Προς το περιεχόμενο

Xvid & DivX σε dvd player

N3M3SiS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το εβαλα και στην ενοτητα με τα home cinema, αλλα το παραθετω και εδω μηπως εχω κανει καποιο λαθος στην ενοτητα. οι μοντοι να με συγχωρεσουν

καλησπερα παιδια, θα ηθελα την βοηθεια σας για να προχωρησω στην αγορα ενος dvd player για το εξοχικο. απλα για να μην παει στραφι ενα 50αρικακι, αν μπορειτε να μου διευκρινησετε το παρακατω...

Οι περισσοτερες ταινιες που.. εχω κανει backup για να τις εχω στον υπολογιστη μου ειναι με Xvid, αν παρω εναν player που παιζει divX θα μπορω να τις δω? στο PS3 τις παιζει, αλλα δεν θελω να το πηγαινοφερνω συνεχια στο εξοχικο, θελω να παρω ενα μηχανακι να το εχω μονιμα εκει. Καποιο players - ελαχιστοι για την ακριβεια -

πχ.

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/H...sung-P-191.htm

γραφουν και xvid στα specifications, καποιοι αλλοι, καλυτεροι και με usb που με βολευει κ ολας δεν το γραφουν, αναφερουν μονο divX,

οπως πχ

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/H...DVP3350-58.htm

μηπως το πιανω εγω λαθος, και δεν εχει σημασια ο κωδικοποιητης, αλλα ειναι αρκετο να παιζει απλα mpeg4 ?

να ξερουμε τι μας γινεται δηλαδη γιατι σκοπευω να φυγω σημερα και να παω να το παρω κ ολας :D

ευχαριστω εκ των προτερων,

παντελης

Δημοσ.

Παραθέτω από παλαιότερο post μου:

Για δοκίμασε με το utility AVI FourCC Code Changer να αλλάξεις το FourCC flag του AVI σου από XVID σε DX50 ή DIVX.

Κανονικά, έναν hardware player που ισχυρίζεται ότι είναι συμβατός με MPEG-4 video δε θα έπρεπε να τον ενδιαφέρει τί FourCC flag έχει ένα AVI. Τόσο ο DivX όσο και ο XviD encoder (καθώς και άλλοι όπως ο 3ivx) είναι απλά διαφορετικές υλοποιήσεις του ίδιου διεθνούς standard (ISO/IEC 14496-2) και τα video streams που παράγουν μπορούν χωρίς μετατροπές να αποκωδικοποιηθούν σωστά από οποιονδήποτε software ή hardware MPEG-4 Part 2 decoder. Παρ' όλα αυτά, μερικά λίγα standalones απορρίπτουν (κακώς, γιατί τσάμπα ταλαιπωρούν τους κατόχους τους) όσα AVI δεν έχουν την τιμή DX50 ή DIVX στο πεδίο FourCC...

Δημοσ.

οποτε ουσιαστικα θα πρεπει να τσεκαρω το player και αν τυχον δεν τις παιζει, θα τους αλλαξω το flag με το προγραμματακι που μου προτεινες.

οκ! ευχαριστωγια την βοηθεια!

Δημοσ.

Να ξέρεις όμως ότι πλέον η αλλαγή FourCC code κάνει ελάχιστη διαφορά. Αν κάποιο MPEG-4 AVI δεν παίζει σε ένα MPEG-4 συμβατό DVD player, η συνηθέστερη αιτία είναι οι ρυθμίσεις κωδικοποίησης που επιλέχθηκαν κατά τη δημιουργία του AVI.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...