Προς το περιεχόμενο

Λέω να πάω για ΑΤΙ.....

Madlef86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του forum.

Έχω μία κάρτα γραφικών nVidia GeForce 9800gtx 512mb και μιας και βρήκα να την πουλήσω σκέφτομαι να πάρω καμιά ΑΤΙ μιας και η nVidia δεν έχει βγάλει καμία καινούργια κάρτα.... Επειδή πλέον δεν έχω και πολύ ώρα για gaming σκέφτομαι τις οικονομικές σειρές όπως την Asus 5770.. Δεν πιστεύω να έχω κάποιο πρόβλημα με drivers, ταινίες Full HD και παιχνίδια κυρίως shoot em up, σωστά......; Οι αναλύσεις που παίζω είναι μόνο 1920 χ 1080. Εσείς τι λέτε θα με καλύψει; Είναι πολύ καλύτερη από την τωρινή μου κάρτα ή όχι και τόσο. Μήπως να αξίζει η πιο "μεγάλη" Saphire 5850.......;

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

• Moderators
Δημοσ.

Νομιζω σε 1920x1080 στεκεται αξιοπρεπως και η 9800GTX.

Η 5770 (αν κρινω απο τη 4870 μου) ειναι μεν αρκετα καλυτερη, αλλα μη περιμενεις να δεις και καμια εξωφρενικη διαφορα.

Η 5850 ειναι αρκετα καλυτερη αλλα και αρκετα ακριβοτερη.

Δημοσ.

Με την κάρτα που έχω τώρα δεν έχω κανένα παράπονο. Την έχω έναν χρόνο και παίζω πολύ άνετα όλα τα παιχνίδια. Μιας όμως που θα την δώσω να πάρω έστω μία που να υποστηρίζει και direct 11 αλλά να είναι και λίγο καλύτερη για να παίζω τουλάχιστον για έναν χρόνο ακόμα τα παιχνίδια.. Η 5850 όντως ανεβαίνει πολύ αλλά αξίζει την τόση μεγάλη διαφορά στα χρήματα;

• Moderators
Δημοσ.

Εφοσον δηλωνεις μη φανατικος gamer (gamer χωρις χρονο για gaming τελος παντων :P), προτεινω 5770.

Ειναι στα ιδια (εναν αερα κατω) με την 4870 1GB, αλλα με dx11 και θεαματικα λιγοτερη καταναλωση σε idle.

Τωρα αν σου περισσευουν για 5850 και θες να εισαι εξασφαλισμενος για το 2010 και σε αναλυση full HD, εχμμμ ειναι λιγο δικοπο μαχαιρι η επιλογη.

Δημοσ.

Χμμμμμ........... Έχουν 100€ διαφορά σχεδόν..... Αξίζει όμως αυτά τα λεφτά ή είναι απλά λιιιιίγο καλύτερη άρα τσάμπα τα λεφτά....; Το Memory Interface που είναι στα 256 bit τι πόλο παίζει..........; Οι nVidia γιατί έχουν πολύ περισσότερο......;

• Moderators
Δημοσ.

Οχι υπαρχει σημαντικη διαφορα. Ειδικα αφου παιζεις σε full HD και εχεις τα ελαχιστα (4GB ram, διπυρηνο στα 3Ghz), ειναι αντιληπτοτατες οι διαφορες. Αλλα αν δεν μπορεις να τις απολαυσεις λογω ελλειψης χρονου τι να το κανεις...?

Οι Ati εχουν πιο στενους διαυλους γιατι εχουν πολυ ταχυτερες μνημες (GDDR5 vs GDDR3) απο τις Nvidia...

Δημοσ.

Θα άλλαζα και επεξεργαστή άμα ήταν άλλα ακόμα δεν βγήκαν οι καινούργιοι ετοιμάζουν άλλους πάλι!! Και ι7 να έβαζα σε 2 μήνες πάλι πίσω θα μουν.............!!

Δημοσ.

βασικα και τα 100Ε παραπανο για εμενα αξιζουνε να τα δωσεις ;)

αν μου ελεγες για τα λεφτα της 5770 τα 150 θα σου ελεγα οτι ειναι πολλα :P

σημασια εχει το bandwidth και οχι το memory interface

για να βρεις ποσα bandwidth εχει θα κανει memory interface(bit τα κανουμε σε byte /8) και τα πολλαπλασιαζουμε με το

memory clock της καρτα γραφικων

αλλα το gddr 5 που εχουνε οι ατι ειναι χ4 ενω το gddr 3 ειναι χ2

δηλαδει η 5850 εχει 1000mhz χ 4=4000mhz ή 4ghz x 32(256bir/8)=128gb/s ;)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:54 ----------

Θα άλλαζα και επεξεργαστή άμα ήταν άλλα ακόμα δεν βγήκαν οι καινούργιοι ετοιμάζουν άλλους πάλι!! Και ι7 να έβαζα σε 2 μήνες πάλι πίσω θα μουν.............!!

οτι και να βαλεις μετα απο λιγο παλει πισω θα εισαι ;)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:57 ----------

αλλα δεν παιζει μονο αυτο ρολο γιατι η 5850 εχει λιγοτερα απο την gtx 285 αλλα ειναι καλυτερη ;)

• Moderators
Δημοσ.

Ποιος δοξασμενος mod/smod/admin ειχε την ιδεα να μπει το automerge?

Οποιος κι αν ειναι, τον ΔΟΞΑΖΩ! (σοβαρολογω)

Στο θεμα τωρα, ο Ε8400 μια χαρα τη παλευει ακομα και σημερα σε παιχνιδακια που δε θελουν τετραπυρηνο (αυτα που θελουν ειναι... ΕΝΑ), οποτε δεν πειραζει.

Ξεστραβωσου Madlef να διαβασεις review για την 5850και την 5770 να δεις πως τα πανε μεταξυ τους αλλα και versus της δικιας σου ή της 9800GTX+ ή της GTS250. Σχεδον το ιδιο πραγμα ειναι.

Οσο για σενα soz, τουλαχιστον μαθαινεις και ξαναλες αυτα που σου λεγαμε πριν λιγο καιρο. Ευγε :P

Αλλα ξαναδιαβαζε βρε παιδι μου ΜΙΑ φορα το ποστ σου πριν πατησεις το αναθεματισμενο το "Δημοσιευση απαντησης". Θα αποφυγεις να μας βγαζεις τα ματια (και το μυαλο)... (αλλα ποιος χεστηκε "για σας" ε...)

Δημοσ.

οι νεες Cpu ειναι στα 32nm. αυτες εννοεις. κι εγω τις περιμενω για να παω σε 4πυρηνες. οσο για την καρτα, η 5770 θα σε βγαλει μια χαρα νομιζω

Δημοσ.

Καλησπέρα! Πότε θα βγουν τελικά οι νέες cpu, ξέρει κανένας κάτι...; Επειδή σκεφτόμουνα για την παρακάτω αναβάθμιση:

CPU: Intel Core i5 750

Motherboard: Gigabyte GA-P55A-UD3

SVGA: Gigabyte 5770 GVR577D5-1GD-B

Λέτε να περιμένω όμως ή θα αργήσουν πάρα πολύ....; Μέχρι τα Χριστούγεννα πρέπει να έχω πάρει κάτι γιατί το δικό μου το δίνω.....

Δημοσ.

αρχες του νεου ετους θα βγουν οι διπυρηνες ι3 λενε ,αλλα θα ειναι ακριβες ακομα. οι 4 πυρηνες θα αργησουν κι αλλο. αν περιμενες μεχρι Μαρτη-Απριλη?

Δημοσ.

Μπα... Δεν μπορώ να περιμένω τόσο.. Θα πάω μάλλον για καμία ι5 μάλλον με ddr3 σε dual channel για να κρατήσω τις μνήμες που έχω...

Δημοσ.

Τελικά μόλις πήρα την 5770!! Το μόνο παιχνίδι που δοκίμασα κι αυτό για πολύ λίγο είναι το Far Cry 2. Πήγαινε λίγο καλύτερα πάντως.. Κάτι άλλο όμως.. Με την παλιά κάρτα τα windows την βαθμολογούσαν με 6,9 ενώ την καινούργια με 6!!! Πως γίνεται αυτό....;;

• Moderators
Δημοσ.

Μεγειεςςςςς!

Απλα μη στηριζεσαι καν στη βαθμολογια των windows...

ΠΡΕΠΕΙ να βαλεις Colin Mc Rae Dirt2, για να λες οτι εχεις dx11 game σε dx11 vga :P

(Ναι χαρη, dx11 patched game ειναι, το ξερω :P)

Μη ξεχασεις να βαλεις τους νεοτερους drivers απο το site της AMDATI.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...