Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με συνδεση σε VPN

Πακο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλημέρα. Έχω λειτουργικό Windows Home, σύνδεση double & play FORTHNET και router Siemens Speedstream 4200. Προσπαθώ να δημιουργήσω σύνδεση VPN (Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο) ώστε να συνδέομαι από το σπίτι μου με το Πανεπιστήμιο (Βιβλιοθήκη), αλλά μου βγάζει σφάλμα 800 "Δεν είναι δυνατή η δημιουργία της σύνδεσης VPN. Ίσως να μην είναι δυνατή η πρόσβαση στο διακομιστή VPN ή να μην έχουν οριστεί σωστά οι παράματροι ασφαλείας για αυτή τη σύνδεση". Υποψιάζομαι πως έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις στο τείχος αφαλείας των Windows και του router. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος, γιατί πλησιάζουν και οι εργασίες των μαθημάτων που πρέπει να παραδόσω?

Δημοσ.

Δεν νομίζω να σε αφήνει το Πανεπιστήμιο (ποιο από όλα ??) να σηκώνεις VPN connection στο local lan του.

Το πολύ πολύ να σου δίνουν κανένα ftp σε public folders.

Όσο για τα firewalls , αυτά αποτρέπουν by default τα incoming connections και όχι τα Outgoing όπως το VPN connection που θέλεις να κάνεις.

Λογικά δεν σου κόβει ούτε ο router ούτε το windows firewall εξερχόμενη σύνδεση VPN.

Αν ήθελες να κάνεις το home LAN προσβάσιμο απέξω με VPN , τότε θα χρειαζόταν να ανοίξεις ή να κάνεις port forwarding σε συγκεκριμένες πόρτες (ανάλογα με τον τύπο VPN) που θα ήθελες να επιτρέπεται η Incoming επικοινωνία σε αυτές.

Τα settings για το VPN από που τα πήρες ? μήπως είναι λάθος, ή απλά δεν σου δίνουν πρόσβαση από όπου να' ναι ?

Δημοσ.

Θεωρώ δεδομένο ότι έχεις σωστές ρυθμίσεις σύνδεσης (ip, username, κλπ)

Απενεργοποίησε τα firewalls σου (router και windows) και δοκίμασε πάλι. Αν συνδεθεί τότε κάποιο από τα firewall κάνει τη ζημιά. Προσπάθησε να κατεβάσεις το επίπεδο ασφαλείας ή να προσθέσεις εξαίρεση.

Δημοσ.

Αυτο το vpn γιατι το χρησιμοποιειτε ρε παιδια? Βαλε ενα remote software που κανει τα παντα και καθαρισες. Εκτος αν θες να το στησεις για την εμπειρια. Αυτο εκανα και εγω μια φορα...... εκανα μια μερα να το γαμωστησω και εκτος του οτι το βρηκα απαραδεκτο, τα δικα μου remotes τα στηνω σε 1-2 λεπτα. Βεβαια περι ορεξεως........... ;)

Δημοσ.
Αυτο το vpn γιατι το χρησιμοποιειτε ρε παιδια? Βαλε ενα remote software που κανει τα παντα και καθαρισες. Εκτος αν θες να το στησεις για την εμπειρια.

Διάβασε λίγο το opening post, ο topic starter θέλει να συνδεθεί με VPN server του Πανεπιστημίου του, πιθανότατα για πρόσβαση σε περιεχόμενο που προστατεύεται με IP-based authentication (HEALink κ.ά.). Οπότε, δεν είναι θέμα επιλογής προφανώς...

Δημοσ.

Για να έχεις πρόσβαση σε βιβλία και ηλεκτρονικά επιστημονικά περιοδικά , είναι απαραίτητο να συνδεθείς με τέτοια vpn

Δημοσ.
.....Οπότε, δεν είναι θέμα επιλογής προφανώς...

Προφανως εχεις δικιο......... και εγω δε νομιζω να εχει αλλη επιλογη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...