phanispal Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Αφού παίζει στα 405 με 1.472V. Γιατί να πάει στα 400 με 1.5V; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KRIKON Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Γύρνα πίσω στα 400 και δώσε 1,525 vcore στο bios.Λογικά θα πέρνεις μαζί με το vdrop 1,5 στο cpuz και θα είσαι σταθερός. Τελείωνε με τη cpu να αρχίζουμε με τη ram ακόμα είσαι underclocked εκεί. Γιατι να κατεβω fsb απο τα 405 στα 400 και με περισσοτερο ρευμα??? ΑΦου με 405 και 1.4875 (1,472 vdrop) ειμαι σταυθερος .Ετρεξα 2 ωρες stress test. Εdit:ΜΕ προλαβες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannis_1 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Εντάξει μείνε οπως είσαι σε αυτά τα 2 και άρχισε να παίζεις με τους διαιρέτες της μνήμης. 1α-1α ομως αφού εχεις φτιάξει μια σταθερή κατάσταση μπες στο menu της asus με τα oced profiles και πάτα save profile 1 ώστε σε περίπτωση κολήματος να μπορείς να ξαναγυρίσεις ακριβώς στις ρυθμίσεις που είσαι κάνοντας απλά load profile 1. Απο δω και πέρα το ανέβασμα του fsb θα γίνεται ολοένα και δυσκολότερο. Αντε να φτάσεις 415-420 και θα πρέπει να δώσεις πιθανότατα και άλλο ρεύμα σε πολλά components. Δεν ξέρω αν αξίζει. Πάντα τα τελευταία 100 megaherz είναι τα πιο δύσκολα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Το θέμα δεν είναι κατά τη γνώμη μου να αγγίξεις το μέγιστο OC, δίνοντας ένα κάρο ρεύμα, ανεβάζοντας το vcore και αυξάνοντας την κατανάλωση. Για μένα είσαι ήδη αρκετά ψηλά. Κοίταξε μόνο αν μπορείς να σταθεροποιηθείς εκεί που βρίσκεσαι με χαμηλότερο vcore τρέχοντας OCCT ή τελοσπάντων κοντά στα 3,2 που είσαι μια χαρά, διότι 100 mhz δεν πρόκειται να κάνουν καμμιά διαφορά. Mετά ασχολείσαι με τις μνήμες σου που δουλεύουν χαμηλά, κάνοντας ότι σου είπαν ήδη τα παιδιά, χαλαρώνοντας τα timings και δίνοντας υψηλότερο dram freq προσπαθώντας αν γίνεται και όσο μπορείς να τα βάλεις στο 1:1. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KRIKON Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Δοκιμασα να χαμηλωσω to vcore αλλα ειχα κατι restart και κατι κολληματα του PC,μαλλον εφταιγε οτι το κατεβασα στο 1.475 απο 1,4875.ε? Τις μνημες δεν εχω ιδεα πως να τις ανεβασω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Aυτό φταίει σίγουρα. Ok, τα 3,1 που ήσουν με 1,3 vcore σε χάλαγε? Μια χαρά ήταν και 50% OC. Δοκίμασε κατ αρχάς αν μένεις σταθερός στα 3,2 με χαμηλότερο vcore κοντα στα 1,4 διαφορετικά επέστρεψε στα 3,1 που ήσουν στο 1,3 αρχικά. Όσον αφορά τις μνήμες ανάλογα με το cpu freq που θα έχεις βάλε και το dram freq. π.χ αν έχεις 400 cpu freq δοκίμασε αν ποστάρει με 400 dram freq. Κατέβασε λοιπόν αρχικά το cpu freq στα 400 και βάλε το dram freq στα 400 επίσης. Δοκίμασε αν ποστάρει. Αν όχι τότε χαλάρωσε τα timings (ανέβασέ τα λίγο) και ξαναδοκίμασε. Δώσε και λίγο ρεύμα αν χρειάζεται στις μνήμες, με φειδώ όμως και στα πλαίσια του κατασκευαστή για να μην τις κάψεις. Διαφορετικά δοκίμασε 9 χ 333 και βάλε 333 τις μνήμες και δες αν ποσταρει και αν είσαι στη συνέχεια σταθερός.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KRIKON Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Aυτό φταίει σίγουρα.Ok, τα 3,1 που ήσουν με 1,3 vcore σε χάλαγε? Μια χαρά ήταν και 50% OC. Δοκίμασε κατ αρχάς αν μένεις σταθερός στα 3,2 με χαμηλότερο vcore κοντα στα 1,4 διαφορετικά επέστρεψε στα 3,1 που ήσουν στο 1,3 αρχικά. Όσον αφορά τις μνήμες ανάλογα με το cpu freq που θα έχεις βάλε και το dram freq. π.χ αν έχεις 400 cpu freq δοκίμασε αν ποστάρει με 400 dram freq. Κατέβασε λοιπόν αρχικά το cpu freq στα 400 και βάλε το dram freq στα 400 επίσης. Δοκίμασε αν ποστάρει. Αν όχι τότε χαλάρωσε τα timings (ανέβασέ τα λίγο) και ξαναδοκίμασε. Δώσε και λίγο ρεύμα αν χρειάζεται στις μνήμες, με φειδώ όμως και στα πλαίσια του κατασκευαστή για να μην τις κάψεις. Διαφορετικά δοκίμασε 9 χ 333 και βάλε 333 τις μνήμες και δες αν ποσταρει και αν είσαι στη συνέχεια σταθερός.... Mαλλον λεω να τις αφησω τις ram γιατι μου φενεεται ολιγον τι δυσκολο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannis_1 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Ok, τα 3,1 που ήσουν με 1,3 vcore σε χάλαγε? Μια χαρά ήταν και 50% OC. Μια χαρά ρεύμα είναι το 1,475-1.5 για 65 nm cpu. Δε θα εχει ποτέ κανένα πρόβλημα. Και τα 3100 καλά είναι αλλά αφού τα εχει τα 3240 γιατί να μην τα κρατήσει. Η cpu στα όρια θα είναι στα 3300-3400 οπότε για μένα αξίζει να την αφήσει στα 3200-3250. Διαφορετικά δοκίμασε 9 χ 333 και βάλε 333 τις μνήμες και δες αν ποσταρει και αν είσαι στη συνέχεια σταθερός.... 9 multiplier δεν εχει ο E6400 το μέγιστο είναι 8 και 8 το εχει. Μην μπερδεύεσαι δεν εχει το penryn Ε6400 εχει τον παλιό καλό core duo. Mαλλον λεω να τις αφησω τις ram γιατι μου φενεεται ολιγον τι δυσκολο... Καθόλου δύσκολο δεν είναι.Το δύσκολο το έκανες. Εκει που σου λέει στο bios Dram frequency πατάς enter και σου βγάζει όλες τις διαθέσιμες επιλογές. Εσυ θα βάλεις αυτήν που είναι πιο κοντά στα 667 που είναι οι μνήμες σου. Αν θες να τις κάνεις και αυτές oc θα τους δώσεις ρεύμα 2,00-2,05 απο 1,8 που είναι default και τις δοκιμάζεις να δεις πως συμπεριφέρονται. Πολλές DDR2 667 καταφέρνουν να δουλέψουν ακόμα και σαν 800άρες αν και νομίζω πως οι kingston σου δε θα τα καταφέρουν πάνω απο 740-750 όσο ρεύμα και να τους δώσεις. Καλό stability test για τις μνήμες είναι το memtest86+ το οποίο είναι ενα iso που το καις σε cd και μετά μπουτάρεις απο αυτό και αυτό τσεκάρει τις μνήμες για όσο θες. Και κάτι τελευταίο και πολύ βασικό που δεν αναφέρθηκε. Kάπου στο bios κοντά στο cpu frequency θα δεις μια ρύθμιση Pci Express Frequency . Αυτό βάλτο απο auto σε 100 είδάλος θα κλαίς την 5750 λιαν συντόμος. Πάρε και ενα review του board σου και της cpu σου oced στα 3640 προφανός απο έμπειρο χρήστη και με καλή αερόψύξη!!! http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/asus_p5wdh/13.html Και άλλο ενα με μαμά ψύξη που σταματάει ακριβώς εκεί που είσαι εσυ τώρα. http://www.viperlair.com/reviews/cpu_mobo/asus/intel/p5w/p4.shtml Παρατήρησε τον τύπο που πάει στο 450 fsb πόσο πολύ ρεύμα εχει δώσει παντού. Αυτό είναι κατά την γνώμη μου που δεν αξίζει. Για να εντυπωσιάσει στο review του βάζει ρυθμίσεις που αν τις χρησιμοποιείσεις σε ενα σύστημα 24/7 σίγουρα κάποια στιγμή κάτι θα κλαίς. Τα 3200 έρχονται ευκολα και με τα περισσότερα ρεύματα σχεδόν στα default. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KRIKON Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Μια χαρά ρεύμα είναι το 1,475-1.5 για 65 nm cpu.Δε θα εχει ποτέ κανένα πρόβλημα. Και τα 3100 καλά είναι αλλά αφού τα εχει τα 3240 γιατί να μην τα κρατήσει. Η cpu στα όρια θα είναι στα 3300-3400 οπότε για μένα αξίζει να την αφήσει στα 3200-3250. 9 δεν εχει ο E6400 το μέγιστο είναι 8 και 8 το εχει. Μην μπερδεύεσαι δεν εχει το penryn Ε6400 εχει τον παλιό καλό core duo. Καθόλου δύσκολο δεν είναι.Το δύσκολο το έκανες. Εκει που σου λέει στο bios Dram frequency πατάς enter και σου βγάζει όλες τις διαθέσιμες επιλογές. Εσυ θα βάλεις αυτήν που είναι πιο κοντά στα 667 που είναι οι μνήμες σου. Αν θες να τις κάνεις και αυτές oc θα τους δώσεις ρεύμα 2,00-2,05 απο 1,8 που είναι default και τις δοκιμάζεις να δεις πως συμπεριφέρονται. Πολλές DDR2 667 καταφέρνουν να δουλέψουν ακόμα και σαν 800άρες αν και νομίζω πως οι kingston σου δε θα τα καταφέρουν πάνω απο 740-750 όσο ρεύμα και να τους δώσεις. Καλό stability test για τις μνήμες είναι το memtest86+ το οποίο είναι ενα iso που το καις σε cd και μετά μπουτάρεις απο αυτό και αυτό τσεκάρει τις μνήμες για όσο θες. Και κάτι τελευταίο και πολύ βασικό που δεν αναφέρθηκε κάπου στο bios θα δεις μια ρύθμιση Pci Express Frequency . Αυτό βάλτο απο auto σε 100 είδάλος θα κλαίς την 5750 λιαν συντόμος. Πάρε και ενα review του board σου και τις cpu σου oced στα 3640 προφανός απο έμπειρο χρήστη και με αέρα ψύξη!!! http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/asus_p5wdh/13.html Και άλλο ενα με μαμά ψύξη που σταματάει ακριβώς εκεί που είσαι εσυ τώρα. http://www.viperlair.com/reviews/cpu_mobo/asus/intel/p5w/p4.shtml Παρατήρησε τον τύπο που πάει στο 450 fsb πόσο πολύ ρεύμα εχει δώσει παντού αυτό κατά την γνώμη μου δεν αξίζει. Τα 3200 έρχονται ευκολα και με τα περισσότερα ρεύματα σχεδόν στα default. Φιλε μεσω bios μπροω να αλλαξω μονο τα volt .Το Dram frequency εχει auto και μετα μονο προκαθορισμενες συχνοτητες.Δηλαδη ξεκιναει απο το 606 που ειναι τωρα οι μνημες μου και μετα παει στο 800 1000 κλπ.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannis_1 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Φιλε μεσω bios μπροω να αλλαξω μονο τα volt .Το Dram frequency εχει auto και μετα μονο προκαθορισμενες συχνοτητες.Δηλαδη ξεκιναει απο το 606 που ειναι τωρα οι μνημες μου και μετα παει στο 800 1000 κλπ.. Άμα το επόμενο βήμα είναι στα 800 ας τες οπως είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KRIKON Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Άμα το επόμενο βήμα είναι στα 800 ας τες οπως είναι. 800 ειναι ναι..ξερεις γιατι δεν μπορω να το κανω εγω χειροκινητα και ειναι προκαθαρισμενο?Εχω φτασει τα 3240 με 1.4875 ρευμα,1,472 με το vdrop.Δοκιμασα με λιγοτερο ρευμα αλλα δεν ειναι stable και καθως εφαγα πολλα restart και κολληαμτα οπως ανεφερα και πιο πανω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannis_1 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Το πράγμα με τις μνήμες πάει fsb x εναν divider. To fsb σου είναι τώρα 405 χ 3/2 divider=606 o επομενος divider 2/1 x 405 εχεις σου δινει 810 και επόμενος σε πάει ακόμα πιο ψηλά. Η λογική για την ύπαρξη των divider είναι ότι σε μια μητρική πρέπει να μπορεί να μπει μια cpu που εχει είτε 200 είτε 266 fsb και να μπορεί να ταιριάξει με όλες τις μνήμες που κυκλοφορούν στην αγορά 433-567-667 χωρίς αυτές να είναι εκτος προδιαγραφών underclocked-overclocked (τότε 2006-2007 αυτές οι cpu και μνήμες κυκλοφορούσαν) οπότε με τρεις τέσσερις μόνο dividers οι μητρικές τότε την κάναν την δουλειά τους. Thats why εχεις τόσο λίγες επιλογές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KRIKON Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Oποτε δεν μπορω να κανω κατι αλλο με τις μνημες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannis_1 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Κάτι που να σου δώσει αισθητή διαφορά όχι. Εγω που είμαι λίγο περίεργος και μπετατζής με αυτά θα έκανα το εξής. Πρώτα πρώτα θα τα γύριζα όλα default και θα φόρτωνα το τελευταίο bios που παίζει να είναι πιο σταθερό απο αυτό που φοράς τώρα. Μετά θα κατέβαζα το cpu multiplier στο 7 και θα προσπαθούσα να φτάσω τα 3240 ανεβάζοντας ξανά το fsb περισσότερο αυτή την φορά ώστε να ανεβάσω μαζί σιγά σιγά και τις μνήμες μαζί εως τα 667 και λίγο παραπάνω. Βασικά για να φτάσεις με 7 multi τα 3240 που εχεις τώρα πρέπει σηκώσεις το fsb στα 463. Κάτι που σημαίνει σχεδόν τέρμα τα ρεύματα της asus. # MCH voltage to 1.55V # IOH voltage to 1.5V # FSB voltage to 1.45V και 463 χ 7= 4241 Σε αυτήν την συχνότητα με αυτό το multi και αυτό το fsb η ραμ σου θα δουλεύει στα 463χ3/2 = 693 που είναι πολύ κοντά στα default της. Λογικά θα θέλει και λίγο περισσότερο vcore απο ότι πριν απο 1,475 που είσαι στο 1,5 πιστεύω θα είσαι ok. Αν τελικά μπεις στα βαθιά ετοιμάσου για πολλά αποτυχημένα postαρίσματα. Οπότε οπως σε όλες τις asus αμα δεν ξεκινάει και κολλάει κλείνεις καθώς γυρίζουν οι ανεμιστήρες το διακόπτη του psu για 4 δεύτερα και μετά power on και delete για να μπεις στο bios. Θα σου πετάει και ενα μύνημα overclock settings failed press f1 for bios f2 for defaults settings οπου πατάς f1 ώστε να μπεις bios και να χαλαρώσεις τπτ. Αφού πέτυχε ο τυπάς στο review τα 450 με bios 2006 δεν αποκλείεται με το τελευταίο bios να καταφέρεις και εσυ τα 463. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KRIKON Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Κάτι που να σου δώσει αισθητή διαφορά όχι.Εγω που είμαι λίγο περίεργος και μπετατζής με αυτά θα έκανα το εξής. Πρώτα πρώτα θα τα γύριζα όλα default και θα φόρτωνα το τελευταίο bios που παίζει να είναι πιο σταθερό απο αυτό που φοράς τώρα. Μετά θα κατέβαζα το cpu multiplier στο 7 και θα προσπαθούσα να φτάσω τα 3240 ανεβάζοντας ξανά το fsb περισσότερο αυτή την φορά ώστε να ανεβάσω μαζί σιγά σιγά και τις μνήμες μαζί εως τα 667 και λίγο παραπάνω. Βασικά για να φτάσεις με 7 multi τα 3240 που εχεις τώρα πρέπει σηκώσεις το fsb στα 463. Κάτι που σημαίνει σχεδόν τέρμα τα ρεύματα της asus. # MCH voltage to 1.55V # IOH voltage to 1.5V # FSB voltage to 1.45V και 463 χ 7= 4241 Eχω την εντυπωση πως το muliplier δεν αλλαζει.Δηλαδη δεν μπορω να το παω 7 απο το default 8. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.