black_widow Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Tην συγκεκριμένη Κυριακή που ήσουνα άρρωστη ήταν να δουλεύσεις ή όχι ;( φαντάζομαι ότι βγάζετε πρόγραμμα εργασίας, κάθε εβδομάδα ,μήνα , δε ξέρω εγώ τι) " Ασθένεια κατά την ημέρα αναπαύσεως: Η τυχόν επί μια έως τρεις ημέρες ασθένεια του μισθωτού, εφόσον αυτή συμπέσει με την ημέρα της εβδομαδιαίας αναπαύσεως του ( ρεπό), παρέχει σε αυτόν το δικαίωμα να αναπαυθεί την επόμενη της λήξεως της ασθένειας του ημέρα ή μια άλλη ημέρα μέσα στην βδομάδα πόυ δικαιούται την ανάπαυσή του ( Ν.Σ.Κ. 815/63)." ΣΕΛ 366 Μιλτιάδης Κ.Λεοντάρης, Εργατικο Δίκαιο, Τόμος πρώτος, Έκδοση 18η 2009, Εκδόσεις Πάμισος
Giorgos_bek Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Καλησπέρα παιδιά, μόλις ξεκίνησα να εργάζομαι ως τηλεφωνητής σε τηλεφωνικό κέντρο του ΟΤΕ (11888). Όλα καλά κι όλα ωραία μου φάνηκαν την πρώτη εβδομάδα, αλλά όσο περνάνε οι μέρες έχω αρχίσει να ανακαλύπτω διάφορα μελανά σημεία. Θα ήθελα λοιπόν τη βοήθεια οποιουδήποτε με νομικές ή σχετικές γνώσεις να με κατατοπίσει στις παρακάτω ερωτήσεις. 1. Ως τηλεφωνητές, που περνάμε το κάθε δευτερόλεπτο του ωραρίου μας μπροστά από μία οθόνη Η/Υ και με ένα headset ακουστικό-μικρόφωνο, το οποίο δεν σταματά να χτυπά, δικαιούμαστε επίδομα οθόνης/ακουστικών; Και αν ναι, σε τι ύψος φτάνει αυτό το επίδομα; 2. Άλλο ένα θέμα που είναι εξαιρετικά θολό είναι αυτό με τις φοιτητικές άδειες. Λένε ότι μας δίνουν φοιτητικές άδειες, αλλά αυτό μπορεί να γίνει (απ' όσα μου είπαν στη γραμματεία) μόνο με την "προσκόμιση βεβαίωσης ότι εξεταζόσουν σε μάθημα την ημέρα και ώρα που κανονικά θα έπρεπε να εργάζεσαι". Κάτι τέτοιο ισχύει προφανώς μόνο για προπτυχιακούς που έχουν εξεταστικές. Εγώ που είμαι υποψήφιος διδάκτορας και δεν έχω εξετάσεις μαθημάτων, χωρίς αυτό να σημαίνει βεβαίως πως δεν έχω σημαντικές υποχρεώσεις στο πλαίσιο των σπουδών μου, δικαιούμαι φοιτητικές άδειες; π.χ. πολύ πρόσφατα είχα μια υποχρέωση και χρειάστηκε να λείψω από την πόλη που εργάζομαι για δύο ημέρες. Αντί να μου το χρεώσουν ως φοιτητική άδεια, αναπλήρωσα τις ημέρες δουλεύοντας Σάββατα! 3. Τέλος, σε σύνολο ωρών εργασίας 3 ώρες και 36 λεπτά έχουμε διάλειμμα αυστηρά 15 λεπτά, το οποίο μάλιστα είμαστε υποχρεωμένοι να το πάρουμε μονοκόμματο. Υπάρχει κάποια διάταξη που να συνηγορεί υπέρ ή κατά μιας τέτοιας πρακτικής; 4. Αυτό θα σας φανεί κάπως ανόητο, αλλά αλήθεια, θα είχαμε καμιά ελπίδα να διεκδικήσουμε το δικαίωμα να έχουμε και κάνα καφεδάκι στο γραφείο την ώρα της δουλειάς; Ακούγεται σαν πολυτέλεια, αλλά το κεφάλι σου γίνεται τόσο καζάνι μετά από πολλές-πολλές δεκάδες τηλεφωνήματα που κάτι τέτοιο ίσως μας βοηθούσε να είμαστε πιο διαυγείς! Αυτά, και ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον-α ασχοληθεί με τις ερωτήσεις μου.
black_widow Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 1. Tι σύμβαση υπογράφετε εκεί στον ΟΤΕ; Να υποθέσω υπάλληλος γραφείου ( κωδικός ειδικότητας 419000); Δεν έχω δουλεύσει ΟΤΕ ποτέ, έχω δουλεύσει ταμίας σε internet cafe αλλά με σύμβαση υπαλλήλου γραφείου και δεν έπαιρνα επίδομα ταμειακών λαθών. Σε αυτή τη δουλειά τις ημέρες που δεν ερχόταν συνεργείο καθαρίζαμε εμείς το μαγαζί , ανεχόμασταν την κάπνα ( ο.κ. καπνίστρια είμαι αλλά δεν παύει να είναι ανθυγιεινό) σε μαγαζιά λίγων τ.μ. με CRT οθόνες . Στην πρακτική που έκανα χρησιμοποιούσαμε όλο το 8ωρο υπολογιστή ( data entry κυρίως ) και μας είχανε πάλι ως υπαλλήλους γραφείου ( ό,τι ειδικότητα και να είχαμε βέβαια δεν θα παίρναμε επιδόματα).Αυτό που έκανα εγώ κάθε 50 λεπτά έκανα διάλλειμμα κανα 5λεπτο για να μη κουράζομαι από την οθόνη και ας με λέγανε και τεμπέλα και ό,τι θέλανε. Από φίλους και γνωστούς που έχουν δουλέψει κατά καιρούς σε τηλεφωνικά κέντρα εκτός ΟΤΕ δε ξέρω κανέναν να έπαιρνε αυτά τα επιδόματα. Αυτά τα θέματα τα ξέρουν καλά στην Επιθεώρηση Εργασίας. Τα επιδόματα πάνε ανάλογα με το είδος της σύμβασης και το είδος της επιχείρησης http://www.omed.gr/el/ 2. Δε ξέρω τι παίζει με τους διδακτορικούς, μία που ξέρω που κάνει διδακτορικό όντας δημόσιος υπάλληλος έχει πάρει εκπαιδευτική άδεια , κάτι τέτοιο. Μου φαίνεται υπερβολικό να είναι υποχρεωμένος ο εργοδότης να χορηγεί άδειες για υποχρεώσεις διδακτορικού. 3. Είστε και τυχεροί που έχετε διάλλειμμα μέσα στο 4ωρο. Στο βιβλίο του Εργατικού Δικαίου που έχω είχα διαβάσει για τα διαλλείμματα των βαρδιών για 6ωρο και πάνω, όταν έχεις συμπληρώσει 6ωρο δικαιούσαι τουλάχιστον ένα τέταρτο να απομακρυνθείς από τη θέση σου, στους 8ωρους νομίζω ότι είναι ένα 30λεπτο και ένα 15λεπτο. Αυτά τα λέω με επιφύλαξη, πάντως για 4ωρο δεν έχω διαβάσει κάτι Υ.Γ. Υπάρχουν αρκετά τopic περί εργασίας στον ΟΤΕ.
freedubus Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 ΑΔΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ Όσοι συμμετέχουν σε πρόγραμμα για μεταπτυχιακό δίπλωμα ετησίας τουλάχιστον φοίτησης ή διδακτορικό δίπλωμα ΑΕΙ και ΤΕΙ της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, δικαιούνται άδεια 10 εργασίμων ημερών. Η άδεια αυτή είναι άνευ αποδοχών από τον εργοδότη, χορηγείται συνεχείς ημέρες ή τμηματικά και ανεξάρτητα από την ηλικία του/της δικαιούχου και ισχύει μέχρι δύο έτη (ΕΓΣΣΕ 2004-05, άρθρο 10).
Super Moderators paredwse Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 ΑΔΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ Όσοι συμμετέχουν σε πρόγραμμα για μεταπτυχιακό δίπλωμα ετησίας τουλάχιστον φοίτησης ή διδακτορικό δίπλωμα ΑΕΙ και ΤΕΙ της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, δικαιούνται άδεια 10 εργασίμων ημερών. Η άδεια αυτή είναι άνευ αποδοχών από τον εργοδότη, χορηγείται συνεχείς ημέρες ή τμηματικά και ανεξάρτητα από την ηλικία του/της δικαιούχου και ισχύει μέχρι δύο έτη (ΕΓΣΣΕ 2004-05, άρθρο 10). Aυτή η άδεια μήπως ισχύει για τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης ή/και εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.