Προς το περιεχόμενο

Καηκε απο overclocking?

kolobaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους .

Λοιπον μπαινω κατευθειαν στο θεμα γιατι καιγομαι.

Εχω τη μητρικη msi 790fx και τον amd phenom x4 965 3.4 Ghz.

Καθως ημουν στο bios και προσπαθουσα να κανω overclocking,ανεβασα λιγο τα voltage καθως και τα mhz του υπολογιστη.Μολις ομως εκανα επανεκινηση αρχισαν να τρεμοπαιζουν ολα τα λαμπακια της μητρικης καθως και τα ledakia των fans και η οθονη φυσικα να μην δειχνει τιποτα "αλλα και να μην ακουγεται τιποτα".Το χω κλεισει απο το ρευμα , του χω βγαλει τη μπαταριουλα ,εχω πατησει το power button καμια χιλιαρα φορες αλλα αυτο τιποτα.Ο μονος τροπος για να ξεκινησει το pc να ακουγιεται αλλα να συνεχισει να μην δειχνει τιποτα ειναι αν αποσυνδεσω το 8πινο καλωδιο τροφοδοσιας της μητρικης.

Μπορειτε να με βοηθησετε σας παρακαλω γιατι θα τρελαθω.Εχω την εντυπωση πως εχει καει ο επξεργαστης.

Καθε βοηθεια και πληροφορια δεκτη.

Σας ευχαριστω για το χρονο σας.

• Moderators
Δημοσ.

Κατ αρχας ηρεμια.

Και να καηκε, την εγγυηση τι την εχεις?

Για αρχη και για να ηρεμησεις κιολας, ξεμονταρε τα ΟΛΑ και ξαναμονταρε τα απο την αρχη. Απο αυτα που λες συμπεραινω οτι εχει γινει clear cmos στη μητρικη αλλα και παλι δεν αναβει. Αφου λες οτι πειραξες και volt, διολου απιθανο να καηκε κατι.

Θα πρεπει ομως να αποκλεισουμε ολα τα άλλα (πιθανο βραχυκυκλωμα, ή κατι να μην κανει καλη επαφη) με τη μεθοδο trial and error.

Αλλο pc για να δοκιμασεις ραμ, επεξεργαστη, καρτα γραφικων, δεν υπαρχει ε?

Δημοσ.

Φιλε σε ευχαριστω καταρχας για τη γρηγοη απαντηση.

Ναι εχω κανει clear cmos και επεισης εχω λυσει ολο το κουτακι αν και ειναι λιγο παραογο να εγινε κατι αμεσως μετα το overclocking αλλα πανω στην απελπησια μου ειπα μεγαλος ειναι ο θεος......Την εγγυηση δεν την εχω ο μλκς.

Το θεμα ειναι να σιγουρευτω με καποιον τροπο ποιο κομματι του pc εχει καει.Υπαρχει κανενας τροπος?Ευχαριστω.

Διστυχως το συστημα ειναι ddr3 και socket am3 και δεν εχω καποιο παρομοιο ωστε να κανω τραμπα.

Δημοσ.

μηριζει τιποτα? εχει λιωσει κατι (μαλλον βεβαια θα τα εχεις δει αυτά)

μπορει να μην εχεις την απόδειξη αλλα λογικα αν πας στο κατάστημα θα μπορούν να δουν την αγορά σου

Δημοσ.

Η μητρική έχει κάτι led στην σειρά κάπου, ανάβει κανένα ή καμιά σειρά απο αυτά; Κάτι για το diagnostic...

Αλλιώς θα κάνει κάποιο θόρυβο το speakerάκι που έχει μέσα. Κάνει τπτ τέτοιο;

Δημοσ.

Στίσε το μηχάνημα έξω απο το κουτί. Βγάλε την μπαταρία για καμιά ώρα, άφησε μόνο ενα Dimm στην μητρική και ξαναδοκίμασε, αλλάζοντας τις RAMS, μια μια κάθε φορά. Πόσα Volts εριξες στον 965 και τι τροφοδοτικό έχεις; Τι κάρτα γραφικών επίσης.

Δημοσ.
μηριζει τιποτα? εχει λιωσει κατι (μαλλον βεβαια θα τα εχεις δει αυτά)

μπορει να μην εχεις την απόδειξη αλλα λογικα αν πας στο κατάστημα θα μπορούν να δουν την αγορά σου

Δεν μηρισε τιποτα.Αυτο θα ηταν πολυ ομορφο αν γινοταν.Το μονο ποβλημα ειναι πως δεν εχω τη συσκευασια.Λες να το παρουν?

Το πηρα απο e-shop.Αλλα και παλι τι να τους παω,τη μητρικη η τον cpu

Η μητρική έχει κάτι led στην σειρά κάπου, ανάβει κανένα ή καμιά σειρά απο αυτά; Κάτι για το diagnostic...

Αλλιώς θα κάνει κάποιο θόρυβο το speakerάκι που έχει μέσα. Κάνει τπτ τέτοιο;

Ολα τα ledakia τρεμοπαιζουν σε ολη τη μητρικη ακομη και τα led απο τα fans.Δεν ειναι λιγο περιεργο?Και το θεμα ειναι πως δεν το σπρωξα πολυ,λιγο πολυ λιγο.

Δημοσ.
Τι τροφοδοτικό έχεις;

Ενα 850w silverstone με τα αποσπωμενα καλωδια.

Δεν νομιζω να φταιει γιατι το τεσταρα.Καμια ιδεα?

Δημοσ.

Κάπου βραχυκυκλώνει. Στησε το board έξω από το κουτί και προσπάθησε να βάλεις ένα άλλο PSU επάνω με τα μόνα περιφερειακά, ένα Dimm, και την κάρτα επάνω, δίχως τα fans και τα υπόλοιπα. φλασαρες το board για τον 965;

2mevb7n.jpg

Δημοσ.
Κάπου βραχυκυκλώνει. Στησε το board έξω από το κουτί και προσπάθησε να βάλεις ένα άλλο PSU επάνω με τα μόνα περιφερειακά, ένα Dimm, και την κάρτα επάνω, δίχως τα fans και τα υπόλοιπα. φλασαρες το board για τον 965;

2mevb7n.jpg

Οχι δεν εχω κανει κανενα flash.Λες να εφταιγε το οτι δεν ειχα κανει το flasharisma.Θα το checkaρω το τροφοδοτικο και θα σας πω τι γινεται..ομως εξαιτιας του overclocking ειναι δυνατον να βραχυκυκλωσει?

Δημοσ.

Όλα είναι δυνατά, εφόσον πας να οδηγήσεις out of spec μια CPU δίχως την απαραίτητη microcode υποστήριξη στο BIOS. Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνεις πριν παίξεις ήταν να φλασαρεις την μητρική στο τελευταίο BIOS με ενα dimm μόνο στην μητρική και έπειτα απο Memtest, μιλάμε για 7 εκδόσεις BIOS στην GD70. Υποψιάζομαι όμως ότι εδώ παίζει βραχυκύκλωμα και δεν είναι κάτι τραγικό. Στίσε το Board έξω από το κουτί, με μια RAM μόνο και με διαφορετικό τροφοδοτικό. Καλή τύχη.

Δημοσ.
Όλα είναι δυνατά, εφόσον πας να οδηγήσεις out of spec μια CPU δίχως την απαραίτητη microcode υποστήριξη στο BIOS. Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνεις πριν παίξεις ήταν να φλασαρεις την μητρική στο τελευταίο BIOS με ενα dimm μόνο στην μητρική και έπειτα απο Memtest, μιλάμε για 7 εκδόσεις BIOS στην GD70. Υποψιάζομαι όμως ότι εδώ παίζει βραχυκύκλωμα.

Καλως θα το κοιταξω και θας σας ενημερωσω.

Ευχαριστω πολυ παντως για ολες τις συμβουλες σας.

Δημοσ.

δεν νομιζω να χρειαζεσε το κουτι , να πάς όλο το πσ να το ελένξουν ή εστω τα τμήματα που εχεις αγοράσει απο εκεί ...

Δημοσ.

Clear cmos δεν ανεβαινει το cpu εκει που το εβαλες απο m/b

Αν δεν εισαι σιγουρος αν το κανεις σωστα και το m/b εχει μπαταρια βγαλε την μπαταρια και ενωσε τους 2 πολους με ενα συρματακι και αναψε την μητρικη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...