Προς το περιεχόμενο

Σύνθεση p/c για επεξεργασία εικόνας

xouzel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα παρακαλούσα να με βοηθήσετε στη σύνθεση ικανού p/c για επεξεργασία εικόνας (Photo shop, DG Photo Art και άλλα συναφή "βαριά" προγράμματα). Να πω εξαρχής ότι δεν έχω σχέση με το αντικείμενο (p/c). ΔΕΝ θέλω σύνδεση με το διαδίκτυο (υπάρχει άλλο κομπιούτερ γι αυτό το λόγο) υπό το φόβο των ιών, ΔΕΝ θα παίζω παιχνίδια, ΔΕΝ θα παρακολουθώ ταινίες και ΔΕΝ θέλω να ξοδέψω μια περιουσία (max 600 - 700€). Φαντάζομαι ότι ένας γρήγορος επεξεργαστής, μια καλή κάρτα, ένας γρήγορος σκληρός ( 10000 rpm ?? ) με μικρή χωρητικότητα και ένας μεγάλος για αποθήκη, ένα καλό τροφοδοτικό και μπόλικη μνήμη, είναι όσα χρειάζομαι. Ακριβά κουτιά και λοιπές πολυτέλειες που εξυπηρετούν το "φαίνεσθαι", ΔΕΝ μου κάνουν. ΔΕΝ έχω όμως γνώσεις, γι αυτό κάθε βοήθεια με συγκεκριμένες προτάσεις, δεκτή. Eυχαριστώ εκ των προτέρων.

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
24275854.jpg

Από πλαίσιο.

+

pc1.jpg

Από pc1.

Ευχαριστώ πολύ, αλλά έχω 2 ερωτήσεις... Πιστεύεις ότι το τροφοδοτικό είναι επαρκές ; (με δεδομένο ότι οι ώρες εργασίας είναι πολλές) και επίσης έχω μια αμφιβολία για τον επεξεργαστή. Τι λες ;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:20 ----------

Χρήση για κατάστημα/επιχείριση;

Ναι, για φωτογραφείο.

Δημοσ.

Το σύστημα του nikos21aek ζήτημα να καταναλώνει ~100W.

Και overkill είναι μη σου πω. Αν δεν το βρεις διαθέσιμο πας σε αυτό που θα σε καλύψει απόλυτα επίσης.

Περίμενε όμως μήπως προταθεί κάτι διαφορετικό.

Δημοσ.

755 τελική.

Δεν θα το μετανιώσεις. Τα XP όμως παραμένουν πρόβλημα. Το καλύτερο είναι να αγοράσετε μια άδεια Windows 7 64bit και αναβάθμιση σε 8GB RAM από του χρόνου.

dbs4dw.jpg

Δημοσ.
Ευχαριστώ πολύ, αλλά έχω 2 ερωτήσεις... Πιστεύεις ότι το τροφοδοτικό είναι επαρκές ; (με δεδομένο ότι οι ώρες εργασίας είναι πολλές) και επίσης έχω μια αμφιβολία για τον επεξεργαστή. Τι λες ;

Μια χαρά είναι και το τροφοδοτικό και ο επεξεργαστής.Γρήγορο σκληρό χρειάζεσαι και μπόλικη και γρήγορη ram.Θα στο έφτιαχνα όλο από πλαίσιο αλλά με όσο έχουν εκεί τα 4gb 1333άρες ram με 8άρια δίνεις άλλα 10€ και βάζεις 1600άρες.

Αν σου φτάνουν και τα 30gb για το λειτουργικό και τα προγράμματα βάζεις και τον 30άρη τον vertex και 8gb από αυτές που σου έβαλα χωρίς τη μηδενική περικοπή.Με πιο ακριβό επεξεργαστή πάμε σε περισσότερα χρήματα.Quad είναι δεν θα καταλάβει χριστό όμως και αυτός.

Στη δική μου την πρόταση βάλε και win7 pro x64bit μέσα γνήσια αν αποφασίσεις να ανοίξεις το budget στα 760€.

Δημοσ.

Τα σκεφτομαι τα Windows 7, αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα συνεργαζονται με εκτυπωτη και σκανερ, που ηδη υπαρχουν. Μη χρειαστει να τα αλλαξω και αυτα. Επισης να ρωτησω, ο SSD λετε να ειναι το ιδιο γρηγορος με, ας πουμε εναν Velociraptor στις 10000 σαλ ;;

Δημοσ.

Να σου πω τι να κάνεις.Κάνε ένα Image τα xp που έχεις.Οτιδήποτε και να γίνει να κάνεις restore δηλαδή τα xp σε 5 λεπτά μετά.Βάλε τα 7 από "φίλο" σου :-D να δείς αν θα αναγνωρίσει τις συσκευές και αν τις αναγνωρίσει προχωράς σε αγορά.Αλλιώς κάνεις restore τα xp στην προηγούμενη κατάσταση.

Δημοσ.

Ο SSD θα αλλάξει ριζικά τις μέχρι τώρα "συνήθειες" σου.

Πες μας τι εκτυπωτή και scanner έχεις. Προτείνω πάντως να αγοράσετε τα 7αρια μέσα στο 2010, και συγκεκριμένα την Professional έκδοση 64bit μαζί με άλλο ένα σετ 2x 2GB RAM για να πάει το μηχάνημα σε σύνολο 8GB. Θα περάσουν πολλά χρόνια για να αναβαθμίσετε ξανά...

Το μηχάνημα πάει αποκλειστικά για graphics/photoshop workstation έτσι; 8ωρα λιωσίματα στο Photoshop κτλπ. Δεν πιστεύω να συνδεθεί σε minilabs και επαγγελματικά. Αν ισχύει το 2ο, ψαξτο διεξοδικά για τα Windows 7 εάν και εφόσον σε ενδιαφέρουν μελλοντικά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...