pananag Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Το σύστημα μου υίναι (ή ηταν) Core 2Duo 6300 1,83 Asus p5b Wifi Deluxe WD 250 Gb Hdd SATA II(2500AAKS νομιζω) WD 120 Gb Hdd IDE DVD-RW NEC 2 Gb (4x512) Ram Supertalent 800 Mhz ATI X-1950 Pro Silencer 600 και κάτι Watt (δεν θυμαμαι ακριβως) το οποιο αγορασα πριν απο περιπου 3 μηνες σε αντικατασταση του Tagan 480 το οποιο μου καηκε. Και μια ωραία πρωία ξεκίνησαν τα προβλήματα.Ανοιγοντας το PC μου βγαζει μήνυμα οτι ανέκτησε κάποιο κομμάτι της registry μεσω καποιου αντίγραφου. Ωπ λεω...Συνέχιζε να μου το βγαζει και τα windows πηγαιναν ολο και σε πιο πρωιμο σταδιο εγκαταστασης, εχαναν ρυθμισεις αλλα παντα λειτουργουσαν. Εν τω μεταξυ ο σκληρος 250 GB που έχει τα windows πηγε σε PIO mode και δεν μπορουσε να επιστρεψει σε UDMA.Ακόμη και όταν τον έκανα UDMA μέσω επέμβασης στη registry το σύστημα κολλούσε και τον ξαναγυρνούσε σε PIO.Μια μέρα πετάει και ένα μήνυμα για σφάλμα στο system32 αλλά και πάλι λειτουργούσαν τα windows. Αποφασίζω να τον αποσύρω και να πάρω καινούριο τον Caviar Green 500 gb sata II 32 mb cache της WD. Εγκαθιστώ τα windows και μετά από μερικές ώρες λειτουργίας μου πετάει μπλε οθόνη. Λέω τυχαίο θα ήταν. Όσο τον λειτουργούσα είχα κολλήματα συνέχεια ,μπλε οθόνες κτλ. Ξαναεγκαθιστώ τα windows με format του partition και πάλι τα ίδια. Αποσυνδέω τον 500αρη και αφήνω μόνο τον 120 IDE για να περάσω εκεί τα windows. Ήταν ήδη προβληματικός, ουτε καν τα partitions του καλα καλα δεν αναγνωριζονταν απο το windows install. Το Bios δίνει μετρήσεις για το Vcore =1.28 V , 3.3V= 3.328V ,5V= 4.966V, 12V =12,249V. Επίσης αφαίρεσα όλα τα Dimm και άφησα ένα των 512 στο οποίο έκανα memtest για 30 λεπτά και δεν εμφάνισε σφάλμα.Το διαγνωστικό της WD μέσω windows βρίσκει επιδιορθώσιμα bad sectors στους σκληρούς.Μέσω DOS δεν μπόρεσα να το εκκινήσω γιατί μου αναφέρει ότι δεν βρίσκει το αρχείο το DLG LICE.txt το οποιο υπάρχει στο bootable cd.Ουτε καν το Ultimate Boot CD δεν μπορεσα να εκκινήσω.Λέτε να τα έχει παίξει και το NEC DVD; Και σας ρωτώ τι φταίει. Το νέο τροφοδοτικό είναι προβληματικό;Το παλιό τροφοδοτικό οταν κάηκε αχρήστευσε κάποιο υποσύστημα; και αν ναι πιο;(MotherBoard,μνήμες).Πως μπορώ να κάνω έλεγχο;
blashyrkh+ Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 αν ολα δουλευαν χωρις προβλημα με το καινουργιο εδω και 3 μηνες μπορει απλα τωρα να τα επαιξε και αυτο...Το ειχες συνδεδεμενο με σταθεροποιητη τασης η σε πολυμπριζο με σταθεροποιητη??
pananag Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 αν ολα δουλευαν χωρις προβλημα με το καινουργιο εδω και 3 μηνες μπορει απλα τωρα να τα επαιξε και αυτο...Το ειχες συνδεδεμενο με σταθεροποιητη τασης η σε πολυμπριζο με σταθεροποιητη?? Το εχω συνδεμενο σε αυτο: http://www.amarad.gr/image.php?image=bigSGE%202.jpg Εχει 2 λαμπακια.Το ενα λεει protection και ειναι αναμμενο πρασινο, το αλλο ground fault και ειναι ειναι σβηστο
The_Judas Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Μας μπέρδεψες λίγο!! Λίγο απίθανο μου φαίνεται να χάλασαν ταυτόχρονα 3 δίσκοι και 1 dvd-rw. Δοκίμασε και κάποιο άλλο bootable cd (πχ. windows) για να δεις αν πράγματι υπάρχει πρόβλημα με το nec ή αν χάλασε το συγκεκριμμένο cd. Ρύθμιση απο το bios για να είναι 1st boot device το dvd έχεις κάνεις?
pananag Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Μας μπέρδεψες λίγο!! Λίγο απίθανο μου φαίνεται να χάλασαν ταυτόχρονα 3 δίσκοι και 1 dvd-rw. Δοκίμασε και κάποιο άλλο bootable cd (πχ. windows) για να δεις αν πράγματι υπάρχει πρόβλημα με το nec ή αν χάλασε το συγκεκριμμένο cd. Ρύθμιση απο το bios για να είναι 1st boot device το dvd έχεις κάνεις? Δοκιμασα και με αλλο cd των windows αλλα η ζημια εχει ηδη γινει στους δισκους.Ο 120αρης ουτε καν διαβαζεται ενω στον 500αρη το διαγνωστικο της WD δεν τελειωνει λογω μεγαλου αριθμου bad sectors.To cd των windows παντως bootaρει κανονικα ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:11 ---------- Συνδεσα τους σκληρους στο laptop με ενα adaptor για εσωτερικους δισκους και εχω τα εξης αποτελεσματα: 500 GB SATA-II ανιχνευεται,διαβαζεται αλλα εμφανιζει μεγαλο αριθμο bad sectors (το διαγνωστικο της WD δεν ολοκληρωνεται λογω του μεγαλου αριθμου bad sectors) 120 GB IDE δεν ανιχνευεται αλλα λειτουργει (παιρνει στροφες) αλλα κανει θορυβο. 250 GB δεν παιρνει καν ρευμα. Τυχαιο ειναι αυτο ρε παιδια?Πανε και ολα τα δεδομενα και οι εργασιες μου...
oneofthem Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 καλώδια? κοίταξες να αλλάξεις καλώδια? πάρε όλα τα σημεία ένα ένα και ελεγξέ τα boot από usb υποστηρίζεται να δοκιμάσεις κι έτσι? edit: άκυρο άκυρο αφούς λες πως τους δοκίμασες και στο laptop
pananag Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 καλώδια? κοίταξες να αλλάξεις καλώδια? πάρε όλα τα σημεία ένα ένα και ελεγξέ ταboot από usb υποστηρίζεται να δοκιμάσεις κι έτσι? Αλλαξα το καλωδιο SATA αλλα και παλι τιποτα. Το UBCD δεν εκκινουσε γιατι ηταν corrupt το iso.Εφτιαξα καινουριο και δουλευει. Τουλαχιστον δουλευει (με προβληματα βεβαια) ο 250αρης που εχω καποια σημαντικα δεδομενα.Τι θα ψαχνατε, τι θα ελεγχατε και τι θα αντικαθιστουσατε ρε παδια και με ποια σειρα? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:43 ---------- Και ενας παλιος 20αρης Maxtor μολις καηκε...
washcloud Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Ο τίτλος λίγο "κάπως" (από υπερβολικός έως αποπροσανατολιστικός), μιας και από μόνος σου είπες πως ο IDE πχ, είχε (κάποιο...ομιχλώδες, μιας και δεν εξηγείς) πρόβλημα αναγνώρισης των partition του. Ο δε 250άρης, μάλλον απλά και αυτός έφαγε τα ψωμιά του. ΚΑΙ οι 2 δίσκοι άλλωστε είναι τουλάχιστον 3ετίας, right; Τίποτε "αξιοπερίεργο" ως εδώ (σύμφωνα με τα λίγα και συγκεχυμένα που μας είπες). Το "εξαναγκασμένο" PIO mode, είτε ζόρι του λειτουργικού είναι (αλλά αφού έκανες επανεγκατάσταση, αν τρέχει ΠΑΛΙ σε PIO -πράγμα που άφησες ασαφές- είναι θέμα "δίσκου"/ή ρεύματός που παίρνει πλέον, και μια φορά όχι λειτουργικού), άλλωστε και τα λειτουργικά για διάφορους λόγους τα τρώνε τα ψωμιά τους. Το ίδιο και με το corrupt μητρώο. Για την ακρίβεια, ήταν μάλλον κι ο λόγος αλλαγής του mode. Και ολ' αυτά, σε συνδυασμό με την αναφορά σε bad sectors, υποδηλώνουν ότι Κάτι Τρέχει Με τη Μαίρη (ή όπως αλλιώς έχεις ονομάσει τον δίσκο τεσπα). Πάρσιμο λοιπόν των αρχείων από τον 250άρη, είτε μέσω windows explorer, είτε μέσω κάποιου recovery προγράμματος, και μετά στρώσιμο επιδερμίδας με filling with zeros δια του σχετικού utility που παρέχει η εταιριάκλα του, το οποίο θα συμβάλλει φασιστικά κι αποφασιστικά στην αντικατάσταση των όποιων sectors ο ίδιος ο δίσκος κρίνει ως bad, απ' την sectoroκαβάτζα του - αν αυτή δεν έχει ήδη ξεζουμιστεί. Εννοείται πως αν είσαι εντός εγγύησης και με την απόδειξη αγοράς ανα χείρας (ναι καλά σώθηκα ε; ), ξεχνάς τα προηγούμενα, και μετά τη λήψη των αρχείων που σ' ενδιαφέρουν και μπορέσουν να παρθούν, βουρ για RMA. (Α κι όσο για την αδυναμία boot μέσω floppy : κατά πάσα πιθανότητα το .txt που σου λέει πρέπει να το έχεις σε λάθος directory, γι' αυτό και σου λέει "δεν το βρίσκω ρε λέμε". Δεν το λέω τυχαία - μου έχει τύχει. Το δε DVD drive, ξεκαθαρίστηκε νομίζω πως είναι "αθώο") Tα ίδια θα έλεγα ισχύουν για τον IDE δίσκο, με τον οποίο νομίζω πως επίσης δεν τα λες ξεκάθαρα : στον σταθερό σου υπολογιστή, ποιά ακριβώς η συμπεριφορά του; Επίσης μάλλον κάτι τρέχει με τον USB αντάπτορα στο λάπτοπ, γιατί ΑΝ πάλι κατάλαβα καλά, άλλη συμπεριφορά έχουν οι δίσκοι συνδεδεμένοι εκεί - άλλη στον σταθερό. Και γενικά φαίνεται να έχεις πέσει σε περίπτωση "πολλαπλών συμπτώσεων", και μάλλον δεν είναι πως έπιασε κακό μάτι τους δίσκους σου. Το δε πρώην Tagan σου, δε νομίζω να έχει σχέση με τα νυν ζόρια σου. Ούτε πολυπιστεύω πως το Silencer σου είναι υπεύθυνο (αν και θα μπορούσε). Έχω επίσης την υποψία πως ο νέοπας ο 500άρης σου ήρθε τζούφιος (τί να κάνουμε, είπαμε πως μάλλον όλα σε 'σένα κάτσανε). Αν σου βγάνει bad sectors, κάνε ένα αδιόρατο (ανιχνεύσιμο μόνο από ηλεκτρονικό μικροσκόπιο) κάπου πάνω του (ίσως κάπου στην πλακέτα του), και γύρνα τον ΚΑΙ αυτόν στο σημείο αγοράς με απαίτηση για αλλαγή διότι "καλά έτσι κοροϊδεύετε τον κόσμο εσείς μπλαμπλα, καινούριος δίσκος βγάζει bad sectors μπλαμπλα, θέλω έναν καινούριο αλλιώς την κεφαλή του υπεύθυνου επί πίνακι μπλαμπλα". Αφού παραλάβεις τον καινούριο, τσέκαρε να δεις εκεί που είχες κάνει το μόνο από 'σενα αναγνωρίσιμο σημαδάκι μπας και έχουν κάνει καμμιά μαϊμουδιά. "Λογικά", θα είναι μια χαρά. Tον λαμβάνεις, και δοκιμάζεις να περάσεις εκεί windows. (Αν πάντως υπάρχει περίπτωση να έχεις προβληματικό hardware, που προξενεί άλλα προβλήματα, αυτό παίζει να είναι το τροφοδοτικό - ή έστω βύσμα(τα) του τροφοδοτικού, παρά κάτι άλλο. Δίσκος που δεν παίρνει σωστό ρεύμα, ενδέχεται να έχει αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές (με χαρακτηριστικότατη την αλλαξοκωλιά σε PIO mode)(το λέω ΚΑΙ αυτό εκ συγκεκριμένης πείρας - δεν είναι Η απάντηση βέβαια, αλλά ΜΙΑ πιθανότητα ε. Παρ' ολ' αυτά, έχω μια αίσθηση ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα στην περίπτωσή σου) * ..ωραία, μόλις τώρα λες και για έναν Maxtor "που μόλις κάηκε". Define "κάηκε" (μου θυμίζεις εμένα btw, που επίσης την παλεύω με κάτι παλιούς δίσκους, και στην τελική τί να περιμένεις από αρχαίους δίσκους; )
pananag Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Ο τίτλος λίγο "κάπως" (από υπερβολικός έως αποπροσανατολιστικός), μιας και από μόνος σου είπες πως ο IDE πχ, είχε (κάποιο...ομιχλώδες, μιας και δεν εξηγείς) πρόβλημα αναγνώρισης των partition του. Ο δε 250άρης, μάλλον απλά και αυτός έφαγε τα ψωμιά του. ΚΑΙ οι 2 δίσκοι άλλωστε είναι τουλάχιστον 3ετίας, right; Τίποτε "αξιοπερίεργο" ως εδώ (σύμφωνα με τα λίγα και συγκεχυμένα που μας είπες). Το "εξαναγκασμένο" PIO mode, είτε ζόρι του λειτουργικού είναι (αλλά αφού έκανες επανεγκατάσταση, αν τρέχει ΠΑΛΙ σε PIO -πράγμα που άφησες ασαφές- είναι θέμα "δίσκου"/ή ρεύματός που παίρνει πλέον, και μια φορά όχι λειτουργικού), άλλωστε και τα λειτουργικά για διάφορους λόγους τα τρώνε τα ψωμιά τους. Το ίδιο και με το corrupt μητρώο. Για την ακρίβεια, ήταν μάλλον κι ο λόγος αλλαγής του mode. Και ολ' αυτά, σε συνδυασμό με την αναφορά σε bad sectors, υποδηλώνουν ότι Κάτι Τρέχει Με τη Μαίρη (ή όπως αλλιώς έχεις ονομάσει τον δίσκο τεσπα). Πάρσιμο λοιπόν των αρχείων από τον 250άρη, είτε μέσω windows explorer, είτε μέσω κάποιου recovery προγράμματος, και μετά στρώσιμο επιδερμίδας με filling with zeros δια του σχετικού utility που παρέχει η εταιριάκλα του, το οποίο θα συμβάλλει φασιστικά κι αποφασιστικά στην αντικατάσταση των όποιων sectors ο ίδιος ο δίσκος κρίνει ως bad, απ' την sectoroκαβάτζα του - αν αυτή δεν έχει ήδη ξεζουμιστεί. Εννοείται πως αν είσαι εντός εγγύησης και με την απόδειξη αγοράς ανα χείρας (ναι καλά σώθηκα ε; ), ξεχνάς τα προηγούμενα, και μετά τη λήψη των αρχείων που σ' ενδιαφέρουν και μπορέσουν να παρθούν, βουρ για RMA. (Α κι όσο για την αδυναμία boot μέσω floppy : κατά πάσα πιθανότητα το .txt που σου λέει πρέπει να το έχεις σε λάθος directory, γι' αυτό και σου λέει "δεν το βρίσκω ρε λέμε". Δεν το λέω τυχαία - μου έχει τύχει. Το δε DVD drive, ξεκαθαρίστηκε νομίζω πως είναι "αθώο") Tα ίδια θα έλεγα ισχύουν για τον IDE δίσκο, με τον οποίο νομίζω πως επίσης δεν τα λες ξεκάθαρα : στον σταθερό σου υπολογιστή, ποιά ακριβώς η συμπεριφορά του; Επίσης μάλλον κάτι τρέχει με τον USB αντάπτορα στο λάπτοπ, γιατί ΑΝ πάλι κατάλαβα καλά, άλλη συμπεριφορά έχουν οι δίσκοι συνδεδεμένοι εκεί - άλλη στον σταθερό. Και γενικά φαίνεται να έχεις πέσει σε περίπτωση "πολλαπλών συμπτώσεων", και μάλλον δεν είναι πως έπιασε κακό μάτι τους δίσκους σου. Το δε πρώην Tagan σου, δε νομίζω να έχει σχέση με τα νυν ζόρια σου. Ούτε πολυπιστεύω πως το Silencer σου είναι υπεύθυνο (αν και θα μπορούσε). Έχω επίσης την υποψία πως ο νέοπας ο 500άρης σου ήρθε τζούφιος (τί να κάνουμε, είπαμε πως μάλλον όλα σε 'σένα κάτσανε). Αν σου βγάνει bad sectors, κάνε ένα αδιόρατο (ανιχνεύσιμο μόνο από ηλεκτρονικό μικροσκόπιο) κάπου πάνω του (ίσως κάπου στην πλακέτα του), και γύρνα τον ΚΑΙ αυτόν στο σημείο αγοράς με απαίτηση για αλλαγή διότι "καλά έτσι κοροϊδεύετε τον κόσμο εσείς μπλαμπλα, καινούριος δίσκος βγάζει bad sectors μπλαμπλα, θέλω έναν καινούριο αλλιώς την κεφαλή του υπεύθυνου επί πίνακι μπλαμπλα". Αφού παραλάβεις τον καινούριο, τσέκαρε να δεις εκεί που είχες κάνει το μόνο από 'σενα αναγνωρίσιμο σημαδάκι μπας και έχουν κάνει καμμιά μαϊμουδιά. "Λογικά", θα είναι μια χαρά. Tον λαμβάνεις, και δοκιμάζεις να περάσεις εκεί windows. (Αν πάντως υπάρχει περίπτωση να έχεις προβληματικό hardware, που προξενεί άλλα προβλήματα, αυτό παίζει να είναι το τροφοδοτικό - ή έστω βύσμα(τα) του τροφοδοτικού, παρά κάτι άλλο. Δίσκος που δεν παίρνει σωστό ρεύμα, ενδέχεται να έχει αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές (με χαρακτηριστικότατη την αλλαξοκωλιά σε PIO mode)(το λέω ΚΑΙ αυτό εκ συγκεκριμένης πείρας - δεν είναι Η απάντηση βέβαια, αλλά ΜΙΑ πιθανότητα ε. Παρ' ολ' αυτά, έχω μια αίσθηση ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα στην περίπτωσή σου) * ..ωραία, μόλις τώρα λες και για έναν Maxtor "που μόλις κάηκε". Define "κάηκε" (μου θυμίζεις εμένα btw, που επίσης την παλεύω με κάτι παλιούς δίσκους, και στην τελική τί να περιμένεις από αρχαίους δίσκους; ) Πανω στη βιασυνη μου ισως δεν διασαφηνισα καποια πραγματα.Ο IDE ήταν συνδεμενος εξαρχης εσωτερικα,απλα επειδη δεν ετυχε να τον χρησιμοποιησω δεν ειχα διαπιστωσει καποιο προβλημα. Οταν είπα οτι ηταν ηδη χαλασμένος εννοούσα οτι ειχε παθει το ιδιο προβλημα με το 250αρη μιας και ηταν και οι 2 συνδεδεμενοι την περιοδο που ξεκινησαν τα πρωτα σφαλματα. Τα αρχεια του 250αρη που να τα παρω.Ξεμεινα απο σκληρους... Το μήνυμα που μου λεει για την αδυναμια να βρει το txt αρχειο αναφερει οτι για να το βρει πρεπει να ειναι στον ιδιο καταλογο με το exe αρχειο.Ειναι στον ιδιο καταλογο.Δεν εκανα τιποτα φοβερο,ένα image με τα αρχεια της εφαρμογής για DOS της WD κατεβασα απο το site της WD και το εψησα σε ενα CD. Προσπαθησα να κανω εγκατασταση των XP στον Maxtor.Δινω εντολη για δημιουργια και format NTFS partition (το κανονικο οχι το γρηγορο).Ξεκιναει να κανει format και μολις φτανει στο 100% μου λεει οτι αδυνατει να διαμορφωσει το δισκο.Στη συνέχεια δεν μπορω να κανω καμια επεξεργασια στον Maxtor (δημιουργια,σβησιμο partition,format). Αυτο που με προβληματιζει ειναι αν γυρισω τον 500αρη και μου δωσουν καινουργιο και τα φτυσει και αυτος?Μετα τι τους λεω?Θελω και τριτο? Μπορω μηπως με καποιο πολυμετρο να μετρησω την ταση και την ενταση των εξοδων του τροφοδοτικου? Αποκλειεται να φταινε η μητρικη η οι μνημες?
The_Judas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Οσο πιο πολλές εγγραφές-φορματ κάνεις στους παλιούς δίσκους τόσο πιο απίθανο γίνεται να ανακτήσεις μετά τα δεδομένα σου. Καλύτερα είναι να επιστρέψεις τον 500άρι, να σου δώσουν έναν καινούργιο και να περάσεις τα windows σε αυτόν. Το silencer 600w ποιο είναι? Seasonic... PC Power & Cooling ή κάποιο άλλο? Μήπως έχει τίποτα προβλήματα η ΔΕΗ στην περιοχή σου ή τα ηλεκτρολογικά του σπιτιού σου? Ισως θα ήταν καλύτερα να έπαιρνες κάποιο UPS.
washcloud Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Πανω στη βιασυνη μου ισως δεν διασαφηνισα καποια πραγματα.Ο IDE ήταν συνδεμενος εξαρχης εσωτερικα,απλα επειδη δεν ετυχε να τον χρησιμοποιησω δεν ειχα διαπιστωσει καποιο προβλημα. Οταν είπα οτι ηταν ηδη χαλασμένος εννοούσα οτι ειχε παθει το ιδιο προβλημα με το 250αρη μιας και ηταν και οι 2 συνδεδεμενοι την περιοδο που ξεκινησαν τα πρωτα σφαλματα. Τα αρχεια του 250αρη που να τα παρω.Ξεμεινα απο σκληρους... Το μήνυμα που μου λεει για την αδυναμια να βρει το txt αρχειο αναφερει οτι για να το βρει πρεπει να ειναι στον ιδιο καταλογο με το exe αρχειο.Ειναι στον ιδιο καταλογο.Δεν εκανα τιποτα φοβερο,ένα image με τα αρχεια της εφαρμογής για DOS της WD κατεβασα απο το site της WD και το εψησα σε ενα CD. Προσπαθησα να κανω εγκατασταση των XP στον Maxtor.Δινω εντολη για δημιουργια και format NTFS partition (το κανονικο οχι το γρηγορο).Ξεκιναει να κανει format και μολις φτανει στο 100% μου λεει οτι αδυνατει να διαμορφωσει το δισκο.Στη συνέχεια δεν μπορω να κανω καμια επεξεργασια στον Maxtor (δημιουργια,σβησιμο partition,format). Αυτο που με προβληματιζει ειναι αν γυρισω τον 500αρη και μου δωσουν καινουργιο και τα φτυσει και αυτος?Μετα τι τους λεω?Θελω και τριτο? Μπορω μηπως με καποιο πολυμετρο να μετρησω την ταση και την ενταση των εξοδων του τροφοδοτικου? Αποκλειεται να φταινε η μητρικη η οι μνημες? Kατ' αρχάς, καλά μίλησα για "υπερβολή" λοιπόν : είχες πει "κάηκε κι ο Μaxtor" - και απ' ό,τι λες στη συνέχεια, υπάρχει θέμα μάλλον άλλου είδους θέμα (ούτε καμμένη πλακέτα, ούτε μοτέρ, ούτε μη αναγνώριση από το BIOS κτλ). Τί ακριβώς; Δεν ξέρω. Μπορεί να μιλάμε για από προβληματική καλωδιοταινία, μέχρι δίσκο με bad sectors που δεν "επιτρέπει" στα windows να εγκατασταθούν. Γενικά μάλλον χρησιμοποιείς εκτενώς, αμφιβόλου (πλέον) ποιότητας hardware, και πάντα σκαλώνει κάπου (διαφορετικά) το ζήτημα. Ξαναλέω πως υπάρχει περίπτωση να έχει αφήσει σημάδια το "κάψιμο" του προηγούμενου τροφοδοτικού (αν και χρησιμοποιείς πολύ καταχρηστικά τον όρο "κάψιμο", και αυτό μπερδεύει...), σε κάποιον disk controller της μητρικής (στον SATA για παράδειγμα - και κατά μεγαλύτερη πιθανότητα). Από την άλλη, το ΙΔΙΟ "απίθανο" μου φαίνεται να έχει γίνει κάτι τέτοιο, και αφ' ενός να έχει δείξει δείγμα της όποιας ζημιάς ένα 3μηνο μετά (αν ήταν άμεσο, οκ), αφ' ετέρου δε να έχει γίνει ζημιά ΚΑΙ στον IDE controller (τίποτα βέβαια, το ξαναλέω, δεν είναι απίθανο, αλλά μιλάμε για τραβηγμένες περιπτώσεις). Τεσπα αν θες διευκρίνησε τί ακριβώς έγινε πριν 3 μήνες, και τί εννοείς "κάηκε το PSU" (πάπαλα τελείως; Έκανε μπουμ; Μύρισε; Δεν ξεκίναγε το pc; Την διάγνωση την έκανες εσύ ή τεχνικός; κτλ........). Γνώμη μου : Δοκίμασε τον 500άρη σε κάποιον άλλο ΣΤΑΘΕΡΟ υπολογιστή (Δεν μπορεί, όλο και κάπου θα βρεις να το κάνεις). Αν ΕΚΕΙ αναγνωρίζεται κανονικά, βασιζόμενοι στο "φαινόμενο της πεταλούδας", ταυτοχρόνως αυτόματα εστιάζουμε στο pc σου (στο οποίο ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση να φταίει κανένα RAM module που να ευθύνεται για μη ολοκλήρωση εγκατάστασης, για BSOD κατά το τρέξιμο λειτουργικού, αφ' ενός όμως δε νομίζω να ευθύνεται για κατάδειξη bad sectros -ούτε καν για μη εμφάνιση δίσκου/ων- κι αφ' ετέρου είπες ότι έτρεξες mem test και δεν έβγαλε προβλήματα. Χμ, τρέξε φουλ τεστ για σιγουριά). Δεν το πολυπιστεύω βέβαια, κι αν ακόμα είναι έτσι, πιο πολύ τις υποψίες μου θα τις έρριχνα στις συνδέσεις των δίσκων (σήμα-ρεύμα), και στο τροφοδοτικό (βύσματα), παρά στη μητρική. Αν ο δίσκος βγάλει προβλήματα ΚΑΙ σε άλλο pc (άσε τον αντάπτορα και το λαπτοπ), τότε βουρ γι' αλλαγή. Και βεβαίως αν σου δώσουν και 2ο, και 3ο με πρόβλημα, θα συνεχίσεις να τον γυρνάς. Τί θα πει δηλαδή. Το σύστημά σου πάντως, ΔΕΝ μπορεί "να χαλάει δίσκους". Όχι ΕΤΣΙ τουλάχιστον : αν υπάρχει πρόβλημα στη μητρική, στις συνδέσεις, στις μνήμες, οι επιδράσεις θα είναι στο εικονικό επίπεδο της εγκατάστασης λειτουργικού (και της αδυναμίας να ολοκληρωθεί), ή σε υπάρχον λειτουργικό. Φυσική (το οποίο περιλαμβάνει τη μαγντική) φθορά του δίσκου, αποκλείεται. Το "πολύ" να σου κάψει κάποιο ηλεκτρονικό του εξάρτημα μια ανάποδη ΣΥΝΔΕΣΗ βύσματος τροφοδοτικού (μαλακίά² από μέρους σου δηλαδή - κι όσο κι αν είναι δύσκολο, έχω δει να γίνεται). Αλλά ακόμη κι αυτό θα ήταν κάτι μπαμ-μπαμ. Στη χειρότερη, αν δηλαδή δεν μπορείς να τον τσεκάρεις αλλού, κάνε απλά τον κόπο να πας στο σημείο αγοράς (και να εύχεσαι βέβαια ότι ΟΝΤΩΣ θα τον τσεκάρουνε, και δε θα σου πουλήσουν παραμύθι...κι ΕΔΩ μιλάει η πείρα). Τεσπα όλα ξεκινάνε με το να βρεθείς με νέο δίσκο, να εγκαταστήσεις εκεί windows, και από 'κει και πέρα περνάμε στο πάρσιμο αρχείων από τους άλλους κτλ (και να δούμε τί μπορείς να κάνεις με τους παλιούς δίσκους - το filling with zeros δηλαδή που ανέφερα). Προμηθεύσου ολοκαίνουρια καλώδια σύνδεσης με την ευκαιρία, και σιγούρεψε όσο μπορείς οπτικά, το ότι δεν τρέχει κάτι με τα βύσματα της τροφοδοσίας. Αποσύνδεσε επίσης ό,τι άλλη τυχόν συσκευή ή κάρτα PCI υπάρχει στο σύστημα. * ...αυτό με τον "κατάλογο", απ' τη στιγμή που στο λέει, ισχύει. Δοκίμασε καλύτερα να φτιάξεις δισκέτα (αν θες), και όχι cd. ** o Μaxtor θέλει ένα filling with zeros από δισκέτα, με το Powermax, και θα στρώσει, πιθανώς.
pananag Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Kατ' αρχάς, καλά μίλησα για "υπερβολή" λοιπόν : είχες πει "κάηκε κι ο Μaxtor" - και απ' ό,τι λες στη συνέχεια, υπάρχει θέμα μάλλον άλλου είδους θέμα (ούτε καμμένη πλακέτα, ούτε μοτέρ, ούτε μη αναγνώριση από το BIOS κτλ). Τί ακριβώς; Δεν ξέρω. Μπορεί να μιλάμε για από προβληματική καλωδιοταινία, μέχρι δίσκο με bad sectors που δεν "επιτρέπει" στα windows να εγκατασταθούν. Γενικά μάλλον χρησιμοποιείς εκτενώς, αμφιβόλου (πλέον) ποιότητας hardware, και πάντα σκαλώνει κάπου (διαφορετικά) το ζήτημα. Ξαναλέω πως υπάρχει περίπτωση να έχει αφήσει σημάδια το "κάψιμο" του προηγούμενου τροφοδοτικού (αν και χρησιμοποιείς πολύ καταχρηστικά τον όρο "κάψιμο", και αυτό μπερδεύει...), σε κάποιον disk controller της μητρικής (στον SATA για παράδειγμα - και κατά μεγαλύτερη πιθανότητα). Από την άλλη, το ΙΔΙΟ "απίθανο" μου φαίνεται να έχει γίνει κάτι τέτοιο, και αφ' ενός να έχει δείξει δείγμα της όποιας ζημιάς ένα 3μηνο μετά (αν ήταν άμεσο, οκ), αφ' ετέρου δε να έχει γίνει ζημιά ΚΑΙ στον IDE controller (τίποτα βέβαια, το ξαναλέω, δεν είναι απίθανο, αλλά μιλάμε για τραβηγμένες περιπτώσεις). Τεσπα αν θες διευκρίνησε τί ακριβώς έγινε πριν 3 μήνες, και τί εννοείς "κάηκε το PSU" (πάπαλα τελείως; Έκανε μπουμ; Μύρισε; Δεν ξεκίναγε το pc; Την διάγνωση την έκανες εσύ ή τεχνικός; κτλ........). Γνώμη μου : Δοκίμασε τον 500άρη σε κάποιον άλλο ΣΤΑΘΕΡΟ υπολογιστή (Δεν μπορεί, όλο και κάπου θα βρεις να το κάνεις). Αν ΕΚΕΙ αναγνωρίζεται κανονικά, βασιζόμενοι στο "φαινόμενο της πεταλούδας", ταυτοχρόνως αυτόματα εστιάζουμε στο pc σου (στο οποίο ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση να φταίει κανένα RAM module που να ευθύνεται για μη ολοκλήρωση εγκατάστασης, για BSOD κατά το τρέξιμο λειτουργικού, αφ' ενός όμως δε νομίζω να ευθύνεται για κατάδειξη bad sectros -ούτε καν για μη εμφάνιση δίσκου/ων- κι αφ' ετέρου είπες ότι έτρεξες mem test και δεν έβγαλε προβλήματα. Χμ, τρέξε φουλ τεστ για σιγουριά). Δεν το πολυπιστεύω βέβαια, κι αν ακόμα είναι έτσι, πιο πολύ τις υποψίες μου θα τις έρριχνα στις συνδέσεις των δίσκων (σήμα-ρεύμα), και στο τροφοδοτικό (βύσματα), παρά στη μητρική. Αν ο δίσκος βγάλει προβλήματα ΚΑΙ σε άλλο pc (άσε τον αντάπτορα και το λαπτοπ), τότε βουρ γι' αλλαγή. Και βεβαίως αν σου δώσουν και 2ο, και 3ο με πρόβλημα, θα συνεχίσεις να τον γυρνάς. Τί θα πει δηλαδή. Το σύστημά σου πάντως, ΔΕΝ μπορεί "να χαλάει δίσκους". Όχι ΕΤΣΙ τουλάχιστον : αν υπάρχει πρόβλημα στη μητρική, στις συνδέσεις, στις μνήμες, οι επιδράσεις θα είναι στο εικονικό επίπεδο της εγκατάστασης λειτουργικού (και της αδυναμίας να ολοκληρωθεί), ή σε υπάρχον λειτουργικό. Φυσική (το οποίο περιλαμβάνει τη μαγντική) φθορά του δίσκου, αποκλείεται. Το "πολύ" να σου κάψει κάποιο ηλεκτρονικό του εξάρτημα μια ανάποδη ΣΥΝΔΕΣΗ βύσματος τροφοδοτικού (μαλακίά² από μέρους σου δηλαδή - κι όσο κι αν είναι δύσκολο, έχω δει να γίνεται). Αλλά ακόμη κι αυτό θα ήταν κάτι μπαμ-μπαμ. Στη χειρότερη, αν δηλαδή δεν μπορείς να τον τσεκάρεις αλλού, κάνε απλά τον κόπο να πας στο σημείο αγοράς (και να εύχεσαι βέβαια ότι ΟΝΤΩΣ θα τον τσεκάρουνε, και δε θα σου πουλήσουν παραμύθι...κι ΕΔΩ μιλάει η πείρα). Τεσπα όλα ξεκινάνε με το να βρεθείς με νέο δίσκο, να εγκαταστήσεις εκεί windows, και από 'κει και πέρα περνάμε στο πάρσιμο αρχείων από τους άλλους κτλ (και να δούμε τί μπορείς να κάνεις με τους παλιούς δίσκους - το filling with zeros δηλαδή που ανέφερα). Προμηθεύσου ολοκαίνουρια καλώδια σύνδεσης με την ευκαιρία, και σιγούρεψε όσο μπορείς οπτικά, το ότι δεν τρέχει κάτι με τα βύσματα της τροφοδοσίας. Αποσύνδεσε επίσης ό,τι άλλη τυχόν συσκευή ή κάρτα PCI υπάρχει στο σύστημα. * ...αυτό με τον "κατάλογο", απ' τη στιγμή που στο λέει, ισχύει. Δοκίμασε καλύτερα να φτιάξεις δισκέτα (αν θες), και όχι cd. ** o Μaxtor θέλει ένα filling with zeros από δισκέτα, με το Powermax, και θα στρώσει, πιθανώς. Οταν καηκε το TAGAN καηκε ταυτοχρονα και μια ασφαλεια στον πινακα στο σπιτι και επεσε το ρευμα.Αντικατεστησα την ασφαλεια και μολις πηγα να ανοιξω το pc ξαναεπεσε το ρευμα. Στο σπιτι που μενω τωρα μετακομισα πριν 1.5 μηνα.Θα το ψαξω για τα ηλεκτρολογικα.Επισης δεν γνωριζω κοσμο στη Θεσσαλονικη και δεν εχω καποιον για να κανω πειραματα σε παλιο PC. Το pc μου δεν διαθετει floppy Οι σκληροι δισκοι οταν λειτουργουν και κανουν κολληματα κανουν ηχητικα εφε σαν ελατηρια (οπως τις ταινιες του Βεγγου. Ντοοοιινγκ!).Δοκιμασα να κανω write zeros στον Maxtor και στον WD120 αλλα κολλαει ολο το συστημα μετα απο 2-3 δευτερολεπτα και χρειαζεται κλεισιμο του Η/Υ.Με επανεκκινηση κολλαει στο σημειο αναγνωρισης του σκληρου δισκου. Θελω να αγορασω ενα πολυμετρο για να ελεγξω τις εξοδους του τροφοδοτικου.Ξερει κανεις απο που μπορω να βρω στη Θεσσαλονικη?(Κορδελιο) Πως μπορω να κανω Low level format? Συγγνωμη που τα γραφω βιαστικα και ασυντακτα αλλα προσπαθω να προλαβω πριν κολλησει. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:52 ---------- Οσο πιο πολλές εγγραφές-φορματ κάνεις στους παλιούς δίσκους τόσο πιο απίθανο γίνεται να ανακτήσεις μετά τα δεδομένα σου. Καλύτερα είναι να επιστρέψεις τον 500άρι, να σου δώσουν έναν καινούργιο και να περάσεις τα windows σε αυτόν. Το silencer 600w ποιο είναι? Seasonic... PC Power & Cooling ή κάποιο άλλο? Μήπως έχει τίποτα προβλήματα η ΔΕΗ στην περιοχή σου ή τα ηλεκτρολογικά του σπιτιού σου? Ισως θα ήταν καλύτερα να έπαιρνες κάποιο UPS. Ειναι PCP&C 3 μηνων αγορασμενο απο το PLAISIO.Λετε να εχει και αυτο εγγυηση?
washcloud Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Οι σκληροι δισκοι οταν λειτουργουν και κανουν κολληματα κανουν ηχητικα εφε σαν ελατηρια (οπως τις ταινιες του Βεγγου. Ντοοοιινγκ!). ..."κλωτσάνε" οι κεφαλές. Καθόλου εφησυχαστικό. Το θέμα είναι τί κάνουν σε ΑΛΛΟ pc. Δοκίμασε τον 500άρη αλλού (δε μπορεί, κάπου θα βρεις, ρώτα ακόμα και εδώ στο insomnia, ένας χριστιανός Σαλονικιός θα βρεθεί. Ρώτα πχ στο Mπλα Μπλα section), κι αν κάνει τα ίδια, αλλαγή : "παιδιά, ο σκληρός σας μου κάνει κόλπα" (απλά δεν θα τους πεις τις λεπτομέρειες). Μόλις πάρεις καινούριο, δοκιμή πάλι στο άλλο pc. Aν είναι οκ, το βάζεις στο δικό σου να δεις τί γίνεται. Δοκιμασα να κανω write zeros στον Maxtor και στον WD120 αλλα κολλαει ολο το συστημα μετα απο 2-3 δευτερολεπτα και χρειαζεται κλεισιμο του Η/Υ.Με επανεκκινηση κολλαει στο σημειο αναγνωρισης του σκληρου δισκου. write zeros μέσω τί; cd ; κι εννοείς ότι μετά κολλάει κατά το μπουτάρισμα του μηχανήματος; Θελω να αγορασω ενα πολυμετρο για να ελεγξω τις εξοδους του τροφοδοτικου.Ξερει κανεις απο που μπορω να βρω στη Θεσσαλονικη?(Κορδελιο) Πως μπορω να κανω Low level format? "low level format" = "write zeros" Συγγνωμη που τα γραφω βιαστικα και ασυντακτα αλλα προσπαθω να προλαβω πριν κολλησει. ...μπαίνεις δλδ από windows; ή από κάποιο live cd; Ειναι PCP&C 3 μηνων αγορασμενο απο το PLAISIO.Λετε να εχει και αυτο εγγυηση? λογικά, έχει (αρκεί να έχεις την απόδειξη)
pananag Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Τωρα ειμαι με το pc και τον 500αρη εγκατεστημενο γιατι φοβαμαι να χρησιμοποιησω το λαπτοπ.Το συστημα κολλαει σε τυχαιες στιγμες. Κανω Low level format με το WD Diagnostics απο το UBCD.Μπορω και απο αλλου? Οταν κολλαει στο low level format μετα απο reset κολλαει και στο μπουταρισμα.Πρεπει να το κλεισω απο το power για να ξαναξεκινησει.
washcloud Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 ...δεν κάνεις ένα reset το ρημαδο-BIOS, μπας και... * της WD το διαγνωστικό, αρκεί (για LLF)... ..κάνε αυτά που είπα σε προηγούμενα ποστ, με τον δίσκο......
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.