Προς το περιεχόμενο

Απορίες για την επιλογή νέου Η/Υ ~700€

SocialNetUsr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως αναφέρει και ο τίτλος χρειάζομαι την πολύτιμη βοήθεια σας στην επιλογή των κομματιών για το pc που θα αγοράσω εντός των ημερών........ Αφού διάβασα αρκετά post και έκανα μια μικρή έρευνα κατέληξα σε κάποια κομμάτια αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος.

Τι δεν θα κάνω με το pc: encoding,ripping,σπάταλα games (βασικά δεν παίζω παιχνίδια αλλά...), πειραματισμούς με 3D

Τι θα κάνω με το pc: internet,ταινίες HD, μουσική(χρήση κάποιων προγραμμάτων μουσικής), προγραμματισμό (Να μπορώ να έχω 2 virtual machines ταυτόχρονα θα μου είναι πολύ χρήσιμο)

και γενικά επειδή έχω παλιό σύστημα θέλω να αναβαθμιστώ σε κάτι αρκετά γρήγορο.

Τι βρήκα

1) CPU (αξίζει να αγοράσεις τον 965 για 200MHz? Τα ~15€ διαφορά τα βάζω για κάτι άλλο)

2) Cooler (Χρειάζεται? Ίσως κάτι πιο δυνατό? Γενικά θέλω κάτι απίστευτα αθόρυβο γιατί ο παλιός μου έχει πάρει το κεφάλι )

3) Motherboard (ειλικρινά δεν ξέρω ποια να διαλέξω, δεκτές και οι προτάσεις σας)

4) Tower (δεν με τρελαίνουν τα φρου φρού και τα αρώματα κάτι σταθερό, αν έχετε κάποιο άλλο πείτε το)

5) RAM (για αρχή θα πάμε για τα 4 GB, μάλλον τις Adata λέω)

6)PSU (ακούω προτάσεις)

7) HDD (μήπως να ψάξω για κανέναν Sata II?)

8) GPU (έχω να παίξω παιχνίδια καιρό οπότε θα ήθελα να μπορώ να παίξω κανένα σύγχρονο, έτσι για αλλαγή. Όλες οι προτάσεις δεκτές)

Δεν μπορείτε να πείτε έκανα μια έρευνα... ;)

Περιμένω τις απόψεις σας....

Δημοσ.

Αν θες ταινιες ιντερνετ και programming μεσω vms τοτε πάμε για 8GB Ram και ενα καλο cpu.

Motherboard την 1η αλλιως αυτη

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-GA-MA790XT-UD4P-sAM3-790XT.htm

Κουτακι οποιο σου αρεσει. καλα ειναι..

Μνημες θα ελεγα 4χ2GB AData

To PSU ειναι απλά κορυφαίο.

Ο ΗDD μια χαρά

Τωρα GPU αναλόγως την οθόνη που έχεις και το τι συγχρονα θα θελήσεις να παίξεις.

Δεν μας είπες bugdet..

Δημοσ.

Πρώτα απ' όλα ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας :-)

Το σημαντικό το ξέχασα.... το budget

~700 για να μπορέσω κατά τα Χριστούγεννα να αγοράσω και μια οθόνη

@Anubis13: Η μητρική που προτείνεις μπαίνει στο παιχνίδι. Όσο για τα 8GB έλεγα να το αφήσω και αυτό για τα Χριστούγεννα ώστε να έχω μερικά χρήματα....(δώρο Χριστουγέννων ;))

@moldovan20: Δυστυχώς δεν πάω για τα 8GB. Έχω τις καλύτερες εντυπώσεις από τους AMD από τότε που μου την λέγαμε για τον Athlon XP 1800+ ότι αγόρασα και CPU και κλιματιστικό λόγω των θερμοκρασιών, οπότε θα παραμείνω σε AMD.

@grimpr ~700 +/- 40 €

Όσο για τα παιχνίδια το τελευταίο που έπαιξα ήταν το Commandos 3: Destination Berlin :-( ..... οπότε θα ήθελα να παίξω το 4 !!!!!

Άρα βγάζω από το παιχνίδι Tower, PSU, HDD και RAM. Για τα υπόλοιπα καμιά ιδέα???

Δημοσ.

PSU:http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Enermax-Epr525Awt-Pro82-525W-EPR525AWT-525W-PRO-82.htm

CPU:http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/Intel-Core-i5--750-s1156-2-66.htm

MB:http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/MSI-P55-GD-65-s1156-DDR3.htm

RAM:http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-4Gb-Kit-Ram-Ddr3-1333-Tw3X4G1333C9A-TW3X4G1333C9A-G.htm

HDD:http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Western-Digital-Sata-640Gb-Western-32Mb-Caviar-Black-WD6401AALS.htm

500 ευρω. ΝΑ φανταστω η οθονη δεν περιλαμβανεται στα 700. 24 η 22?

σου μενει μια 200 για κουτι + καρτα γραφικων

Δημοσ.

@Anubis13 όχι στα 700 δεν θα είναι η οθόνη η οποία θα είναι 22'. Από τις επιλογές που μου προτείνεις κρατάω PSU, HDD και μάλλον τις μνήμες

@moldovan20 μάλλον η κάρτα γραφικών είναι extreme για μένα και προτιμώ να δώσω περισσότερα για motherboard αλλά για Tower, CPU, HDD, PSU και DVD είμαστε ΟΚ

Σύνοψη:

CPU:AMD Phenom II X4 955 (sAM3, Cache 8MB, 3.2GHz, Box)

PSU:Enermax EPR525AWT PRO82 PSU (525W)

HDD:Western Digital Caviar Black 640GB HDD

Tower:CoolerMaster Case RC-690-KKN1-GP Black Case

RAM:Corsair 4GB DDR3-1333 Ram Kit (2 x 2GB, PC3 10666, 9-9-9-24, TW3X4G1333C9A) ή Adata 2GB DDR3-1333 Ram Dimm (PC3 10666, 9-9-9-18, AD31333002GMU)

άρα μένει Cooler*, Motherboard και GPU.

* λέω αρχικά να κάνω την σύνθεση χωρίς Cooler ώστε να δω τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν μετά από την χρήση του pc με τα virtual machines

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:54 ----------

Για να το κλείνουμε το θέμα σιγά σιγά και να μη σας κουράζω....

Motherboard:Gigabyte GA-MA790XT-UD4P (sAM3, DDR3, 790XT) τι λέτε??

GPU:αφού δεν θα βάλω Cooler θα ανεβάσω το budget της gpu. Ανάμεσα από τις παρακάτω ποια λέτε?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:59 ----------

UPDATE

Motherboard:Gigabyte GA-MA790XT-UD4P (sAM3, DDR3, 790XT) τι λέτε??

GPU:αφού δεν θα βάλω Cooler θα ανεβάσω το budget της gpu. Ανάμεσα από τις παρακάτω ποια λέτε?

Δημοσ.

Το pc σχεδόν ολοκληρώθηκε και αγοράστηκε.

Τελική σύνθεση:

CPU:AMD Phenom II X4 955 (sAM3, Cache 8MB, 3.2GHz, Box) (Σε αναμονή)

PSU:Enermax EPR525AWT PRO82 PSU (525W) (Σε αναμονή)

HDD:Western Digital Caviar Black 640GB HDD (Σε αναμονή)

Tower:CoolerMaster Case RC-690-KKN1-GP Black Case (Παρέλαβα)

RAM: Adata 2GB DDR3-1333 Ram Dimm (PC3 10666, 9-9-9-18, AD31333002GMU) (χ2) (Σε αναμονή)

Motherboard:Gigabyte GA-MA790XT-UD4P (sAM3, DDR3, 790XT)(Σε αναμονή)

DVD-RW:Sony AD5240S/BL DVDRW +/- Sata Black Bulk (Σε αναμονή)

και δυστυχώς δεν έχω καταλήξει σε GPU

μάλλον την Gigabyte 5750 GV-R575D5-1GD SVGA (PCI-Express) 130€, αν έχετε κάποια άλλη στο μυαλό σας πείτε το....

ευχαριστώ όσους αναποκρίθηκαν στο post

Δημοσ.

δεν σε προλαβα αφου την εκανες την αγορα ηδη. θα σου προτεινα για μητρικη και αυτη.. http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Asrock-M3A790GXH-128M-sAM3-DDR3-VGA.htm

γιατι σε ειδα και εψαχνες εξοδους, firewire, e-sata. και αυτη που εβαλες ομως ειναι ανωτερη ποιοτικα.

οσο για GPU, θα ελεγα την 2η (powercolor) που προτεινει ο phanispal, αν μπορεις να διαθεσεις τα 136€ βεβαια..! αλλιως και μια 5750, μια χαρα ειναι!

Δημοσ.

ΑΝ θέλεις να έχεις 2 virtual machines ταυτόχρονα πας σε 8gb ram φίλε χωρίς δεύτερη σκέψη.Κόψε κάποια χρήματα με αυτή τη μητρική.Το 785G δεν υστερεί σε τίποτα απέναντι στο 790.Το αντίθετο κιόλας.Σαν πιο καινούριο chipset έχει κάποιες βελτιώσεις.Από τη στιγμή που τα υπόλοιπα features της μητρικής δεν σε απασχολούν(εκτός και αν κάνεις raid5) πήγαινε άφοβα στην από πάνω(μην σου πω και σε φθηνότερη-σιγά τις αναβαθμίσεις που είχαμε στα άλλα chipsets) και ενίσχυσε το pc με περισσότερη ram.

Δες αυτό το συγκριτικό των δύο chipsets

Δημοσ.

@phanispal: Αν έμενα Αθήνα χωρίς δεύτερη σκέψη θα αγόραζα από το pc1 και GPU και RAM (όπως μου πρότειναν σε ένα post) αλλά δεν θέλω να μπω στην διαδικασία αν κάτι δεν δουλεύει στείλε το Αθήνα με δικά σου έξοδα αποστολή, περίμενε να το στείλουμε πίσω με το ταχυδρομείο και γενικά να με φάνε τα τηλέφωνα...... οπότε επιλέγω κάτι τοπικό (Θεσσαλονίκη)

@cabdik: τίμια μητρική!!!! και eSata και Firewire :cry: Η παραγγελία της Gigabyte έγινε σήμερα το απόγευμα οπότε με γεία μου.... :-(

@nikos21aek:Τα άλλα 4GB θα αγοραστούν μαζί με την οθόνη τα Χριστούγεννα (13ος μισθός!!!!). Σύμφωνα με αυτά που λέει το άρθρο το 785G κοντράρει το 790 στα ίσα και έχει και καλύτερα αποτελέσματα.... δυστηχώς η αγορά έγινε :cry::cry:

όσο για την GPU τι λέτε...(μάλλον η επιλογές μου είναι ανάμεσα σε plaisio και visionstudio)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...