Προς το περιεχόμενο

συνδεση modem router & model απλου!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω ενα ασυρματο router baudtec και ενα μοντεμ sagem usb.αυτο το χρησιμοποιουσα πιο παλλια για να συνδεομαι με τον σταθερο υπολογιστη που εχω.επειδη τωρα εχω φορητο υπολογιστη και το ασυρματο μπαινω απο το φορητο.το θεμα ειναι ομως οτι χρειαζομαι το σταθερο.τι πατεντα μπορω να κανω πχ να συνδεσω με καποιον τροπο τα 2 μοντεμ μεταξυ τους για να μπορω να εχω ιντερνετ και στα 2 pc?σημειωση οτι ο σταθερος δεν εχει ασυρματη καρτα.οποτε θελω να υπαρχει το δικτυο του ασυρματου γιατι εκει συνδεεται και ενα τριτο φορητο και επισης θελω να συνδεσω τον σταθερο.υπαρχει τροπος?ελπιζω να μην σας μπερδεψα!

Δημοσ.

To USB modem δεν μπορείς να το συνδέσεις απευθείας στο router.

Aν ο ασύρματος router είναι και adsl , κάνεις τις ρυθμίσεις του adsl πάνω σε αυτόν, και θα παρέχει ταυτόχρονα internet και lan - Wlan.

Αλλιώς θα πρέπει να βάλεις το usb modem σε ένα μηχάνημα που θα είναι στο δίκτυο του router (είτε με καλώδιο LAN είτε ασύρματα), και μετά να κάνεις το internet connection sharing για να παίρνουν από αυτόν τον υπολογιστή πρόσβαση στο Internet και οι υπόλοιποι υπολογιστές του δικτύου (lan ή wlan).

Προφανώς για να έχεις internet θα πρέπει ο υπολογιστής αυτός να είναι ανοιχτός, και το ίδιο και το usb modem και να είναι συνδεδεμένο στο internet.

Επίσης καλό θα είναι ο υπολογιστής αυτός να έχει static ip , αφού στους υπόλοιπους υπολογιστές του δικτύου θα πρέπει να τον δηλώσεις ως internet gateway.

θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τον internet connection wizard σε κάθε υπολογιστή του δικτύου για να το κάνεις πιο εύκολα.

Ή μπορείς να πάρεις ένα wireless adsl router (αν δεν είναι τέτοιος ο router σου) και να τα μοιράζεις όλα από εκεί ( internet - lan - wlan).

Δημοσ.

Βασικά εγώ δε κατάλαβα ακριβώς τι θες να κάνεις και τι εξοπλισμό έχεις.

Αυτή τη στιγμή πως παίζεις?

Με το usb modem σαν dialer και το ασύρματο router μόνο για δρομολόγηση?

Το ασύρματο είναι μόνο router ή είναι και modem? δεν έχει θύρες ETHERNET?

To usb modem δεν έχει καμία θύρα ETHERNET?????(πόσο παλιό είναι :P???)

Κάνε μία καλύτερη ανάλυση του προβλήματος σου αν θες.

Πάντως αν έχεις ένα απλό usb modem η γνώμη μου είναι να το αλλάξεις.

Αν είναι το ασύρματο router σου και modem παιξε απο έκεί μπάλα.

Αλλιώς γίνεται όπως σου πρότεινε ο kfyros, μέσω θύρας ETHERNET ενος PC, αλλά δεν αξίζει.

καλύτερα πάρε ενα ασύρματο modem/router.

Δημοσ.

somebody help!!!

εδω και δυο μηνες παιδεύομαι με τον οτε για ιντερνετ.δεν καταφερνα να συνδεθω και όταν μετά από πολλες προσπάθειες κατι έγινε,ήταν με κοψιματα και αργο.Αφου ήρθε τεχνικος μου είπε ότι φταίει που το σπίτι μου είναι πολύ μακρια από τον κατανεμητή του οτε κι ότι καμία εταιρεία δεν μπορεί να με εξυπηρετήσει γιατί όλες πέρνουν από τον ίδιο κατανεμητή του οτε.ξέρει κανείς αν ισχύει αυτό ή το μονο που με σώζει ειναι το adsm?

Δημοσ.

οκ να το παρω απο την αρχη για να μην σας μπερδευω.!εχουμε και λεμε.εχω εναν σταθερο υπολογιστη λιγο παλιο ο ποιος δεν εχει ασυρματη καρτα δικτυου.εχει μαλλον υποδοχη για καλωδιο δικτυου.!επισης εχω ενα φορητο ο οποιος συνδεεται στο νετ με ενα ρουτερ ασυρματο καινουργιο.εγω θελω να συνδεσω το σταθερο μου με καποιον τροπο ετσι ωστε να εχω και εκει ιντερνετ.πως το κανω??τωρα καταλαβατε??

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:07 ----------

παιδια μετα παο μια φλασια που μου εσκασε το συνδεσα!σας ευχαριστω!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...