Προς το περιεχόμενο

Χαμός και στις αγγελίες του insomnia

gamanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ δεν έβρισκα κάτι κακό όταν υπήρχαν σχόλια στις αγγελίες, έτσι είναι τα φόρουμ, τι να κάνουμε. Καλύτερα να μπορεί να γίνει συζήτηση ώστε να αποκαλύπτονται λαμογιές και να προστατευόμαστε κι ας ξεφεύγει πού και πού. Ίσως να ήταν καλή ιδέα πάντως να επιτρέπονται οι απαντήσεις χωρίς να γίνεται ταυτόχρονα bump στο θέμα.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Να υποθεσω πως μιλας για τις κινεζικες απομιμησεις iphone?Ας μην το κανουμε offtopic δεν αξιζει τον κοπο.Εχει πολλα να ζηλεψει απο το iphone αν οντως λες γι αυτα.

Οfftopic

Για τα 80 € ειναι υπερ καλα

• Moderators
Δημοσ.
Οfftopic

Για τα 80 € ειναι υπερ καλα

imho ουτε για τα μισα δεν ειναι.Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα φυσικα

• Moderators
Δημοσ.
για δειξε μου μια μινι τηλεοραση με 3,2 ιντσες οθονη με 80 ευρω και μετα πες μου εαν αξιζει η οχι..

Η συγκριση εγινε με το iphone μην μπερδευεσαι.Οταν μιλησουμε για τηλεοραση βλεπουμε αν αξιζει.

Δημοσ.

Η συγκριση εγινε με το iphone μην μπερδευεσαι.Οταν μιλησουμε για τηλεοραση βλεπουμε αν αξιζει.

Eιδες πουθενα να λεω οτι ειναι καλυτερο απο το iphone?Δε διαθετει ολος ο κοσμος 400€ για κινητο.80€ κανει οχι 400€.Ουτε το υποστηριζω ουτε τιποτα ,απλος ειμαι αντιθετος στο θεμα των ακριβων κινητων.

Δημοσ.
Eιδες πουθενα να λεω οτι ειναι καλυτερο απο το iphone?Δε διαθετει ολος ο κοσμος 400€ για κινητο.80€ κανει οχι 400€.Ουτε το υποστηριζω ουτε τιποτα ,απλος ειμαι αντιθετος στο θεμα των ακριβων κινητων.

Εχει ενας τυπος στη σχολη μου, το δουλεψα λιγο και δεν εχει να ζηλεψει σε τιποτα απο τα ακριβα iphone κλπ. , ισα ισα.

10 χαρακτηρες κι αυτοι ελληνικοι

Δημοσ.
Nα σημειώσω ότι αυτό Chinavasion-CVGI-B07-1.jpg

GPS Receiver USB Adapter for Computers (Netbook, Laptop, UMPC)

http://www.chinavasion.com/product_info.php/pName/gps-receiver-usb-adapter-for-computers-netbook-laptop-umpc/'>http://www.chinavasion.com/product_info.php/pName/gps-receiver-usb-adapter-for-computers-netbook-laptop-umpc/

από 15 Ευρώ πωλείται στα 50 στις αγγελίες.

Τρέξτε

Ελπίζω να μην αντιβαίνω κάποιο κανονισμό,αλλά σε άλλα φόρουμ που είμαι είναι σύνηθες να προστατεύεις τα άλλα μέλη του, αν υπάρχει πρόβλημα, σβήστε το

Για ποιο λογο ακριβως πρεπει να σβησει η αγγελια; Δεκαδες αγγελιες καθε μερα περνανε απο εδω, απο ατομα που απλα πουλανε ως επαγγελμα και δεν θελουν απλα να ξεφορτωθουν κατι, και με τιμες θεωρητικα φυσιολογικες για την ελλαδα. Ολα τα προιοντα απο το http://www.chinavasion.com κυκλοφορουν πλεον στην ελλαδα με αυτη τη διαφορα τιμης, πχ το συγκεκριμενο προιον με μια καλη μεταφορικη, απο 14,80 παει στα 28,48.

30 ευρω αγορα δηλαδη, μια χαρα λοιπον το πουλαει 50. Διοτι για το 90% του κοσμου οσο φτηνο και να ειναι το καθε chinavasion δυσκολα αποφασιζει να παρει απο κει, εχοντας στο νου οτι μπορει να σε πιασει το τελωνειο, να ειναι στραβο το προιον κλπ.

Επισης αλλο να λεμε διαφορα 15 με 50 (αν μου το φερει καποιος με 15 το αγοραζω αυριο, και σε ποσοτητα), κι αλλο να λεμε ας πουμε 39 με 50 που ειναι πιο φυσιολογικο.

Αμα θελουμε να "προστατευσουμε" τα μελη, ας δεχτουμε οτι πρεπει να διαγραφουν αλλα και στο μελλον να απαγορευτουν οι αγγελιες "πωλησεις" απο ατομα που το κανουν επαγγελμα. Οπως φαινεται βεβαια και στον συγκεκριμενο, που δεν νομιζω να αγορασε δυο για προσωπικη χρηση και μετα να ειδε οτι δεν του κανουν, για επαγγελμα το κανει ο ανθρωπος, και αν ριξουμς μια ματια πιο πισω και δεχτουμε ως σωστες ολες τις αλλες αγγελιες- επαγγελμα πωλησεις, δε βρισκω το λογο να δουμε ως λαθος αυτη.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 03:57 ----------

Απο αυτο εσυ, εβγαλες το συμπερασμα σου?Μηπος σου εθιξα το iphone?

Εγω απλα δυο απαντησεις σου εβαλα, δεν εχω καμμια σχεση ουτε με αιφον ουτε με τιποτε, δεν νομιζω να αμφισβητεις οτι αυτα ειπες; Αν τα ειπες για ποιο λογο μου επιτιθεσαι ως προς το Iphone μου (που δεν εχω βεβαια).

Δημοσ.

Ωραιο επαγγελμα να κοροιδευουν το κοσμο.

Όπως όταν πήρα πριν 2 χρονια 1 ipod clone από emarket και ο τύπος είχε και πολλές θετικές 100+.

Και μου λεγε για εγγύησεις κλπ και επειδή ήταν για δώρο το πήρα με 30ευρώ καπέλο.

Φυσικά οταν χάλασε στη βδομάδα πάνω ο τύπος ήταν άφαντος.

Να βγούνε και στον Ευαγγελάτο με αυτον που πουλάει τα gadget 30 και 50euro να το παιξουν

οι e-επιχειρηματίες τις χρονιας.

Να:

GPS Receiver USB Adapter *SELLER* £15.00 Με τα μεταφορικα απο ebay

Και αν παρεις 10 σου κοβουν 20%

Aλλα οι τυποι παιρνουν 1-2 = (δεν υπαρχει τελωνειο) - μερικοι το γραφουν κι ολας! :8α εχω αλλα σε 2 βδομαδες

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 07:27 ----------

Ολα τα προιοντα απο το http://www.chinavasion.com κυκλοφορουν πλεον στην ελλαδα με αυτη τη διαφορα τιμης, πχ το συγκεκριμενο προιον με μια καλη μεταφορικη, απο 14,80 παει στα 28,48.

Εχω μπροστα μου φακελο απο Η.Κοng με 2 μπαταριες καμερας, πιο βαριες απο τα σκατουλακια GPS σιγουρα, τα ταχυδρομικα του Κινεζου ειναι .45 cents.

Εδω αγορασανε το λιμανι τι αλλο να πουμε...

Δημοσ.

Μια καλή λύση δεν θα ήταν ο ίδιος ο δημιουργός να επιλέγει αν θέλει σχόλια ή οχι; Και φυσικά αν επιτρέψει σχόλια να γινεται πιο σεβαστος σύμφωνα με τον άτυπο κανόνα του forum...

Δημοσ.

Η δική μου άποψη, η οποία ΔΕΝ είναι επίσημη γραμμή ή κάτι τέτοιο:

α) Το Insomnia δεν είναι site δημοπρασιών. Το γεγονός πως υπάρχει ένα subforum για διευκόλυνση των αγοραπωλησιών μεταξύ μελών, δε σημαίνει πως πρέπει να αναπτύξει και πολιτική προστασίας/εγγύησης κτλ.

β) Εγώ πουλάω ένα συνδετήρα 50 ευρώ, τόσα θέλω, τόσα τον κοστολογώ, τόσα χρειάζομαι για το φιξάκι μου. Όποιος θέλει να αγοράσει τον συνδετήρα, ας κάνει μια έρευνα αγοράς. Ένα google/ebay search είναι. Η ευθύνη της απόφασης βαραίνει τον αγοραστή, η ευθύνη καλής λειτουργίας τον πωλητή.

Δημοσ.

+1 στον Luci.

Εντάξει όταν κάποιος πουλάει κάτι άλλες φορές απλά θέλει να το δώσει όσο όσο γιατί δεν τον βόλεψε,δεν το χρειάζεται,θέλει να πάρει κάτι άλλο,πήρε κάτι καλύτερο για αυτόν και αυτό που πουλάει απλά πιάνει χώρο στο σπίτι του.Σε αυτές λοιπόν τις περιπτώσεις ο αγοραστής αν είχε στο μυαλό του το συγκεκριμένο προϊόν βγαίνει κερδισμένος αν αυτό είναι σε καλή κατάσταση.Δικό του θέμα είναι να αξιολογήσει την φερεγγυότητα του πωλητή και για αυτό υπάρχουν και οι αξιολογήσεις να τον βοηθήσουν,και τα pm να ρωτάει,και το msn να μιλήσει με τον πωλητή.

Άλλες φορές συμβαίνουν όλα τα παραπάνω αλλά ο πωλητής πουλάει μόνο σε περίπτωση που βρει μια καλή τιμή.Με λίγα λόγια και να μην το πουλήσει δεν τον απασχολεί.Δλδ αυτό το φλασάκι δεν μου χρειάζεται καν.Το πήρα 30€,δεν με βόλεψε,θα το δώσω 25€ αν βρεθεί κάποιος έχει καλώς.Αν δεν βρεθεί δεν με απασχολεί καθόλου.Ε σε αυτές τις περιπτώσεις ο αγοραστής αγοράζει σε καλύτερη τιμή από ότι καινούριο αλλά σε όχι καλή τιμη για μεταχειρισμένο.Μόνος του κρίνει αν τον βολεύει η τιμή και αν αξίζει η διαφορά για να αγοράσει το μεταχειρισμένο και αν όχι.

Comments στις αγγελίες απλά και όμορφα θα ήταν τελείως χαζή κίνηση.

1)Ο κάθε ένας θα έγραφε την μπαρούφα του και θα υπήρχαν καταπληκτικοί διάλογοι του στύλ:

-Αυτές οι μνήμες κάνουν 130€,τις πουλάς 80 εσύ αλλά με 79,99 αγοράζεις αυτές που μπορεί να είναι λίγο χειρότερες αλλά είναι καινούριες και και και...και με 40€ αγοράζεις αυτές που μια χαρά σου κάνουν τη δουλειά.

-Nαι αλλά αυτές τις μνήμες πουλάω ρε αδερφέ και αυτές κάνουν τόσο.

-Και γιατί τις πουλάς τότε;

-Επειδή θέλω να αγοράσω άλλες πιο γρήγορες.

-Τέλος πάντων εγώ πάνω από 20€ για αυτές τις μνήμες μεταχειρισμένες δεν έδινα.

2)Θα βρισκόταν σίγουρα κάποιος να απαξίωνε το προιόν συγκρίνοντάς το με κάτι δικό του.

3)Δεν νομίζω να έχουν ανάγκη τα άτομα που σκαλίζουν τις αγγελίες από περισσότερες "ειδικές" γνώμες.Αν δεν ήταν άσσοι στην έρευνα αγοράς δεν θα βρισκόταν να ψάχνουν για ευκαιρίες στις αγγελίες.Ξέρουν και τι ακριβώς αγοράζουν,και πόσο το αγοράζουν,και τι κερδίζουν και τι χάνουν.Για την ακρίβεια όσες φορές προσπάθησα να πουλήσω κάτι τα περισσότερα pm ήταν για ακρετό γέλιο."Φίλε σε ενδιαφέρει ανταλλαγή με iphone και να μου δώσεις και 400€;" "Φίλε αν δεν σου χρειάζεται καν και σου είναι τελείως άχρηστο άμα δεν βρεις κανέναν να το πουλήσεις πληρώνω μεταφορικά να μου το στείλεις τσάμπα."

Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι το παράδειγμα που υπάρχει στο OP πιστεύω ότι ήταν πολύ σωστή τιμή εκ μέρους του πωλητή.Έβαλε 50 γιατί ξέρει ότι το 20άρικο παζάρι δεν το γλιτώνει.Ποτέ και κανένας δεν δέχεται την αρχική τιμή.Και τσάμπα να γράψεις ότι το δίνεις όλοι θα κάνουν παζάρι."Μπορείς να μου δώσεις και 20€ ρε φίλε;Χωρίς παζάρι δεν λέει",40€ κάνει κανονικά καινούριο,οπότε μαζί με το παζάρι αν μπορέσει να το δώσει 25-30€ να είναι μια χαρά.Και σίγουρα πρόκειται για περίπτωση που ο πωλητής δεν έχει ανάγκη άμεσα τα λεφτά και δεν τον απασχολεί αν και πότε θα πουλήσει.

• Super Moderators
Δημοσ.

Νομίζω ότι η εξέλιξη που είχε δυο σελίδες νωρίτερα αυτό το thread δείχνει ξεκάθαρα το τι θα συνέβαινε αν επιτρέπονταν τα σχόλια στις αγγελίες. Τα οποία σχόλια υπήρχαν και ακυρώθηκαν, γι' αυτόν κυρίως το λόγο.

Κατά τα λοιπά, αντιλαμβάνομαι ότι για τους γνώστες το να βλέπουν κάτι σε εξωφρενικά υψηλή τιμή (κατά τη γνώμη τους) ενδεχομένως να τους ενοχλεί, αλλά caveat emptor.

Να επαναλάβω αυτό που έγραψε ο Lucifer, προσωπική άποψη διατυπώνω, όχι την επίσημη γραμμή του insomnia.

• Super Moderators
Δημοσ.
Η δική μου άποψη, η οποία ΔΕΝ είναι επίσημη γραμμή ή κάτι τέτοιο:

α) Το Insomnia δεν είναι site δημοπρασιών. Το γεγονός πως υπάρχει ένα subforum για διευκόλυνση των αγοραπωλησιών μεταξύ μελών, δε σημαίνει πως πρέπει να αναπτύξει και πολιτική προστασίας/εγγύησης κτλ.

β) Εγώ πουλάω ένα συνδετήρα 50 ευρώ, τόσα θέλω, τόσα τον κοστολογώ, τόσα χρειάζομαι για το φιξάκι μου. Όποιος θέλει να αγοράσει τον συνδετήρα, ας κάνει μια έρευνα αγοράς. Ένα google/ebay search είναι. Η ευθύνη της απόφασης βαραίνει τον αγοραστή, η ευθύνη καλής λειτουργίας τον πωλητή.

Νομίζω ότι η εξέλιξη που είχε δυο σελίδες νωρίτερα αυτό το thread δείχνει ξεκάθαρα το τι θα συνέβαινε αν επιτρέπονταν τα σχόλια στις αγγελίες. Τα οποία σχόλια υπήρχαν και ακυρώθηκαν, γι' αυτόν κυρίως το λόγο.

Κατά τα λοιπά, αντιλαμβάνομαι ότι για τους γνώστες το να βλέπουν κάτι σε εξωφρενικά υψηλή τιμή (κατά τη γνώμη τους) ενδεχομένως να τους ενοχλεί, αλλά caveat emptor.

Να επαναλάβω αυτό που έγραψε ο Lucifer, προσωπική άποψη διατυπώνω, όχι την επίσημη γραμμή του insomnia.

Η επίσημη γραμμή του forum είναι:

• α. Τα σχόλια στις αγγελίες δεν επιτρέπονται για προφανείς, σε όλους μας, λόγους: ο καθένας "ανταγωνιστής" ή "έξυπνος" έμπαινε και λοιδωρούσε το προς πώληση προϊόν ή άρχιζε μία συζήτηση offtopic, τύφλα να'χει το offtopic thread, όπως εύστοχα έγραψε ένα μέλος παραπάνω.

• β. Το forum δεν φέρει καμία ευθύνη για τις τιμές ή την ποιότητα ή την γνησιότητα των προς πώληση προϊόντων. Ο κάθε πωλητής κοστολογεί αυτά που πουλάει κατά την κρίση του, το forum δεν είναι αγορανομία ούτε φύλακας της τσέπης των μελών. Τα μέλη είναι ελεύθερα να πάνε στο skroutz.gr να ελέγξουν τις τιμές των πραγμάτων που πωλούνται.

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...