVD drive στο σημείο αγοράς και τους λες να το ελέγξουν.

Δημοσ.

Αν εχεις τα 7 πάτα f8 στην εκκίνηση και επέλεξε απο το safe mode menu την επιλογή.

Disable Driver Signature Enforcement

ή αλλιώς απο την registry

1. Click Start, and then click All Programs.

2. Click Accessories, and then click Run.

3. Type regedit, and then click OK. If you are prompted for an administrator password or for a confirmation, type the password, or click Allow.

4. In the navigation pane, locate and then click the following registry subkey:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

5. In the right pane, click UpperFilters. You may also see an UpperFilters.bak registry entry. You do not have to remove that entry. Click UpperFilters only. If you do not see the UpperFilters registry entry, you still might have to remove the LowerFilters registry entry. To do this, go to step 8.

6. On the Edit menu, click Delete.

7. When you are prompted to confirm the deletion, click Yes.

8. In the right pane, click LowerFilters.

9. On the Edit menu, click Delete.

10. When you are prompted to confirm the deletion, click Yes.

11. Exit Registry Editor.

12. Restart the computer.

Δεν φταίει το DVD Writter κάποιο σκάλωμα των 7 είναι.

Και μένα μου το κανε και το έφτιαξα με το παραπάνω registry fix.

Δημοσ.
Αν εχεις τα 7 πάτα f8 στην εκκίνηση και επέλεξε απο το safe mode menu την επιλογή.

Disable Driver Signature Enforcement

ή αλλιώς απο την registry

1. Click Start, and then click All Programs.

2. Click Accessories, and then click Run.

3. Type regedit, and then click OK. If you are prompted for an administrator password or for a confirmation, type the password, or click Allow.

4. In the navigation pane, locate and then click the following registry subkey:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

5. In the right pane, click UpperFilters. You may also see an UpperFilters.bak registry entry. You do not have to remove that entry. Click UpperFilters only. If you do not see the UpperFilters registry entry, you still might have to remove the LowerFilters registry entry. To do this, go to step 8.

6. On the Edit menu, click Delete.

7. When you are prompted to confirm the deletion, click Yes.

8. In the right pane, click LowerFilters.

9. On the Edit menu, click Delete.

10. When you are prompted to confirm the deletion, click Yes.

11. Exit Registry Editor.

12. Restart the computer.

Δεν φταίει το DVD Writter κάποιο σκάλωμα των 7 είναι.

Και μένα μου το κανε και το έφτιαξα με το παραπάνω registry fix.[/quote

μπορεις να μου το κανεις πιο αναλυτικο αυτο το τελευταιο βημα σχετικα με upperfilters?και γενικοτερα πιο αναλυτικα τα βηματα που λες?

Δημοσ.

να σας πω λιγο ολα τα βηματα για να γινω απολυτως κατανοητος!ο συγκεκριμνος υπολογιστης ειναι 5 ημερων!ολα λειτουργουσαν κανονικα!ειχα κανει εγκατασταση τα windows 7 τους απαραιτητους drivers της mobo και της καρτας γραφικων και ολα τα απαραιτητα προγραμματα μου!

χθες το μεσημερι ενω εβαλα ενα cd δεν μου το αναγνωριζε!το ιδιο ακριβως και οταν εβαλα ενα dvd!στην διαχειριση συσκευων το dvd rom το αναγνωριζει κανονικα και μου αναφερει αυτη η συσκευη λειτουργει κανονικα!Επισης στην επιλογη ενημερωση εκανα ενημερωση μεσω διαδικτυου και μου αναφερει εχετε εγκατεστημενους τους τελευταιους drivers οποτε απο εκει ειμαι καλυμενος!

Επισης μπηκα μεσα στο bios και αφου ρυθμισα το device priority να διαβαζει πρωτα το cd και μετα τον σκληρο δισκο αποθηκευσα τις αλλαγες και βαζοντας το cd των windows και παλι δεν εκανε boot απο το cd!Ξαναμπηκα στο bios και εβαλα να διαβαζει μονο το cd και ολα τα αλλα τα εκανα disabled και παλι δεν εκανε boot απο το cd!

και σαν τελευταια επιλογη μπηκα πινακα ελεγχου διαχειριση συσκευων εκανα καταργηση το dvd εκανα επανεκκινηση και οταν ανοιξε το περιβαλλον των windows 7 μου αναγνωρισε το dvd και το εκανε εγκατασταση!και παρο ολα αυτα οτιδηποτε δισκακι και να βαλω μεσα δεν το αναγνωριζει δεν το διαβαζει καθολου μου γραφει εισαγεται δισκο!

Επισης επειδη διαβασα σε καποια forum οτι καλο θα ηταν να απεγκαταστησω ολα τα προγραμματα εγγραφης δισκων οπως nero power iso deamon tools γιατι ισως δημιουργουν προβλημα τα εκανα καθαρη απεγκατασταση και το προβλημα συνεχιζεται!

Θεωρω πως εχω δοκιμασει ολες τις πιθανες λυσεις!

Ισως προκειται για ελλαττωματικο προϊον δεν μπορω να καταληξω σε αλλο συμπερασμα καθως ο υπολογιστης οπως ανεφερα στην αρχη ειναι 5 ημερων!

Δημοσ.
Τι windows 7 λες.

Αυτό το ss που εχεις είναι απο XP???

το ιδιο εικονιδιο ειχε και στα 7!τωρα μπηκα απο αλλον υπολογιστη!μπορεις να κανεις μια επικολληση την εικονα που εννοεις των windows 7 και τι ακριβως να σβησω και να αλλαξω?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...