Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ape escape 2 κάψιμο φοβερή τεχνολογία 2 μοχλοί :lol::lol::lol:

επίσης στο psx που δεν τα έχει πει κανείς ντροπή σας :P

27-1.jpgtekken3fjt2.jpgcrashband0506.jpg όλη η σειρα crash bandicoot για psx1/2 τα σπάει:P

• Like 1
  • Απαντ. 187
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ας τα πάρουμε με τη χρονική σειρά που τα έπαιξα...

pong.png

PONG (ασπρόμαυρο σε κονσόλα που συνδεόταν στην τηλεόραση και δεν είχε κανένα άλλο παιχνίδι)

SUPER MARIO, MORTAL COMBAT 18, ένα που πυροβολούσες πάπιες με πιστόλι (σε μια κονσόλα που είχε φέρει ο μπαμπάς απ την Κίνα αρχές 90s, παίζει να ήταν snes)

Zeliard

zeliard.png

zeliard.jpg

Bubble Bubble

Prince of Persia 1,2(2D)

Bomb

bomb.png

Στο πρώτο μου pc (286 me dos)

και από κει και πέρα ξεχωρίζω τα drakan- the order of the flame, tomb raider 1-5, Resident Evil 2,3(Nemesis), final fantasy 8, age of empires 2 kai diablo 2.

Και επειδή είμαι καλός μαθητής κάθε χρόνο τα κάνω και από μια επανάληψη ΟΛΑ (εκτός από τα των κονσολών... την pongμηχανη και το snes τα έσπασε η μαμά σε μιά κρίση υστερίας.....) Έτσι αν με ρωτήσετε του χρόνου θα τα θυμάμαι ακόμα xD.

Δημοσ.
Adventures

Indiana Jones & the fate of Atlantis (απλά η κορυφή)

Monkey Island 1,2,3 (εκείνο το "Pick Up Monkey" στο 2 δεν το χώνεψα ποτέ:mad:)

Gabriel Knight 1,2,3

Black Dahlia

Tha Last Express (μοναδικό)

The Elder Scrolls: Redguard

The Longest Journey (από τα τελευταία "ιδιαίτερα" adventures)

Temujin

RPGs

Might & Magic 6

Quest for Glory 1,2,5

Diablo 1,2

Baldur's Gate

Icewind Dale 1

Journey (για τους ...connaisseurs;))

Strategy

Starcraft + Brood War

Warhammer: Dark Omen

Commandos: Behind enemy lines

Age of Empires 1,2 & Conquerors (LAN-κάψιμο σε internet cafe ακόμα τότε)

Total War (όλα)

Myth: The Fallen Lords (παλούκι)

Lords of the Realm 2 (παραγνωρισμένος πρόγονος των Total War)

Heroes of Might & Magic 2,3 (το 2 γιατί ακόμα θυμάμαι το φοβερό soundtrack)

Action

Quake 3

Medal of Honor Allied Assault (ολονύχτιο λιώσιμο σε prive netcafe:lol:)

+ Championship Manager 3 (επειδή ήταν αυτό που με έμπασε στη σειρά)

Από κάποιο σημείο και μετά το πρόβλημα είναι ο χρόνος και όχι η διάθεση για gaming...:cry:

ρε φιλε θα κλαψω ειμαι 35 χρονων με 2 παιδια και εχουν περασει τοσα χρονια απο το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ secret of the monkey island και αυτο με την μαιμου που αναφερεις παραπανω ...............................................το εχω ακομα στο μυαλο μου

ειδα ολα τα ποστ τα περισοτερα τα εχω παιξει με καλυψατε πληρος

3 φορες στο τμημα "ανηλικος σε ηλεκτρονικα"

bombjack,shinobi,double dragon bouble commando ....................................mexico 86 :cry::cry::cry:

Παντος κατα την γνωμη μου τα παιχνιδια που ηταν 100 χρονια μπροστα απο την εποχη τους ηταν

το double dragon

to diablo

to doom

kai to warcraft

εδω μπορειτε να βρειτε kai να κατεβασετε παρα πολλα παλια games δωρεαν και να τα παιξετε με το dosbox (dos εξωμοιωτης για windows

Δημοσ.

Κορυφη για μενα το DIABLO, PHANTASMAGORIA και SANITARIUM

θυμαμαι επισης το DOOM , SIM CITY 2000 αλλα και ενα πολυ παλιο που λεγοταν GODS

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καθομουν μια μερα σε ασχετο χρονο και οπως ρεμβαζα μου 'ρχοντουσαν στο μυαλο εικονες απο διαφορα παιχνιδια που ειχα παιξει.

Πρωτη εικονα η αποβαση στην Νορμανδια στο MOHAA. Θυμαμαι ακομα οταν επεσε η πορτα του αποβατικου, παιζοταν τοτε και το saving private ryan και νομιζα οτι το ζουσα. Δεν ηταν το καλυτερο WWII παιχνιδι αλλα αυτη η σκηνη ρε παιδια , να γαζωνουν τα πολυβολα και πεφτεις με τη μια, πραγματικα ενιωσα για μια στιγμη τι σημαινε να σουν εκει...

Αλλη εικονα. Φωτα που τρεμοπαιζουν παντου. Κραυγες, κρωξιματα. Υπογεια, κλειστοφοβια, στρατιωτες που σκεφτονται και πετανε πισω οτι τους πετας...Half-Life.

Δεν ηταν το πρωτο fps που επαιζα, αλλα ειχα παθει πλακα με το που επαιξα το demo.

Τα ειχε ολα. Δραση, μυστηριο, εξωγηινους, στρατιωτες, ζομπι, ανοιχτες πιστες, κλειστα δωματια, γρηγορη εναλλαγη του περιβαλλοντος.

Θυμαμαι ακομα που μπηκε ξαφνικα ο αδερφος μου στο δωματιο, ειχα κλειστα φωτα και παρολιγο να μεινω στο τοπο...

Kλεινω με τα rpg. Δεν τα πηγαινα καθολου. Την περιοδο που ξεκινησα να πορωνομαι με star wars εβαλα να δοκιμασω το KOTOR. Η αληθεια ειναι οτι δεν πηγαινα την φαση δρακος-τσεκουρι-μαγια. Το ΚoTOR μου εδειξε μια πιο μοντερνα εκδοση rancor-lightsaber-force. Πρωτη φορα εκατσα αποξενωθηκα απο το περιβαλλον, 15+ μπροστα στο Pc, εκλεινα τα τηλεφωνα, ουτε για καφε επι 3 μερες.

Το περιβαλλον του , ενιωθα οτι ημουν αλλου, το immersion που ελεγαν τα ξενα περιοδικα με αυτο το παιχνιδι καταλαβα τι εννοουσαν.

Απο τοτε τα rpg ειναι απο τα αγαπημενα μου. Gothic II, Fallout 3 και αλλα....

Νοσταλγω τα παιχνιδια , ισως μεσα απο αυτα να νοσταλγω τις εποχες Γ' λυκειου, 1,2,3 ετος Σχολης .... το αποκορυφωμα της gaming ζωης μου

Τωρα βεβαια που χρονος, τωρα που 'χω καλο Pc, τα χω και τα βλεπω.

Δεν πειραζει ας ειναι...

Ευχαριστω για το χρονο σας!

Δημοσ.

Μια απ τα ίδια :)

Ειδικά τη φάση απ το MoHAA που περιγράφεις δεν την πλησίασε κανένα απ τα δεκάδες αντίστοιχης θεματολογίας παιχνίδια που έπαιξα αργότερα.

Εγώ που μαι fan του τσεκούρι-δράκος-μάγος να προσθέσω και την ατμόσφαιρα του Baldur's Gate. Α, και το Resident Evil και το Black Dahlia.

Η τελευταία σου παράγραφος πονάει. Λόγω έλλειψης χρόνου/ηλικίας/άλλων συνθηκών προτιμώ πλέον τα παιχνίδια που δε θέλουν σκέψη/κόπο. Κάτι απλά να περνάει η ώρα.

Υπάρχει topic για αναμνήσεις από παλιά παιχνίδια αλλά αυτό νομίζω πως είναι κάτι διαφορετικό μιας και αναφέρονται συγκεκριμένα στοιχεία/στιγμές απ αυτά.

Δημοσ.

θα ηθελα να καταγραψουμε πως μας εχει "χαραξει" το καθε παιχνιδι δλδ χρονια μετα αφου το παιξαμε τι μας εχει μεινει μεσα μας...

Δημοσ.

Ας πω τουλάχιστον (όσο καλά μπορώ) τα αισθήματα που δημιούργησαν τα παραπάνω :>

Για το MoHAA με κάλυψες.

Το BG ήταν «παραγγελία» για μένα. Μόλις είχα κολλήσει το μικρόβιο του AD&D και «βυθίστηκα» στον κόσμο και το background των χαρακτήρων του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Αν και γενικά είμαι αρκετά τεμπέλης για να διαβάζω με προσοχή όλους τους διαλόγους και να παρακολουθώ από κοντά την ιστορία, για το BG έκανα μια εξαίρεση.

Το RE ήταν το πρώτο παιχνίδι που μ έκανε να πεταχτώ απ την καρέκλα μου. Τη σκηνή με τα τζάμια που σπάνε, ενώ περπατάς ανέμελος, ακόμα την θυμάμαι. Και ίσως να ταν και το τελευταίο παιχνίδι που μ έκανε να νιώσω έτσι...

Το Black Dahlia ήταν μια άλλη εμπειρία. Ένιωθα σα να έπαιζα σε μια ταινία.

Βάλε και το Diablo μέσα μ όλη την σκοτεινή ατμόσφαιρα και τα κλειστοφοβικά μπουντρούμια.

Ήθελα να πω και γι άλλο ένα αλλά το ξέχασα μέχρι να γράψω τα παραπάνω :P

Δημοσ.

ξεχασα να γραψω για το fallout 3.

δεν ειχα ασχοληθει καθολου με την σειρα fallout.

Ειπα ομως να δω τι γινεται με το fallout 3 που φαινοταν πιο casual - ας το πουμε - σε σχεση με τα παλαιοτερα.

Αυτο που με ειχε συγκλονισει ηταν η μοναξια του παιχνιδιου. Μολις βγηκα απο το vault με πιασε καταθλιψη. Αναλογιζομουν αν θα φτασουμε ποτε σε αυτο το σημειο και αν ναι τι θα εκανα εαν ημουν στην θεση των ανθρωπων αυτων...

Το ολο στησιμο του παιχνιδιου ειδικα στον περιβαλλοντα χωρο ηταν απιστευτο. Αξιζε να το παιζεις και μονο για την εξερευνηση.

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Άντε παιδιά, ανοίγω ένα θέμα για εκείνους που ασχολούνται ακόμα και σήμερα με old school pc gaming. Πείτε μου τι παιχνίδια παίζετε, τι αναμνήσεις έχετε και τέτοια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...