Προς το περιεχόμενο

Athlon II X3 425 Unlocking

50EuroUser

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η μόνη διαφορά μεταξύ ΑΜ2+ και ΑΜ3 είναι η μνήμη DDR3 που χρησιμοποιεί το ΑΜ3.

Απ' ότι καταλαβαίνω σου περισσεύει DDR2 οπότε αναγκαστικά θα πας σε ΑΜ2+. Κι εγώ αυτό έκανα στην τελευταία αναβάθμιση, δεν άξιζε να δώσω άλλα 80+ ευρώ για DDR3.

Οι καινούριοι 6πύρηνοι πάντως, μάλλον σε AM3 θα μπαίνουν μόνο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 601
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Η μόνη διαφορά μεταξύ ΑΜ2+ και ΑΜ3 είναι η μνήμη DDR3 που χρησιμοποιεί το ΑΜ3.

Απ' ότι καταλαβαίνω σου περισσεύει DDR2 οπότε αναγκαστικά θα πας σε ΑΜ2+. Κι εγώ αυτό έκανα στην τελευταία αναβάθμιση, δεν άξιζε να δώσω άλλα 80+ ευρώ για DDR3.

Οι καινούριοι 6πύρηνοι πάντως, μάλλον σε AM3 θα μπαίνουν μόνο.

Ναι, σωστά μάντεψες στο pc που θα αναβαθμίσω έχω 4Gb Ram, επειδή παίρνει 2 modules η μητρική... Έχω περίσσια συνολικά 10gb DDR2 ram στα 800mghz, και θέλω να βάλω win7 64bit και να κοτσάρω τα 8gb που χωράνε σ αυτό το συστηματάκι με τον athlon II X3 και μια 5770... Αν μας κάνει την χάρη και βγάλει +1 πυρήνα και L3 Cache η cpu, θα είναι ότι καλύτερο... Με τόση RAM ίσως είναι καλύτερο και από το "main" σύστημά μου...

Οπότε προχωράμε με ΑΜ2+ ... να φανταστώ ακόμη και αυτές οι budget μητρικές που προτάθηκαν αντέχουν ένα OC (ασχέτως ξεκλειδώματος) της τάξης των 3Ghz στο Athlon II X3 σωστά? (για μόνιμη λειτουργεία στην κατάσταση αυτή)

Υ.Γ. Σε περίπτωση που είμαι τυχερός και ξεκλειδωθεί και η cache και ο πυρήνας, η κατανάλωση ρεύματος θα φτάσει στα επίπεδα ενός Phenom II X4 955?

Υ.Γ.2. Μετά από πολύ κακές εμπειρίες αποφεύγω την Asrock όπως ο διάολος το λιβάνι... :P

Ευχαριστώ και πάλι!

Τα 3-3.1 GHz σίγουρα θα τα πιάσεις με οποιαδήποτε από αυτές τις μητρικές, αφού κατά πάσα πιθανότητα θα μπορούν να ανεβάσουν το FSB στα 220 με 230 MHz που χρειάζονται.

Από εκεί και πέρα, όσο περισσότερο τόσο καλύτερα. Ο επεξεργαστής θα ανέβει και 3.4 GHz χωρίς πολύ ζόρι. Και όταν φτάσει εκεί βέβαια με ξεκλείδωτο τον 4ο πυρήνα και την μνήμη,τα χαρακτηριστικά κατανάλωσης θα είναι αυτά του PHENOM II X4 965.

Λίγο η βαρεμάρα, λίγο η περιέργεια, είπα να κάνω μερικά benchmarks για να δω τι κέρδισα κάνοντας unlock τον τέταρτο πυρήνα και την L3 cache.

vpxd81.png

με αυτα που βλεπω εχω σκασει ,,θα βρω απο κανενα γνωστο με αλλη μητρικη να δοκιμασω την cpu γιατι με εχει φαει η περιεργεια,

να δω τι απο τα δυο φταιει.

Λίγο η βαρεμάρα, λίγο η περιέργεια, είπα να κάνω μερικά benchmarks για να δω τι κέρδισα κάνοντας unlock τον τέταρτο πυρήνα και την L3 cache.

vpxd81.png

Με stock τάση πόσο φτάνει; Και αν ξέρεις πόσο stock Vcore έχει.

καμια καλη μητρικη σε AM3 που να μπορω να ξεκλειδωσω τον 4 πυρηνα?

GIGABYTE GA-MA770T-UD3P

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200003617

Athlon II X4 620 unlocked & overclocked....

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=237861

Gigabyte GA-MA770T-UD3P F2C BIOS

http://www.overclock.net/amd-bios/532005-gigabyte-ga-ma770t-ud3p-f2c-bios.html

Με stock τάση πόσο φτάνει; Και αν ξέρεις πόσο stock Vcore έχει.

Μέχρι 220χ13,5 (2970) καραstable. Έτσι λειτουργεί τώρα 24/7. Στο 225 δεν έκανε post, αλλά ίσως έφταιγε η μνήμη που ήταν ήδη ψηλά (1800). Μετά βαρέθηκα και δεν άλλαξα το dram:fsb για να δω αν υπάρχει κιάλλο ζουμί, αλλά θα το κάνω κάποια στιγμή. Όλα αυτά με Vcore 1,3. Default δηλαδή*. Δεν είμαι και πολύ fan του να ανεβάζω τάση..

Ψύκτρα έχω την Coolermaster 212.

*Σε power saving mode ρίχνει το multiplier στο 4χ και την τάση στο 1V. Απ' ότι είδα λειτουργεί και σε ενδιάμεσες καταστάσεις, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.

λοιπον, πηρα κι εγω τον συγκεκριμενο 425 Χ3 cacyc με μια μητρικη ASROCK A770DE+, για ενα φιλαρακι, και θα δω αυριο που θα τον στησω αν γινει Phenom! εχω απορια...!

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200007218 New blood! Την αγόρασε κανείς;

---------- Προσθήκη στις 14:59 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:49 ----------

Μέχρι 220χ13,5 (2970) καραstable. Έτσι λειτουργεί τώρα 24/7. Στο 225 δεν έκανε post, αλλά ίσως έφταιγε η μνήμη που ήταν ήδη ψηλά (1800). Μετά βαρέθηκα και δεν άλλαξα το dram:fsb για να δω αν υπάρχει κιάλλο ζουμί, αλλά θα το κάνω κάποια στιγμή. Όλα αυτά με Vcore 1,3. Default δηλαδή*. Δεν είμαι και πολύ fan του να ανεβάζω τάση..

Ψύκτρα έχω την Coolermaster 212.

*Σε power saving mode ρίχνει το multiplier στο 4χ και την τάση στο 1V. Απ' ότι είδα λειτουργεί και σε ενδιάμεσες καταστάσεις, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.

Παίξε μπάλα με το "k10stat". Εγω το 'χω lowest στα 1Ghz (250x4) με 0.85Vc. Καλύτερα να ρίξεις τάση, με πτώση συχνότητας δεν κερδίζεις και πολλά σε CNQ mode. Ποιές μνήμες έχεις;

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200007218 New blood! Την αγόρασε κανείς;

---------- Προσθήκη στις 14:59 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:49 ----------

Παίξε μπάλα με το "k10stat". Εγω το 'χω lowest στα 1Ghz (250x4) με 0.85Vc. Καλύτερα να ρίξεις τάση, με πτώση συχνότητας δεν κερδίζεις και πολλά σε CNQ mode. Ποιές μνήμες έχεις;

Ωραίο προγραμματάκι το k10stat..thanks

Για αρχή πήρα ένα άρθρωμα KINGSTON HYPERX KHX1600C9D3/2G 1600MHZ (2GB). Σε λίγες μέρες έρχεται και το δεύτερο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...