tsitourman Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Γεια σας παιδες... ψαχνω να βρω ενα προγραμμα παρακολουθησης θορυβου γραμμης για το δικτυο μου... εχω gigabit lan και εχω συνδεσει ολο μου το σπιτι με switch διοτι εχω 5 υπολογιστες... θελω να δω εαν υπαρχουν παρεμβολες θορυβου στα καλωδια διοτι ενα καλωδιο περνανει λιγο μεσα απο καλωδιο ρευματος... περιπου 2.5 μετρα (δεν μπορουσα να το περασω απο το καναλι του τηλεφωνου) φυσικα ειναι καλωδιο ftp-cat6 (θωρακισμενο) ξερει κανεις εαν υπαρχει καποιο αναλογο προγραμμα που να το κανει αυτο?? η καποια συσκευη??
Vancas Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Υπάρχουν οι cable analyzers ή verifiers αλλά είναι αρκετά ακριβές συσκευές. Θα πρέπει να δώσεις μερικές εκατοντάδες ευρώ ή ίσως και πάνω από χίλια. Εμένα μου έφερε πέρυσι μία γνωστή ένα της fluke από την Αμερική και έδωσα περίπου 700€ ενώ εδώ θα μου έβγαινε τα διπλά.... Επίσης υπάρχει και ενεργός εξοπλισμός (routers, switches κλπ) που παρέχει τέτοια στοιχεία. Για λογισμικό δεν ξέρω. Πάντως πιστεύω πως στην περίπτωση σου δε συμφέρει καμία από τις δύο πρώτες λύσεις σε θέμα κόστους, ειδικά αφού το θές για μία φορά.
nske Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Ένα λογισμικό δε θα μπορούσε να γνωρίζει τον θόρυβο αν δεν τον μετρούσε και του τον ανέφερε κάπως πρώτα το hardware. Τουλάχιστον οι τυπικές κάρτες δικτύου δεν το κάνουν αυτό. Οπότε μπορείς μόνο έμμεσα να βγάλεις συμπεράσματα, με βάση ότι προβλήματα στη φυσική μετάδοση των δεδομένων, ανεξαρτήτως αιτίας, κάνουν propagade στα υψηλότερα layers δημιουργώντας σφάλματα/αναμεταδόσεις ή καθυστερήσεις. Στα περισσότερα λειτουργικά μπορεί να ελέγξεις τα σφάλματα που παρατηρήθηκαν στο Ethernet layer από την αρχή του session, με την εντολή netstat (π.χ. netstat /e στα Windows, netstat -i στο FreeBSD, κ.α.). Αντίστοιχα, μπορείς να ελέγξεις τα σφάλματα που παρατηρήθηκαν στο IP layer από την αρχή του session πάλι με τη netstat (π.χ. netstat /s στα Windows, netstat -s στο FreeBSD), Βέβαια, σφάλματα στο Ethernet layer παραπέμπουν πιο άμεσα σε προβλήματα στη φυσική μετάδοση απ' ότι σφάλματα σε υψηλότερα επίπεδα. Για να εμπιστευθείς τα errors του TCP/IP stack θα πρέπει να αποκλείσεις ότι παρατηρήθηκαν σε traffic εκτός του τοπικού σου δικτύου. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις κάποιο εργαλείο που μετράει το response time σε ARP ή έστω ICMP pings για να συγκρίνεις τους χρόνους που παρατηρούνται με το εξεταζόμενο καλώδιο με αυτός που παρατηρούνται με κάποιο άλλο καλώδιο που ξέρεις ότι είναι ικανοποιητικό. Υπάρχουν πολλά τέτοια προγράμματα για Windows και unix-like λειτουργικά (ψάξε για keywords όπως ARP+PING, ICMP+PING, DIAGNOSE, TIME, MEASURE, BENCHMARK, PERFORMANCE, κλπ).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.