Bspus Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Ή ακόμα πιο απλά με κατασκευή batch αρχείων αν δε θες να μπλέκεις με interpreters, compilers και IDEs. Βέβαια για φόρμες κλπ μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάτι σε τύπου Excel ή Access (Calc/Base αντίστοιχα για το OpenOffice.org), χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθείς με κάτι καθαρά προγραμματιστικό. Και τα batch files εχουν interpreter. Το cmd.exe! Ακομα καλυτερο εργαλειο παντως στα windows για αυτον το σκοπο ειναι το powershell. Δυστυχως ελαχιστοι το χρησιμοποιουνε ακομα. Τωρα ομως που περιλαμβανεται by default στα windows 7, ελπιζω να αλλαξει αυτο Επισης, access με την ενσωματωμενη VBA που διαθετει ειναι πολυ καλο εργαλειο για παραθυρικες εφαρμογες. Φυσικα εχει τα προφανη μειονεκτηματα οτι τρεχει αποκλειστικα μεσα απο το περιβαλλον της access και οτι ειναι μονο για εφαρμογες μικρης κλιμακας. Μια αλλη εναλλακτικη που παιζει ειναι php. Μπορεις να φτιαξεις εφαρμογες με φορμες που θα τρεχουν μεσα απο web browser. Οτι πρεπει για μια μικρη μηχανογραφηση. Φυσικα για να ειναι χρησιμη ετσι πρεπει να ξερεις και javascript και html. Επισης αμα τη μαθεις, μπορεις να τη χρησιμοποιεις και για shell scripting σε περιβαλλον windows (και οχι μονο βεβαια) αντι, η σε συνδυασμο με τα batch files
billidani7 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Εγω θα σου πρωτεινω C. Αν δεις τα μαθηματα που κανουν σε ΑΕΙ/ΤΕΙ, θα δεις οτι στην συντριπτικη πλειοψηφια, ξεκινανε με C. H C ειναι μια διαδικαστικη ή δομημενη γλωσσα. Ειναι καλη για να ξεκινησει καποιος τα πρωτα του βηματα. Ειναι πολυ ισχυρη γλωσσα και εχει πολλες δυνατοτητες. Μπορει να κατεβει σε χαμηλο επιπεδο και να <μιλησει> με το hardware.Αυτα τα λεω για να σου δειξω τις χρησεις της γλωσσας. Γενικα εχει πολες χρησεις, απο το να προγραμματισεις ενα μικρο-controler μεχρι να φτιαξεις εφαρμογη με παραθυρα(αν και δεν θα το προτεινα). Μπορεις να ξεκινησεις αφοβα με αυτην. Το ζητουμενο ειναι να μαθεις τι σημαινει πηγαιο αρχειο, τι ειναι η μεταγλωτιση και αλλες τετοιες εννοιες και μετα το συντακτικο μιας γλωσσας. Αυτα απο εμενα
Golios Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Μόλις ειδα αυτο το topic...Ως νέος και εγω σιγά-σιγά,θέλω να προγραμματισω τις βλέψεις μου για να γίνω ένας σωστός επαγγελματίας στο τομέα των υπολογιστων.Ως μέλλον τεχνικός Η/Υ και δικτυων,απαιτείται να μαθω κάποια γλωσσα προγραμματισμου η αν δεν απαιτείται ειναι καλό bonus να μαθω κάποια;
mtsouk Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Όσα περισσότερα ξέρεις, τόσο το καλύτερο - άρα δεν βλάπτει. Δεν θα σου είναι όμως αμέσως χρήσιμη. φιλικά,
SheldonOnCoffee Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 εγω φίλε θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με C ή με java.. (η pascal δε μου άρεσε καθόλου, ειδικά με έναν αρχαίο compiler που είχα χρησιμοποιήσει)..έχουν διαφορετική φιλοσοφία (καθώς η μια ειναι για δομημένο προγραμματισμό και η άλλη για αντικειμενοστρεφή).. Προσωπικά πλεον προτιμώ την java (στο netbeans) γιατί είναι αρκετά φιλίκό το περιβάλλον και οι εντολές παράγονται και αυτόματα όταν αρχίσεις να γράφεις τον κώδικά σου.. σε αντίθεση με bloodshed dev (μην τον κατεβασεις καν) που μου έχει καταστρέψει ώρες της ζωής μου... αν θέλεις c ή C++ δούλεψε σε visual studio στάνταρ.. γενικότερα όμως εξαρτάται (οπως πολύ καλα είπαν και οι προηγούμενοι) απο το πρόγραμμα που θέλεις να κάνεις.. πρέπει να δείς τις τεχνικές προγραμματισμού και με βάση το στόχο σου να διαλέξεις μια γλώσσα αντίστοιχη..
Golios Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Θυμαμε και στο ΙΕΚ ειχαμε κανει για ενα διαστημα Αssembly και θυμαμε που ενας καθηγητης μας ελεγε οτι ειναι καλο να μαθουμε καποια γλωσσα προγραμματισμου...Βασικα,μαθαιναμε εντολες για να προγραμματιζουμε μικροελεγκτες και το ειχαμε ως μαθημα ενα εξαμηνο! Θυμαμε και στο ΙΕΚ ειχαμε κανει για ενα διαστημα Αssembly και θυμαμε που ενας καθηγητης μας ελεγε οτι ειναι καλο να μαθουμε καποια γλωσσα προγραμματισμου...Βασικα,μαθαιναμε εντολες για να προγραμματιζουμε μικροελεγκτες και το ειχαμε ως μαθημα ενα εξαμηνο!
ss13 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Μόλις ειδα αυτο το topic...Ως νέος και εγω σιγά-σιγά,θέλω να προγραμματισω τις βλέψεις μου για να γίνω ένας σωστός επαγγελματίας στο τομέα των υπολογιστων.Ως μέλλον τεχνικός Η/Υ και δικτυων,απαιτείται να μαθω κάποια γλωσσα προγραμματισμου η αν δεν απαιτείται ειναι καλό bonus να μαθω κάποια; Κοίτα ούτε ο Bill Gates δεν τα ξέρει όλα , αφού θες να γίνεις τεχνικός υπολογιστών άρχισε και φτιάχνε ξύλωνε τους υπολογιστές , κάνε format , διάβαζε , άρχισε να φτιάχνει κανένα δίκτυο στο σπίτι σου για να κάνεις πρακτική , ο προγραμματισμός είναι ωραίος αλλά στην Ελλάδα δεν θα πληρώνεσαι και θα βγάλεις και τα μάτια σου μπροστά στην οθόνη για χρόνια , αν είναι να φύγεις από Ελλάδα τότε ναι , πήγαινε μάθε java ΚΑΛΑ και είσαι αρχηγός , αλλά εδώ στην Ελλάδα νομίζω ό,τι οι ψιλές δουλειές θα είναι καλύτερες από εδώ και πέρα δηλαδή όταν φτιάξεις μια σελίδα για κάποιον και του πεις 500 ευρώ π.χ , θα σου δώσει τα 200 μπροστά και τα υπόλοιπα φοβάμαι ό,τι δεν θα τα δεις ποτέ , ενώ σαν τεχνικός του λες 50 ή 100 ευρώ τα παίρνεις και είσαι ωραίος , δεν σε φοβίζω απλά σου λέω τι περίπου γίνεται στην Ελλάδα , καλή αρχή και εύχομαι όλα να σου πάνε καλά !!
Xdanger Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Σαν τεχνικός υπολογιστών, κυρίως αν δουλέψεις σε μηχανογράφηση θα σου χρειαστεί να μάθεις batch/powershell για να αυτοματοποιείς κάποιες διαδικασίες. και αν θες να το προχωρήσεις λίγο παραπάνω C#/Java. Αν είναι να δουλέψεις με unix shell/python/perl/php c(++), pascal, fortran, assembly ή οτιδήποτε άλλο δεν νομίζω να σου χρειαστεί
haris013 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 καλησπερα.. και εγω εχω αποφασησει να αρχισω καποια γλωσσα προγραμματισμου αλλα δεν ξερω ποια..θελω να περασω ΤΕΙ/ΑΕΙ H/Y και ειχα ξεκινησει λιγο C μονος που με ενα βιβλιο αλλα το ψιλοπαραιτησα.. βασικα απο τις διαφορες γλωσσες που εχω δει μου αρεσε πολυ η VB καθως δεν ειναι μονο κωδικας αλλα και σχεδιαση ενως προγραμματος.. να αρχισω VB? προτηνετε καποιο καλο βιβλιο που να ειναι πολυ φιλικο και για αρχαριους?εχω ηδη κατευασει ενα e-book το οποιο μαλλον ειναι απο καποια σχολη και τα γραφει αρκετα αναλυτικα και απο την αρχη
SheldonOnCoffee Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 haris013 η visual basic θεωρείται εύκολη γλώσσα σχετικά ναι μπορεί να σε βοηθήσει. Τώρα όσον αφορά τη σχεδίαση ενος προγράμματος, αν εννοείς το interface, είναι λίγο νωρίς ακόμη να το σκέφτεσαι.. προσπάθησε πρώτα να γράψεις κάποια προγράμματα σε κονσόλα και να καταλάβεις γενικότερα τις τεχνικές προγραμματισμού, να μπορείς να σκέφτεσαι αλγοριθμικά και μετά αργά ή γρήγορα θα μπορείς να εφαρμόζεις τις ιδέες σου εύκολα πάνω σε σχεδον όποια γλώσσα θελεις να ασχοληθείς.
haris013 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 haris013 η visual basic θεωρείται εύκολη γλώσσα σχετικά ναι μπορεί να σε βοηθήσει. Τώρα όσον αφορά τη σχεδίαση ενος προγράμματος, αν εννοείς το interface, είναι λίγο νωρίς ακόμη να το σκέφτεσαι.. προσπάθησε πρώτα να γράψεις κάποια προγράμματα σε κονσόλα και να καταλάβεις γενικότερα τις τεχνικές προγραμματισμού, να μπορείς να σκέφτεσαι αλγοριθμικά και μετά αργά ή γρήγορα θα μπορείς να εφαρμόζεις τις ιδέες σου εύκολα πάνω σε σχεδον όποια γλώσσα θελεις να ασχοληθείς. ok ευχαριστω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.