Kariajoulas Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Γεια χαρά. 2 θεματάκια με τη λειτουργία της ecs x58b-a2. Πήρα νέο pc και σιγά-σιγά μεταφέρομαι από το παλιό στο νέο. 1. Όταν εγκατέστησα τα win 7,πριν 2 μέρες, έβαλα στην μπροστινή audio port τα ακουστικά και τσέκαρα ότι λειτουργεί ο ήχος. Σήμερα που συνέδεσα το πίσω audio port με το ηχοσύστημα μου για να έχω τον ήχο από εκεί, δεν ακούγεται τίποτα. Δοκίμασα σε όλα τα ports (όλα τα χρώματα) αλλά τίποτα. Επίσης δεν βγαίνει ούτε από το μπροστινό audio port (πράσινο) των ακουστικών, που όπως είπα το είχα τσεκάρει στη αρχή. Τι να παίζει άραγε; 2. Συνέδεσα το pc με scanner & printer και διαπίστωσα ότι ενώ ο εκτυπωτής μου έχει μόνο παράλληλη έξοδο, η mobo δεν έχει παράλληλη port. Πριν 1-2 χρόνια που συνάντησα το ίδιο πρόβλημα με προσπάθεια σύνδεσης του εκτυπωτή μου με το lap-top μου, δεν έβγαλα άκρη. Θυμάμαι ότι είχα αγοράσει τότε ένα μετατροπέα παράλληλης σε USB αλλά τίποτα. Δυστυχώς μάλλον τον πέταξα και δεν μπορώ να τον τσεκάρω. Στο e-shop τον έχουν γύρω στα 10 ευρώ. Υπάρχει καμιά άλλη λύση εκτός από τον μετατροπέα;
BillGS Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Αν και δεν εχω αντιμετωπισει παρομοια προβληματα, μπορω να υποθεσω τα εξης: 1.Οταν λες για την μπροστινη audio port, να υποθεσω πως αναφερεσαι στην υποδοχη του κουτιου που εχεις συνδεσει εσωτερικα στο header της mobo? Αν ναι, δοκιμασε να τσεκαρεις τη συνδεση ξανα, μπορει να εχει στραβοκατσει και να νομιζει η καρτα οτι εχεις μονιμα συσκευη στην audio port, οποτε και κανει disable τις υπολοιπες. Αν δεν ειναι αυτο, δοκιμασε να απεγκαταστησεις το software της realtek αλλα και τον driver, και να βαλεις τα τελευταια απο το site (βγαζει παρα πολυ συχνα νεους, σε μια περιπτωση ελυσε ενα προβλημα μου). 2.Δεν εχω ασχοληθει ποτε με usb to parallel αλλα εχω ασχοληθει αρκετα με usb to serial και νομιζω πως ειναι αρκετα δυσκολο να κατσει μια τετοια υλοποιηση.Αλλα και να δουλεψει, ισως εχεις προβλημα μετα με τους drivers (ειδικα στα χ64).Οποτε εδω δεν μπορω να σε βοηθησω για να μη σε παρω και στο λαιμο μου.
Kariajoulas Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Το πρώτο θέμα με τον ήχο λύθηκε. Έπρεπε να δώσω στις ρυθμίσεις της εξόδου του ήχου το αναλογικό και όχι το HDMI που ήταν από default τσεκαρισμένο. Για το δεύτερο θέμα βλέπω 2 λύσεις: 1. Διατηρώ στη ζωή και τον παλιό υπολογιστή και όταν θέλω να τυπώσω κάτι τον ανοίγω και είτε με μεταφορά του αρχείου είτε κάνοντας επιτόπου την εκτύπωση, ορίζοντας τον εκτυπωτή σε δίκτυο (αν γίνεται) κάνω τις εκτυπώσεις μου. 2. Αγοράζω ένα καινούριο laser έγχρωμο. Ένας φίλος μου έλεγε ότι με 150 ευρώ βρίσκω κάτι καλό. Θα ψάξω στις ενότητες των εκτυπωτών
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.