nske Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Η nohup δε βολεύει για την περίπτωση γιατί θέλεις να τυπώνεται το stdout του listener netcat (τα μηνύματα που θα του στέλνει το client-netcat) στο terminal, ενώ η nohup θα το κατευθύνει σε ένα out file. Είναι πιο straightforward αν χρησιμοποιήσεις τον & operator. Το client-netcat δε θέλεις να το στείλεις στο background, γιατί θέλεις να μείνει attached στο terminal, ώστε να παραλαμβάνει την είσοδο του πληκτρολογίου (τα μηνύματα που θα στέλνει στο listener-netcat).
NullScan Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Ά, συγγνώμη δεν το διάβασα όλο το thread. Άν είναι έτσι η περίπτωση ναι, κάντο μέσω του shell. Εκτός άν θές να φτιάξεις ένα pipe και να κάνεις ένα cat σε αυτό μετά την εκτέλεση της nohup και redirection του stdout, stderr σε αυτό το pipe (poser-ιά για έξτρα βαθμούς :p)
sarakinos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Μέχρι την Τετάρτη το παραδίδω...οπότε είμαι τσίμα-τσίμα...ας προτιμήσω τον τρόπο του nske... Keep in touch! Δοκιμάζω.. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:59 ---------- > root@bampis-desktop:/home/bampis# nc -vv -l -p 6663 | openssl aes-256-cbc -salt -d & [1] 2836 root@bampis-desktop:/home/bampis# listening on [any] 6663 ... enter aes-256-cbc decryption password: bad password read Όταν δίνω την εντολή έτσι μου βγάζει αυτό το μήνυμα,δεν μ'αφήνει να βάλω decryption password δηλαδη,βγάζει μόνο του bad password..
nske Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Ναι, δε θέλεις να χρησιμοποιήσεις την openssl με αυτόν τον τρόπο, γιατί έτσι πρώτα της λες να περιμένει interactively να παραλάβει κάποιο κωδικό και αμέσως μετά τη στέλνεις στο background, οπότε αδυνατεί να παραλάβει κάποια είσοδο από το terminal και αποτυγχάνει. Για να της περάσεις κωδικό μη interactively δες στη man openssl τα περί "PASS PHRASE ARGUMENTS", ή, καλύτερα, χρησιμοποίησέ key files, όπως στο παράδειγμα που έδωσα.
sarakinos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Ok nske...θα το δω..thanks για την βοήθεια σας!
nske Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δες το κι εδώ είμαστε ;-) Λίγο τη λογική θέλει να καταλάβεις και μετά θα σου φανεί εύκολο.
sarakinos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 στο openssl rsa -pubout -in private.key -out public.key , στην θέση του rsa βάζω το περιεχόμενο του private.key ετσι?
nske Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 το "rsa" λέει στην εντολή openssl ότι θέλεις να δουλέψεις με RSA κλειδιά, το αφήνεις όπως είναι. Οι άλλες παράμετροι της λένε ότι θέλεις να διαβάσει το private key που βρίσκεται στο αρχείο με όνομα "private.key" και με βάση αυτό να παραγάγει ένα public key και να το γράψει σε ένα αρχείο με όνομα "public.key". http://www.openssl.org/docs/apps/rsa.html
sarakinos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Οκ...για να μην παρεξηγηθώ,δεν προσπαθώ να μου γράψετε το script , απλά λύνω απορίες... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:38 ---------- Έκανα την διαδικασία όπως είπαμε αλλα δεν βλέπω τα μηνύματα που έρχονται στην οθόνη..τα public και private βρίσκονται και στους δύο υπολογιστές ,οι listeners είναι στο bg και βλέπω μόνο τους clients..αρχίζω να τα χάνω...πολύ πληροφορία μαζεμένη μου ήρθε
firewalker Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δοκίμασε όλα αυτά τοπικά (στον localhost) να δεις αν δουλεύουν και μετά το προχωράς.
sarakinos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Μου φαίνεται ποιο ξεκάθαρω σε δύο υπολογιστές , έτσι δεν έχω 2 terminal να ανοιγοκλείνω συνέχεια... Πιστέυεις οτι εκεί ειναι το πρόβλημα?
firewalker Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Πάρτο λίγο από την αρχή. Σε ένα φάκελο δώσε τις εντολές > openssl genrsa -out private.key 2048 openssl rsa -pubout -in private.key -out public.key Στο πρώτο terminal δώσε (server): >nc -vv -l -p 4444 | openssl rsautl -inkey private.key -decrypt & Και στο άλλο (client): >echo "1234 testing" | openssl rsautl -pubin -inkey public.key -encrypt | nc -vv localhost 4444
sarakinos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Τίποτα,δεν στέλνει το echo..συνδέεται σωστά όμως.. PS Αφού στέλνουμε τον server στο bg λογικό είναι να μην βλέπω αποτέλεσμα..αν το πάρω στο fg βγαίνει κανονικά.. το θέμα όμως είναι να έχω αμφίδρομη επικοινωνία..
sarakinos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Αν κάνω ctrl+c τον client το μήνυμα βγαίνει και τερματίζεται η επικοινωνία.. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:32 ---------- Τελικά τι κάνω λάθος παιδιά?Πάντως αφού είναι οι servers στο παρασκήνιο είναι λογικό να μην μπορώ να δω τα μηνύματα των clients...έτσι το σκέφτομαι εγώ τουλάχιστον...αδιέξοδο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.