Προς το περιεχόμενο

Άμεσες γνώμες για αγορά laptop (από επιδότηση)

achilleashormovas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ όλους τους Insomniacs.

Μετά από μία 10ετία και εγώ αποφάσισα να κάνω ξανά κάποιες γερές αγορές. Μία από αυτές θα είναι ένα λάπτοπ (αν και σε γενικές γραμμές πέραν της φορητότητας είμαι εναντίον της αγοράς τους). Θα λάβω κάποια επιδότηση μέσω ΟΑΕΔ, οπότε σκέφτομαι να κάνω κάποιες “επενδύσεις”. Τα λεφτά όπως γίνεται κατανοητό δε θα έχουν πρωταρχικό ρόλο στην τελική μου επιλογή (όχι βέβαια ότι θα έχουν και αμελητέο).

Χρήση του λάπτοπ προορίζεται να είναι η εξής με τη σειρά που τα αναφέρω: internet, office, autocad (ίσως κάποια επιπλέον σχεδιαστικά προγράμματα), κάποια μηχανολογικά προγράμματα της 4Μ κυρίως (όχι πολύ βαριά), photoshop και λιγότερο ταινίες και κανένα παιχνίδι (αν τελικά μείνει το λάπτοπ σπίτι και όχι στο μαγαζί). Σε γενικές γραμμές θέλω να το κρατήσω καιρό το μηχάνημα, χωρίς overcloacking και άλλα συναφή.

“Κόλλημά” μου είναι να αγοράσω ένα λάπτοπ με επεξεργαστή i7. Και εδώ θέλω τη γνώμη σας (αν συμφωνείτε ή όχι και γιατί). Ιδανικό θα ήταν να συνοδεύεται από μια οθόνη 17 ίντσες και άνω, αλλά ξεφεύγει αρκετά η τιμή σε ότι έχω βρει και δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω τόσα χρήματα.

Λογικά το λάπτοπ θα ΠΡΕΠΕΙ να αγοραστεί το αργότερο μέχρι τα μέσα της άλλης εβδομάδας, οπότε οι άμεσες απαντήσεις σας θα ήταν σωτήριες για μενα!!!

Έχω καταλήξει λοιπόν στα παρακάτω τρία:

Dell Studio 1557 - Core i7 i7-720QM 1.6 GHz - 15.6" TFT LED (1000 ευρώ)

Acer Aspire AS5940G-724G50BN - Core i7 720 QM 1.6 GHz - 15.6" TFT (1300 ευρώ)

Acer Aspire 8940G-724G10WN - Core i7 720 QM 1.6 GHz - 18.4" TFT (1900 ευρώ)

New entry:

HP Pavilion dv7-3040ev Espresso - 17.3" (1650 ευρώ)

HP PAVILION DV7-3090ED ENTERTAIMNENT - 17.3" (1400 ευρώ)

http://www.multirama.gr/products/compare?catid=010200&pid=0431754&pid=0428410

http://www.plaisio.gr/ProductCompare.aspx?Catalog=21&Products=1341529,1341480

προσθέτω και τέταρτο λάπτοπ:

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/HP-Pavilion-dv7-3040ev-Espresso-VX153EA-B1A.htm

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900504

Και θέτω τις ερωτήσεις/απορίες μου:

1. Καταρχήν, αξίζει να δώσω χρήματα για i7 επεξεργαστή ή καλύτερα να μείνω σε core 2 duo και core 2 quad???

2. Γιατί το DELL ενώ προσφέρει τα ίδια σχεδόν με το ACER (με τα 1300€) και με δεδομένο ότι θεωρείται ως μάρκα πιο ποιοτική από την ACER έχει τέτοια διαφορά στην τιμή?

3. Οι TFT οθόνες έχουν μεγάλη διαφορά από τις LED ως προς την ποιότητα απεικόνισης των χρωμάτων?

4. Τελικά το ACER έχει επεξεργαστή i7 ή core 2 duo (γιατί κάπου στα specifications μπερδεύομαι)

5. Μεταξύ αυτών των δύο ποιο θα αγοράζατε και γιατί?

6. Για το ακριβό το ACER αξίζει να δώσω τόσα χρήματα (άποψή μου είναι πως ΜΑΛΛΟΝ όχι)?

7. Έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο λάπτοπ που πιθανό να μου διαφεύγει με i7 και 17 ίντες οθόνη κοντά στα 1500€

8. Η γνώμη μας σας γενικά για τα λάπτοπ HP??

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας και συγνώμη για το μεγάλο post.

Υ.Γ.: Αναμένεται αντίστοιχο post και για desktop, απλά είπα να ξεκινήσω από τα εύκολα πρώτα (αυτό είναι απειλή έτσι, χιχιχιχιχι!!!!!!!!!!!)

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κανείς ρε παιδιά; Όποιος έχει άποψη στο θέμα και μπορεί να βοηθήσει θα με υποχρέωνε!!! Δευτέρα Τρίτη θα πρέπει να γίνει παραγγελία

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

...σε αυτά που θέτεις.... DELL κ πάλι DELL, τέλος.

1...γνώμη μου, μην βιάζεσαι για αϊ-σεβεν

2. ...μα γιατί είναι κλααασεις ανώτερο ποιοτικά, κ πολύ πιο σοβαρή εταιρία απο τη Acer!

3. ...εμένα μου φαίνονται πιο φωτεινές και με πιο σκληρά χρώματα αλλά παίζουν κ άλλοι παράμετροι ρόλο.

4...(καατσε να το ψαααξω)

5...dell φυσικά για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

6...όχι γιατί είναι ACER (κόλλημα εεε? - έχω καεί άσχημα απο Acer κ γι' αυτο έχω τις χειρότερες εντυπώσεις, θα μου πεις -εντάξει έτυχε, συμβαίνουν αυτά, έλα όμως που έτυχε σε μένα!!! :( )

7... μπορείς να δεις κ σε Lenovo/IBM είναι σκυλιά, ειδικά η σειρά thinkpad, δεν ξέρω αν βγαίνει η σειρά με i7,λογικά ναι.

θα σε ενδιέφερε κάτι πιο xtreme? ...εισαγωγή ας πούμε κάποιο θηρίο της Alienware?

8...η HP ανήκει στις σοβαρές εταιρείες με μόνο τα Pavilion να φοράνε i7 απο ότι έχω διαβάσει, δεν έχω εμπειρία με το συγκεκριμένο brand πέρα απο εκτυπωτές..

Δημοσ.

οντως απο οσα λες μονο dell γιατι οι αλλες δυο εταιριες ειναι για τα πανηγυρια και δεν υπακουν στην ευρωπαικη νομοθεσια για 2 χρονια εγγυηση

Δημοσ.

Καλά αυτά που έδειξες, αλλά εγώ θα σου πρότεινα το

http://www.info-world.gr/index.php?target=products&product_id=42004

Το έχω 9 μήνες και είναι super.Επεξεργαστής πολύ δυνατός, κάρτα πολύ δυνατή για cad,παιχνίδια και όλες τις εφαρμογές,σκληρός γρήγορος,ποιότητα κατασκευής άψογη,3 χρόνια εγγύηση.Όταν το πήρα εγώ εκανε 900 ευρώ βέβαια,αλλά και πάλι αξίζει.Άμα έχεις οποιαδήποτε απορία για το συγκεκρίμενο ρώτα.

Υ.Γ. Όσον αφορά τη μνήμη που είναι 2GB, αγοράζεις άλλη μια ίδια επιτόπου με 20 ευρώ και τη βάζεις μόνος σου πανεύκολα χωρίς να χάσεις την εγγύηση και έχεις 4GB.

Δημοσ.

@ Techostate: Σε γενικές γραμμές συμφωνώ για την ACER, γιαυτό λίγο κολλάω και εγώ να δώσω τόσα λεφτα!! Για τα τα i7 δυστυχώς βιάζομαι γιατί όπως προείπα η παραγγελία πρέπει να γίνει μέχρι Δευτέρα - Τρίτη.

Για το Dell ισχύει ότι γράφω και στον φίλο GoldenEye.

Lenovo (πρώην ΙΒΜ) δε βρήκα κατι σε i7 από ότι θυμάμαι (τουλάχιστον σε plaisio, e-shop, you.gr, public και multirama που έψαξα)!!

Κάτι πιο xtreme θα με ενδιέφερε, αλλά δεν ξέρω καθόλου την Alienware!!

@ GoldenEye: Αν το Dell είχε 17άρα οθόνη δε θα το συζητούσα καθόλου, θα το είχα ήδη παραγείλει. Απλά λεω πως εφόσον θα δώσω κάποια χρήματα γιατί να μην πάω σε 17 ίντσες!!!! Και δυστυχώς Dell και 17" δε βρήκα κάτι!!!!

@ Giannis Ch.: Πολλά χρήματα μου φαίνονται για το μηχάνημα που προτείνεις ( με εξαίρεση την κάρτα γραφικών που είναι επαγγελματική και πανάκριβη βέβαια). Με τα ίδια λεφτά παίρνω πιστεύω πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά σε λάπτοπ (αν και τα πάντα είναι σχετικά)!!!!

Παιδιά σας ευχαριστώ πάντως όλους για τις απαντήσεις σας!!

Δημοσ.

...ψαξε κ αλλο, ειδικα για την Alienware. http://www.alienware.com/

http://www.dell.com/us/en/home/notebooks/laptop-alienware-m17x/pd.aspx?refid=laptop-alienware-m17x&s=dhs&cs=19&~ck=mn

Διάβασε αποψεις κ σε φορα εκτος Ελλαδος.

Τώρα με το δολλαριο στον πάτο, μια τέτοια αγορά συμφέρει τρελά γιατί είναι υπερβολικά value for money σε τέτοιες εταιρίες (Φυσικά η alienware ανήκει στις ΚΑΛΕΣ εταιρίες - πρέπει να ανήκει στην ομπρέλα της Dell, χωρίς να είμαι σίγουρος)

Δημοσ.

Thanks Technostate!!! Θα το ψάξω το θέμα όσο τουλάχιστον προλάβω και μπορέσω.

Να αναφέρω μόνο πως η παραγγελία θα πρέπει σε 15 μέρες να μου έχει έρθει γιατί λογικά σε 20 μέρες περίπου από σήμερα θα με ελέγξουν από τον ΟΑΕΔ και άρα θα πρέπει να έχω τα τιμολόγια και τα προϊόντα στην κατοχή μου !!!!! Οπότε αν πρέπει να γίνει παραγγελία μέσω Αμερικής..............ίσως κολλήσει το πράγμα κάπου!!!

Thanks again...anyway!!!!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:24 ----------

@ Technostate: Κοιτάζοντας λίγο πρόχειρα τα specifications, δυστυχώς,πέραν του ότι ανέφερα προηγουμένως, δε βλέπω i7 επεξεργαστή!! Δεν αντιλέγω για την ποιότητα της Dell, αλλά θα προτιμούσα μία λύση κάπου στη μέση, ίσως λίγο πιο value for money!!!

Δημοσ.

Για να δεις τι παίζει περιπου με alienware(απο Αγγλια,γιατι απο Αμερική θα αργησει και θα πρεπει να πληρωσεις τελωνεια και τα σχετικα λογικα).Δες αυτο εδω

COLOUR CHOICE ----- Alienware M15x Cosmic Black

PROCESSOR ----- Intel® Core™ i7 Processor 720QM (1.60Ghz, 6MB L3 cache)

OPERATING SYSTEM ----- Genuine Windows® 7 Home Premium 64bit- English

HARDWARE SUPPORT ----- 1 year of coverage included with your PC

SECURITY SOFTWARE ----- No Security/Anti-Virus Protection

LCD ----- 15.6-inch Wide HD+ (1600 x 900) WLED display

MEMORY ----- 4096MB 1333MHz Dual Channel DDR3 SDRAM [2x2048]

HARD DRIVE ----- 250GB (7,200rpm) Serial ATA Hard Drive

GRAPHICS CARD ----- 1GB NVIDIA® GeForce™ GTX260M graphics card

PRIMARY BATTERY ------ 6-cell 56Whr Lithium Ion battery

Τιμή : 1359 Λίρες =1496 Ευρώ

Υ.Γ. Sorry που στο γράφω ετσι,αλλα επειδη ειναι customized δεν το βγαζει και ίσως υπαρχουν και άλλες επιλογές (καλυτερες αν διαθετεις περισσοτερα χρηματα) που να σου ταιριαζουν καλυτερα.

Δημοσ.

My friend Giannis Ch., don't worry!! Μια χαρά καταλαβαίνω! Απλά βλέπω μικρό σκληρό και όχι 17άρα οθόνη και πιστεύω πως είναι ήδη πολλά τα λεφτά!!! Οπότε με άλλη οθόνη και άλλο σκληρό.............λογικά ξεφεύγουμε!!!

Δηλαδή με 1000 ευρώ πάω στο Dell που έχω γράψει στην αρχή. Ίσως όχι τόσο ποιοτικό όσο το λάπτοπ που προτείνεις, αλλά με 500 ευρώ διαφορά!!!

Δημοσ.

Μία ακόμα επιλογή για απίστευτη ποιότητα/αξιοπιστία (σκελετος απο αλουμινιο,μαγνησιο και τα συναφη) αλλα και επιδοση το

http://www.skroutz.gr/s/85453/HP-EliteBook-8730w-NR379AW.html

Ακριβουτσικο ωστοσο,δεν ξερω αν θες να δωσεις τοσα λεφτα,αλλα ειδα οτι εχεις προτεινει και αλλα ακριβα.

Δημοσ.

Φιλε Giannis Ch. ανεβήκαμε πολύ και κυρίως δεν έχει αυτάπου ζητάω!! Η κάρτα γραφικών είναι υπερβολική καλή για τις απαιτήσεις μου, ενώ επίσης θα προτιμούσα κάτι σε i7 και όχι core 2 duo!!

Δημοσ.
πολλα λεφτα για ενα χρονο εγγυηση

δες το dell παραπανω. εχει και 2.1 ηχεια με subwoofer πολυ καλη οθονη και ποιοτητα κατασκευης

Το Dell ωστοσο εχει χειροτερη καρτα γραφικων,μικροτερο σκληρο,μικρη οθονη για τις απαιτησεις του achilleashormovas,μικρη αναλυση,δεν εχει blu ray.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...