Προς το περιεχόμενο

Δε μπορώ να μετονομάσω/σβήσω αρχείο!

Composer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. εδώ και καιρό μου'χει σπάσει τα νεύρα ένα αρχείο το οποίο δε μπορώ να μετονομάσω ούτε να σβήσω.

Κατέβαζα μια σειρά ανιμε, και το ένα επεισόδιο (mp4 μορφή) προφανώς εχει πρόβλημα. Όταν μπαίνω στο φάκελο με τα αρχεία που περιέχει και αυτό, μου βγάζει σφάλμα ο explorer και κλείνει. Προσπαθώ να το μετονομάσω ή να το σβήσω το αρχείο μετά, και μου βγάζει ότι χρησιμοποιείται από άλλο χρήστη ή πρόγραμμα. Αλλά αυτό δε συμβαίνει. Τι μπορώ να κάνω άλλο;

υπόψιν κάνω και επανεκκίνηση μήπως λυθεί το πρόβλημα (όπως άλλες φορές με άλλα αρχεία) αλλά το πρόβλημα παραμένει.

Δημοσ.
Για δοκιμασε το unlocker .

Εναλακτικα αν το εχεις ανοιξε το nero burning rom απο το nero και δοκιμασε να το σβησεις απο εκει.

Ευχαριστώ. Δοκίμασα από το nero και μετονομάζεται, οπότε προφανώς θα διαγράφεται κιόλας. Απλώς δεν υπάρχει πουθενά αλλού αυτό το αρχείο στο νετ από άλλη ομάδα anime rip και ήθελα να δω μήπως διορθώνεται το πρόβλημα με τη μετονομασία. Δυστυχώς δε διορθώθηκε.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

χτες το πρωι ανοιξα τον υπολογιστη και τωρα δεν μπορω να μετονομασω αρχεια βιντεο και φωτογραφιες....μηπως γνωριζει κανεις γιτι? και τι πρεπει να κανω...?τα ιδια αρχεια μετονομαζονται αν τα κανω αντιγραφη σε αλλο υπολογιστη...

Δημοσ.
χτες το πρωι ανοιξα τον υπολογιστη και τωρα δεν μπορω να μετονομασω αρχεια βιντεο και φωτογραφιες....μηπως γνωριζει κανεις γιτι? και τι πρεπει να κανω...?τα ιδια αρχεια μετονομαζονται αν τα κανω αντιγραφη σε αλλο υπολογιστη...

Οταν επιλεγεις μετονομασια τι σου λεει ???? Για κανε δεξι κλικ ιδιοτητηες στο αρχειο και κοιτα τι ειναι κλικαρισμενο αν ειναι...

Δημοσ.

Μάλλον σου τα κλειδώνει ο explorer ή κάποιο περίεργο πρόγραμμα.

Δοκίμασε με το unlocker και θα σου πει ποιες διεργασίες κλειδώνουν το αρχείο.

Το κλείσιμο του explorer ίσως να οφείλετε σε conflict των codecs. Κάνε απεγκατάσταση και ξαναβάλτους από την αρχή.

Αν είναι ανοιχτό το utorrent και χρησιμοποιεί το torrent με τα anime δεν θα σε αφήσει να τα μετονομάσεις/επεξεργαστείς/διαγράψεις. Αν είναι έτσι, κλείσε πρώτα το πρόγραμμα και δοκίμασε ξανά.

Δημοσ.

EDIT:

κανε αυτό...

delh.jpg

με λιγα λογια ...ανοιξε το cmd σαν admin..

γραψε..

cd c:\Users\user\το που ειναι πατα enter

μετα βγαζει αυτοματα αυτο

cd c:\Users\user\Desktop> εσυ πατα μονο del(καινο) "πατάτες γιαχνί.avi"(αν ειναι δυο λεξεις βαλε αυτα τα "(το αρχειο και την καταληξη) και πάτα enter..

μπορεις και με το notepad αλλα δεν θυμαμαι πως

Δημοσ.

Λογικα το αρχειο χρησιμοποιειται απο κατι και γι αυτο δεν μπορεις να το μετονομασεις ή κατι τετοιο.Αν θυμαμαι καλα ειπες οτι το κατεβασες με τορρεντ.Το ανεβαζεις?Ειναι ακομα μεσα στο ΒιτΤορρεντ προγραμμα σου και ενεργο???Αν ναι λογικο εινα να μην σαφηνει να το πειραξεις.Ακομα ισως ειναι κανενα αντιβαιρους υπευθυνο...με αυτα τα resident shield και runtime scanner κτλ το οποιο μπορει να το χρησιμοποιεί.

Και αν εισαι σε Βιστα ή 7 καμια φορα το προβλημα ειναι οτι δεν εισαι αντμινιστρεϊτορ.Δοκιμασε να ανοιξεις εναν φακελο με run as administrator και πηγαινε να το μετονομασεις ετσι.

Δημοσ.

Δες και αυτο που λεει ο φιλος jhetfield18 αλλα αν εχεις το αρχειο σε φακελο,

κανε αυτο..

πες μου απλα ολη την διαδρομη, μεχρι το ονομα του φακελου, και το αρχειο που εχει μεσα...θα σου κανω ποστ τι να πατησεις για να το σβησεις..:-)

σημερα ομως γιατι εχω και γω να βρω μια λυση σε κατι δικο μου:P

αυτο που εγραψα πριν με την εικονα ειναι αν δεν το εχεις σε φακελο αλλα δεν πειραζει μικρη η διαφορα

Δημοσ.

Ρε παιδες, εχω και εγω το ιδιο προβλημα. Οταν κανω delete ενα αρχειο μου βγαζει "Cannot Delete xxx Access is Denied. Make sure the disk is not full or write-protected and that the file is not currently in use"

Με το unlocker κανω δουλεια αλλα το θεμα ειναι γιατι να εμφανιζεται αυτο το προβλημα. Ειναι πολυ σπαστικο γιατι γινεται σχεδον συνεχεια. Παλια το εκανε αραια και που αλλα τελευταια παρα πολυ συχνα. Παιδευομαι καιρο τωρα αλλα δεν εχω βγαλει ακρη.

P.S. To προβλημα το εμφανιζει και σε εσωτερικο και σε εξωτερικο δισκο. Εχω XP SP3 (αλλα μου το εκανε και με SP2). To unlocker λεει οτι το αρχειο χρησιμοποιείται απο το c:\WINDOWS\Explorer.EXE

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...