Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν είναι σε θέση να αποκωδικοποίησουν τις εντολές που δίνει ο εγκέφαλος μέσω κυμάτων που εκπέμπει και να τις μεταφρασουν σε κάποια εντολή.... Γιατί να μην κάνουν και το αντίθετο; με το κατάλληλο μικρόκύμα να "δημιουργήσουν" μια όχι δίκη σου εντολή στο σώμα σου; π.χ. Ο εγκέφαλος δίνει κάποιες εντολές για να κόψεις με ένα μαχαίρι μια φέτα ψωμί.αν δεν έχεισ χέρια μπορεί κάλυστα με ένα τέτοιο πράγμα να κινήσουν κάποια μηχάνημα χέρια... ή Αντίθετα... Ένα μηχάνημα να δώσει εντολή στα χέρια σου-σώμα σου-να πάρεις το μαχαίρι και να...

Εννοώ με αλλά λόγια ότι κάτι τέτοιο μπορεί ναι μεν να έχει πολλές εφαρμογές για καλό σκοπό π.χ. σε ανθρώπους με αναπηρία , όμως και κακές σε άλλες περιπτώσεις....

(άλλο παράδειγμα σκέφτεσαι να αλλάξεις κανάλι και αυτό με κατάλληλο μηχάνημα αλλάζει... Όμως μπορείς να σκεφτείς να αλλάξεις π.χ. Πολίτευμα ή κάτι που εναντιώνεται σε ... και με το κατάλληλο μηχάνημα αυτή η σκέψη σου να αποθηκευτει-διαβαστεί από έναν τρίτο. και πάει λέγοντας...) σκέφτεσαι "ρε παιδί μου" ενώ είσαι με την γυναίκα-κοπέλα σου , ότι το βράδυ θα βγεις με κάποια άλλη... Μόνο στην ιδέα ότι μπορεί με κάποιο τρόπο να το μάθει...τρεμω! :) (είμαι καλό παιδί... Δεν κάνω τετοια)

Επεξ/σία από sam sam
Δημοσ.

Και αν το τσιπάκι παρέχει αμφίδρομες δυνατότητες; Αν μπορεί να στείλει στον εγκέφαλο σήμα;

Θα το χακέψω για να με ψηφίσουν όλοι για παγκόσμιο μονάρχη. Μετά θα το απαγορέψω το τσιπάκι και θα είναι όλα ΟΚ.

Τέτοια τεχνολογία είναι δίκοπο μαχαίρι.

Δημοσ.

αυτο που θα εχει νοημα εμπορικα ειναι να φορας κατι σαν handsfree ή στεκα που να κανει αυτην την δουλεια. δε νομιζω να ψηθει ο κοσμος να του κανουν εγχειρηση εγκεφαλου για να του περασουν καλωδια μονο κ μονο για να πληκτρολογει πιο γρηγορα στο κινητο. πχ κ φωνητικες εντολες υπαρχουν σαν τεχνολογια αλλα κανενας δεν ασχολειται μαζί τους γιατι δεν ειναι λειτουργικο στην πραξη

Δημοσ.

Κάθε φορά που γράφω άρθρο και θέλω να προσθέσω μια εικόνα, ο επεξεργαστής κειμένου του blogger με πηδάει ασάλιωτο. Αλλάζει το μέγεθος του κειμένου, τη γραμματοσειρά και προσθέτει μία ή δύο έξτρα κενές γραμμές σε κάθε παράγραφο. Το κινητό μου χάνει το σήμα του κάθε φορά που κρύβομαι πίσω από ένα δέντρο. Το MSN μου έκανε update για να δουλεύει "καλύτερα" και εδώ και δύο μέρες καταφέρνει να μπει online πιο σπάνια κι απ' τη γιαγιά μου. Το XBOX μου διαβάζει τα mpeg αλλά τα παίζει με καθυστέρηση ήχου. Ο φούρνος μου μετά από διακοπή ρεύματος χρειάζεται ειδική διαδικασία reset για να λειτουργήσει πάλι!... Μάλλον καταλαβαίνετε πού το πάω. Η μόνη μου συσκευή που δουλεύει όπως υπόσχεται ο κατασκευαστής είναι το παλιό μπλέντερ της μάνας μου. ΜΠΡΑΒΟ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ! Κατάφερες να φτιάξεις μια μηχανή με σταθερές επιδόσεις και σου πήρε μόνο 50 χρόνια. Και σ' ανώτερα!

Ο νόμος του Moore λέει ότι η υπολογιστική δύναμη των επεξεργαστών σε επίπεδα τσιπ διπλασιάζεται περίπου κάθε 18 μήνες. Αυτό που παρέλειψε να μας πει όμως ο πούστης είναι ότι το εκάστοτε software είναι τόσο βαρύ και bugαρισμένο, που απαιτεί επεξεργαστή με δυνατότητες διπλάσιες συν κάτι ακόμα. Κοινώς, κάθε 18 μήνες φτάνουμε στο ίδιο σημείο αποτυχίας με παλιά, απλά πιο γρήγορα και με ωραιότερα γραφικά.

Δεν υπάρχει πιο τραγικό και ταυτόχρονα πιο αστείο παράδειγμα αυτού του φαύλου κύκλου από τη ρομποτική. Σκεφτείτε το:

Μ.Ι.Τ., 1980: Το ρομπότ κάθεται και τρέμει για 10 λεπτά. Μετά αρχίζει να τσουλάει, αποφεύγει την καρέκλα, ακολουθεί τον τοίχο, αποφεύγει το τραπέζι...

Μ.Ι.Τ., 1990: Το ίδιο.

Μ.Ι.Τ., 2000: Το ίδιο!

Πηγαίντε ΑΥΡΙΟ σε κάποιο εργαστήριο ρομποτικής έρευνας και ζητήστε να σας δείξουν το καλύτερο ρομπότ τους. Θα κάνει ακόμα αποφυγή εμποδίων σε επίπεδες επιφάνειες!

Πηγή : http://faeenamalaka.blogspot.com/2009/11/blog-post.html

Πόσο δίκιο έχει...

Δημοσ.
Πηγαίντε ΑΥΡΙΟ σε κάποιο εργαστήριο ρομποτικής έρευνας και ζητήστε να σας δείξουν το καλύτερο ρομπότ τους. Θα κάνει ακόμα αποφυγή εμποδίων σε επίπεδες επιφάνειες!

Δεν συμφωνώ σε αυτό. Υπάρχει εξέλιξη αλλα οπωσδήποτε δεν γίνεται με γοργούς ρυθμούς.

http://world.honda.com/news/2007/c071211Enabling-Multiple-ASIMO-to-Work/

Δημοσ.
Η μόνη μου συσκευή που δουλεύει όπως υπόσχεται ο κατασκευαστής είναι το παλιό μπλέντερ της μάνας μου. ΜΠΡΑΒΟ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ! Κατάφερες να φτιάξεις μια μηχανή με σταθερές επιδόσεις και σου πήρε μόνο 50 χρόνια. Και σ' ανώτερα!

Στο πολυτεχνείο (τμήμα μηχανολόγων και αεροναυπηγών μηχανικών) μας είχε πει το εξής σοφό ένας καθηγητής:

- Από την στιγμή που μπήκαν στην παραγωγική διαδικασία οι μάνατζερ η ποιότητα έπεσε κατακόρυφα (αλλιώς το είπε αλλά θα λογοκριθώ αν το αναφέρω ακριβώς όπως το είπε).

Η μαγκιά του μηχανικού είναι το προϊόν που θα φτιάξει/σχεδιάσει να λειτουργεί για μια ζωή, και να λένε όλοι "για δες τι έφτιαξε".

Η μαγκιά του μάνατζερ είναι να χαλάσει το προϊόν μόλις λήξει η εγγύηση, ώστε ο πελάτης να αγοράσει ξανά καινούργιο.

Τις προδιαγραφές τις ορίζουν στις μέρες μας οι μάνατζερ.

Δημοσ.

Έχετε σκεφτεί πόσο μπορεί να βοηθήσει ένα τέτοιο εμφύτευμα ανθρώπους με αναπηρία; Δε μιλάμε για file management και program launching, αλλά για κίνηση βραχιώνων κτλ. Μακάρι να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Όσον αφορά το τσιπάρισμα τύπου big brother μη στεναχωριέστε. Στο εξωτερικό με την αποκλειστική σχεδόν χρήση πιστωτικών/χρεωστικών καρτών είναι σαν να έχει ήδη γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Έχουμε και τα κινητά και έχει δέσει το γλυκό χωρίς τρομακτικά εμφυτεύματα.

Δημοσ.

εγω παντως περιμενω να βγει στην αγορα για τους κοινους θνητους ενα μηχανημα τηλεμεταφορας.... παντα ηθελα κατι τετοιο... να ξυπνας το πρωι κ να πεταγεσαι για καφεδακι γαλλια, μετα μια βουτια σε μια παραλια στις μπαχαμες, μεσημεριανο στο ντουμπαι και ποτακι μετα στο μαϊαμι.... :P :p :P

Δημοσ.

Παιδια η τεχνολογια που εχει ο στρατος (CIA κλπ) ειναι 50 χρονια μπροστα. Και μονο του οτι το Internet υπαρχει απο το 1946 φτανει....

Τωρα σιγουρα το οτι θα βοηθουν ατομα με αναπηριες κλπ ειναι καλο, αλλα παντα ετσι το προωθουν, ως βοηθεια προς τους αδυνατους κλπ.

Ομως μπορεις π.χ με ηλεκτρομαγνητικα κυματα να ελεγξεις τη συμπεριφορα ενος ατομου μεσω αυτου του "chip".

Θελουν να μας τσιπαρουν με τον ενα ή με τον αλλο τροπο. Γιατι π.χ. το νεο εμβολιο της γριπης H1N1 οι εταιρειες που το κατασκευαζουν εχουν κανει συνεργασια με εταιρια κατασκευης nanochip το οποιο εμπεριεχεται στο εμβολιο?

Οποιος θελει το ψαχνει παραπανω να φρικαρει. Δεν τα βγαζω απο το μυαλο μου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...