Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και πάλι δεν με κατάλαβες.

Να το πω πιο απλά με παράδειγμα.

Έχεις ραδιόφωνο για να ενημερώνεσαι που το αγόρασες 5 ευρό γιατί μόνο αυτό υπάρχει.

Στο εξωτερικό όμως όσο εσύ είσαι ευχαριστημένος με το ράδιο έφτιαξαν ασπρόμαυρη τηλεόραση και μετά από λίγο και την έγχρωμη. Ας υποθέσουμε ότι η ασπρόμαυρη είναι πιο εύκολο και οικονομικό να κατασκευαστεί άρα κάνει 12 ευρό, ενώ η έγχρωμη 15 ευρό.

Έρχεται ο έμπορας και φέρνει την ασπρόμαυρη και στην πουλάει 12 ευρό, έτσι ώστε σε λίγο καιρό να σου ξαναπουλήσει την έγχρωμη 15 ευρό. Φυσικά και του έμπορα του στοιχίζει πιο ακριβά η έγχρωμη από ότι η ασπρόμαυρη και εσύ με αυτόν τον τρόπο θα πληρώσεις πιο πολλά αφού θα πάρεις και ασπρόμαυρη ενώ ήδη υπάρχει η τεχνολογία για την έγχρωμη αλλά δεν μπορεί να την πάρεις γιατί πολύ απλά δεν στην φέρνουν στα μαγαζιά. Αλλά περιμένεις πως και πως για να στην φέρει και να ξαναδώσεις άλλα 15€ από την τσεπούλα σου, ζεστά-ζεστά

Δεν τα έχω μόνο με τον οτε αλλά γενικά με αυτήν την φιλοσοφία.

• Απαντ. 341
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
Και το σημαντικότερο! Γιατί να κοντοσταθούμε στην vdsl και να μην ασχοληθούμε κατευθείαν με ftth, κι ας θέλει παραπάνω έργο, αφού εκεί θα καταλήξουμε ??

το FTTH είναι αρκετά πιο ακριβό από το vdsl για να υλοποιηθεί αν δεν κάνω λάθος, για την ακρίβεια στο adslgr διάβασα ότι το vdsl έχει το 10% του κόστους του ftth...

επίσης σύμφωνα με το υπουργείο το ftth θέλει 7 χρόνια (τουλάχιστον?) για να καλύψει όλη την Ελλάδα...

Δημοσ.

Νομίζω ότι το VDSL θα καλύψει τους περισσότερους.

Το download είναι ήδη αρκετό. Το router μου δεν κλειδώνει καν στα 8Mbit αλλά όταν χρειαστώ κάτι κατεβάζω σταθερά με 800+ ΚΒ/sec.

Με το VDSL που θα προσφέρει και upload της προκοπής θα μπορώ να στέλνω και τα mail μου με τα συνημμένα χωρίς καθυστέρηση.

Δημοσ.

Έχεις ραδιόφωνο για να ενημερώνεσαι που το αγόρασες 5 ευρό γιατί μόνο αυτό υπάρχει.

Στο εξωτερικό όμως όσο εσύ είσαι ευχαριστημένος με το ράδιο έφτιαξαν ασπρόμαυρη τηλεόραση και μετά από λίγο και την έγχρωμη. Ας υποθέσουμε ότι η ασπρόμαυρη είναι πιο εύκολο και οικονομικό να κατασκευαστεί άρα κάνει 12 ευρό, ενώ η έγχρωμη 15 ευρό.

Έρχεται ο έμπορας και φέρνει την ασπρόμαυρη και στην πουλάει 12 ευρό, έτσι ώστε σε λίγο καιρό να σου ξαναπουλήσει την έγχρωμη 15 ευρό. Φυσικά και του έμπορα του στοιχίζει πιο ακριβά η έγχρωμη από ότι η ασπρόμαυρη και εσύ με αυτόν τον τρόπο θα πληρώσεις πιο πολλά αφού θα πάρεις και ασπρόμαυρη ενώ ήδη υπάρχει η τεχνολογία για την έγχρωμη αλλά δεν μπορεί να την πάρεις γιατί πολύ απλά δεν στην φέρνουν στα μαγαζιά. Αλλά περιμένεις πως και πως για να στην φέρει και να ξαναδώσεις άλλα 15€ από την τσεπούλα σου, ζεστά-ζεστά

Θα συμφωνήσω κι εγω μ'αυτο, ετσι ειναι η νοοτροπια της αγοράς στην Ελλαδα και γενικά στις τριτοκοσμικές τεχνολογικά χώρες. Το ιδιο εγινε με τις τηλεοράσεις MPEG2 και τωρα MPEG4, το ιδιο με τα laptop τα coreduo και p4 , ακομα και με τους υπολογιστές το ιδιο γινεται. Πρωτα ξεφορτώνονται μεγάλο στοκ παλιας τεχνολογίας σε κανονικές τιμες και υστερα απο λιγες εβδομάδες φερνουν το καινουργιο +30% (που ηδη κυκλοφορούσε στις ιδιες τιμες στο εξωτερικό). Δηλαδη κερδισμένοι απ'ολες τις μεριες.. ;)

Δημοσ.

Βρε δε διαφωνουμε στο θεμα του οτι καλυτερα θα ηταν το FTTH, παρολα αυτα δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα, διοτι ακομη και στο παραδειγμα σου κανεις δυο σημαντικοτατα λαθη. Το ενα ειναι η διαφορα κοστους που τη δειχνεις πολυ μικρη (12-15 ευρω) ενω ειναι πολυ μεγαλυτερο το ανοιγμα (πχ, 12-120ευρω), και το δευτερο οτι δεν προσμετρας τον παραγοντα χρονο.

Διοτι αν ελεγες οτι την ασπρομαυρη θα μπορουσες να την εχεις ετοιμοπαραδοτη σημερα, ενω την εγχρωμη σε ενα χρονο απο τωρα, και με τετοια διαφορα τιμης, θα ηταν προτιμοτερο να κατσεις με το ραδιοφωνακι σου αλλο ενα χρονο, απλα και μονο επειδη η ευρωπη εβαλε εγχρωμη;

Δεν πιστευω δηλαδη οτι οποια εταιρια και να ανακοινωνε σημερα το ξεκινημα του FTTH, θα μπορουσε να μας το δωσει μεσα σε 6 μηνες με ενα χρονο. Η ολη δουλεια (οπως εγραψε κι ο αρχι-ποστης πιο πανω) θελει τουλαχιστον 7χρονια σκαψιμο, καλωδιωση κλπ. Εκτος κι αν Ελλαδα για μια ακομη φορα εννοουμε το κεντρο της Αθηνας που οντως ισως να μπορει να παρει FTTH μεσα σε ενα χρονο οποτε στα @@ μας η υπολοιπη ελλαδα. Αν ειναι ετσι, ας βαλει η Αθηνα FTTH (οποτε μπορεσει), κι εγω για την επομενη 5-7ετια, θα ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος με 50mbit στην επαρχια μου, γιατι και με το θεο πατερα πιο γρηγορα FTTH δεν προκειται να δω.

Δημοσ.

Το χρονοδιάγραμμα είναι ότι όταν μπει για τα καλά στη ζωή μας η vdsl και έχει προσιτές τιμές τότε θα έρθει και η ftth. Σατανική σύμπτωση; :devil: Διαφωνεί κανένας σε αυτό; :o

Από την άλλη πιστεύω ότι και πάλι η vdsl είναι μια μπακαλίστικη λύση μέχρι να έρθει το ftth. Άμα δεν απαλλαγούμε από τον χαλκό δε νομίζω ότι θα δούμε φως. Μακάρι να βγω ψεύτης σε αυτό.

Δημοσ.

Όταν στη γερμάνια καταργούσαν το ISDN, εμείς το ανακαλύπταμε. Καταλαβαίνετε όλοι σας ότι πρέπει να χρεωθούμε εξοπλισμούς, νέες τιμές κτλπ. για όλη αυτή την αναβάθμιση και όχι μόνο εμείς αλλά και οι εταιρίες double-triple play. Θα συμφωνήσω στο ότι πρώτα οι αλλαγές γίνονται στην αθήνα και στην επαρχία αργούν περισσότερο, όπως και με το ότι κοιτάνε πρώτα να ξεφορτωθούν και να ρευστοποιήσουν οποίο εμπόρευμα υπάρχει και μετά να φέρουν αυτό που όντως είναι καινούργιο. Είμαστε στο ελλαδιστάν και όλα αυτά όπως καταλαβαίνετε γίνονται γιατί κάποιοι δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους και αδιαφορούν γενικότερα για όλους τους υπολοίπους προκειμένου να τα βάλουνε στη τσέπη τους. Τόσα χρήματα πήρανε από ΕΕ, δεν με νοιάζει ποιος και τόσα χρήματα δίνουμε γενικότερα, παράδειγμα: στα διόδια, δρόμο έχουμε που το λένε εθνική ή καρόδρομο; Πότε θα γίνουμε ευρωπαϊκή χωρά σε όλα και όχι μόνο σε ότι τους συμφέρει για να μας χρεώνουν; Πότε θα δώσει κάποιος πάροχος που λέει ότι δίνει 24mbps έστω και 20 και 18, αλλά όχι με το ζόρι 12 και 14 γιατί λόγω της μιας και της άλλης δικαιολογίας που θα βρουν εκεί θα σε αφήσουν. Είναι γενικότερο το πρόβλημα μιας και εμείς όλοι να είμαστε τυπικοί στο να τα σκάμε στην ώρα τους, στο να μας προσφέρουν όμως αυτά που πληρώνουμε <<κανένας>> να μην είναι τυπικός.

Δημοσ.

Α γιαυτο πριν κανα 2 βδομαδες σκαψανε ποσους δρομους στις ακρες μεστη πολη,βαζανε ινες...ωραια θα μπει και εδω δλδ μη περιμενουμε οπως παντα...ολα στην αθηνα-θεσσαλονικη και στην επαρχια τπτ :P

• Super Moderators
Δημοσ.

λογικό δεν είναι? από ποια περιοχή έχει τις περισσότερες πιθανότητες να βγάλει λεφτά? από αυτή που κατοικούν 1000 ή από αυτή που κατοικούν 1.000.000? :P

Δημοσ.

Δεν ξέρω για άλλες περιοχές, αλλά στη Νάξο (καταγωγή) έχουν περάσει οπτικές σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες από το 2008.

Ήταν νομίζω με το "σύζευξις", το οποίο από ότι έχω καταλάβει θα επεκταθεί παντού.

Το σκάψιμο και η τοποθέτηση δεν τους πήρε πάνω από 15 μέρες για να καλύψουν όλες τις υπηρεσίες (στη Χώρα).

4-5 χιλιόμετρα δίκτυο.

Βέβαια το χαντάκι που ανοίχτηκε ήταν 15 εκατοστά πλάτος (χάραξη ασφάλτου), και νομίζω περίπου 1 μέτρο βάθος.

Δεν ξέρω αν έτσι θα γίνεται παντού, αλλά για τέτοια δικτύωση άνετα ένα συνεργείο τοποθετεί 200 μέτρα τη μέρα. Δεν είναι κακό.

• Super Moderators
Δημοσ.

ναί μόνο που σε αυτό kfyros έσκαβαν προς ένα προορισμό ενώ στο vdsl ή ακόμα χειρότερα στο ftth πέφτει πολλαπλάσια δουλειά

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...