christos44 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2002 Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο, Παιδί-Φάντασμα
dim_b Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote BlizardBill:</font><hr>dim_d: Αν έπρεπε να γίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες γιά να γίνουν έργα όπως το μετρό, η Αττική οδός, το αεροδρόμιο, η λεωφόρος Κηφισού και η παραλιακή τότε είμαστε άξιοι της μιζέριας μας. Τα έργα αυτά θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια και όχι γιά να δείξουμε μιά καλή εικόνα της Αθήνας στους ξένους που θα έρθουν γιά 15 μέρες το 2004. ʼλλωστε ξένοι κυκλοφορούσαν πάντα στην Αθήνα και ξέρουν πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί. Επιπλέον, με τα εκατοντάδες δις που σπαταλιούνται γιά άχρηστες αθλητικές εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολλά σημαντικά έργα και σε άλλες πόλεις όπου επίσης ζουν Έλληνες (περίπου 6 εκατομμύρια). <hr /></blockquote> Αφου δεν εγιναν οταν επρεπε αυτα τα εργα, ας γινουν και τωρα. Και δεν πρεπει να τα μπερδευουμε με την ολυμπιαδα, αφου ΕΔΩ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ. Οι αθλητικες εγκαταστασεις δεν ειναι αχρηστες,για καμια πολιτισμενη χωρα. Αν ειναι αχρηστες για εμας, δεν ευθυνονται οι ξενοι. Οσο για της αλλες πολεις, πρεπει να κανουν υπομονη.Εχουμε υποχρεωση να δωσουμε τα χρηματα στην Αθηνα,γιατι αλλιος δεν θα μας εδιναν τους Ολυμπιακους,και θα χανοταν αυτη η μεγαλη ευκαιρια για αναπτυξη. Σε μια οικογενεια, και σε μια χωρα,πρεπει να βοηθαει ο ενας τον αλλον, οταν χρειαζετε.Σημερα βοηθαει η επαρχια, αυριο πρεπει να ανταποδωσει η Αθηνα. Αν εμεις τρωγομαστε, παλι δεν φταινει οι ξενοι. <hr /></blockquote> Τελικά κάπου συμφωνούμε. Δεν πρέπει να μπερδεύουμε τα στοιχειώδη έργα υποδομής με μία αθλητική διοργάνωση που θα κρατήσει 15 μέρες. Αυτό όμως που γνωρίζουμε όλοι, έστω κι αν κάποιοι δε θέλουν να το παραδεχθούν, είναι ότι σχεδόν τίποτε απ'όλα αυτά δεν θα είχε γίνει αν δεν είχαμε αναλάβει τους Ολυμπιακούς. Κανένας πολιτικός δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ γιά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αθήνας, και είναι λογικό αφού οι περισσότεροι απ'αυτούς ζουν στα βόρεια ή στα νότια προάστεια και δεν γνωρίζουν τι εστί κίνηση, αφού σε κάθε μετακίνησή τους κινητοποιείται ολόκληρη η δύναμη της τροχαίας. Τις συνοικίες τις θυμούνται όποτε έχουμε εκλογές. Όσο γιά τους κατοίκους των άλλων πόλεων, έχουν μάθει πιά να κάνουν υπομονή.
bandito Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2002 Αν δεν εχω παρεξηγησει παλι, λεγονται απαραδεκτα πραγματα εδω περα. Πως δεν πρεπει να μας νοιαζει η επιτυχια του 2004,γιατι καποιοι κανουν κομπινες με αυτους, Δεν θα ρεζιλευτουμε εμεις αλλα καποιος αλλος αν αποτυχουν,και δεν εγινε και τιποτα. Δεν υπαρχει λογος να παμε εθελοντες, και το μονο σημαντικο ειναι να μην μας ενοχλησουν κλπ.. Ακομα και για την κινηση που θα εχουμε με τοσους επισκεπτες ακουσα, ως λογο για να ...ουτε ξερω τι. Δεν το περιμενα απο ελληνες, που εχουν ακουσει τοσα παραπανω πραγματα για την ολυμπιαδα απο αλλους, να μιλανε ετσι. <hr /></blockquote> Ας ξαναπάρουμε τα πράγματα απο την αρχή λοιπόν..... Ο εθελοντισμός απευθύνεται σε όλους και όχι μόνο στους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι απλώς δεν θα δουλέψουν εκείνες τις μέρες στο γραφείο τους, αλλά σε κάποιο στάδιο (big difference). Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι? Οι ελεύθεροι επαγγελματίες? Πρέπει να αφήσουν το 1/3 του μισθού τους (ή έστω και το 1/30) που δεν τους λείπει.. Η αξιοπιστία της χώρας σώζεται, αλλά η τράπεζα θα το εκτιμήσει αυτό αν δεν πληρώσει την δόση του δανείου στην ώρα του? Μάλλον θα ξεκινήσει διαδικασίες κατάσχεσης. Για τα υπόλοιπα θα σου πώ το εξής: Ρώτησαν έναν ηλικιωμένο τι χρειάζεται κατα την γνώμη του το νησί του για να βελτιωθεί. Ο γεράκος απάντησε: "Τι να θέλει;; Μπομπαρμέντο " Το μοναδικό όπλο του συστήματος ειναι αυτό που αναφέρεις....Να νιώσει ο Έλληνας τύψεις για την έκβαση των Ολυμπιακών Αγώνων. Τύψεις που θα τις νιώσει έτσι και αλλιώς γιατί δεν πρόκειται να είμαστε απολύτως έτοιμοι και τίποτα δεν θα δουλεύει σωστά. Δεν θέλω να φανταστώ που θα ήταν η Ελλάδα (η μάλλον η Αθήνα, γιατί στην επαρχία Olympics or no Olympics η κατάσταση δεν θα αλλάξει), αν δεν είχαμε πάρει τους Ολυμπιακούς. Ποιος ξέρει, ίσως να ζητούσαν εθελοντές για την κατασκευή του Μετρο.....
W.A.Mozart_(jr.) Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2002 Απομόνωσα κάποια πράγματα από το post του BlizardBill. Οι αθλητικες εγκαταστασεις δεν ειναι αχρηστες,για καμια πολιτισμενη χωρα. Σε αυτό θα μπορούσα να συμφωνήσω εν μέρη αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς. Όταν έχεις στεγάσει τον αστέγαστο πληθυσμό σου σαν χώρα μπορείς να αρχίσεις να κάνεις στάδια και γήπεδα. Και εμείς (σαν χώρα) δεν το έχουμε κάνει ακόμη αυτό και από ότι φαίνεται δεν πρόκειται να το κάνουμε αυτό! Δούλευα πριν καιρό (μετά σεισμού) εκεί κοντά στην περιοχή που είναι ο bandito. Οι άνθρωποι που είναι θύματα του σεισμού περνάνε πολύ δύσκολα. Ανεπίτρεπτα για μια πολιτισμένη χώρα όπως εμείς! Μερικούς από αυτούς τους είχα και συναδέλφους! ʼλλο να σου περιγράφουν την κατάσταση αυτοί και άλλο εμείς που απλώς τα βλέπουμε! Έτσι λοιπόν, θα μπορούσα να συμφωνήσω στην παραπάνω άποψη μόνο αν τα υπόλοιπα προβλήματα ζωτικής σημασίας για τους πολίτες της χώρας μου είχαν λυθεί! Τότε όχι μόνο ένα στάδιο να κάνω αλλά 20! Το τι γίνεται στο Rio de Janeiro έχει ακούσει κανείς; Έχουν από τα μεγαλύτερα στάδια αλλά ο κόσμος από πίσω μένει σε τρόγλες και τα παιδάκια πορνεύονται για να ζήσουν. μεγαλη ευκαιρια για αναπτυξη. Μεγάλη ευκαιρία για ανάπτυξη είναι κάθε στιγμή και δεν χρειαζόμαστε αφορμή για να κάνουμε έργα αν είμαστε σκεπτόμενοι πολιτικοί και έχουμε τη θέση που έχουμε για το καλό του τόπου και όχι για το καλό της τσέπης μας!! Δεν μπορουμε να τα μετραμε ολα με το χρημα Κι εγώ έτσι θέλω να λέω αλλά αυτό να το πεις στην τράπεζα που, όπως είπε και ο bandido, αν δεν πληρώσεις το δάνειο στην ώρα του θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες κατάσχεσης του σπιτιού σου το επόμενο δευτερόλεπτο! χειροτερους αγωνες που θα φανταζοταν ποτε Αυτό κανένας δεν πρόκειται να το δει. Και ξέρεις γιατί; Να σου πω. Γιατί προκειμένου να γίνει «σωστά» και με την απαιτούμενη γκλαμουριά (πω πω λέξη που βρήκα!) όλο αυτό το event, θα σε υποχρεώσει σαν χώρα η επιτροπή να πληρώσεις πολλά και να χρεωθείς πολλά με σκοπό όλα να είναι έτοιμα. Και μετά κανένας από αυτούς της επιτροπής δεν θα ρωτήσει που θα βρεις τα χρήματα να ξεπληρώσεις. Κάποιες χώρες ακόμη πληρώνουν (βλέπε Αυστραλία). Δεν εχουμε κερδος αν χαλασουν οι αγωνες, μονο ζημια Επαναλαμβάνω, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ! Αν παψουμε και οι απλοι ανθρωποι να ειμαστε ρομαντικοι χαθηκαμε. Ξέρεις πόσο ρομαντικός είμαι;! Πάρα πολύ! Το συναίσθημα είναι πολύ καλό και πρέπει να υπάρχει. Πρέπει να κάνουμε όνειρα αλλά όχι να ζούμε σε αυτά. Καλός ο ρομαντισμός αλλά η λογική είναι αυτή που πρέπει να κυβερνάει! Ονειρεύομαι κι εγώ σε μια χώρα τέλεια και ένα σπίτι έπαυλη με πισίνα και αμέτρητη έκταση γκαζόν. Να περνάνε αμέτρητες ώρες με φίλους και διασκέδαση! Με τη δυνατότητα να μπορώ να πάω για καφέ στο Παρίσι και για Pizza και μακαρονάδα στην Ιταλία (αν και από ότι μου έχουνε πει δεν λεει και πολλά η γεύση) και για σκι στην Ελβετία .Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορώ και να τα έχω! Αυτό δεν σημαίνει ότι προκειμένου να εκπληρώσω αυτή την επιθυμία μου θα πρέπει να χρεωθώ τόσο, ώστε και τα τρισέγγονα μου να πληρώνουν τον δικό μου ρομαντισμό! Τραβηγμένο το παράδειγμα αλλά κάπως έτσι είναι. Οι ολυμπιακοι αγωνες, ειναι μια κερδοφορα επιχειρηση Αυτό τα λέει όλα. Εδώ συμφωνούμε 1000%. Μια επιχείρηση και μόνο και κακώς φέρουν αυτό το όνομα. Θα έπρεπε να λέγονταν κάπως αλλιώς. Δεν ξέρω πως. Ας βρούνε μια άλλη έκφραση ή μια άλλη λέξη να το ονομάσουν. Γιατί οι ολυμπιακοί αγώνες δεν είναι αυτό. Δεν πρεσβεύουν αυτά. Και αν οι πρόγονοί μας βλέπαν τι ονομάζουν σήμερα Ολυμπιακούς αγώνες......θα έφριτταν!
dim_b Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote W.A.Mozart_(jr.):</font><hr>Αν παψουμε και οι απλοι ανθρωποι να ειμαστε ρομαντικοι χαθηκαμε. Ξέρεις πόσο ρομαντικός είμαι;! Πάρα πολύ! Το συναίσθημα είναι πολύ καλό και πρέπει να υπάρχει. Πρέπει να κάνουμε όνειρα αλλά όχι να ζούμε σε αυτά. Καλός ο ρομαντισμός αλλά η λογική είναι αυτή που πρέπει να κυβερνάει! Ονειρεύομαι κι εγώ σε μια χώρα τέλεια και ένα σπίτι έπαυλη με πισίνα και αμέτρητη έκταση γκαζόν. Να περνάνε αμέτρητες ώρες με φίλους και διασκέδαση! Με τη δυνατότητα να μπορώ να πάω για καφέ στο Παρίσι και για Pizza και μακαρονάδα στην Ιταλία (αν και από ότι μου έχουνε πει δεν λεει και πολλά η γεύση) και για σκι στην Ελβετία .Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορώ και να τα έχω! Αυτό δεν σημαίνει ότι προκειμένου να εκπληρώσω αυτή την επιθυμία μου θα πρέπει να χρεωθώ τόσο, ώστε και τα τρισέγγονα μου να πληρώνουν τον δικό μου ρομαντισμό! Τραβηγμένο το παράδειγμα αλλά κάπως έτσι είναι. <hr /></blockquote> Συμφωνώ απόλυτα και επαυξάνω. Δεν σημαίνει επίσης ότι γιά να κάνουν κάποιοι άλλοι αυτά που όλοι λίγο-πολύ ονειρευόμαστε (να ζουν δηλαδή μέσα στη χλιδή σαν νεοσοσιαλιστές) πρέπει οι μισθωτοί των 500 ευρώ να προσφέρουν και 1 μήνα εθελοντικής εργασίας (τον μήνα της άδειας γιά τους περισσότερους αφού καμία μη κρατική επιχείρηση δεν πρόκειτε να πληρώνει τους υπαλλήλους της γιά να πάνε εθελοντές στους Ολυμπιακούς).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.