Προς το περιεχόμενο

Δουλειά, αρρώστια και αμοιβές

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως ξέρουμε δουλεύω στο 11888.

Αρρώστησα και μου έδωσε ο γιατρός 3 μέρες άδεια από την δουλειά: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Ενώ μου είπαν πως θα πληρωθώ για Παρασκευή και Σάββατο, την Κυριακή (αργία = διπλά λεφτά) δεν θα την πληρωθώ. Με ποια λογική ?

Δημοσ.

Τι λέει η σύμβαση σου για την Κυριακή;

Αν δούλευες και δε φαινόταν πουθενά, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Θεωρητικά (και πρακτικά) η Κυριακή θεωρείται ημέρα υποχρεωτικής αναπάυσεως.

Μόνο εφόσον δηλώνεται στη σύμβαση σου η νόμιμη εργασία σου την κυριακή, μπορείς να διεκδικήσεις την πληρωμή.

Και πάλι δεν είναι σίγουρο.

πήγαινε εδώ: http://www.kepea.gr/faq.php?cat=135

αναιρεί, νομίζω, τα όσα είπα, το σημείο που λέει: "πώς πληρώνεται η ασθένεια".

Δημοσ.

Φυσικά και φαίνεται ότι δουλεύω Κυριακές.

11888 είναι.

Η σύμβαση δεν ξέρω τι λέει, πάντως αν δεν δουλέψεις Σάββατο για οποιονδήποτε λόγο δεν δικαιούσαι την Κυριακή, αλλά δεν θα έπρεπε για ασθένειες να είναι αλλιώς??

Δημοσ.
Φυσικά και φαίνεται ότι δουλεύω Κυριακές.

11888 είναι.

Η σύμβαση δεν ξέρω τι λέει, πάντως αν δεν δουλέψεις Σάββατο για οποιονδήποτε λόγο δεν δικαιούσαι την Κυριακή, αλλά δεν θα έπρεπε για ασθένειες να είναι αλλιώς??

Aντίγραφο της σύμβασης σου δεν πήρες; ( δεν στο παίζω εξυπνη, το έχω παραλείψει και εγώ στο παρελθόν σε κάποιες δουλειές). Όπως σου ειπώθηκε και παραπάνω εξαρτάται τι γράφει η σύμβασή σου. Το μισό του ημερομισθίου σου θα πάρεις, το ξέρεις αυτό ε; Δεν περνάς τις 3 ημέρες ασθενείας οπότε πληρώνεσαι το μισό ημερομίσθιο από τον εργοδότη.

Μην το θεωρείς και αυτονόητο ότι επειδή ειναι 11888 θα φαίνεται στη σύμβαση η Κυριακή. Π.χ. εγώ που δούλευα σε internet cafe ( 24 ωρο, 7 ημέρες της βδομάδας) μπορεί μεν να δούλευα Σαβ-κα αλλά αυτό δε φαινόταν πουθενά ( το βιβλίο των νεοπροσλαμβανόμενων έγραφε ότι απασχολούμαστε Δευτέρα- Σάββατο μέχρι τις 10 το βράδυ, καταλαβαίνετε τι γλυτώνανε έτσι :lol:).

Δημοσ.
Aντίγραφο της σύμβασης σου δεν πήρες; ( δεν στο παίζω εξυπνη, το έχω παραλείψει και εγώ στο παρελθόν σε κάποιες δουλειές). Όπως σου ειπώθηκε και παραπάνω εξαρτάται τι γράφει η σύμβασή σου. Το μισό του ημερομισθίου σου θα πάρεις, το ξέρεις αυτό ε; Δεν περνάς τις 3 ημέρες ασθενείας οπότε πληρώνεσαι το μισό ημερομίσθιο από τον εργοδότη.

Μην το θεωρείς και αυτονόητο ότι επειδή ειναι 11888 θα φαίνεται στη σύμβαση η Κυριακή. Π.χ. εγώ που δούλευα σε internet cafe ( 24 ωρο, 7 ημέρες της βδομάδας) μπορεί μεν να δούλευα Σαβ-κα αλλά αυτό δε φαινόταν πουθενά ( το βιβλίο των νεοπροσλαμβανόμενων έγραφε ότι απασχολούμαστε Δευτέρα- Σάββατο μέχρι τις 10 το βράδυ, καταλαβαίνετε τι γλυτώνανε έτσι :lol:).

Έχω αντίγραφο της σύμβασης αλλά δεν αναφέρει τέτοιες λεπτομέρειες. Είναι μιάμιση σελίδα μόνο και κυρίως σάλτσα.

Αυτό για το μισό δεν το ήξερα, είναι σίγουρο?

Η κυριακή δεν μπορεί να μην αναφέρεται σε μια δημόσια υπηρεσία. Υπάρχει τυπικότητα με τα νομικά θέματα. Η μη πληρωμή της Κυριακής δεν νομίζω να οφείλεται στην μη αναφορά της.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:25 ----------

Εγώ δουλεύω και άρρωστος αν σε παρηγορεί αυτό κάπως.

Το χω κάνει κι εγώ. Είναι ανυπόφορο.

Δημοσ.

Μη αναφορά σημαίνει, νομίζω, το αυτονόητο.

Δε δουλεύεις εκείνη τη μέρα, γι' αυτό και δε θα σε πληρώσουν/

Καθ' όλα νόμιμο, μέσα στην παρανομία του, πιστεύω.

Δημοσ.
Μη αναφορά σημαίνει, νομίζω, το αυτονόητο.

Δε δουλεύεις εκείνη τη μέρα, γι' αυτό και δε θα σε πληρώσουν/

Καθ' όλα νόμιμο, μέσα στην παρανομία του, πιστεύω.

και την Παρασκευη και το Σάββατο δεν δούλεψα αλλά θα με πληρώσουν.

Δημοσ.

μάλλον δεν κατάλαβες.

Εφόσον δεν φαίνεται πουθενά ότι δουλεύεις και την κυριακή, πολύ απλά δε χρειάζεται να σε πληρώσουν, και δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό.

Είναι μια μέρα που δουλεύεις ή θα δούλευες κατ' εξαίρεση, εφόσον δια νόμου θεωρείται ημέρα αναπαύσεως.

Ξαναλέω, έχω την εντύπωση ότι έπρεπε κάπου, κάπως, να αναφέρεται πως εργάζεσαι και την κυριακή.

Επίσης κάτι άλλο, πόσα λεφτά θα πληρωθείς για παρασκευή και σάββατο; δυο πλήρη μεροκάματα ή δυο μισά: αν είναι το πρώτο, ουσιαστικά είναι μέσα και η κυριακή. (μισά παρασκευή, μισά σάββατο, μισά κυριακή (double dot, άρα ένα πλήρες) = δυο ολόκληρα)

Να υποθέσω θα πας να το ξεκαθαρίσεις από δευτέρα;

Δημοσ.
μάλλον δεν κατάλαβες.

Εφόσον δεν φαίνεται πουθενά ότι δουλεύεις και την κυριακή, πολύ απλά δε χρειάζεται να σε πληρώσουν, και δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό.

Είναι μια μέρα που δουλεύεις ή θα δούλευες κατ' εξαίρεση, εφόσον δια νόμου θεωρείται ημέρα αναπαύσεως.

Ξαναλέω, έχω την εντύπωση ότι έπρεπε κάπου, κάπως, να αναφέρεται πως εργάζεσαι και την κυριακή.

Επίσης κάτι άλλο, πόσα λεφτά θα πληρωθείς για παρασκευή και σάββατο; δυο πλήρη μεροκάματα ή δυο μισά: αν είναι το πρώτο, ουσιαστικά είναι μέσα και η κυριακή. (μισά παρασκευή, μισά σάββατο, μισά κυριακή (double dot, άρα ένα πλήρες) = δυο ολόκληρα)

Να υποθέσω θα πας να το ξεκαθαρίσεις από δευτέρα;

Ναι όντως το ότι ΘΑ δούλευα δεν φαίνεται. Δεν δουλεύουμε όλες τις Κυριακές, είναι θέμα προγράμματος, οπότε αυτό θα φταίει μάλλον, ενω για το Σάββατο και την Παρασκευή φαίνεται.

Όσο για το αν θα είναι ολόκληρος μισθός η μισός δεν έχω ιδέα.

Δημοσ.

Βάσει νόμου για έως τρεις ημέρες απουσίας λόγω ασθένειας από τη δουλειά, πληρώνεσαι το μισό ημερομίσθιο.

Σώπα και μπορεί κατά λάθος να πάρεις παραπάνω :P

Δημοσ.

Προφανως -σε νομικο επιπεδο- θα υποστηριξουν οτι προοριζοσουν για ρεπο την Κυριακη αυτη, αφου δε φαινεται απο καπου το αντιθετο.

Κι ετσι παπαλα η Κυριακη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...