Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αρχικά η βελτίωση της τεχνολογίας και η εξειδίκευση άνοιξαν τον δρόμο για μαζική παραγωγή προϊόντων, μετά τέθηκε το πρόβλημα το να μην μείνουν αυτά τα προϊόντα αδιάθετα στα ράφια και η λύση ήταν η πλύση εγκεφάλου με την διαφήμιση για να λαχταρά ο καταναλωτής να αγοράζει, μετά παρατήρησαν ότι κάπου οι καταναλωτές πιάσανε τα όριά τους, πόσες ταινίες να δεις και πόσα τραγούδια να ακούσεις, γι' αυτό έπρεπε να λανσάρουν κάτι καινούριο. Ο καταναλωτής προϊόντων κινηματογράφου και μουσικής έπρεπε να μεταμορφωθεί σε “συλλέκτη” σημασία πλέων δεν έχει να δεις μια ταινία πρέπει να πάρεις και το δισκάκι για να είναι δικό σου “μοναδικά δικό σου” να το ξεσκονίζεις κάθε Σάββατο και να το καμαρώνεις στην βιβλιοθήκη.

Δεν έχει σημασία να δεις την ταινία, αν έχεις χρόνο να την δεις, αρκεί να αγοράσεις το δισκάκι και γεύεσαι μέρος της απόλαυσης.

Άρα το σχόλιο περί φορολόγησης της βλακείας το θεωρό πετυχημένο.

Δουλειές 10 ώρες μαζί με τις υπερωρίες, τρως μία με μιάμιση ώρα να γυρίσεις σπίτι, βλέπεις την Πετρούλα να λέει το μετεωρολογικό δελτίο πλένεις τα δοντάκια σου και πέφτεις για ύπνο, μην ξεχάσεις να αγοράσεις το DVD όμως, αρκεί να το αγοράσεις δεν παίζει ρόλο το πότε θα το δεις ή θα το ξαναδείς, αν το ξαναδείς ποτέ.

Την σούπα βέβαια την χαλάει το downloading γιατί αν έχεις πρόσβαση στα πάντα, χωρίς να πληρώνεις, πολύ σύντομα θα επέλθει κορεσμός και θα συνειδητοποιήσεις ότι μερικές ταινίες και τραγούδια δεν αξίζουν ούτε τσάμπα να μπεις στον κόπο να τα αποκτήσεις.

+1 κι απο μενα.Πολυ σωστα τα λογια σου.Ευχομαι αυτες τις λιγες γραμμες να τις διαβασει εστω κι ενας απο τις εταιριες ταινιων-μουσικης μηπως και καταλαβουν το λαθος τους.

Ειμαι σιγουρος οτι σε κανεναν δεν αρεσει να ειναι παρανομος αλλα και σε κανεναν δεν αρεσει να τον κλεβουν με νομιμο τροπο,ειδικα οταν,οπως πολυ σωστα ειπες κι εσυ πριν,η μαζικη παραγωγη κατανταει να πουλαει σκουπουδια.

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τοτε και τους σκληρους που αγοραζουμε δεν θα επρεπε να το κανουμε γιατι μην μου πειτε οτι τα 2τερα δεν μας φτανουν οι περισσοτεροι φιλοι μου μαζι με τους εξωτερικους μιλαμε για 3 τερα και πανω,απο οπου και να το δεις υπερκαταναλωτες ειμαστε απλως οπου μπορουμε να γινομαστε λιγοτερο θα ηταν καλυτερο για μας.

Δημοσ.

Ηθικολόγος - Ψεύτης: Και επειδή είναι ακριβά ή επειδή δεν έχετε χρόνο να τα δείτε πρέπει να τα κλέβετε!?

Ρεαλιστής: Αν κάποιος παραβιάζει τους νόμους οι οποίοι είναι γραμμένοι σε χαρτί, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάνει κάποια κακή πράξη. Υπάρχουν και "άλλοι" οι οποίοι δεν παραβιάζουν νόμους και είναι οι χειρότεροι απατεώνες και το ξέρουμε.

Οι περισσότεροι έχουν μισθό γύρω στα 600Ευρώ, δεν μπορεί λοιπόν να κοστίζει ένα παιχνίδι για PS3 59Ευρώ, δεν μπορεί να κοστίζει ένα CD 20Ευρώ.

Όσοι αγοράζουν αυθεντικά από χόμπι, επειδή θέλουν να τα βλέπουν αυθεντικά καλά κάνουν, αλλά ΌΛΟΙ έχουν έστω και ένα πρόγραμμα ή κάτι "παράνομο" στο PC τους.

Εμένα για παράδειγμα δεν μου αρέσει να τα έχω σε αυθεντικά. Και να μου τα χάριζαν θα τα έκανα rip και θα τα χάριζα.

Μου αρέσει να έχω τη μουσική μου ανά κατηγορίες σε σκληρούς δίσκους τακτοποιημένα και νοικοκυρεμένα.

Όσον αφορά τον καταναλωτισμό, δεν υπάρχει μόνο στη μουσική, στο Cinema και σε όλα αυτά τα δισκάκια που κάνουν το κόσμο να θέλει να αγοράσει. Υπάρχει στο Hardware στη νυχτερινή μας έξοδο στο Super Market, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα πολύ μεγάλο.

Το σίγουρο είναι ότι κάποιος με πρόσβαση στο Internet όπου μπορεί να έχει πρόσβαση στα πάντα θα αγοράσει κάτι αυθεντικό μόνο επειδή δεν μπορεί να κάνει αλλιώς (όπως εγώ με το PS3) ή επειδή του αρέσει να έχει κάποια πράγματα αυθεντικά.

Ότι και να κλείσουν πάντα θα υπάρχει κάτι άλλο...

ην σούπα βέβαια την χαλάει το downloading γιατί αν έχεις πρόσβαση στα πάντα, χωρίς να πληρώνεις, πολύ σύντομα θα επέλθει κορεσμός και θα συνειδητοποιήσεις ότι μερικές ταινίες και τραγούδια δεν αξίζουν ούτε τσάμπα να μπεις στον κόπο να τα αποκτήσεις.

Εποχές PS1 και PS2, είχα τα παιχνίδια σε νάιλον τσάντες με το κιλό. Έπαιζα λίγο το ένα λίγο το άλλο και έμενα και έτρωγα ώρες σε λίγα που μου άρεσαν και άξιζαν τον κόπο.

Τώρα με το PS3 που δίνω στη καλύτερη περίπτωση 45Ευρώ για έναν καινούριο τίτλο και να μη μου αρέσει τόσο, κοροϊδεύω τον εαυτό μου και λέω, "ε καλό είναι μωρέ"...

Δημοσ.
Ηθικολόγος - Ψεύτης: Και επειδή είναι ακριβά ή επειδή δεν έχετε χρόνο να τα δείτε πρέπει να τα κλέβετε!?

Ακριβως!Αφου σου πεταξουν 3000 διαφησεις και αφου σου κανουν πλυση εγκεφαλου(ειδικα στις μικρες ηλικιες)σου λενε:αν δεν εχεις ψωμι φαε παντεσπανι.

Ρεαλιστής: Αν κάποιος παραβιάζει τους νόμους οι οποίοι είναι γραμμένοι σε χαρτί, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάνει κάποια κακή πράξη. Υπάρχουν και "άλλοι" οι οποίοι δεν παραβιάζουν νόμους και είναι οι χειρότεροι απατεώνες και το ξέρουμε.

Οι περισσότεροι έχουν μισθό γύρω στα 600Ευρώ, δεν μπορεί λοιπόν να κοστίζει ένα παιχνίδι για PS3 59Ευρώ, δεν μπορεί να κοστίζει ένα CD 20Ευρώ.

Ο τροπος που λειτουργει η καθημερινη ζωη,οχι μονο πανω στο θεμα της πειρατιας αλλα και τις ιδιας της επιβιωσης.Οι νομοι πρεπει να καλυπτουν τον τροπο ζωης ολων των πολιτων και οχι μια μεριδα ανθρωπων.

Δημοσ.
Ο τροπος που λειτουργει η καθημερινη ζωη,οχι μονο πανω στο θεμα της πειρατιας αλλα και τις ιδιας της επιβιωσης.Οι νομοι πρεπει να καλυπτουν τον τροπο ζωης ολων των πολιτων και οχι μια μεριδα ανθρωπων.

Μα τι είναι αυτά που λες τώρα? Αναρχικός είσαι? Σα, δε ντρέπεσαι λιγάκι......

Δημοσ.
Μα τι είναι αυτά που λες τώρα? Αναρχικός είσαι? Σα, δε ντρέπεσαι λιγάκι......

Οχι ουτε αναρχικος ειμαι ουτε κατι τετοιο.Απλα οταν δημιουργεις σε καποιον την εντυπωση οτι αυτο που πουλας ειναι ειδος πρωτης αναγκης,γιατι αυτο ειτε σε ανεβαζει κοινωνικα ειτε δεν ξερω κι εγω τι(ε δεν ειναι και λιγα τα πραγματα που σου περνανε μεσα απο την διαφημηση!)τοτε αυτος ο καποιος θα κανει τα παντα για να το αποκτησει ακομη και με παρανομο τροπο.

Δεν πιστευω βεβαια οτι αυτος ειναι ο σωστος τροπος για να αποκτησεις κατι,αλλα πιστευω οτι συμβαινει σε τετοιες περιπτωσεις.

Δημοσ.
Οχι ουτε αναρχικος ειμαι ουτε κατι τετοιο.

Για πλάκα το είπα. Έτσι και αλλιώς δεν σημαίνει αναρχικός ότι είναι αυτός που τα σπάει. Απλά δεν ξέρουν την έννοια.

Απλα οταν δημιουργεις σε καποιον την εντυπωση οτι αυτο που πουλας ειναι ειδος πρωτης αναγκης,γιατι αυτο ειτε σε ανεβαζει κοινωνικα ειτε δεν ξερω κι εγω τι(ε δεν ειναι και λιγα τα πραγματα που σου περνανε μεσα απο την διαφημηση!)

Φυσικά, κάποιος που δεν βγαίνει τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα και δεν έχει μερικά ήδη "πρώτης ανάγκης" (PC, DVD Player, κινητό, Internet, αυτοκίνητο, Coca Cola,), θα μπορούσαμε να πούμε ότι ζει ασκητικά.

Δημοσ.
Για πλάκα το είπα. Έτσι και αλλιώς δεν σημαίνει αναρχικός ότι είναι αυτός που τα σπάει. Απλά δεν ξέρουν την έννοια.

Το καταλαβα οτι το ειπες για πλακα,απλα με την σταση μου θελησα να σταματησω αυτους που θα το γυρνουσαν αλλου το θεμα.Ειναι πολλα ατομα που ακομα και τις πλακες τις περνουν τις μετρητης και μετα ξεκιναει ενας χαμος.Προς θεου Heatspreader δεν ειμαι ανθρωπος που παρεξηγειται τοσο ευκολα,κουβεντα κανουμε και πανω στην κουβεντα πρεπει να κανουμε και λιγη πλακα.

Τελος παντων ολα καλα λοιπον.Ας συνεχισουμε την κουβεντα μας,αρκετα με το offtopic. :-)

Δημοσ.

Nα ρωτησω, επειδη εχει ξαναναφερθει

Τι ειναι-κυριως πρακτικα τι συνεπειες εχει- το DHT και τι παιζει με την παρτη του?

Αχ, πεθανε ο θειος...για να δουμε.

Δημοσ.
Φυσικά' date=' κάποιος που δεν βγαίνει τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα και δεν έχει μερικά ήδη "πρώτης ανάγκης" (PC, DVD Player, κινητό, Internet, αυτοκίνητο, Coca Cola,), θα μπορούσαμε να πούμε ότι ζει ασκητικά.

[/quote']

Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή το 99% των ανθρώπων ακολουθούν τη λογική των lemming.

Πάρτε για παράδειγμα μια ταινία όπως πχ το 2012 που έγινε πάταγος.

Όταν σου πιπιλίζουν το μυαλό από το πρωί ως το βράδυ οτι έκοψε τόσα εκατομμύρια εισιτήρια , ε λες εσύ κάτι θα ξέρει όλος αυτός ο κόσμος που παει να δει την ταινία.Δεν μπορεί όλοι να κάνουν λάθος.Και ας είναι μάπα η ταινία (για μένα ήταν και φυσικά δεν πήγα να τους τα σκάσω για να αποφανθώ το προφανές.)

Είμαστε γεννημένοι για να ζούμε σε αγέλες-κοινωνίες.Εαν είσαι εκτός αγέλης αυτόματα δεν έχεις και την "προστασία" της.Εαν κάνεις κάτι εκτός αγέλης σε κοιτάνε όλοι περίεργα.ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθείς την πεπατημένη.Δεν πρέπει να λοξοδρομείς.Θεωρείσαι μίασμα

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω που το κακό να γεμίζεις τους δίσκους σου με μουσικά κομμάτια. Και γιατί θα πρέπει να τα αγοράζεις από την στιγμή που ο μόνος χαμένος από αυτήν την ιστορία είναι αποδεδειγμένα οι δισκογραφικές εταιρείες. Για μένα καλύτερα να καταρρεύσουν όλα αυτές οι πολυεθνικές φούσκες παραγωγής πολιτισμού και να μείνουν στον χώρο μόνο οι ερασιτέχνες δλδ οι εραστές της τέχνης τους.

Προτιμώ να βλέπω στην μουσική ανεξάρτητες παραγωγές το ίδιο στον κινηματογράφο ακόμα και στα games παρά αυτό το πράγμα που υπάρχει σήμερα και που είναι και βαρετό.

Νομίζω κάποιος που αγαπάει πραγματικά τον κινηματογράφο η την μουσικη ακόμα και τα games στηρίζει τις πραγματικές καλές δουλείες αλλά ποτέ την μαζική κατανάλωση.

Δημοσ.

Χαίρομαι που κλείνουν το Mininova, κλείνουν και τον τάφο τους, κλείνουν -κλείνουν και τον τάφο τους!

Δημοσ.
Χαίρομαι που κλείνουν το Mininova, κλείνουν και τον τάφο τους, κλείνουν -κλείνουν και τον τάφο τους!

χαχαχαχα είχα καιρό να το ακούσω :)

Δημοσ.
Δεν μπορώ να καταλάβω που το κακό να γεμίζεις τους δίσκους σου με μουσικά κομμάτια. Και γιατί θα πρέπει να τα αγοράζεις από την στιγμή που ο μόνος χαμένος από αυτήν την ιστορία είναι αποδεδειγμένα οι δισκογραφικές εταιρείες. Για μένα καλύτερα να καταρρεύσουν όλα αυτές οι πολυεθνικές φούσκες παραγωγής πολιτισμού και να μείνουν στον χώρο μόνο οι ερασιτέχνες δλδ οι εραστές της τέχνης τους.

Προτιμώ να βλέπω στην μουσική ανεξάρτητες παραγωγές το ίδιο στον κινηματογράφο ακόμα και στα games παρά αυτό το πράγμα που υπάρχει σήμερα και που είναι και βαρετό.

Νομίζω κάποιος που αγαπάει πραγματικά τον κινηματογράφο η την μουσικη ακόμα και τα games στηρίζει τις πραγματικές καλές δουλείες αλλά ποτέ την μαζική κατανάλωση.

α

+1000000

οταν σταματησουν να εμπορευοντε "ταλεντα"θα ακουσουμε καλυτερη μουσικη

Δημοσ.

Στην πράξη όμως αποδεικνύεται οτι αυτό δεν ισχύει. Αυτοί που επηρεάζονται περισσότερο απο την πειρατεία είναι οι μικρομεσαίοι καλλιτέχνες παρά οι μεγάλοι.

Δεν νομίζω οτι τώρα που υπάρχει το ιντερνετ, ξαφνικά άρχισαν όλοι να μορφώνονται όσον αφορά την τέχνη με αποτέλεσμα να βλέπουν ψαγμένες ταινίες ή μουσική.

Πάλι η πλειοψηφία προτιμάει τα σκουπίδια της τέχνης.

Οταν μια εταιρία (ανεξάρτητη ή πολυεθνική) δεν έχει αρκετό κέρδος δεν πρόκειται να προωθήσει τα μικρότερα συγκροτήματα της αλλά μόνο τα πιο γνωστά.

Ούτε πρόκειται κανένας ερασιτέχνης ή ανεξάρτητος καλλιτέχνης, να ξοδέψει εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια ευρώ για να μπορεί ο καθένας απο εμάς να κατεβάζει και να απολαμβάνει τζάμπα το έργο του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...