Προς το περιεχόμενο

Κανοντας το μεγαλο βημα...macbook!

koumos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα...

Επειδη προεκυψε αναγκη να χρησιμοποιησω laptop τον επομενο μηνα για να φτιαξω ενα προγραμμα για τη διπλωματικη μου και δεν εχω laptop σκεφτομαι να αγορασω ενα.

Επισης μιας και ειναι ευκαιρια θα ηθελα να εξερευνησω τον κοσμο των Mac..

Σταθερο δυνατο Pc εχω για ολες τις "βαριες" δουλειες οποτε δεν εχουμε προβλημα με τις δυνατοτητες του Laptop...θα το χρησιμοποιω κυριως για απλες δουλειες (surfing, καμια ταινιουλα σε ταξιδι, office κλπ) αλλα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θα πρεπει να με βολεψει για τη διπλωματικη μου...τι εννοω...

Θα πρεπει να εγκαταστησω σε αυτο, σε καποιο Partition, Windows XP ή Windows 7 για να εγκαταστησω σε αυτα εναν Delphi 2009 builder...Γινεται??? Και αν ναι, ποσο ευκολα???? Εχει παρει κατι το αυτι μου ( απο τα λιγα που γνωριζω για mac) για καποιο bootcamp..!

Οριο χρηματων το παααρα πολυ 1200+ που κανει ο πιο φθηνος Macbook Pro 13"

Τωρα ακουω τις προτασεις σας...Σκεφτομαι για

Macbook 13,3"

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Apple-MacBook-MC207GR-A-Plus.htm

Και εχει και το δωρακι που βλεπετε. Κατ αρχας μου φαινεται σαν την καλυτερη επιλογη αλλα με προβληματιζει το "ANAMENETAI ΣΥΝΤΟΜΑ" που γραφει στο πλαισιο....Αν αυτο το συντομα ειναι μετα τις 10 Δεκεμβριου το ξεχναμε....

Μηπως να πηγαινα στο παλαιοτερο Macbook Pro στα 1219Ε

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Apple-MacBook-Pro-MB990GR-A-Plus.htm

αλλα απ οτι βλεπω εχει παλαιοτερο λειτουργικο (10.5) και μικροτερο δισκο...

Ευχαριστω:-)

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε μου! Πρίν λίγες μέρες έγινα κι εγώ mac user και στο συστήνω ανεπιφύλακτα. Το bootcamp είναι υπόθεση μερικών δευτερολέπτων να το ρυθμίσεις και μετά λίγα λεπτά να εγκατασταθούν τα παραθύρια. Είναι πραγματικά εύκολο να κάνεις τη μετάβαση. Γνώμη μου να πάρεις το macbook pro από εξωτερικό. Και πιο φτηνά θα σου έρθει και η ποιότητα κατασκευής είναι κορυφαία. Επίσης έρχεται σε χρόνο μηδέν, σε αντίθεση με τα ελληνικά καταστήματα.

Δημοσ.

Αφου θες να δουλευεις windows δεν ειναι κριμα να δωσεις τοσα λεφτα για να "παιξεις" μονο απο την στιγμη που αν πας σε windows laptop με αυτα τα λεφτα θα παρεις ενα πολυ πιο δυνατο μηχανημα που θα σου κρατησει αρκετα περισσοτερο ? Αν θες να παιξεις με το OSX υπαρχουν ενα σωρο λυσεις για να το βαλεις στο PC σου...

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις...

Κατ αρχας θα ηθελα να το αγορασω με δοσεις οποτε μαλλον ξεχναω την επιλογη του εξωτερικου.. Το μονο που με προβληματιζει ειναι η διαθεσιμοτητα των macbook 13" με το Snow Leopard και οτι πραγματικα επιγει να το εχω στα χερια μου το ΠΟΛΥ μεχρι τις 10 Δεκεμβριου...

@johny21a, οπως ανεφερα εχω ηδη ενα αρκετα δυνατο desktop pc και χρειαζομαι και ενα λαπτοπ για τις ελαφριες δουλειες. Η μονη του χρηση οσον αφορα το θεμα windows θα ειναι να δουλεψω την διπλωματικη μου, οn the move, και πρεπει να ειναι ετοιμη τελη ιανουαριου. Απο κει και περα δε θα τα χρησιμοποιω καθως θα το χρειαζομαι μονο σε απλες δουλειες και ταξιδια.

Αν σε αυτα βαλουμε το γεγονος οτι θελω να ερθω σε "επαφη" με τον κοσμο των mac και οτι μπορω να βαλω windows προσωρινα για να κανω τη δουλεια μου, πιστευω οτι η επιλογη του macbook ειναι μια χαρα!

Επι του πρακτεου τωρα...για τις απλες αυτες δουλειες θα με καλυψει το συγκεκριμενο macbook? Ενα photoshop θα μπορει να σηκωσει στην τελικη χωρις να του πετιουνται τα ματια εξω?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:19 ----------

Καλησπέρα φίλε μου! Πρίν λίγες μέρες έγινα κι εγώ mac user και στο συστήνω ανεπιφύλακτα. Το bootcamp είναι υπόθεση μερικών δευτερολέπτων να το ρυθμίσεις και μετά λίγα λεπτά να εγκατασταθούν τα παραθύρια. Είναι πραγματικά εύκολο να κάνεις τη μετάβαση. Γνώμη μου να πάρεις το macbook pro από εξωτερικό. Και πιο φτηνά θα σου έρθει και η ποιότητα κατασκευής είναι κορυφαία. Επίσης έρχεται σε χρόνο μηδέν, σε αντίθεση με τα ελληνικά καταστήματα.

Ποια windows του εβαλες ?? 7 ή XP ?? αυθεντικα ή κατεβασμενα?

Δημοσ.

Σε βλέπω σε λίγο καιρό με imac... και να πετάς τo pc desktop :-)

Και τα δύο μοντέλα που αναφέρεις είναι επαρκέσταστα για πολλές δουλειές και πολύ περισσότερες από αυτές που αναφέρεις. Απλώς το macbook pro έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής και είναι και άμεσα διαθέσιμο...

Δημοσ.

Αν θελεις να ερθεις σε επαφη με τα Mac δωσε 50 ευρω να παρεις ενα σκληρο για να βαλεις εκει OSX και δωσε και 600 ευρω να παρεις ενα λαπτοπ που 8α σε καλυψει για την δουλεια που θες... Στα λεω επειδη και εγω καποτε ηθελα να "παιξω" και ευτυχως προτιμησα την φτηνη λυση...

Δημοσ.

Μωρε λεεες? μπαααα δε νομιζω...εχω συνηθισει να κανω πολλα πραγματα με τα παραθυρια που δυσκολα θα τα αφησω..Ασε που παιζω και κανενα παιχνιδι που και που!

Το macbook pro οντως μου αρεσει περισσοτερο που ειναι απο αλουμινιο αλλα ρε γαμωτο εχει τα παλιο Leopard και μικροτερο σκληρο...Αξιζουν δηλαδη τα 200+ ευρω παραπανω για παλαιοτερο OS και μικροτερο σκληρο? χμμμ...δε θα το λεγα...

Δημοσ.
Μωρε λεεες? μπαααα δε νομιζω...εχω συνηθισει να κανω πολλα πραγματα με τα παραθυρια που δυσκολα θα τα αφησω..Ασε που παιζω και κανενα παιχνιδι που και που!

Το macbook pro οντως μου αρεσει περισσοτερο που ειναι απο αλουμινιο αλλα ρε γαμωτο εχει τα παλιο Leopard και μικροτερο σκληρο...Αξιζουν δηλαδη τα 200+ ευρω παραπανω για παλαιοτερο OS και μικροτερο σκληρο? χμμμ...δε θα το λεγα...

Αν πάρεις το pro έχεις δικαίωμα δωρεάν αναβάθμισης σε Snow Leopard οπότε πάει το ένα πρόβλημα.Όσο για τον σκληρό, αν δεις οτι δε σου αρκεί, είναι πολύ εύκολο να τον αλλάξεις. Δεν έχω καμία εμπειρία απο το απλό macbook αλλά όλοι λένε ότι αξίζει να δώσεις τα παραπάνω χρήματα να πάρεις το pro. Όσο για τα παράθυρα, δε σε βλέπω να ασχοληθείς ξανά μαζί τους μόλις έρθεις σε επαφή με το OSX!! Προσωπικά έχω βάλει τα 7 ultimate αποκλειστικά και μόνο για το autocad και με κρύα καρδιά επιλέγω στην αρχή να bootαρουν τα windows!!

Δημοσ.

Δωρεαν αναβαθμιση σε Snow Leopard?? Αυτο δεν το εχω ξανακουσει να πω την αληθεια...Ενας γνωστος εχει macbook pro με το 10.4 και πληρωσε 30ευρω για την αναβαθμιση...

Υπενθυμιζω οτι ειναι 200+ ευρω παραπανω μονο για την ποιοτητα κατασκευης απο αλουμινιο ετσι?

Στην τελικη, αν δε βρω αμεσα διαθεσιμο μεχρι την ημερομηνια που το θελω, αναγκαστικα παω για το pro...

Τιποτα αλλο που θα επρεπε να ξερω?

Δημοσ.

Εγω θα σου προτεινα να πας στο προ.Καταρχας ειναι αλουμινενιο που σημαινει καλυτερη απαγωγη θερμοτητας.Επιπλεον εχει φωτιζομενο πληκτρολογιο(μεγαλο + αν δουλευεις στα σκοταδια).Κ διαθετει κ θυρα firiwire κ sd slot.Συνολικα πιστευω αξιζει τα παραπανο.Απο την αλλη θα μπορουσες να κρατησεις τα επιπλεον λεφτα κ ή να βαλεις ενα ssd ή επιπλεον ram.Ο,τι κ αν διαλεξεις εφοσον το κανεις συνειδητοποιημενα τοτε θα το καταφχαριστηθεις:-)

Δημοσ.

Ναι ρε γμτ...μ' αρεσει πιο πολυ το προ...:) και το φωτιζομενο πλητρολογιο ειναι καλη φαση αλλααα.....

μπορω να βαλω SSD στο απλο macbook με διαφορα χρηματων? Μπορω να το κανω μονος μου ή πρεπει να το ζητησω να μου το βαλουν?

Δημοσ.

Oχι το μακμπουκ το απλο ειναι νομιζω το μονο μοντελο της απλ που ερχεται αποκλειστικα με μια διαμορφωση.

Ωπα μια μικρη αλλαγη γιατι καταλαβα λαθος.

Ssd θα βαλεις μονος σου αποκλειστικα,αλλα νομιζω οτι ειναι αρκετα ευκολη διαδικασια λογω της unibody σχεδιασης

Δημοσ.

κατι πηρε το αυτι μου οτι ερχονται νεα macbook pro ,τωρα βεβαια δεν τα ξερω και πολυ καλα αυτα με τους κυκλους της apple αλλα τωρα τα χριστουγεννα με φεβρουαριο δεν εχουμε νεα release?

Δημοσ.
Γιατι δεν παρινεις το macbook pro 13.3" το αλουμινενιο με 989€ και με 2 χρονια εγγυηση αντι ενος?

http://www.pixmania.gr/gr/gr/3031976/art/apple/macbook-pro-mb990b-a-ae-o.html?srcid=7255&Partenaire=skroutz&CodePromo=oui&aftrack=TWpJMk1EczFNakE1OzEyNTk0NDEzMTE7UGFydGVuYWlyZT1za3JvdXR6JkNvZGVQcm9tbz1vdWk=

Αυτό για την εγγύηση φίλε haha πού το βρήκες;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...