Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
δλδ το κράτος δεν πρόκειται να προχωρήσει στο FTTH? περίμενει το ok από τον ΟΤΕ...

Συγνωμη, δεν το καταλαβα... εννοεις οτι το κρατος θα σκαψει δρομους να περασει οπτικες για να φερει σε ολους εμας εμας FTTH;;;;

Με ποια ιδιοτητα το "κρατος" θα κανει αυτη τη δουλεια;

Kαι οι πΟΤΕτζηδες δεν εχουν πληροφορηθει το θεμα και "επενδυουν" εστω και με ελαχιστο κοστος σε VDSL; :confused:

Εκτος και αν... "βαλτε κυριοι του πΟΤΕ τωρα VDSL, και υποσχομαι σαν

καλο κρατος να βαλω FTTH μετα απο δεκα χρονια, να κονομησετε κι εσεις

να κονομησω κι εγω (μιζα)."

Επεξ/σία από dimitris2006
  • Απαντ. 341
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

ο OTE ξέρει τι παίζει για αυτό γκρινιάζει για το FTTH, μιας και το έργο δεν πρόκειται να γίνει από αυτόν...

δες εδώ

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=324118&highlight=ftth

μετά εδώ

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=329742&highlight=%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%82

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=242456&highlight=%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%82

Δημοσ.

Ο οτε δεν ειναι πια κρατος (με την εννοια που το θυμομαστε), και καθε μερα που περναει, απαγκιστρωνεται ολο και περισσοτερο.

Οπτικες ινες ο οτε ειχε περασει εδω και 10-20 χρονια, οταν ηταν οντως κρατος, σελαχιστα σημεια, και δεν ξερουμε και αν του ανηκουν πλεον.

Κατα τα αλλα, οπτικες ινες μεχρι στιγμης (τουλαχιστον επαρχια) εχει περασει μονο μια ιδιωτικη, σαν backbone κατασταση ομως, συνδεσης κτιριων οτε της καθε πολης, και το μεγαλο δικτυο γινεται μεσω των δημων οι οποιοι συνδεουν σε καθε πολη ολα τους τα δημοσια κτιρια, με συνεπεια να εχουν περασει σχεδον σε ολους τους δρομους τουλαχιστον μια γραμμη.

Το οτι ο οτε θα προχωρησει σε vdsl γουστο του και καπελο του, ιδιωτικη εταιρια ειναι πλεον, και αν θελει προχωραει και στο PSTN2 κανενας δεν μπορει να του πει κατι.

Οποιαδηποτε εταιρια θελει μπορει ανετα να ξεκινησει το FTTH, αφου ετσι κι αλλιως, με τα ιδια μετρα και σταθμα θα πανε πλεον ολες, τερμα ο χαλκος, τερμα η αβαντα του οτε, οποιος θελει να μου φερει οπτικη ινα στο σπιτι μου, ειτε θα σκαψει απο την αρχη, ειτε θα νοικιασει το δημοτικο δικτυο. Ετοιμο δικτυο, φτιαγμενο με λεφτα του κρατους, που να το διαχειριζεται ο οτε δεν υπαρχει. Λεφτα του κρατους, που θα τα παρει ο οτε για να φτιαξει τετοιο δικτυο, παλι δεν υπαρχουν. Οποτε το να τα χωνουμε αλογιστα, σε ενα (ακυρο πλεον) κρατος-οτε, ειναι τελειως αστοχο.

Δημοσ.
ο OTE ξέρει τι παίζει για αυτό γκρινιάζει για το FTTH, μιας και το έργο δεν πρόκειται να γίνει από αυτόν...

δες εδώ

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=324118&highlight=ftth

μετά εδώ

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=329742&highlight=%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%82

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=242456&highlight=%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%82

Μακαρι, αλλα επειδη στην Ελλαδα ζουμε ειμαι πολυ επιφυλακτικος...

μυριζομαι μεγααααλο φαγοποτι, οπως παλια σε εποχες ISDN vs ADSL... μακαρι να κανω λαθος.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε σε μια από τις 17 προηγούμενες σελίδες με post, αλλά το VDSL απευθύνεται κυρίως σε εταιρείες και έχει σκοπό αρχικά τουλάχιστον να αντικαταστήσει τις μισθωμένες γραμμές τύπου hellascom. Ένας από τους λόγους που μπορεί να το κάνει αυτό είναι γιατί δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσει ο συνδρομητής το ποσοστό upstream/downstream, οπότε να δουλέψει σαν synchronous. Και με 50-60 ευρώ ανά άκρο είναι όντως πολύ φτηνά.

Αυτά βέβαια δεν φαίνονται πουθενά στο δελτίο τύπου γιατί προφανώς το έχουν γράψει άσχετοι μαρκετάδες που είτε μπανάνες πουλάνε είτε αυτοκίνητα, για "επόμενη γενιά" και "υψηλές ταχύτητες" θα μιλάνε (πώς και τους ξέφυγε το streaming video;;)

Τώρα αν είναι λύση στην αιχμή της τεχνολογίας και είναι η επόμενη γενιά, παίζεται

Δημοσ.
Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε σε μια από τις 17 προηγούμενες σελίδες με post, αλλά το VDSL απευθύνεται κυρίως σε εταιρείες

Το γεγονός πως εγώ δοκιμάζω VDSL που ήρθε πακέτο με conn-x TV/club και είμαι ιδιώτης, βοηθάει στη διαπίστωση αυτή; :o

Συμφωνώ πως έχει τρομερή αξία (και οικονομικό όφελος) αν χρησιμοποιηθεί σε εργασιακό χώρο. Αλλά σου φαίνονται τα 60€ απαγορευτικό κόστος; Η ADSL πόσο χρεωνόταν στην αρχή; Όσο για το αν θα υπάρχουν ιδιώτες πελάτες, βλέπε περίπτωση ThReSh (τον βλέπω να ιδρώνει από την αγωνία, 1 στα 3 posts είναι δικό του, χαχα). Μέχρι να υλοποιηθεί κάπου-κάπως-κάποτε το FTTH, θα τα βγάλει τα λεφτάκια του ο ΟΤΕ...

Δημοσ.

PCharon μπορεις αν θες να μας πεις τις μεχρι τωρα εντυπωσεις σου απο το πιλοτικο VDSL που εχεις?

Ταχυτητες,τυχον προβληματα κτλ?Γενικα θετικα και αρνητικα μεχρι τωρα.

Ευχαριστω.

Δημοσ.
Ο οτε δεν ειναι πια κρατος (με την εννοια που το θυμομαστε), και καθε μερα που περναει, απαγκιστρωνεται ολο και περισσοτερο.

Δεν ξέρω τι λες εσύ. Στην πράξη ο πΟΤΕ είναι κράτος. Είναι μονοπώλιο. Είναι νταβάς στην ελληνικής αγορά τηλεπικοινωνιών. ΤΕΛΟΣ.

Υ.Γ. Ή αν μπορείς εξήγησέ μου γιατί περιμένω 3 μήνες καλώδιο σε νεόδμητο στο Χαλάνδρι, γιατί δεν απαντάει κανείς στο τηλ. της αρμόδιας υπηρεσίας, γιατί όταν κάποιος απαντάει δεν έχει τελειώσει ούτε το δημοτικό και δεν μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί του, γιατί ο προϊστάμενος πάντα λείπει και γιατί δεν μπορώ να πάω σε άλλη εταιρεία για να μου περάσουν καλώδιο. Τέλος εξήγησε μου ποιος πληρώνει όλα αυτά τα σιχάματα.

Απαντήσεις : Γιατί όλα ελέγχονται από τον πΟΤΕ που είναι κράτος , που δεν τον ελέγχει κανένας, που δεν τους απολύει κανένας, που τους πληρώνουμε όλοι εμείς οι Έλληνες φορολογούμενοι. Εγώ το έβγαλα το συμπεράσμά μου : Οι πΟΤΕΤΖΙΔΕΣ αποκλείεται να είναι Έλληνες. Άλλη φάρα είναι και μας το κρύβουν...

Δημοσ.

Ωραια εξέλιξη και οπως πάντα η αληθεια ειναι κάπου στη μέση. Ξεφόρτωμα τεχνολογίας της DT θα παιξει σιγουρα, και γιατι να μη γίνει αλλωστε, εδω φτάσαμε 2010 και παρακαλάνε ακόμα παρτε ADSL και υπολογιστές και ο Κιτσος προτιμάει μια Plasma 42" για το μαντρι να βλέπει τον Αυτια και τους αλλους internetοφοβικούς. Στο λεωφορείο μας ακουνε να συζητάμε για internet και μονο που δεν βγάζουν το σκόρδο και το σταυρουδάκι..

Απο τους 5 τελευταίους ανθρώπους που προσπάθησα να πείσω για την χρησιμότητα του internet , οι 3 κατέληξαν οτι φοβούνται την ραδιενέργεια και οι αλλοι 2 με εχωσαν να τους ψάξω ΕΓΩ οτι ηθελαν και τους εδωσα μαλιστα το κινητό για να εχουν αμεση πρόσβαση 24/24ωρο στο μαλ.... γνωστό που εχει internet (εμενα).

Παντως στη χειρότερη περιπτωση θα μειωθούν οι τιμές των ADSL και ολοι κερδισμένοι.. Απλα πράγματα, ολοι οι "γαμάτοι" θα πληρώσουν εμας με τις φτωχοDSL.

Απορία: γιατι οι περισσότερες θεωρίες συνωμοσίας που διαβάζουμε βγαίνουν απο ασπρόμαυρα πιγκουινί πληκτρολόγια; Ειναι γονιδιακό το ζήτημα που προκύπτει; :P

• Super Moderators
Δημοσ.
PCharon μπορεις αν θες να μας πεις τις μεχρι τωρα εντυπωσεις σου απο το πιλοτικο VDSL που εχεις?

Ταχυτητες,τυχον προβληματα κτλ?Γενικα θετικα και αρνητικα μεχρι τωρα.

Ευχαριστω.

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=306749

καλύτερα εδώ

Απαντήσεις : Γιατί όλα ελέγχονται από τον πΟΤΕ που είναι κράτος , που δεν τον ελέγχει κανένας, που δεν τους απολύει κανένας, που τους πληρώνουμε όλοι εμείς οι Έλληνες φορολογούμενοι. Εγώ το έβγαλα το συμπεράσμά μου : Οι πΟΤΕΤΖΙΔΕΣ αποκλείεται να είναι Έλληνες. Άλλη φάρα είναι και μας το κρύβουν...

υπομονή μέχρι το 2020 που λήγουν τα δικαιώματα του πάνω στο ελληνικό χάλκινο δίκτυο :P

Δημοσ.

Ρε παιδιά για να καταλάβω. Εγώ αυτή την στιγμή κλειδώνω με το ζόρι στα 8mbps. Με την vdsl πόσο θα μπορώ να φτάσω? Είμαι στο dslam καλαμακίου, απέχω 2χλμ από αυτό και είμαι 300 μέτρα από το ΚΑΦΑΟ περίπου. Θα με ωφελεί η VDSL ή όχι? Θα μπεί mini dslam στα ΚΑΦΑΟ τελικά ή όχι?

• Super Moderators
Δημοσ.

ξαναγράφω, θα πηγαίνει οπτική είναι μέχρι το ΚΑΦΑΟ, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει εξασθένιση σήματος στην απόσταση ανάμεσα στο dslam και στο ΚΑΦΑΟ, άρα η απόσταση που θα μετράει για τον συγχρονισμό θα είναι ανάμεσα στο σπίτι και στο ΚΑΦΑΟ...

Δημοσ.

Δεν ειναι αλλωστε καμια φοβερή καινοτομία, σαν το ADSL δουλευει...

για περίεργους: How VDSL Works

Αμφιβαλλω αν θα λειτουργεί σε προβληματικά ζεύγη που κάνουν συχνές διακοπές και δίνουν θόρυβο στο τηλέφωνο μετα απο βροχές. Τα τελευταία 2 χρόνια υποτίθεται οτι ο ΟΤΕ εχει βγαλει τους τεχνικούς του να διορθώνει αυτα τα θέματα αλλα το μονο που γίνεται ειναι να αλλάζουμε ζεύγη ο ενας με τον αλλο. Σαν το γνωστο ανέκδοτο με τους ναζι και τους εβραιους που θα αλλαζαν σωβρακο: Εσυ μ'αυτον, εσυ μ'αυτον... :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...