dim_b Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote KWSN-Men:</font><hr> Όλα καλά αυτά που λες αν οι manager αυτοί ήταν υπευθυνοι για τα έργα αυτά... Δεν είναι όμως... <hr /></blockquote> Αν δεν είναι οι μάνατζερς υπεύθυνοι γιά το ρεζιλίκι του 2004 ποιός είναι, οι Αλβανοί και οι Πακιστανοί που δουλεύουν ανασφάλιστοι στα έργα και σκοτώνονται χωρίς να ακουστεί τίποτε; P.s. Όταν λέω μάνατζερς δεν εννοώ μόνο αυτούς που είναι στον οργανισμό 2004, αλλά κυρίως αυτούς που βρίσκονται στα υπουργεία (υπουργούς, υφυπουργούς, γραμματείς και δεν συμαζεύεται) και αμοίβονται με τεράστια ποσά γιά να λένε μεγάλα λόγια και να μην κάνουν το παραμικρό αν δεν σκεφτούν πρώτα το πολιτικό κόστος.
dim_b Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote BlizardBill:</font><hr> Εμεις ζητησαμε να ερθουν καταρχην στην Ελλαδα. <hr /></blockquote> Ποιός ζήτησε να έρθουν εδώ οι αγώνες; Μας είπε ποτέ κάποιος υπεύθυνος πόσο θα κοστίσουν και μετά όλοι εμείς συμφωνίσαμε ότι πρέπει να τους διεκδικήσουμε; Μήπως αποκαλούσαν ανθέλληνες όσους τολμούσαν να εκφράσουν κάποια αντίρηση εκείνη την περίοδο; Στην Ελλάδα η κάθε κυβέρνηση θεωρεί ότι με την πλειοψηφία του 40-45% κάθε τέσσερα (ή και λιγότερα) χρόνια έχει εν λευκό την εξουσιοδότηση από τον Ελληνικό λαό να κάνει οτιδήποτε. Η έννοια του δημοψηφίσματος έχει καταργηθεί υπό το φόβο της καταψήφισης μιάς κυβερνητικής πρότασης. <blockquote><font class="small">Quote BlizardBill:</font><hr> Ολα τα εργα εδω θα μεινουν. <hr /></blockquote> Αν έπρεπε να γίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες γιά να γίνουν έργα όπως το μετρό, η Αττική οδός, το αεροδρόμιο, η λεωφόρος Κηφισού και η παραλιακή τότε είμαστε άξιοι της μιζέριας μας. Τα έργα αυτά θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια και όχι γιά να δείξουμε μιά καλή εικόνα της Αθήνας στους ξένους που θα έρθουν γιά 15 μέρες το 2004. ʼλλωστε ξένοι κυκλοφορούσαν πάντα στην Αθήνα και ξέρουν πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί. Επιπλέον, με τα εκατοντάδες δις που σπαταλιούνται γιά άχρηστες αθλητικές εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολλά σημαντικά έργα και σε άλλες πόλεις όπου επίσης ζουν Έλληνες (περίπου 6 εκατομμύρια). <blockquote><font class="small">Quote BlizardBill:</font><hr> Οι ξενοι θα ερθουν, θα μας πληρωσουν με πολους τροπους, και πρεπει να τους ανταποδωσουμε οπως γινεται παντου . <hr /></blockquote> Και που θα μείνουν όλοι αυτοί που θα έρθουν; Όσο γιά την ανταπόδοση, αυτοί που θα τα αρπάξουν με τον αποιοδήποτε τρόπο ας τους το ανταποδόσουν όπως νομίζουν. Εγώ απλώς πληρώνω φόρους και δεν περιμένω να κερδίσω τίποτε (εκτός από ταλαιπωρία) από το 2004 οπότε λέω να πάω διακοπές εκείνες τις μέρες, μάλλον στην αγαπημένη μου Ζάκυνθο που δεν έχει και καμία σχέση με το 2004. <blockquote><font class="small">Quote BlizardBill:</font><hr> Αν δεν πανε ολα καλα, και εμεις θα ρεζιλευτουμε. <hr /></blockquote> Εμείς (ως χώρα) έχουμε ήδη γίνει ρεζίλι και όσο πλησιάζει το 2004 τόσο πιό απίθανο μου φαίνεται να αποφύγουμε το ολοκληρωτικό ρεζίλεμα ανεξαρτήτως τι θα κάνουμε εμείς οι πολίτες. Έχουν φροντίσει γι'αυτό πριν από εμάς γιά εμάς οι πολιτικοί μας.
Maniakos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote dim_b:</font><hr> Και που θα μείνουν όλοι αυτοί που θα έρθουν; Όσο γιά την ανταπόδοση, αυτοί που θα τα αρπάξουν με τον αποιοδήποτε τρόπο ας τους το ανταποδόσουν όπως νομίζουν. Εγώ απλώς πληρώνω φόρους και δεν περιμένω να κερδίσω τίποτε (εκτός από ταλαιπωρία) από το 2004 οπότε λέω να πάω διακοπές εκείνες τις μέρες, μάλλον στην αγαπημένη μου Ζάκυνθο που δεν έχει και καμία σχέση με το 2004. <hr /></blockquote> akrivws kai egw to idio exw sto nou mou,to mono pou 8a iparksei 8a einai talaipwria.Oute to treno den 8a boroume na xrisimopoihsoume.Edw den boroume twra me oli autin tin kinisi kai to xaos pou kikloforei ,einai dinaton na eksipireti8oun tosoi an8rwpoi?Egw twra teleutaia olo me ta podia paw apo edw kai apo ekei kai ante kai kana treno/metro.Autokinito?Oute kan na to dianoi8w nwritera apo tis 1am ..gia na min pw gia ta leoforeia..
krot Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2002 Σχετικά με τον εθελοντισμό, γιατί να πάω εθελοντής σε κάτι που δεν συμφωνούσα εξ'αρχής; Θα το σκεφτόμουνα αν ήταν για κάποιον σκοπό που συμφωνούσα. Υπάρχουν κάποιοι που από πολύ παλιά λέγαν "Μην πληρώσουμε χρυσή την χρυσή ολυμπιάδα" (αν θυμάστε για το 96). Σχετικά με το αν θα γίνουμε ρεζίλι που λένε μερικοί, πολύ περισσότερο με πειράζει η εικόνα που έχει η Ελλάδα στα μάτια των Ελλήνων παρά στα μάτια των ξένων. Αυτό μας μάρανε ; τι θα πούνε οι ξένοι;
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2002 Ο dim_b χτύπησε βλέβα: "Στην Ελλάδα η κάθε κυβέρνηση θεωρεί ότι με την πλειοψηφία του 40-45% κάθε τέσσερα (ή και λιγότερα) χρόνια έχει εν λευκό την εξουσιοδότηση από τον Ελληνικό λαό να κάνει οτιδήποτε. Η έννοια του δημοψηφίσματος έχει καταργηθεί υπό το φόβο της καταψήφισης μιάς κυβερνητικής πρότασης." Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχουν Κυβερνήσεις που δεν έχουν την πλειοψηφία του λαού. Αλήθεια αυτό σας αρέσει; Σας εκφράζει; Αν έπερναν όλα τα κόμματα τις έδρες αναλογικά και όχι ενισχυτικά αναλογικά, τότε ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα τώρα που έχουν αυξηθεί οι υποχρεώσεις...
hyper Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2002 Αγαπητέ μου bandito, πώς μπορείς να έχεις την απαίτηση από ανθρώπους που δεν έχουν γνωρίσει δύσκολα να καταλαβαίνουν τι θα πεί να ζεις για 3 και πλέον χρόνια σε container. ʼνθρωποι που δεν γνώρισαν τη μοιζέρια, γιατί η φτώχια ως γνωστόν φέρνει γκρίνια, δεν ξέρουν τι σημαίνει... Δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση από ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα να κάνουν εθελοντισμό. Η καταγωγή μου είναι από την επαρχία, εκεί οι άνθρωποι πεινάνε στην κυριολεξία, χρεώνονται για να βάλουν ξύλα στις σόμπες τους.Υπάρχουν παιδιά που επιτυχγάνουν στις εξετάσεις και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν,κοπέλες παντρεύονται στα 16 γιατί δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν... Αν τώρα κάποιοι εθελοτυφλούν στο ότι ο πλούτος όλος της χώρας είναι συσωρευμένος στα μεγαλά αστικά κέντρα, χωρίς να ξέρουν τί γίνεται στην επαρχία,και βέβαια θα έχουν αυτό το ύφος.Το μόνο για το οποίο μπορείς να τους κατηγορήσεις είναι η άγνοια. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα'θελα πολύ να πιστέψω ότι σημαίνουν για όλους αυτούς που εμπλέκονται ό,τι και για μας του Έλληνες,αλλά δυστυχώς έχουν πάψει προ πολλού γι'αυτούς να είναι ιδεώδες, και μόνο η μεγάλη κουτάλα τους συγκινεί. Γι'αυτό λοιπόν εμείς οι απλοί άνθρωποι θα'πρεπε ίσως να πάψουμε να είμαστε ρομαντικοί και να έχουμε λίγο πιο ανοιχτά τα μάτια μας και τ'αυτιά μας,ως γνωστόν άλλο ο ανοιχτομάτης κι άλλο ο αυγουλομάτης... Αν τώρα θίξει κάποιος το θέμα ιδεολογία και ιδανικά, καλύτερα ας μην τα πει σ'εμάς εδώ, αλλά σ'αυτούς που τα επικαλούνται. Ίσως να μιλάω απόλυτα γύρω από το θέμα αλλά είναι μάλλον επειδή έχω δει το "νόμισμα" και από τις 2 του πλευρές...
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote hyper:</font><hr> Αγαπητέ μου bandito, πώς μπορείς να έχεις την απαίτηση από ανθρώπους που δεν έχουν γνωρίσει δύσκολα να καταλαβαίνουν τι θα πεί να ζεις για 3 και πλέον χρόνια σε container. ʼνθρωποι που δεν γνώρισαν τη μοιζέρια, γιατί η φτώχια ως γνωστόν φέρνει γκρίνια, δεν ξέρουν τι σημαίνει... Δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση από ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα να κάνουν εθελοντισμό. Η καταγωγή μου είναι από την επαρχία, εκεί οι άνθρωποι πεινάνε στην κυριολεξία, χρεώνονται για να βάλουν ξύλα στις σόμπες τους.Υπάρχουν παιδιά που επιτυχγάνουν στις εξετάσεις και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν,κοπέλες παντρεύονται στα 16 γιατί δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν... Αν τώρα κάποιοι εθελοτυφλούν στο ότι ο πλούτος όλος της χώρας είναι συσωρευμένος στα μεγαλά αστικά κέντρα, χωρίς να ξέρουν τί γίνεται στην επαρχία,και βέβαια θα έχουν αυτό το ύφος.Το μόνο για το οποίο μπορείς να τους κατηγορήσεις είναι η άγνοια. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα'θελα πολύ να πιστέψω ότι σημαίνουν για όλους αυτούς που εμπλέκονται ό,τι και για μας του Έλληνες,αλλά δυστυχώς έχουν πάψει προ πολλού γι'αυτούς να είναι ιδεώδες, και μόνο η μεγάλη κουτάλα τους συγκινεί. Γι'αυτό λοιπόν εμείς οι απλοί άνθρωποι θα'πρεπε ίσως να πάψουμε να είμαστε ρομαντικοί και να έχουμε λίγο πιο ανοιχτά τα μάτια μας και τ'αυτιά μας,ως γνωστόν άλλο ο ανοιχτομάτης κι άλλο ο αυγουλομάτης... Αν τώρα θίξει κάποιος το θέμα ιδεολογία και ιδανικά, καλύτερα ας μην τα πει σ'εμάς εδώ, αλλά σ'αυτούς που τα επικαλούνται. Ίσως να μιλάω απόλυτα γύρω από το θέμα αλλά είναι μάλλον επειδή έχω δει το "νόμισμα" και από τις 2 του πλευρές... <hr /></blockquote> Η αλήθεια είναι ότι γεννήθηκα στην πορφύρα. Τίποτα ποτέ δεν μου έλειψε και όλα τα είχα στο πιάτο. Χαίρομαι που ικανοποιώ τις προκαταλήψεις σου.
Παιδί_Φάντασμα Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2002 Αν...οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2004, υπήρχε η πιθανότητα να ήταν πραγματικοί Ολυμπιακοί αγώνες, τότε δεν νομίζω ότι θα ετίθετο θέμα εθελοντισμού και το κατά πόσο αυτός είναι θεμιτός, καλοδεχούμενος και καρπωτής θετικών σχολίων. Σε αυτό πιθανολογώ ότι θα συμφωνήσουν και οι φίλοι συμφορουμίστες που τάχθηκαν εναντίον του. Δυστυχώς όμως, οι Ολυμπιακοί αγώνες δεν αποτελούν πια τίποτε άλλο από μια τραγική καπήλευση του ολυμπιακού ιδεώδους και μάλιστα με ένα επιχρύσωμα που μοιάζει μεν με αθλητικό γεγονός παγκοσμίου εμβέλειας, αλλά στην πραγματικότητα είναι εμποροπανήγυρη. Μια έκθεση διαφημιστικών σημάτων παντός είδους. Σε ένα τέτοιο γεγονός τι σχέση μπορεί να έχει η «η δραστηριότητα εκείνη που αναπτύσσεται χωρίς κίνητρο ατομικού κέρδους, για σκοπούς κοινωνικής αλληλεγγύης, προαγωγής και ανάπτυξης του ανθρώπινου προσώπου και κοινωνικής, πολιτιστικής και περιβαλλοντικής προόδου»; Μέσα στον κατακλυσμιαίο χείμαρρο κερδών από διαφημίσεις και τηλεοπτικά δικαιώματα (λέγεται και χορηγία), το κράτος, αυτό που σαν σκοπό έχει να προστατέψει τον πολίτη του, του ζητά να δουλέψει εθελοντικά, δωρεάν δηλαδή, για να αυξήσει ακόμη περισσότερο τα κέρδη αυτών που έτσι και αλλιώς θα κέρδιζαν διαφορετικά δεν θα «χορηγούσαν»! Και σαν να μην έφτανε αυτό, υπάρχει και η απειλή της νομικής δίωξης για την χρήση των λέξεων που έχουν σχέση με τους αγώνες καθόσον : "Ολυμπιακοί Αγώνες 2004" και κάθε συναφής με αυτούς όρος, είτε στην Ελληνική είτε σε οποιαδήποτε ξένη γλώσσα, ανήκουν στην "Αθήνα 2004", η οποία και έχει κατ' αποκλειστικότητα το δικαίωμα εμπορικής χρήσεως, και προστατεύονται αυστηρά σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αστικά και ποινικά». Για ποιόν εθελοντισμό μιλά η πρόεδρος της ΔΟΕ όταν λεει : «Δίχως τον εθελοντισμό οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα ήταν Ολυμπιακοί Αγώνες. Θα ήταν κάτι άλλο» σαν να θέλει με αυτόν τον τρόπο πιστέψει και η ίδια ότι φτάνει και μόνο ο εθελοντισμός για να σώσει το ήδη χαμένο γόητρο των αγώνων. Το κράτος, ενώ διεξάγει εκστρατεία προσέλκυσης πολιτών και οργανώσεων που θέλουν να προσφέρουν, δεν δημιουργεί το κατάλληλο νομικό πλαίσιο και ενώ από την μια πλευρά το κράτος ζητεί εθελοντές, ιδίως εν όψει της Ολυμπιάδας, από την άλλη δεν προσδιορίζει τι είναι εθελοντής ή εθελοντική οργάνωση. Έλληνες γιατροί της εθελοντικής οργάνωσης "Γιατροί χωρίς σύνορα" προσφέρουν υπηρεσίες σε μακρινές και επικίνδυνες περιοχές όπως η Τσετσενία ή η Αφρική χωρίς αμοιβή. Εδώ ο εθελοντισμός δρα πραγματικά στην καθαρή του έννοια, αφού έτσι εμποδίζει τους καιροσκόπους γιατρούς που θα πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους όχι για το λειτούργημα αλλά για τα χρήματα αλλά...το κράτος τους έχει αφήσει πατελώς ανασφάλιστους από κάποιο δημόσιο φορέα. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναφέρει ενδεικτικά δια μέσου του προέδρου του ότι «ενώ πρόσφατα μας παραχωρήθηκε δωρεάν ένας χώρος φιλοξενίας για 40 εγκαταλελειμμένα παιδιά στην αρχαία Κόρινθο από κάποιον διεθνή οργανισμό, η εφορία μάς ζητεί, ύστερα από εισήγηση του υπουργείου Οικονομικών, να πληρώσουμε χαρτόσημο για την παραχώρηση χρήσης!» Αυτή είναι η αντιμετώπιση του κράτους προς έναν από τους πλέον εθελοντικούς οργανισμούς που δρουν στην χώρα μας. Πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι το 66% από τους περίπου 50.000 έλληνες και αλλοδαπούς που υπέβαλαν αίτηση εθελοντισμού στην ΑΘΗΝΑ 2004 δεν διαθέτουν καμία απολύτως προηγούμενη εθελοντική εμπειρία! 35.000 άτομα θα προσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες σε διάφορους τομείς της διοργάνωσης, χωρίς προηγουμένως να έχουν πράξει κάτι ανάλογο, όχι φυσικά μόνο σε παρόμοια διοργάνωση αλλά σε οιαδήποτε άλλη έκφανση κοινωνικής δραστηριότητας και προσφοράς. (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (05/12/2002) ) Υ.Γ Δέκα μέρες άδεια με αποδοχές θα 'ναι τελικά το «μπόνους» των εθελοντών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Στη σχετική ανακοίνωση είχε προβεί ο Ευάγγ. Βενιζέλος, ενώ παράλληλα έβαλε τελεία και παύλα στα σενάρια περί μοριοδότησης για είσοδο στο Δημόσιο.
hyper Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote KWSN-Men:</font><hr> Η αλήθεια είναι ότι γεννήθηκα στην πορφύρα. Τίποτα ποτέ δεν μου έλειψε και όλα τα είχα στο πιάτο. Χαίρομαι που ικανοποιώ τις προκαταλήψεις σου. <hr /></blockquote> Ούτε ξέρω που γεννήθηκες και πως μεγάλωσες και ούτε με αφορά. Προκαταλήψεις δεν έχω και δεν είναι αυτό το θέμα! Αν διάβασες τι είχα γράψει, μπορείς να μου απαντήσεις, χωρίς να υπερκφεύγεις, πως έχεις εσύ και οποιοσδίποτε άλλος την απαίτηση από ανθρώπους των κατηγοριών που ανέφερα, οι οποίοι κάθε άλλο παρά μειοψηφία είναι, να συνεισφέρουν στον Εθελοντισμό Αθήνα 2004 όταν έχουν ν'ανησυχήσουν για τα προς το ζειν τους?
W.A.Mozart_(jr.) Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2002 Παιδί φάντασμα! Έδωσες ρέστα μεγάλε! Ενδιαφέρουσες πληροφορίες!
BlizardBill Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2002 Αν δεν εχω παρεξηγησει παλι, λεγονται απαραδεκτα πραγματα εδω περα. Πως δεν πρεπει να μας νοιαζει η επιτυχια του 2004,γιατι καποιοι κανουν κομπινες με αυτους, Δεν θα ρεζιλευτουμε εμεις αλλα καποιος αλλος αν αποτυχουν,και δεν εγινε και τιποτα. Δεν υπαρχει λογος να παμε εθελοντες, και το μονο σημαντικο ειναι να μην μας ενοχλησουν κλπ.. Ακομα και για την κινηση που θα εχουμε με τοσους επισκεπτες ακουσα, ως λογο για να ...ουτε ξερω τι. Δεν το περιμενα απο ελληνες, που εχουν ακουσει τοσα παραπανω πραγματα για την ολυμπιαδα απο αλλους, να μιλανε ετσι. 1) Πώς προσδιορίζεις το "εμείς?" Εγώ δεν ήθελα ποτέ να έρθουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα. Είμαι σίγουρος οτι αν οι Έλληνες ήξεραν τι σημαίνει Ολυμπιακοί Αγώνες, η διεκδίκηση και η διοργάνωση δεν θα ήταν και τόσο εθνική υπόθεση. <hr /></blockquote> Εμεις, ειναι οι πολιτες της Ελλαδας. Δεν εχει σημασια το οτι εχουμε μια δικτατορια στην χωρα μας, με δημοκρατικο περιβλημα, οι αποφασεις της αντανακλουν σε ολους. Και εγω μπορει να ειμαι σιγουρος πως αν ηξεραν οι Ελληνες τι τους εχει κανει η δημοκρατια θα ηθελαν τον Παπαδοπουλο η την 17Ν...δεν λεει ομως τιποτα αυτο. Εχω ευθηνες και εγω, απεναντι στον ξενο αθλητη και θεατη ,που η κυβερνηση μου εκανε οτι εκανε. 2 Blizardbill Οι ξενοι θα ερθουν, θα μας πληρωσουν με πολλους τροπους, και πρεπει να τους ανταποδωσουμε οπως γινεται παντου . Bandito Κάνε μια μικρή έρευνα. Βρές τις προβλέψεις για την αύξηση του τουρισμού (που θα προκαλούσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες), και μετά βρές τις πραγματικές. Η αλήθεια ειναι οτι μεσολάβησαν γεγονότα που δεν θα μπορούσαν να προβλεφθούν (όπως η 11/9), αλλά δεν νομίζω οτι θα είχαμε πολύ διαφορετικά νούμερα χωρίς αυτά. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται οικονομικά αβάσταχτοι (πολλά απο τα αθλήματα που ήταν υποψήφια να ενταχθούν στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα, "παγώσαν" γιατί τα κόστη για την συντήρηση των συντελεστών είναι υπέρογκα) <hr /></blockquote> Οι ολυμπιακοι αγωνες, ειναι μια κερδοφορα επιχειρηση, για να μην φωναζουν τα "αμερικανακια"ολου του κοσμου πως πληρωνουν πολλα,ταλαιπωρουνται πολυ κλπ. Αν εδιναν τους αγωνες σε αυτον που θα πληρωσει τα περισσοτερα,δεν θα μπορουσαμε να τους παρουμε ποτε. Αλλα πρεπει να εχεις και καποιες υποδομες ετοιμες, για να βγαλεις κερδος. Δεν μπορει μια υποαναπτυκτη χωρα,οπως η Ελλαδα, που δεν εχει υποδομες για τιποτα, να περιμενει να φτιαξει μετρο- δρομους- γηπεδα- ξενοδοχεια- τηλεπικοινωνιες,να μην ενοχληθουν οι πολιτες της,να μην υπαρξουν εθελοντες...και ολα αυτα να να κανει με τα εσοδα απο τους αγωνες. Οι αγωνες θα δωσουν μεγαλο ποσοστο για ολα αυτα ,αλλα οχι ολο. 3 blizardbill: Αν δεν πανε ολα καλα, και εμεις θα ρεζιλευτουμε. Bandito:Δεν θα είναι η πρώτη φορά ούτε η τελευταία. Ρίχτε μια ματιά στα αποτελέσματα της Eurostat. <hr /></blockquote> Φτανει να προσπαθησουμε να μην παθουμε τα ιδια παλι. Το να εχουμε απογοητευτει πληρος ειναι μοιρολατρεια. Το να μην μας νοιαζει ειναι γυφτια(ως εκφραση,μιας και οι γυφτοι θα νοιαζονταν) το να μας αρεσει ειναι διαστροφη. Το να το επιδιωκουμε για να χτυπησουμε καποιον αλλο,ειναι το χειροτερο. 4 Πραγματικά πιστεύεις οτι μια επιτυχία των Ολυμπιακών θα αποδοθεί στους Έλληνες? Οχι φυσικά!! Το εύσημα θα τα παραλάβουν οι managers και πολιτικοί, και τέλος οι Έλληνες. Ίσως να ακουστούμε σε κανένα διθυραμβικό προεκλογικό λόγο ώς "σημαντική βοήθεια". <hr /></blockquote> Σιγουρα αυτο που λες θα γινει. Αλλα το να ακουστουνε ειναι ο σκοπος των πολιτικων, και των παικτων του Big-Brother,δεν πρεπει να μας επιρεαζει τοσο. 5 BlizardBill:Ολα τα εργα εδω θα μεινουν. dim_d: Αν έπρεπε να γίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες γιά να γίνουν έργα όπως το μετρό, η Αττική οδός, το αεροδρόμιο, η λεωφόρος Κηφισού και η παραλιακή τότε είμαστε άξιοι της μιζέριας μας. Τα έργα αυτά θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια και όχι γιά να δείξουμε μιά καλή εικόνα της Αθήνας στους ξένους που θα έρθουν γιά 15 μέρες το 2004. ʼλλωστε ξένοι κυκλοφορούσαν πάντα στην Αθήνα και ξέρουν πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί. Επιπλέον, με τα εκατοντάδες δις που σπαταλιούνται γιά άχρηστες αθλητικές εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολλά σημαντικά έργα και σε άλλες πόλεις όπου επίσης ζουν Έλληνες (περίπου 6 εκατομμύρια). <hr /></blockquote> Αφου δεν εγιναν οταν επρεπε αυτα τα εργα, ας γινουν και τωρα. Και δεν πρεπει να τα μπερδευουμε με την ολυμπιαδα, αφου ΕΔΩ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ. Οι αθλητικες εγκαταστασεις δεν ειναι αχρηστες,για καμια πολιτισμενη χωρα. Αν ειναι αχρηστες για εμας, δεν ευθυνονται οι ξενοι. Οσο για της αλλες πολεις, πρεπει να κανουν υπομονη.Εχουμε υποχρεωση να δωσουμε τα χρηματα στην Αθηνα,γιατι αλλιος δεν θα μας εδιναν τους Ολυμπιακους,και θα χανοταν αυτη η μεγαλη ευκαιρια για αναπτυξη. Σε μια οικογενεια, και σε μια χωρα,πρεπει να βοηθαει ο ενας τον αλλον, οταν χρειαζετε.Σημερα βοηθαει η επαρχια, αυριο πρεπει να ανταποδωσει η Αθηνα. Αν εμεις τρωγομαστε, παλι δεν φταινει οι ξενοι. 6 BlizardBill: Οι ξενοι θα ερθουν, θα μας πληρωσουν με πολους τροπους, και πρεπει να τους ανταποδωσουμε οπως γινεται παντου . Dim_B: Και που θα μείνουν όλοι αυτοί που θα έρθουν; Όσο γιά την ανταπόδοση, αυτοί που θα τα αρπάξουν με τον αποιοδήποτε τρόπο ας τους το ανταποδόσουν όπως νομίζουν. Εγώ απλώς πληρώνω φόρους και δεν περιμένω να κερδίσω τίποτε (εκτός από ταλαιπωρία) από το 2004 οπότε λέω να πάω διακοπές εκείνες τις μέρες, μάλλον στην αγαπημένη μου Ζάκυνθο που δεν έχει και καμία σχέση με το 2004.<hr /></blockquote> Δεν μπορουμε να τα μετραμε ολα με το χρημα.Αλλα και ετσι, σιγουρα θα κερδισουμε καπως ολοι οι Ελληνες, απο επιτυχημενους Ολυμπιακους αγωνες. Παντος μπορεις να πας οπου θες ,και να αφησεις τους αλλους να βοηθησουν εθελοντικα, αντιπροσωπευοντας και εσενα.Δεν θα σου ζητησουν τα ρεστα, μην φοβασε. Και η ταλαιπωρια ειναι δεδομενη με τα χαλια που εχουμε,μονο που για αυτην υπαρχει λογος,για αλλες ταλαιπωριες που ανεχομαστε δεν υπαρχει λογος. 7 Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχουν Κυβερνήσεις που δεν έχουν την πλειοψηφία του λαού. Αλήθεια αυτό σας αρέσει; Σας εκφράζει; Αν έπερναν όλα τα κόμματα τις έδρες αναλογικά και όχι ενισχυτικά αναλογικά, τότε ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα τώρα που έχουν αυξηθεί οι υποχρεώσεις... <hr /></blockquote> Δεν μας εκφραζει, ειναι δικτατορια αν θες... Και τα πραγματα ισως ηταν καλυτερα με απλη αναλογικη, ισως οχι. Αυτο ομως δεν μας κανει ανευθυνους, στα ματια του αφρικανου αθλητη-θεατη τουλαχιστον,που θα ερθει στην Ελλαδα,και θα δει τους χειροτερους αγωνες που θα φανταζοταν ποτε. Ολους θα μας παρει η μπαλλα, και λιγοτερο αυτους που πραγματικα ευθυνονται. Και να ριξουν οι ξενοι την ευθυνη στους εργολαβους στους πολιτικους κλπ, με ενα ακομη ρεζιλεμα του κρατους μας, τι θα γινει? θα τους πεσει η μουρη ?πρωτη φορα θα ειναι? Ασε που δεν αποκλειετε να τους ξαναψηφησουμε, στις αρχες του 2004!!! Δεν εχουμε κερδος αν χαλασουν οι αγωνες, μονο ζημια. 8 Δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση από ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα να κάνουν εθελοντισμό. Η καταγωγή μου είναι από την επαρχία, εκεί οι άνθρωποι πεινάνε στην κυριολεξία, χρεώνονται για να βάλουν ξύλα στις σόμπες τους.Υπάρχουν παιδιά που επιτυχγάνουν στις εξετάσεις και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν,κοπέλες παντρεύονται στα 16 γιατί δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν... <hr /></blockquote> Δεν μπορεις σιγουρα, αλλα οταν το κανουν ,τους βγαζεις το καπελο. Ασε που πιστευω, απο προσωπικη πειρα, πως οι περισσοτεροι εθελοντες θα ειναι φτωχοι ανθρωποι,απο χρηματα. 9 Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα'θελα πολύ να πιστέψω ότι σημαίνουν για όλους αυτούς που εμπλέκονται ό,τι και για μας του Έλληνες,αλλά δυστυχώς έχουν πάψει προ πολλού γι'αυτούς να είναι ιδεώδες, και μόνο η μεγάλη κουτάλα τους συγκινεί. Γι'αυτό λοιπόν εμείς οι απλοί άνθρωποι θα'πρεπε ίσως να πάψουμε να είμαστε ρομαντικοί και να έχουμε λίγο πιο ανοιχτά τα μάτια μας και τ'αυτιά μας,ως γνωστόν άλλο ο ανοιχτομάτης κι άλλο ο αυγουλομάτης... <hr /></blockquote> Αν παψουμε και οι απλοι ανθρωποι να ειμαστε ρομαντικοι χαθηκαμε. Αν μπουνε ολοι στο κυνηγη της κουταλας,ειμαστε αξιοι της μοιρας μας. Θα εχουμε γινει ιδιοι με αυτους που "εμπλεκονται",μονο που αυτοι θα συνεχισουν να τα κονομανε χοντρα, ενω εμεις θα παρουμε κανα ψιχουλο. Τα ματια μας να τα ανοιξουμε, αλλα δεν ειναι αναγκη να καταστρεψουμε οτι εμεινε απο τους ολυμπιακους αγωνες.Οχι τιποτα αλλο, αλλα μολις τους δωσουμε την χαριστικη βολη, με την αδιαφορια μας,και την αποτυχια οργανωτικα,κατι μου λεει πως θα ξανακλεισουμε τα ματια μας μετα,οπως κανουμε μεχρι τωρα σε ολα τα θεματα. 10 Δυστυχώς όμως, οι Ολυμπιακοί αγώνες δεν αποτελούν πια τίποτε άλλο από μια τραγική καπήλευση του ολυμπιακού ιδεώδους και μάλιστα με ένα επιχρύσωμα που μοιάζει μεν με αθλητικό γεγονός παγκοσμίου εμβέλειας, αλλά στην πραγματικότητα είναι εμποροπανήγυρη. Μια έκθεση διαφημιστικών σημάτων παντός είδους. <hr /></blockquote> Για τους εθελοντες ομως, δεν θα ειναι ετσι.Εστω και αν ειναι απλος θυματα. Για αυτους που ανεχονται την ταλαιπωρια, βγαινουν απο την μιζερια για 1 μηνα,και βλεπουν τα καλα, δεν θα ειναι εμποροπανηγυρη. Αν μια χωρα φτωχη χωρα αγαπησει, και κανει καλους ολυμπιακους αγωνες,οπως η Ελλαδα το 1896,τους δινει αλλο νοημα. 11 Μέσα στον κατακλυσμιαίο χείμαρρο κερδών από διαφημίσεις και τηλεοπτικά δικαιώματα (λέγεται και χορηγία), το κράτος, αυτό που σαν σκοπό έχει να προστατέψει τον πολίτη του, του ζητά να δουλέψει εθελοντικά, δωρεάν δηλαδή, για να αυξήσει ακόμη περισσότερο τα κέρδη αυτών που έτσι και αλλιώς θα κέρδιζαν διαφορετικά δεν θα «χορηγούσαν»! <hr /></blockquote> Κερδιζουν ομως παραπανω, γιατι χορηγουν και προβαλονται στους ολυμπιακους αγωνες,οχι στο διαλειμμα του BigBrother. Κατι ειναι και αυτο. Οσο υπαρχουν εθελοντες, και ανθρωποι που βλεπουν το γεγονος αυτο ως κατι λιγο διαφορετικο απο τα αλλα, υπαρχει ελπιδα. 12 Το κράτος, ενώ διεξάγει εκστρατεία προσέλκυσης πολιτών και οργανώσεων που θέλουν να προσφέρουν, δεν δημιουργεί το κατάλληλο νομικό πλαίσιο και ενώ από την μια πλευρά το κράτος ζητεί εθελοντές, ιδίως εν όψει της Ολυμπιάδας, από την άλλη δεν προσδιορίζει τι είναι εθελοντής ή εθελοντική οργάνωση. <hr /></blockquote> Το κρατος κανει πολλες μ@λ@κιες, αλλα ο εθελοντισμος δεν ειναι το κρατος. Οι εθελοντες Ιατροι χωρις συνορα, πανε για να κανουν τους πολιτες ενως αλλου κοσμου να νιωσουν καλυτερα,και οι εθελοντες των ολυμπιακων αγωνων, για να βοηθησουν τους αθλητες και τους θεατες αυτης της τεραστιας διοργανωσης, να κρατησειτην λαμψη και την ουσια της . Σιγουρα παιζονται πολλα πισω απο την πλατη μας,αλλα δεν εχει τοσο σημασια. Το αν οι Γιατροι χωρις συνορα κανουν πιο πλουσιες τις εταιριες φαρμακων, και γλυτωνουν απο τα πλουσια κρατοι, μια δαπανη τεραστια, δεν ανατρεπει το σκοπο τους. Ουτε οι εθελοντες των ολυμπιακων αγωνων πρεπει να επιρεαστουν, αν γλυτωνουν το κρατος απο ενα μεγαλο εξοδο, των μισθων τους, οι αν καποιοι θα κερδισουν απο το κοπο τους. Ο σκοπος μετραει περισσοτερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.