Προς το περιεχόμενο

Netcat

sarakinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συνήθως ports με μικρό αριθμό χρησιμοποιούνται από άλλες εφαρμογές. Π.χ. http:80, ftp:21, https:443, cups:631, ssh:22, telnet:23 κ.τ.λ. Οπότε θα μπορούσες για παράδειγμα να χρησιμοποιείς ports > 10000.

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Και αν το πρόγραμμα εκτελείται με δικαιώματα απλού χρήστη δε θα μπορεί να κάνει bind στις πρώτες 1024 ports ("privileged" ports).

Δημοσ.
Τώρα μαθαίνω :(

Μην μ'αποπέρνετε ρεεεεε!

:)

@sarakinos

δεν το ειπα για να σε πειραξω

αλλά η ποιότητα των απαντήσεων έχει ενδαφέρον

.

Δημοσ.

Καταλαβα φίλε μου,έτσι το είπα...όντως έγινε ένα ωραίο thread , λύθηκαν πολλές απορίες , γράφτηκαν ωράια πράγματα..thanks again mates ...

Δημοσ.

Ναι φίλε μου,μετά τις γιορτές θα ξέρω,ο καθηγητς με μια ματιά μου είπε ότι το openssl ήταν λίγο υπερβολή , και ότι θα μπορούσα να κάνω την κρυπτογράφηση με md5,αλλά και αυτό που έκανα δεν τον χάλασε...

Εμένα μ'αρεσε έτσι,είχα την δυνατότητα να μάθω 5 πράγματα παραπάνω..

Δημοσ.
Ναι φίλε μου,μετά τις γιορτές θα ξέρω,ο καθηγητς με μια ματιά μου είπε ότι το openssl ήταν λίγο υπερβολή , και ότι θα μπορούσα να κάνω την κρυπτογράφηση με md5,αλλά και αυτό που έκανα δεν τον χάλασε...

Εμένα μ'αρεσε έτσι,είχα την δυνατότητα να μάθω 5 πράγματα παραπάνω..

MD5; Και πως θα το ανέστρεφε;

Δημοσ.

Όταν πάς να τον ρωτήσεις, μάθε επίσης από πού διάβασε οτι ο MD5 είναι encryption algorithm, είμαι πολύ περίεργος να μάθω.

Αν επιτρέπεται, πού σπουδάζεις και τί;

Δημοσ.

είχα πεί, να πάτε καθηγητές στη θέση του ! :mrgreen:

αλλά δεν μ' άκουσε ο sarakinos

καλές γιορτές

χρόνια πολλά

fire δες pm

.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά πρόβλημα,μετά από 1 σχεδόν μήνα είπα να το δοκιμάσω και πάλι γιατι αύριο έχουμε εξέταση πάνω σε αυτό και ο κώδικας μου δεν τρέχει,μπορείτε να το δοκιμάσετε και να μου πείτε αποτελέσματα?είμαι σήγουρος ότι είναι σωστό μιας και λόγο δουλειάς μέσα στις γιορτές δεν το πείραξα καθόλου!

παραθέτω τον κώδικα...

http://pastebin.com/m4e7b8d75

Δημοσ.

Τι πρόβλημα έχεις;

Edit:

Δεν παίζει.

---------- Προσθήκη στις 12:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:39 ----------

Βγάλε το -q 3 από την γραμμή και ξαναδοκίμασε.

read message; echo "$nickname1 says: $message" | openssl rsautl -pubin -inkey public.key -encrypt | nc -q 3 $ipC $portC 2> /dev/null ; done

Hints:

Αν αντικαταστήσεις το 2> /dev/null με 2> /tmp/nc_chat_client_$nickname1.log (και nc_chat_srv_$nickname1.log για τον server) θα μπορείς να βλέπεις στο αρχείο αυτό λάθη που παράγονται.

Δημοσ.

Τελικά έπαιξε, ήταν δικό μου πρόβλημα, το -q στην δική μου έκδοση της netcat την τερματίζει μετά το EOF του stdin αφού περάσουν 3sec , δεν είναι ίδιο σε όλες τις εκδόσεις του netcat , έιναι η παράμετρος -c που γράφει ο nske κάποια posts ποιο πάνω.

Αυτό για το error το γνώριζα , αλλα thanks for the hint anyway mate! :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...