Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Tetris, Pacman, Bubble Bobble, Mortal Kombat 2, SSF2T (γενικά όλα τα fighting της χρυσής 2D εποχής :P), Doom 1/2 και Richard Burns Rally μερικά από τα πιο διαχρονικά για μένα

• Απαντ. 187
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γουοντερμποι,Μεταλ Σλαγκ.Ζελντα,Ντονκευ κονγκ κ.α.

Τα εγραψα στα ελληνικα γιατι οταν το εγραφα στα αγγλικα μου εβγαζε αυτη την π@π@ρια "Χμμμ, μήπως δε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες στο μήνυμα σας ; Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται η χρήση greeklish"

Δημοσ.
kings quest, space quest, monkey island, gabriel knight........και γενικα τα περισσοτερα adventures της "χρυσης" εποχης........

+1

Να προσθέσω το broken sword στα adventures.

Chuck Rock, sonic στο game gear :-D Ωραίες εποχές...

Δημοσ.

Ντάξ πέρα της πλάκας. ΕΝΑ παιχνίδι παίζω ακόμα, και μπορώ να παίζω και για άλλα 100 χρόνια.. και είναι το..

SuperSmashBrosBrawl_Characters.jpg

Του N64. Απίστευτα τετραπλά στο PC μου.. πολύς θόρυβος και χάβαλος.. και πάντα εγώ εναντίων 3ών φίλων χωρίς Friendly Fire. Το μόνο κακό ήταν ότι μόνο 4 μπορούσαν να παίξουν ταυτόχρονα.... :-(

Ε μετά από αυτό, Metal Slug, CS, D2 LOD και DotA (σε δέκα χρονάκια η dotούλα ίδια αξία θα έχει..).

/Koritsi_Gia_PC

Δημοσ.

Riven απο εμένα! Αν και ήμουν μικρός όταν το έπαιζα με τον κολλητό μου και είχαμε και guide από περιοδικό :-P ήταν απίστευτο παιχνίδι.

Δημοσ.

Bard's Tale, Baldur's Gate, Quest for Glory, King's Quest, Police Quest, GTA 1, Gabriel Knight(αν θυμάμαι καλά), και εδώ σταματάω να γράφω γιατί έχω αλλά 1000 games στην καρκάνα μου:P

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα topic νοσταλγίας θα έλεγα... Ποστάρετε λοιπόν εδώ εικόνες και σχόλια για τα παιχνίδια που επηρέασαν περισσότερο την ζωή σας ως gamers. Από παιχνίδια που σας ενθουσίασαν, που σας έκαναν να κολλήσετε και που αποτέλεσαν σταθμούς στην πορεία σας στον κόσμο των video games. Παιχνίδια που σας έκαναν με λίγα λόγια να διασκεδάσετε πραγματικά και που έχουν χαρακτεί στην μνήμη σας!!!

Ξεκινάω με μένα λοιπόν... :-)

#1 Wolfenstein 3D (1993)

65721064984996596158514.jpg

Το πρώτο ηλεκτρονικό παιχνίδι που έπαιξα στον υπολογιστή, εν έτη 1995 και όταν ήμουν μολις 7-8 χρονών... Απλά θεικό, μου το είχε δώσει ένας θείος μου και ερχόταν σε δισκέτα!!! Τότε βέβαια δεν ασχολιόμουν ιδιαίτερα με τον υπολογιστή, ήμουν από τα τυχερά παιδιά που μεγάλωσα σε κωμόπολη, οπότε παίζαμε κυρίως μπάλα σε αλάνες... Πάντως ασχολήθηκα αρκετές ώρες με αυτό και ποτέ δεν κατάφερα να το τερματίσω... :P

65721064985036597158514.jpg

#2 Carmageddon 95 (1995)

65721065035837867158514.jpg

Ένα άλλο παιχνίδι θρύλος, το δεύτερο που προσέθεσα στην συλλογή μου... Ένα από τα πρώτα 3D Racing Games, απλά γαμάτο!!!

65721065035797866158514.jpg

Αν και φτιάχτηκε το 1995 (όπως λέει και το όνομά του) είχε πολλά χαρακτηριστηκά που ξαναείδαμε σε πρόσφατα παιχνίδια (need for speed, Grand Theft Auto 3), όπως το να φτιάχνεις τα αυτοκίνητα, ελεύθερη κίνηση σε μια πόλη κτλπ...

65721065035877868158514.jpg

Ήμουν 9 χρονών όταν το έπαιζα, αλλά το παιχνίδι ήταν κατάλληλο για άτομα άνω των 18, γιατί είχες απόλυτη ελευθερία να πατάς τους περαστικούς κτλπ... Πολλή δράση, πολύ γέλιο, γαμάτη μουσική και ταχύτητα!!! Απλά αξέχαστο... :-)

#3 Grim Fandago (1998)

65721064990356730158514.jpg

Δεν θα μπορούσε λοιπόν να λείπει από εδώ το Grim Fandango... Με βεβαιότητα πρόκειται για ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών... Μαύρο χιούμορ, σουρεαλιστικές καταστάσεις, απίστευτοι χαρακτήρες, εκπληκτικό σενάριο και voice acting από τους δημιουργούς... Θα μπορούσα να πω πολλά ακόμη... Το καλύτερο έργο της Lucas Arts... Ένα αριστούργημα που δεν γερνάει ποτέ... :-) Το τερμάτισα βέβαια αρκετό καιρό αργότερα, γιατί τότε δεν ήξερα καλά αγγλικά, και το παιχνίδι με λεξικό δεν ήταν και ότι καλύτερο :P

#4 Seven Kingdoms II: The Frythan Wars (1998)

65721065037797916158514.jpg

Ένα παιχνίδι στρατηγικής, μοναδικό στο είδος του... Έχει χαρακτηριστικά που δεν έχουν ξαναεμφανιστεί σε κανένα άλλο παιχνίδι στρατηγικής μέχρι σήμερα, και αυτό έφερε στο παιχνίδι φανατικούς οπαδούς... Δυστηχώς το Seven Kingdoms 3, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα, και συμμετείχα στην ανάπτυξή του για 2 μήνες σαν προγραμματιστής και beta tester, δεν ήταν αντάξιο των προσδοκιών και έμεινε στην αφάνεια... Αυτό το αριστούργημα πάντως με κάνει να κολάω όταν παίζω ακόμη και τώρα, 11 χρόνια μετά...

65721065037757915158514.jpg

Ειληκρηνά το βάζω χαλαρά στο top10 των καλύτερων παιχνιδιών ever... Μιλάμε για στρατηγική και βάθος που το συγκρίνω μόνο με την σειρά Total War, αν και εδώ έχουμε ένα RTS, το οποίο συνδυάζει ήρωες από κάθε έθνος, κατασκόπους, προδοσίες, τέρατα, δολοφονίες, εμπόριο, διπλωματία...μπλά μπλά...combat levels, μοναδικά ονόματα για κάθε στρατιώτη που μάλιστα είναι ρεαλιστικά(!!!)... Θα μπορούσα να μιλάω για ώρες για αυτό το πραγματικό αριστούργημα!!!

#5 Septerra Core, Legacy of the creator (1999)

65721065039237952158514.jpg

Το πρώτο RPG παιχνίδι με το οποίο ασχολήθηκα αρκετά... Ένα γαμάτο σενάριο, πολύ καλοί χαρακτήρες, ωραία γραφικά (για την εποχή)... τι άλλο θέλει κανείς για να κολήσει? Κάναμε πολλές προσπάθειες να το τερματίσουμε μαζί με φίλους αλλά ακόμη και σήμερα, μετά από τόσα χρόνια κατέστη αδύνατον...

65721065039277953158514.jpg

#6 Worms Armageddon (1999)

65721065039837967158514.jpg

Ένα από τα καλύτερα και ποιό πρωτότυπα παιχνίδια όλων των εποχών...

65721065039797966158514.jpg

Μαζευόμασταν θυμάμαι σπίτι μου καμιά 6-8 άτομα και παίζαμε όλοι μαζί... Μιλάμε για τρελό γέλιο, ΤΡΕΛΟ!!! Λιώναμε με τις ώρες και περνούσαμε γαμάτα, φτιάχνωντας "σύρραγγες" και χρησιμοποιώντας το "μπουγκί" και τα "μπιζέλια" (χεχε, είχαμε δώσει δικά μας ονόματα στα όπλα)... Αξέχαστες στιγμές...

#7 Age Of Empires II (2000)

65721065040397981158514.jpg

Ένα αξιόλογο game που παίζουμε LAN με φίλους ακόμη και σήμερα... Ένα από τα λίγα παιχνίδια που με τράβηξε τόσο πολύ, θυμάμαι είχαμε λιώσει ακόμα και το demo... Δεν είναι και το καλύτερο RTS, αλλά για κάποιο λόγο μου έκανε αυτό το "κλικ" :P

65721065040437982158514h.jpg

#8 Command & Conquer: Red Alert 2 (2000)

65721065230042722158514.jpg

χαχα0χα0χα, τι να πρωτοθυμηθώ από αυτό το παιχνίδι? Θύμάμαι το είχε αγοράσει ο Πέτρος την προηγούμενη μέρα... Τον βλέπω λοιπόν το άλλο πρωί, και μου λέει ότι πήρε ένα παιχνίδι... "Και πως είναι?", τον ρωτάω και εγώ... Και μου απαντάει επι λεξί : "Ε να μωρέ, κάτι μαλάκες περπατάνε και πυροβολάνε..."(εννοώντας τους rocketeers :P ) ... Σκέφτηκα τότε "Τι μαλακία πήρε πάλι(!) ο μαλάκας???" και τον δουλεύαμε όλοι γιατί έδωσε τζάμπα 45 ευρώ... Που να φανταζόμασταν ότι είχε αγοράσει ένα τέτοιο αριστούργημα???

65721065230002721158514.jpg

Ειληκρινά πολύ καλό Game... Κάναμε πολλά LAN παιχνίδια 3vs3 ή 4vs4...

65721065230082723158514.jpg

Η κυρία εδώ ήταν η Lieutenant Zofia στο παιχνίδι και ήταν υπαξιωματικός σου...

Ήμουν ερωτευμένος μαζί της τότε!!!! :) Τυχαία έμαθα τώρα τελευταία ότι λέγεται Aleksandra Kaniak, δυστηχώς δεν βρήκα καλύτερη φωτογραφία... :P

#9 Return To Castle Wolfenstein (2001)

65721065040997996158514.jpg

Η επιστροφή στο κάστρο μετά από 6 χρόνια ήταν μια πολύ δυνατή εμπειρία αφού το game απλά τα έσπαγε... Όταν το έπαιξα πραγματικά σοκαρίστηκα... Ένας συνδυασμός Β' παγκοσμίου πολέμου, επιστημονικής φαντασίας και θρύλερ... Γαμάτο!!! Επίσης δεν ξέρω γιατί, αλλά από το Wolfenstein 3D μέχρι το RTCW δεν είχα ξαναπαίξει FPS game... Είχα "ξεχάσει" ότι υπάρχει αυτό το genre όλο αυτό το ενδιάμεσο διάστημα :P

65721065040917994158514.jpg

Εκτός των άλλων είναι το παιχνίδι που έχω παίξει περισσότερο, το έχω μάθει απ' έξω και το έχω τερματίσει 8 φορές... xD

#10 Aliens Vs Predator 2 (2001)

65721065223162550158514.jpg

Το πιο τρομακτικό παιχνίδι όλων των εποχών!!! Πιστεύω κρατάει επάξια αυτή την θέση ακόμη και σήμερα... Το σκατό μου είχε φτάσει μέχρι την κάλτσα όταν το έπαιζα μέχρι τις 2 το πρωί με κλειστά τα φώτα... Απίστευτη ατμόσφαιρα και τρόμος όταν έπαιζες τους marines, και τρελή εμπειρία να είσαι το alien...

65721065223122549158514.jpg

Y.Γ. Η σειρά Alien είναι από τις αγαπημένες μου ταινίες :-)

------------------------------------

Αυτάαααααα :-D Πραγματικά δεν ήθελα να κάνω ένα top10... Τυχαία είναι 10 τα παιχνίδια που αναφέρω...Ξεκίνησα στην αρχή να πω 2-3, αλλά ξέρετε τώρα... Σκέφτεσε το ένα, μετά θυμάσαι το άλλο και λες "δεν γίνεται να μείνει απ' έξω" :P ... Περιμένω και τα δικά σας :-)

------------------------------------

Επεξ/σία από Alchemist`
Δημοσ.

Για να κάτσω να κάνω αναδρομή στα προηγούμενα Χ χρόνια gaming θα μου πάρει αρκετά :P

Οπότε θ αναφέρω αυτά που με κράτησαν για μεγαλύτερο διάστημα κοντά τους (ξάγρυπνο πολλές φορές).

- Heroes of Might & Magic II και III (κοντά στη δεκαετία και τα δυο μαζί)

- Championship Manager 00/01 (~4 χρόνια)

Ειδική μνεία στο diablo 1 (τερματισμένο >15 φορές) και το starcraft. Α και το Baldur's Gate 1.

Χαραγμένα στη μνήμη μου, τα Master's of Orion 2 και Might & Magic VI μιας και ήταν τα πρώτα που έπαιξα. Με το δεύτερο έχω κι ένα 18ωρο σερί που ναι και το ρεκόρ μου.

Δημοσ.

Ότι μου έρχεται ΚΑΘΑΡΑ από τα παιδικά χρόνια..

Χωρίς περιγραφές.. Στο μέρος που γράφω την πλατφόρμα, εννοώ την πλατφόρμα που έπαιξα τους τίτλους.

Wonder boy (Amstrad CPC 6128 - Platform)

ccs2.jpg

Cybermorph (Atari - Shooter)

review-cybermorphjag-big-1.jpg

Phantasmagoria I & II (Windows - Psychological horror - Interactive Movie)

phantasmagoria.png

Star Wars - Dark Forces (Windows - FPS)

dark-forces.png

Kasumi Ninja (Atari - Fighting)

jag%20kasumi%20ninja.jpg

Doom (Windows - FPS)

doom1_B.png

Mortal Kombat (Windows ή DOS - Fighting)

user-5142225_1162048821.JPG

Super Mario (Gameboy Pocket - Platform)

super_mario_land.png

ΑΝ λοιπόν κάποια στιγμή κάτσω να θυμηθώ το νηπιακό μέχρι παιδικό Gaming μου, τουλάχιστον τα παραπάνω μου έρχονται αστραπιαία στο μυαλό..

Υ.Γ: Μέσα σε αυτά είναι και ένα Game που λεγόταν "S.T.O.R.M" και το έπαιζα στα Windows '95 αλλά για κάποιο λόγο δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ! Ούτε Google, ούτε YT, ούτε Wiki. Wtf :-(

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Heroes of Might & Magic II/III και Phantasmagoria βλέπω και φτιάχνομαι άσχημα..

Εκτός από κάποια που ήδη έχουν αναφερθεί, θα παραθέσω τα εξής:

Gran Turismo I (PSX)

gran-turismo-cover-north-america.jpg

Προφανώς και λόγω ηλικίας τότε, το έχω ακόμη στο μυαλό μου σαν κάτι πολύ ιδιαίτερο, ποτέ δε διασκέδασα περισσότερο με τα υπόλοιπα της σειράς, ίσως επειδή μεγάλωσα.

Ακόμα και σήμερα όταν το βάζω, μπορώ να πω ότι συγκινούμαι και μόνο στο άκουσμα του soundtrack και των in menu sounds.

Resident Evil: Director's Cut (PSX)

Resident_Evil_Classics_01.jpg

Resident Evil 2 (PSX)

resident_evil_2_zombies.jpg

Half Life (Windows)

Half%20Life%20%289%29.jpg

Tomb Raider (PSX)

tombraidersat-1.jpg

Επεξ/σία από phanispal
Δημοσ.

αχ αχ... τι μου θυμίσατε.... που είναι εκείνες οι εποχές?

εκτός απο όλα τα καλούδια που είπατε σε εμένα έμεινε και το Armored core στο Playstation...

μη ξεχνάμε και το street fighter ε :D και πολλά παιχνίδια απο το mame32 ;)

super mario 64 ? θεϊκό και αυτό :) απο τα καλύτερα που έπαιξα ;) Α και το james bond ;) 4πλό είναι όλα τα λεφτά :D (πήγα λίγο ποιο μπροστά στα χρόνια αλλά τα περισσότερα τα είπατε, δεν μου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό :( )

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:50 ----------

ΜΑ ΠΩΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑ ?

final fantasy και breath of fire απο τα καλύτερα μου :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...