Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα με κάρτα γραφικών

notis7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχω την FX5200 της ΝVIDIA και το μεσημέρι έβγαλα για λίγο το καλώδιο της οθόνης για να ξεσκονίσω εσωτερικά το pc. Αφού το ξαναέβαλα στην υποδοχή και άνοιξα το pc δε μου εμφάνιζε τίποτα στην οθόνη. Μια πρώτη σκέψη ήταν να αλλάξω το καλώδιο με ένα καινούριο αλλά και πάλι τίποτα.. Έβγαλα 2-3 φορές την κάρτα γραφικών μπας και είχε κουνηθεί αλλά και πάλι τίποτα..καμιά ιδέα?

Να συμπληρώσω ότι με το που ανοίγω το pc δεν ακούγεται το κλασικό μπιπ όταν τα BIOS αναγνωρίζουν την κάρτα.

Δημοσ.

Το pc δεν ποστάρει,δεν έχει εικόνα αλλά τα ανεμιστήρια δουλεύουν;

Κάνε ένα clear cmos για αρχή μπας και σκάλωσε η μητρική,αλλά πολύ φοβάμαι πως δεν φταίει η κάρτα αλλά κάτι κάηκε.

Δημοσ.
Το pc δεν ποστάρει,δεν έχει εικόνα αλλά τα ανεμιστήρια δουλεύουν;

Κάνε ένα clear cmos για αρχή μπας και σκάλωσε η μητρική,αλλά πολύ φοβάμαι πως δεν φταίει η κάρτα αλλά κάτι κάηκε.

τα ανεμιστηρακιά δουλεύουν κανονικά..πως κάνω clear cmos ? την κάρτα γραφικών υποψιάζεσαι ε?

Δημοσ.

Είτε μετακινόντας τα jumper είτε βγάζοντας την μπαταρία της μητρικής για λίγα δευτερόλεπτα με κλειστό τον διακόπτη του τροφοδοτικού.

Όχι δεν υποψιάζομαι την κάρτα γραφικών,ίσα ίσα θα ήταν το τελευταίο που θα κοίταζα αν είχε καεί.

Η μητρική πρέπει να μας άφησε χρόνους αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να την δοκιμάσεις σε κανά άλλο pc;

Δημοσ.

σύμφωνα με το manual της μητρικής πρέπει να βγάλω το pc από το ρεύμα, να μετακινήσω το jumper σε κατάσταση clear cmos και μετά να το επαναφέρω στην προηγούμενη θέση.τέλος να ανοίξω πάλι το ρεύμα.. το έκανα και πάλι τίποτα ..δε θα έπρεπε με το που αλλάζω το jumper σε θέση clear cmos να τον ανοίξω για να γίνει το 'καθάρισμα'?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:41 ----------

Δοκίμασε με τη μνήμη σε άλλα slots.

τη μνήμη δε την πείραξα καθόλου, γιατί να έχουν πρόβλημα ?

Δημοσ.
δε θα έπρεπε με το που αλλάζω το jumper σε θέση clear cmos να τον ανοίξω για να γίνει το 'καθάρισμα'?

Όχι, δε γίνεται έτσι το καθάρισμα των τιμών της CMOS.

τη μνήμη δε την πείραξα καθόλου, γιατί να έχουν πρόβλημα ?

Ποτέ δεν ξέρεις. Παίξε λίγο και με τη μνήμη. Ή δοκίμασε μόνο με μία αν έχεις περισσότερες.

Δημοσ.

Όχι, δε γίνεται έτσι το καθάρισμα των τιμών της CMOS.

Ποτέ δεν ξέρεις. Παίξε λίγο και με τη μνήμη. Ή δοκίμασε μόνο με μία αν έχεις περισσότερες.

πως γίνεται το καθάρισμα δλδ ?

θα το δοκιμάσω κι αυτό..απλά επειδή ξέρω ότι το πρώτο μπιπ που ακούγεται έχει να κάνει με την κάρτα γραφικών..πάντως ένας γνωστός μου που είχε το ίδιο πρόβλημα αποδείχτηκε ότι ήταν θέμα σκληρού..τι να πω..

Δημοσ.

η μητρική πρέπει να κάηκε ..έβγαλα όλες τις κάρτες και άφησα τη μνήμη, την κάρτα γραφικών και τον επεξεργαστή..αύριο θα το σιγουρέψω που θα δοκιμάσω σε άλλο μηχάνημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...