PCharon Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Εδώ κοντά μου ο ΟΤΕ έκανε πριν λίγες ημέρες επέκταση των οπτικών ινών. Υ.Γ. Εννοείται κάθε φορά που κόβουν το δρόμο, η τεχνολογία* που χρησιμοποιείται για το κλείσιμο του σκάμματος κάνει το δρόμο "όπως πριν" . *τεχνολογία = ο ανειδίκευτος αλλοδαπός εργάτης απλά πετάει λίγη πίσσα πάνω, που στην αρχή δημιουργεί σαμαράκι και μετά από καιρό γίνεται λακούβα
htps Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 1)ζουμε στην ελλαδα2) εχουμε να κανουμε με τον ΟΤΕ νομιζω συνοψισες την ουσια σε δυο προτασεις τελεια!!Το τοπικ εχει κλεισει πλεον.Παρακαλω τους mods οπως κλειδωσουν το θεμα
parsifal Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 PCharon, είσαι ακόμη στο πιλοτικό; Πόσον καιρό θα διαρκέσει ακόμη, έχεις καμία ενημέρωση;
StavrosD Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Σε λίγο καιρό το VDSL θα είναι περιττό. Για σερφάρισμα και συνήθη χρήση τα 8mbit είναι αρκετά. Για άλλη χρήση, το παραδοσιακό P2P είναι πολύ πιο γρήγορο. Για όσους δεν κατάλαβαν το παραδοσιακό P2P είναι "χέρι χέρι". Παλιά (με dialup) κατέβαζε ο Α κάποια αρχεία, ο Β κάποια άλλα, ο Γ επίσης άλλα, κτλ. Στην συνέχεια ο Α έκανε μια βόλτα από όλους με έναν δίσκο. Από τον Β έπαιρνε τα αρχεία του Β και του έδινε τα δικά του. Μετά πήγαινε στον 3 ο οποίος έπαιρνε τα αρχεία του Α και του Β και έδινε τα δικά του, μετά στον Δ, κτλ. Στον επόμενο γύρο μετά από καμιά εβδομάδα επαλαναμβανόταν η διαδικασία. Ήταν όλοι και πιο κοινωνικοί τότε καθώς συζητούσαν για το τι κατεβάζουν, αξιολογούσαν το περιεχόμενο και δούλευαν και τα delivery με την ευκαιρία. 500GB από το internet κατεβαίνουν σε κάτι μέρες, με το H2H (hand to hand) σε καμιά ώρα (για την διαδρομή) είναι όλα έτοιμα. Υ.Γ. Για αποφυγή παρεξηγήσεως, για freeware , trial, game demos και διανομές linux μιλάω. Δεν πιστεύω να πήγε αλλού το μυαλό σας; 1 PC user χρησιμοποιεί 1 υπολογιστή. Κατεβάζει την ημέρα 88GB και τρώει άλλες 8 ώρες για να τα ταξινομήσει και να ανανεώσει την download list. Όλο μαζί 11888. Τυχαίο; Δεν νομίζω.
PCharon Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 PCharon, είσαι ακόμη στο πιλοτικό; Πόσον καιρό θα διαρκέσει ακόμη, έχεις καμία ενημέρωση; Ναι, έχω κλείσει πάνω από 12 μήνες. Όχι, δεν ξέρω τίποτα για το τί θα γίνει.
pournaras Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Σε λίγο καιρό το VDSL θα είναι περιττό. Για σερφάρισμα και συνήθη χρήση τα 8mbit είναι αρκετά. Για άλλη χρήση, το παραδοσιακό P2P είναι πολύ πιο γρήγορο. Για όσους δεν κατάλαβαν το παραδοσιακό P2P είναι "χέρι χέρι". Παλιά (με dialup) κατέβαζε ο Α κάποια αρχεία, ο Β κάποια άλλα, ο Γ επίσης άλλα, κτλ. Στην συνέχεια ο Α έκανε μια βόλτα από όλους με έναν δίσκο. Από τον Β έπαιρνε τα αρχεία του Β και του έδινε τα δικά του. Μετά πήγαινε στον 3 ο οποίος έπαιρνε τα αρχεία του Α και του Β και έδινε τα δικά του, μετά στον Δ, κτλ. Στον επόμενο γύρο μετά από καμιά εβδομάδα επαλαναμβανόταν η διαδικασία. Ήταν όλοι και πιο κοινωνικοί τότε καθώς συζητούσαν για το τι κατεβάζουν, αξιολογούσαν το περιεχόμενο και δούλευαν και τα delivery με την ευκαιρία. 500GB από το internet κατεβαίνουν σε κάτι μέρες, με το H2H (hand to hand) σε καμιά ώρα (για την διαδρομή) είναι όλα έτοιμα. Υ.Γ. Για αποφυγή παρεξηγήσεως, για freeware , trial, game demos και διανομές linux μιλάω. Δεν πιστεύω να πήγε αλλού το μυαλό σας; 1 PC user χρησιμοποιεί 1 υπολογιστή. Κατεβάζει την ημέρα 88GB και τρώει άλλες 8 ώρες για να τα ταξινομήσει και να ανανεώσει την download list. Όλο μαζί 11888. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Ωραια, οταν θα περνας απο Αρτα, πες μου να σου γραψω το αβαταρ να το ανεβασεις μεχρι την Ξανθη για ενα φιλαρακι
alquiii Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 αν και δεν μου αρεσουν τετοια post οταν βλεπω γιατι ειναι λιγο ραδιο αρβυλα παρολα αυτα αυτο που ακουσα εγω και ξερω ειναι πωσ VDSL σε εμπορικη διαθεση το 2017. Αιτια τησ καθυστερησης το Bandwidth διασυνδεσης του ΟΤΕ με το εξωτερικο.
PCharon Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Αιτια τησ καθυστερησης το Bandwidth διασυνδεσης του ΟΤΕ με το εξωτερικο. Αν ήταν έτσι ούτε 24άρες δεν έπρεπε να μοιράζονται. ADSL, ADSL2, VDSL κ.τ.ό. είναι τεχνολογίες που αφορούν τις δυνατότητες χρονισμού της γραμμής και δε σχετίζονται με την "άπλα" του δικτύου του παρόχου με το εξωτερικό. Μπορείς να έχεις το ένα χωρίς το άλλο. Η VDSL ελαχιστοποιεί τραγικά το πρόβλημα του "last mile" δίνοντας τη δυνατότητα για πολύ μεγαλύτερες τιμές συγχρονισμού από τα 24 (για παράδειγμα εγώ έχω δει και 70/25 στη γραμμή μου σε περίοδο δοκιμών), άρα εξαλείφει πρώτα απ'όλα αυτό το πρόβλημα. Τίποτα δεν τον εμποδίζει (*τεχνικά) να βγάλει VDSL έστω και σε περιορισμένα (= ακριβά) κομμάτια και σε περιορισμένο αριθμό περιoχών. Ακόμα και τώρα που μιλάμε άμα θέλει το κάνει. Προφανώς η όποια καθυστέρηση οφείλεται κυρίως στο να στηθεί ο εξοπλισμός σε ικανοποιητικό αριθμό περιοχών για να ξεκινήσει η διαφήμιση.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 από ότι λένε τα παιδιά στο adslgr δεν πρόκειται να έχουμε VDSL αλλά VDSL2 δεν παίζει με τπτ εμπορική διάθεση το 2017, ΤΕΛΕΙΩΣ ράδιο αρβύλα... ήδη έχουν αρχίσει εδώ και 2-3 βδομάδες έργα στις πρώτες περιοχές που θα υπάρξει εμπορική διάθεση πχ Αμπελόκηποι...
ikskarda Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 To VDSL2, βελτιωμένη έκδοση του VDSL, είναι η νεότερη και πιο εξελιγμένη xDSL τεχνολογία. Όπως και ο πρόγονός του, χρησιμοποιεί κατά βάση FTTN ή FTTC αρχιτεκτονική, αν και μερικές φορές υλοποιείται και σε αρχιτεκτονική FTTB.Παρέχει ταχύτητες πάνω από 200 Mbps σε πολύ μικρή απόσταση, 100 Mbps στα 500 μέτρα και 50 Mbps στο 1 χιλιόμετρο. Από εκεί και ύστερα οι επιδόσεις του μειώνονται με πολύ πιο αργούς ρυθμούς από του VDSL. Μετά τα 1,6 χιλιόμετρα οι επιδόσεις του είναι αντίστοιχες του ADSL2+. Το γεγονός ότι το VDSL2 μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αποστάσεις έως 4-5 χιλιόμετρα, σε αντίθεση με το VDSL που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για μικρές αποστάσεις, είναι πολύ σημαντικό πλεονέκτημα του VDSL2. Χάρη σε αυτό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εφαρμογές μεγαλύτερων αποστάσεων. Το VDSL2 έχει προτυποποιηθεί ως ITU-T G.993.2. να κανω μια χαζη ερωτηση ? οταν με το καλο γινουν οι αλλαγες σε 2-3 χρονακια (ας ελπισουμε) θα χρειαστουμε και νεα router ? γιατι ολα οσα υπαρχουν τωρα (μιλαω για ελλαδα) χαρακτηριζονται adsl2+ router !!!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 προφανώς και θα χρειαστούν καινούρια που θα είναι VDSL2 routers η εμπορική διάθεση θα αρχίσει σε κάποιες περιοχές από το 2011
ikskarda Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 σε ποια περιπτωση μπορει να ειμαστε ενταξει με τα ηδη υπαρχοντα adsl2+ router ? εχοντας 24mbit και κατω η επειδη θα ειναι προτυπο vsdl2,vdsl2+ θελουν αλλαγμα οπωσδηποτε ? Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να επιτύχει το ADSL2+ είναι τα 24/1 Mbps (ή τα 24/3,5 Mbps σε περίπτωση που υλοποιεί το πρότυπο ITU G.992.5 Annex M), αλλά στην πράξη πολύ λίγοι χρήστες μπορούν να συνδεθούν σε αυτές τις ταχύτητες, λόγω της απόστασής τους από το τηλεφωνικό κέντρο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 στην περίπτωση του να έχεις την ίδια σύνδεση που έχεις τώρα, αν έχεις επιλέξει να πληρώνεις για VDSL2 θα πρέπει να έχεις VDSL2 αν θες να παίζεις στα παραπάνω mbit... το VDSL2 θα βασίζεται στο FTTC που σημαίνει ότι όλοι θα κλειδώνουν εκεί που πρέπει...
ikskarda Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 το VDSL2 θα βασίζεται στο FTTC που σημαίνει ότι όλοι θα κλειδώνουν εκεί που πρέπει... συμφωνα με την παραπανω παραθεση απο το wikipedia οτι " Μετά τα 1,6 χιλιόμετρα οι επιδόσεις του είναι αντίστοιχες του ADSL2+ " αν καταλαβα καλα , εγω που εχω αποσταση 1,7 χιλιομετρα απο το dslam της περιοχης και ειμαι στα 12mbit θα παραμεινω στα 12 η θα παω στο ανωτατο στα 24 ?
pournaras Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Θεωρητικα δεν μπορει να εισαι 1,7χμλ μακρυα απο το κοντινοτερο καφαο. Απο εκει θα ξεκινησεις το μετρημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις