baniko Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Το HP Compaq Mini 311c-1010EV από €385: http://www.skroutz.gr/s/245225/HP-Compaq-Mini-311c-1010EV.html?keyphrase=mini+311 Το Acer Aspire 1810TZ-412G25N από €479 http://www.skroutz.gr/s/95923/Acer-Aspire-1810TZ-412G25N.html Τα ζητούμενα είναι > να έχουν μεγάλη διάρκεια λειτουργίας με μπαταρία (που την έχουν) > να παίζουν άνετα video HD και αξιοπρεπώς (αν δυνατόν άνετα) full HD, χωρίς προβλήματα να δώσουν το σήμα από την HDMI > να μπορούν να κάνουν μετατροπή video σε HD (720p) σχετικά γρήγορα > να μπορούν να δουλέψουν καλά, προγράμματα όπως photoshop > να τρέχουν καλά, τις σουίτες γραφείου Εκτιμήσεις, εμπεριστατωμένες απόψεις, κλπ, κλπ...
GoldenEye Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Το HP Compaq Mini 311c-1010EV από €385:http://www.skroutz.gr/s/245225/HP-Compaq-Mini-311c-1010EV.html?keyphrase=mini+311 Το Acer Aspire 1810TZ-412G25N από €479 http://www.skroutz.gr/s/95923/Acer-Aspire-1810TZ-412G25N.html Τα ζητούμενα είναι > να έχουν μεγάλη διάρκεια λειτουργίας με μπαταρία (που την έχουν) > να παίζουν άνετα video HD και αξιοπρεπώς (αν δυνατόν άνετα) full HD, χωρίς προβλήματα να δώσουν το σήμα από την HDMI > να μπορούν να κάνουν μετατροπή video σε HD (720p) σχετικά γρήγορα > να μπορούν να δουλέψουν καλά, προγράμματα όπως photoshop > να τρέχουν καλά, τις σουίτες γραφείου Εκτιμήσεις, εμπεριστατωμένες απόψεις, κλπ, κλπ... λοιπον με βαση τα ερωτηματα σου εχουμε και λεμε 1. το acer ριχνει κανα 2ωρο 3ωρο ανετα στο hp 2. και τα δυο παιζουν μεχρι και 1080p ανετα αλλα το ΗP μονο μεσω DXVA γεγονος το οποιο σημαινει οτι μερικα κακως κωδικοποιημενα αρχεια mkv απλα δεν θα παιζουν. επισης η ΙΟΝ ανεβαζει θερμοκρασιες κατα την αναπαραγωγη HD υλικου στα nettop (65-70) γεγονος το οποιο σημαινει οτι σε ακομα πιο περιορισμενο χωρο θα υπαρχει σοβαρο θεμα. το acer μπορει και μεσω επεξεργαστη αλλα και μεσω καρτας γραφικων full HD υλικο. 3. ουτε με σφαιρες για το HP ισως με πολυ καθυστερηση για το acer 4. και τα δυο μπορουν ειδικα με graphics acceleration στην τελευταια εκδοση στο photoshop. αλλα ο διπυρηνος ειναι πλεονεκτημα για τετοιες δουλειες. 5. και τα δυο ανετα. το HP απορριπτεται για τα ανυπαρκτα χαρακτηριστικα (ακομα και η GPU τραβαει απο την τεραστια RAM του ενος γιγα) και την εγγυηση ενος ετους. το acer απορριπτεται μονο και μονο γιατι ειναι acer (γι αυτο και η μειωση τιμων τον τελευταιο καιρο) και εχει ενα χρονο ανυπαρκτης εγγυησης στην ελλαδα. αλλα αν θες υπορεωτικα καποιο απο τα δυο παρε το acer λογω χαρακτηριστικων και windows 7 γιατι ειναι αστειο το 2009 ακομα καινουργιος υπολογιστης να ερχεται με XP για να κρυψει την αδυναμια του hardware.
baniko Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 ευχαριστώ πολύ αγαπητέ GoldenEye για την περιεκτικότατη απάντησή σου! Έχεις (εσύ ή κάποιος άλλος φίλος) κάποια άλλη πρόταση για 11.6in (έως 12), που να καλύπτει τις προϋποθέσεις αλλά να μην είναι πιο ακριβό από το acer; Κάτι που υπάρχει στην αγορά ή έρχεται σύντομα (πχ αυτό το asus 1200κάτι);
GoldenEye Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 ευχαριστώ πολύ αγαπητέ GoldenEye για την περιεκτικότατη απάντησή σου! Έχεις (εσύ ή κάποιος άλλος φίλος) κάποια άλλη πρόταση για 11.6in (έως 12), που να καλύπτει τις προϋποθέσεις αλλά να μην είναι πιο ακριβό από το acer; Κάτι που υπάρχει στην αγορά ή έρχεται σύντομα (πχ αυτό το asus 1200κάτι); http://www.multirama.gr/products/product?pid=0419331&catid=010200 με μερικα χρηματα παραπανω παιρνεις το απολυτο μηχανακι το οποιο αν και δεν εχει HDMI εχει τα παντα ολα πανω οπως oled οθονη dvd μεγαλη αναμονη GPRS, UMTS, EDGE, HSDPA, 3G fingerprint reader 1,2 kg βαρος spill resistant πληκτρολογιο και τριετη Εγγύηση ότι κι αν συμβεί απο την toshiba που αντιστοιχη δεν εχει κανεις για να χεις το κεφαλι σου ησυχο για πολυ καιρο.
tarantules Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 επισης η ΙΟΝ ανεβαζει θερμοκρασιες κατα την αναπαραγωγη HD υλικου στα nettop (65-70) γεγονος το οποιο σημαινει οτι σε ακομα πιο περιορισμενο χωρο θα υπαρχει σοβαρο θεμα Το έχεις δει στην πράξη ή έτσι το πέταξες αυτό???? και τα δυο παιζουν μεχρι και 1080p ανετα αλλα το ΗP μονο μεσω DXVA Τι εννοείς με αυτό? Για δες αυτό το βιντεάκι : http://www.pcw.gr/VideoGallery/FN/1941.html
altea6 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Το aser1800TZ είναι σε άλλη κατηγορία σε σχέση με το 311. Θα έλεγα να το συγκρίνουμε με το ΗΡ Pavilion dm1-1010ev http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/HP-Pavilion-dm1-1010ev-VR564EA-B1A.htm Ούτε με το Toshiba T110-10 και Toshiba Portege A600-133 λόγω τιμής. Άλλο τα 479-499€ και άλλο 749-799€! Π'αντως εγώ πήρα το aserακι και είμαι πάρα πολύ ικσνοποιημένος με την αγορά του. Κάνει όλα όσα θέλεις απλά και γρήγορα.
GoldenEye Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Το έχεις δει στην πράξη ή έτσι το πέταξες αυτό???? Τι εννοείς με αυτό? Για δες αυτό το βιντεάκι : http://www.pcw.gr/VideoGallery/FN/1941.html ναι το εχω δει στην πραξη γιατι να το ελεγα αυθαιρετα; ελεος... επισης τα HP εχουν ενα θεμα με τις θερμοκρασιες ακομα και στα πιο ακριβα μοντελα. γιατι να δω το βιντεακι; ο τυπος απλα παρουσιαζει το netbook δεν λεει ουτε για αυτονομια ουτε για το πως παιζει τα mkv η τα br iso. επειδη δεν σηκωνει ο ατομ hd content χρειαζεται παντα η λειτουργια της καρτας γραφικων που εχει αυτο το chipset για αυτη την δουλεια (μεσω media player classic home cinema ειτε μεσω splash player lite με gpu acceleration). το ιδιο με την ION κανει και η 4500 MHD και μαλιστα πολυ καλυτερα καθως δεν ζεσταινεται και αν τρεχει το λαπτοπ στο προφιλ balanced τοτε ειναι και αθορυβο συν το οτι λογω διπυρηνου επεξεργαστη θα παιξει και οποιοδηποτε λαθος κωδικοποιημενο mkv. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 09:59 ---------- Το aser1800TZ είναι σε άλλη κατηγορία σε σχέση με το 311.Θα έλεγα να το συγκρίνουμε με το ΗΡ Pavilion dm1-1010ev http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/HP-Pavilion-dm1-1010ev-VR564EA-B1A.htm Ούτε με το Toshiba T110-10 και Toshiba Portege A600-133 λόγω τιμής. Άλλο τα 479-499€ και άλλο 749-799€! Π'αντως εγώ πήρα το aserακι και είμαι πάρα πολύ ικσνοποιημένος με την αγορά του. Κάνει όλα όσα θέλεις απλά και γρήγορα. δεν το συγκρινω απλα λεω οτι αν δεν τιθεται θεμα χρηματων παιρνεις το απολυτο μηχανακι σε lightweight συστημα με την καλυτερη εγγυηση και ξενοιαζεις για 3 χρονια. στο λεω γιατι εχω καει απο acer 2 φορες. τελος δεν μπορει να συγκριθει ουτε με το HP Pavilion dm1-1010ev γιατι το HP εχει πολυ κατωτερο επεξεργαστη στα ιδια χρηματα.
tarantules Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 γιατι να δω το βιντεακι; ο τυπος απλα παρουσιαζει το netbook δεν λεει ουτε για αυτονομια ουτε για το πως παιζει τα mkv η τα br iso. Τι να πούνε δηλαδή και τα περισότερο netbook που έχουν chip γραφικών intel.... Στα λεφτά του δηλαδή θες να μου πεις οτι υπάρχει καλύτερο? Και οτι τα άλλα αντίστοιχα netbook δεν ζεσταίνονται? Δώσε κανένα link γιατί έχω σκοπό να το πάρω το συγκεκριμένο....
baniko Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 για να μην ανοίγω νέο θέμα (και συγνώμη αν έχει γραφτεί κάπου αλλού και μου ξέφυγε) μεταξύ των Acer Aspire 1810TZ-412G25N και Acer Ferrari One 200-312G25N τι παίζει;
GoldenEye Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Τι να πούνε δηλαδή και τα περισότερο netbook που έχουν chip γραφικών intel....Στα λεφτά του δηλαδή θες να μου πεις οτι υπάρχει καλύτερο? Και οτι τα άλλα αντίστοιχα netbook δεν ζεσταίνονται? Δώσε κανένα link γιατί έχω σκοπό να το πάρω το συγκεκριμένο.... τα αλλα netbook κανουν σωστα την δουλεια για την οποια φτιαχτηκαν μικρα φορητα ελαφρια και με χαμηλη καταναλωση και ζεσταινονται μονο οταν ζοριστει ο επεξεργαστης. η ION ειναι geforce 9400 χωρις dedicated μνημη και με cuda που σημαινει οτι εχει μεγαλυτερη καταναλωση σε σχεση με την ανεμικη 950 της intel. περιμενε να βγουν τα νεα netbook με διπυρηνο atom και windows 7 και απο καμμια πιο σοβαρη εταιρια με μεγαλυτερη εγγυηση (asus samsung).
tarantules Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Για νορμαλ χρήση το θέλω και όχι για βαριά.Κυρίως νετ και εφαρμογές γραφείου.Τώρα κανένα βιντεάκι σε 720p λες να το ζορίσει?Πιστεύω για τα λεφτά του είναι καλό.Τα νέα διπύρηνα πότε τα αναμένουμε?Μέσα στις γιορτές? Εαν είναι να ξεφύγουμε από τιμές (πάνω από 350-400) τότε να μην περιμένω
GoldenEye Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Για νορμαλ χρήση το θέλω και όχι για βαριά.Κυρίως νετ και εφαρμογές γραφείου.Τώρα κανένα βιντεάκι σε 720p λες να το ζορίσει?Πιστεύω για τα λεφτά του είναι καλό.Τα νέα διπύρηνα πότε τα αναμένουμε?Μέσα στις γιορτές? Εαν είναι να ξεφύγουμε από τιμές (πάνω από 350-400) τότε να μην περιμένω 720p παιζουν και τα απλα netbook που μπορεις να βρεις τωρα σε προσφορα και με πολυ λιγοτερα χρηματα. η ION ειναι πολυ καλη αν εχει επαρκη ψυξη. πηγαινε και δοκιμασε σε ενα μαγαζι αν το χει σε display να τρεξεις μια ταινια για λιγη ωρα και δες πως τα παει. τα νεα διπυρηνα δεν μπορω να ξερω γιατι εδω ειμαστε ελλαδισταν και πρεπει να περιμενουμε να ξεστοκαρουν καποιοι την σαβουρα για να παρουμε καινουργια κομματια...απο τιμες θα ειναι αντε λιγο παραπανω απο το HP. αλλα δεν ξερω αν θα ερθουν μεσα στις γιορτες.
karaLRS Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 εγω εχω το 18010τζ και ειμαι απόλυτα ευχαριστημένος. γρήγορο , μικρό , πανέμορφο σε λευκό. η μπαταρία δεν τελειώνει ποτέ! hdmi εξοδο και πανέμορφη οθόνη. τα είπα λιγο μπερδεμένα αλλα πήρες ενα νοήμα οτι το μηχάνημα ειναι για πολλά χρόνια.
altea6 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 εγω εχω το 18010τζ και ειμαι απόλυτα ευχαριστημένος.γρήγορο , μικρό , πανέμορφο σε λευκό. η μπαταρία δεν τελειώνει ποτέ! hdmi εξοδο και πανέμορφη οθόνη. τα είπα λιγο μπερδεμένα αλλα πήρες ενα νοήμα οτι το μηχάνημα ειναι για πολλά χρόνια. +100000000 ! Τελικά το μπλέ μου αρέσει περισσότερο .
karaLRS Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 +100000000 ! Τελικά το μπλέ μου αρέσει περισσότερο . δεν πάει με τα μάτια μου χαχααχ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.