Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Rocketdock...Ξεχασα να κανω "κλείδωμα εικονιδίων"

Magi88

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα..Έκανα βλακεία στο Rocketdock..Είχα ένα φάκελο (δεν ήταν συντόμευση) στην επιφάνεια εγασίας και χθες χρησιμοποίησα το Rocketdock ξανά μετά από καιρό...Αλλά από οτι φάνηκε ξέχασα να κάνω "Κλείδωμα εικονιδίων" και έτσι καταλάθος τράβηξα απο την μπάρα το φάκελο αυτόν και πουφ...!! Εξαφανιστηκε... Έχω ψαξει όλο τον υπολογιστή μου να τον βρω ξανά και απλά το μόνο που βρίσκω ειναι στ "AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Recent" τον φακελό μου αλλά μου λέει οτι η διαδρομή έχει αλλάξει ή έχει διαγραφεί..και με ρωτάει αν θέλω να το διαγράψω κ αυτο..Εν τω μεταξύ έψαξα και στον κάδο ανακύκλωσης και δεν υπήρχε (και δεν το έχω τροποοιήσει να τα διαγραφει τελειως οταν κανω delete)..Δυστυχώς αυτός ο φάκελος περιέχει όλες τις δουλειές μου, είναι το portfolio μου...και αν το χάσω, χάθηκα πρέπει να ξαναρχίσω δουλειές οι οποιες είναι 4 ετών πίσω και εκτός αυτού είναι δουλειές που έχω να παραδώσω σε πελάτες μου σε 2 βδομάδες!! Παρακαλώ πολύ βοηθήστε με.. Είμαι απεγνωσμένη κ τσαντισμένη όσο δεν πάει άλλο.... Θα τρελαθώ... :fear: :shock: :cry:

Δημοσ.

Επειδή δεν μπόρεσα να το καταλάβω ακριβώς, ας το πάρουμε λίγο απ' την αρχή..Εννοείς οτι είχες φτιάξει στην επιφάνεια εργασίας ένα φάκελο και είχες μέσα τα αρχεία σου και είχες κάνει συντόμευση στο rocketdock για να τον ανοίγεις απο εκεί.Μετά απο καιρό λοιπόν άνοιξες το rocketdock και πέταξες καταλάθος το εικονίδιο εκτός μπάρας και αυτό εξαφανίστηκε.Σωστά?

Αν έγινε αυτό, τότε απλά σβήστηκε η συντόμευση και τα αρχεία δεν έχουν πάει πουθενά.Σίγουρα δεν τα είχες μετακινήσει ή οτιδήποτε?Τόσο καιρό που δε χρησιμοποιούσες rocketdock πως άνοιγες αυτά τα αρχεία (ή δεν τα είχες ανοίξει όσο δεν δούλευες το rocketdock)?

Δημοσ.

Είχα φτιάξει στην επιφάνεια εργασιας ενα φακελο ονόματι "Δουλειές" ... δεν το ειχα κανει πουθενά συντόμευση ουτε στο rοcketdock ουτε πουθενά αλλού στο pc. Είχε δημιουργηθεί κατευθείαν στην επιφανεια εργασιας

Το rocketdock το είχα πιο παλιά στο παλιό μου pc και τώρα επειδή πήρα άλλο σκέφτηκα προχθες, να το βάλω κ σε αυτό.

το σίγουρο είναι οτι δεν έχω μετακινήσει τιποτα γιατί ο φάκελος "Δουλειές" στην επιφανεια φτιάχτηκε μόνο και μόνο γιατι θα έμπαινε σε εξωτερικό σκληρό για να τα έχω όλα μαζεμένα..μόνο που δε πρόλαβα..

Δημοσ.

Σκεφτηκα να κατεβασω το CCleaner ή ενα αλλο προγραμμα που δεν ξερω αν είναι για το προβλημα μου λέγεται "Advanced NTFS Undeleted" αλλά μια φορά που το έκανα μου δήλωσε error ...αλλά δεν ξερω τι να κανω..

Δημοσ.
Είχα φτιάξει στην επιφάνεια εργασιας ενα φακελο ονόματι "Δουλειές" ... δεν το ειχα κανει πουθενά συντόμευση ουτε στο rοcketdock ουτε πουθενά αλλού στο pc. Είχε δημιουργηθεί κατευθείαν στην επιφανεια εργασιας

Το rocketdock το είχα πιο παλιά στο παλιό μου pc και τώρα επειδή πήρα άλλο σκέφτηκα προχθες, να το βάλω κ σε αυτό.

το σίγουρο είναι οτι δεν έχω μετακινήσει τιποτα γιατί ο φάκελος "Δουλειές" στην επιφανεια φτιάχτηκε μόνο και μόνο γιατι θα έμπαινε σε εξωτερικό σκληρό για να τα έχω όλα μαζεμένα..μόνο που δε πρόλαβα..

Τώρα άμα πω οτι πάλι δεν μπορώ να καταλάβω θα φανεί πολύ βαρύ?

Η αλήθεια όμως είναι οτι με μπέρδεψες περισσότερο!

Και εξηγούμαι:

Είχες το rocketdock σε ένα παλιό pc.Πρόσφατα πήρες άλλο στο οποίο έκανες ένα φάκελο "δουλειές"..Πέρασες και εκεί το rocketdock, στο οποίο όμως ΔΕΝ είχες κάνει συντόμευση το φάκελο αυτό....Πως όμως γίνεται το εξής? :

καταλάθος τράβηξα απο την μπάρα το φάκελο αυτόν και πουφ...!! Εξαφανιστηκε...
:whistle: :whistle:

Δηλαδή εννοώ ΤΙ τράβηξες απ' το rocketdock? :rolleyes:

Δημοσ.

Καλησπέρα..Λοιπόν όταν πήρα το new pc σκέφτηκα να κατεβάσω το Rocketdock.. το κατέβασα και άρχισα και έκανα drag & drop απο την επιφάνεια εργασίας μου στην μπάρα του Rocketdock (στην επιφάνεια εργασίας είχα και τον φάκελο "Δουλειές") και έτσι τον έσυρα και αυτόν..Όταν όμως πήγα να τον ανοίξω από την μπάρα δεν μου άνοιγε τον φάκελο , απλα μου άνοιγε ένα παράθυρο και μου έλεγε με τι θέλω να ανοίξει το αρχείο.. Εκεί κατάλαβα ότι για να βάλω το φάκελο "Δουλειές" στην μπάρα του Rocketdock έπρεπε να είναι συντόμευση απο πριν .. έγω όμως δεν το είχα κάνει συντόμευση πουθενά..και έτσι όταν προσπάθησα να τραβήξω το φάκελο "Δουλειές" εκτός μπάρας, μου έβγαλε το συννεφάκι που εξαφανίζεται.. Εκεί δεν ταράχτηκα όμως γιατί νόμιζα οτι θα βρω τον φάκελο στον κάδο ανακυκλωσης..αλλά δεν ήταν εκεί.. πήγα στο site του Rocketdock και διάβασα στην βοήθεια το εξής:

You can remove separators in the same fashion. Docklets can only be removed by dragging them out of RocketDock.

Note: RocketDock does not store its shortcuts as files. If you drag an item off the dock there is no way to undo.

Προσπάθησα παρόλ'αυτά να κάνω επαναφορά συστήματος όπως μου πρότεινε το παλικάρι πιο πάνω, αλλά μου επανέφερε το Rocketdock στη αρχική του ρύθμιση και χωρίς να είναι τα εικονίδια που είχα βάλει εγώ μετά... απλά μου εβγαλε ένα παράθυρο λέγοντας μου ότι τα εικονίδια δεν μπορούσε να τα κανει restore και οτι θα έβαζε τα default εικονίδια.. Και πριν λίγη ώρα κατέβασα το Recuva μπας και βρω το φάκελο μου..αλλά βρήκα τα αρχεία απο τα άλλα εικονίδια μου που δεν μπορούσε μετά την επαναφορά συστήματος να βρει το Rocketdock..αλλά τον φάκελο μου "Δουλειές" δεν το βρήκα.. Τώρα σκέφτομαι όμως αυτη τη σημείωση που βρήκα στην ιστοσελίδα του Rocketdock στη βοήθεια - οτι και καλά δεν μπορώ να κανω undo αν τραβήξω το φάκελο (και οχι τη συντόμευση) εκτός μπάρας. Αλλα από οτι ξέρω και αν κάνω λάθος, διορθώστε με παρακαλώ, γνωρίζω οτι τα αρχεία σου και να τα έχεις βγάλει απο τον καδο δεν χάνονται τελείως,σωστα..; Ή όχι; Τι μου προτείνεις να κάνω;

Δημοσ.

Eχεις δοκιμασει να κανεις data recovery με καποιο προγγραματακι? (π.χ File Scavenger)

Αν δοκιμασεις και δε σου βρει το φακελο σου τοτε δεν εχει σβηστη και ειναι καπου μεσα στο συστημα.

Δημοσ.

Με αυτά που λές κι εγώ αυτό πιστεύω..Οτι δεν έχει σβηστεί..Δηλαδή το να τραβήξεις ένα φάκελο πάνω στο rocketdock δε λέει τίποτα.Εμένα για την ακρίβεια που το δοκίμασα δεν μου έκανε τίποτα παρα μόνο μου εμφάνιζε το εικονίδιο της συντόμευσης....και αυτό ήταν όλο.Ο φάκελος δεν άλλαζε θέση απο εκεί που τον είχα, ούτε σβηνόταν.

Μήπως έχει βγεί εκτός ορίων του desktop (μη με ρωτήσεις πως μπορεί να έγινε..δεν ξέρω, απλά υποθέτω) και απλά δεν τον βλέπεις?

Δημοσ.

οχι οχι...δεν ηταν συντομευση...απλα δημιουργησε ενα φακελο στην επιφανεια εργασιας και βαλτον στην μπαρα rocketdock και μετα απο λιγο συρτον εξω απο τη μπαρα...και προσπαθησε να τον βρεις...δεν ειναι πουθενα...

Δημοσ.

Αυτό λέω.Το δοκίμασα και ακόμα και τον ίδιο το φάκελο να πάρεις, άμα τον σύρεις πάνω στη μπάρα, φτιάχνει το πρόγραμμα απο μόνο του συντόμευση.

Τον έσβησα κιόλας και ο φάκελος παρέμεινε στη θέση του..

Χρησιμοποιώ την έκδοση 1.3.6 αλλά δεν νομίζω και στις άλλες να έχει διαφορά.

Μήπως κάποιος άλλος τον πείραξε? :confused:

Δοκίμασες να δείς μήπως έχει βγεί εκτός οθόνης?Απλά άνοιξε έναν άλλο φάκελο απο την επιφάνεια εργασίας και πάτα το κουμπί "up" που σε πηγαίνει ένα φάκελο πάνω στο directory και δες μήπως είναι εκεί..

Δημοσ.

Yup..Τον έσυρα πάνω στην μπάρα με απενεργοποιημένο το "lock items" και δημιούργησε απο μόνο του συντόμευση..Μετά τον έσυρα εκτός, έκανε το κλασσικό εφέ με το συννεφάκι που χάνεται, αλλά ο αρχικός φάκελος έμεινε κανονικά στο desktop και ανοίγει και όλα τα αρχεία είναι εκεί..

Καλημέρα και σε σένα :-)

Δημοσ.

αααα....εμενα δεν μου το εκανε ετσι...καθολου ετσι ομως...και το οτι εχω Vista δεν νομιζω να επηρεαζει καθολου...αχ τι θα κανω γιατι μου το εκανε αυτο? και πως θα μπορεσω να δω που ειναι ο φακελος μου??

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:35 ----------

Προσεξα κατι που δεν το ειχα δει το πρωι...εγω δεν εχω την εκδοση 1.3.6 αλλα την πιο κατω... 1.3.5 λετε να υπαρχει διαφορα??θα δοκιμασω να κατεβασω την καινουρια και θα δω... :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...