tzotzo Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Τα παλια κλασσικα σωματα του σπιτιου κιτρινισαν. Με μια πρωτη προσπαθεια ειδα οτι με 80αρι γυαλοχαρτο δυσκολα φευγει το παλιο το χρωμα και τα σταξιματα-μπιμπικια του παλιου μπογιατζη. Και ιδου το ερωτημα: διαβρωτικο? Αμμοβολη? Καινουριο? Σε περιπτωση που το βαψω,: ρολο? πινελο? powder coating? ή πιστολη βαφης. υγ:το καλυτερο αποτελεσμα θα το πετυχω με αμμοβολη και πιστολι. Το θεμα ειναι οτι μηπως μου κοστισει οσο σχεδον κοστιζει ενα καινουριο τουμπανο σωμα? 19 φετες ποσες θερμιδες ειναι?
kfyros Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Κανένα 200άρι € στην ξεφτίλα υπολόγιζε για καινούργιο σώμα για αντικατάσταση 19 φετών παλιού. Παίζει ρόλο και το πάχος όχι μόνο οι φέτες. Άσε που δεν κάνουν οι παλιές σωληνώσεις και θα χρειαστείς και αλλαγές στις μούφες και κοψίματα (τα καινούργια έχουν μία είσοδο έξοδο στο κάτω μέρος και όχι πάνω κάτω όπως τα παλιά). Το κουστούμι για αντικατάσταση όλων των σωμάτων του σπιτιού πιστεύω ξεπερνάει το διχίλιαρο πολύ χαλαρά. Βέβαια, μπορεί να μην έχεις εναλλακτική αν τα παλιά σώματα έχουν σκουριάσει αρκετά (σιδερένια). Αν έχουν εμφανίσει έστω και μικρές σκουριές εξωτερικά , πάνε για πέταμα. Η αμμοβολή απλά θα μεγαλώσει τις τρύπες και θα αναδείξει τις φθορές. Δεν ξέρω αν στοκάρονται.
tzotzo Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 φιλε μου ευχαριστω για την απαντηση. Το σωμα ειναι τετραστηλο και βγαινει περιπου 2300 θερμιδες.Δεν εχει σκουριασει απλα εχει κιτρινισει. Ειναι μονου βροχου,ή τελος παντων κατι τετοιο οποτε δεν θελουν αλλαγες οι σωληνωσεις. Γυρω στα 140 € κανει ενα καινουριο.Ομως επειδη ηδη το εχω βγαλει το εχω παρει πατριωτικα να το βαψω. 3 λιτρα remover εχω ριξει για να φυγει το παλιο το χρωμα.
kfyros Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Πω πω, κουράγιο. Νόμιζα ότι πήγαινες όλα τα σώματα για βάψιμο. BTW με το remover δεν φθείρεται και το μέταλλο ?? Θα μου πεις που να πας να το αμμοβολήσεις....
tzotzo Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 το κακο με το remover,ειναι οτι ειναι τοσο δυνατο και φευγει και το αρχικο μαυρο ασταρι που ειχε το σωμα. αλλο ενα προβλημα ειναι οτι δεν αφαιρει το χρωμα στο εσωτερικο της στηλης,με την εννοια δεν εχεις τροπο με τι να το βγαλεις. Στην περιοχη μου εχει αρκετα αμμοβολιστηρια οποτε δεν ειναι προβλημα.θα κανω μια προσπαθεια ετσι και αν δεν βγει καλο τοτε το παω για αμμοβολη. Το καλοκαιρι ομως παω ανακαστικα για καινουριο καθως θα αλλαξει ολο το δωματιο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.