Jonas Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Σας χαιρετώ. Κατ'αρχάς αν και έκανα αναζήτηση για κάποιο παρόμοιο topic δεν κατάφερα να βρώ κάτι το οποίο να ταιρίαζει στο πρόβλημα μου. Αν πάλι υπάρχει και το έχασα κάποιο Link θα ήταν ευπρόσδεκτο. Το πρόβλημα.Κατάφερε να χυθεί μικρή ποσότητα νερού στο εσωτερικό του Η/Υ.Δεν το παρατήρησα αμέσως και φυσικά έσβησε.Μετά το άνοιγμα και μία δεύτερη προσπάθεια για boot εμφανίστηκε το no boot device και κόλλησε...Απο τότε δεν μπορεί να ξεκινήσει. Το έχω αφήσει κοντά στις 24 ωρες...τις πρώτες δύο δοκίμασα με το πιστολάκι για στέγνωμα και ακόμη το ίδιο αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα.Ρεύμα περναει...fans,stand by (green led) της mobo λειτουργούν κανονικά αλλα δεν μπαίνει καν στο BIOS...Δεν Δεν μπορώ να θυμηθώ αυτήν την στιγμή άν τα μπιπ ακούγονται η γενικά κάποιο POST message. Από την άλλη τα 2 κόκκινα φώτα της κάρτας γραφικών ανάβουν και σβήνουν ρυθμικά(δεν θυμάμαι αλλά δεν νομίζω να είναι το νορμάλ) Κάποιες λεπτομέρειες Δεν παρατήρησα κάποιο μαυρισμένο κύκλωμα ή άσπρη σκόνη που έμεινε. Τροφοδοτικο,Όλες οι ΡΑΜ,η μία κάρτα γραφικών τεσταρίστικαν μετά και λειτουργούν σωστα σε άλλο μηχάνημα.Ολές οι συνδέσεις είναι σωστές.Ως έσχατη προσπάθεια αποφάσισα να το αφήσω ολονυχτίς σήμερα και να ξανα προσπαθήσω αύριο αλλά δεν νομίζω να κάνει διαφορά. Η μία κάρτα γραφικών δεν λειτουργεί (προς το παρόν?) στον τεστερ υπολογιστή. Τα μέρη στα οποία παρατήρησα νερό ήταν:Μέσα στο PCI-E slot 1(Κάρτα που δεν δουλέυει) και πάνω στην κάρτα κοντά στα connectors.Ελαφρώς στην 2η αλλά δουλεύει. και κοντά αν όχι και πάνω στο Northbridge. Τα χαρακτηριστικά είναι ASUS M3A32-MVP DEluxe mobo (AMD 790FX/SB600) AMD Phenom x4 9950 BE 4xCorsair Ram modules (1066) 2x ATI HD RADEON 4850 Προσπαθώ βασικά αν μακάρι και σωθούν όλα (graphic card who cares though).Αλλιώς τουλάχιστον να φανεί αν είναι καμμένος ο CPU ή το MOBO για να μην κάνω λάθος παραγγελία.Συν οτι προτιμούσα να κρατίσω τα ίδια devices και είναι λίγο δυσκολότερο να βρεθούν 1,5 χρόνο μετά την αγορά τους και μετα ΑΜ3 *γκρινα* Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθεια
Heatspreader Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Καταρχήν ότι έχει χαλάσει και είναι μέσα στην εγγύηση, ισχύει η εγγύηση, οπότε λίγο το κακό. Δεν θα τους πεις φυσικά ότι σου έπεσε νερό. Δοκίμασε μία άλλη κάρτα γραφικών αν νομίζεις ότι είναι αυτό. Γενικά άλλαζε ότι νομίζεις ότι έχει πρόβλημα. Να σου πει κάποιος τι έχει χαλάσει ακριβώς δεν γίνεται. Πως έπεσε νερό? Από την υδρόψυξη? Και αν πως?
koumos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Με παραξενευει αυτο... Μετά το άνοιγμα και μία δεύτερη προσπάθεια για boot εμφανίστηκε το no boot device και κόλλησε... Αν σου εμφανιστηκε εστω και μια φορα αυτο παει να πει οτι μπουταρε και δε βρηκε δισκο...
Jonas Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Δοκίμασα με άλλη(άλλες για την ακρίβεια) κάρτα γραφικών και πάλι το ίδιο. Δοκίμασα σε διαφορετικά PCI slots πάλι τίποτα. Και το νερό είναι απο ποτήρι...το κουτί από πάνω είναι διατρητό (και το ξέρα οτι θα μου έβγαινε σε κακό όταν το πήρα).Και επειδή ξέχασα να το αναφέρω η ποσότητα είναι σε φάση το 1/4 το ποτηριού.Το κλασσικό που μένει... Για το no boot device κανονικά θα κοιτούσα τους σκληρούς αλλά δεν είναι αυτοί τελικά. Και επειδή πάγωσε εκεί το BIOS μου φωνάζει ακόμα πιο πολύ για motherboard.Aς bootarei στο bios και ποιός του χρείαζεται του σκληρούς ( ).Στην περίπτωση που δεν το ανέφερα δεν μπαίνει καν στο bios. Το πρόβλημα έχει επικεντωθεί στην μητρική ή/και CPU.Και προσπαθώ να δω αν υπάρχει που μπορώ να τεστάρω για να επιβεβαιωθώ κτλ.. Αυτό για την εγγύηση το σκέφτηκα και εγώ...Αλλά το θέμα είναι να τους πω τι...δεν δουλεύει...μπα-μπαι..Δεν έχει σημάδια απο τίποτε η αλήθεια είναι και ειναι καλο συντηρημένο του κεράτα...Οποτε είναι μία λύση ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:26 ---------- Κατάφερα να βρώ τελικά ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάποιο φίλο με AM2+ socket... Η CPU δεν έπαθε τίποτα αλλά δυστυχώς η motherboard απεβίωσε..
Heatspreader Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Ωραία, RMA τη μητρική. Θα πεις ότι ξαφνικά σου άρχισε αυτά τα προβλήματα.
Tonysix Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Πάντως για να μην έχεις παρόμοια προβλήματα στο μέλλον σου προτείνω αυτό το kit προστασίας για διαρροές παντός τύπου (εφαρμόζει σε όλα τα socket) : Και μετά αυτήν την εύθυμη παρένθεση θα αποχωρήσω με βιολιά και τυμπανοκρουσίες
Tonysix Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Ντρανν Παρατατζουμ.. είμαι σε PC i-λουμίδης2001 δεν ευθύνομαι για τυχόντα double post και κρύα αστεία.. κάποιος να το σβήσει παρακαλώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.